Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΩΝ


Με το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού θα υποδεχθούν τον ερχομό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής όσοι βρεθούν την Κυριακή το πρωί στον λόφο του Αγίου Δημητρίου των Τσαγκαράδων (ιδιοκτησίας του Σωματείου Υποδηματοποιών Καταστηματαρχών Χίου). Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. την Κυριακή της Τυρινής 6 / 3 / 2011.
Στους ωραιότερους, πιο πρωτότυπους χαρταετούς που θα πετάξουν καλύτερα και ψηλότερα θα δοθούν βραβεία και έπαινοι.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΤΑ


Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεστών διοργανώνει Λυκοπουλικό παιχνίδι με τίτλο «Trivial -Μεστούσικη Edition- η αποστολή» στα Μεστά της Χίου, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 και ώρα 11:00 – 14:00 και προσκαλεί όλα τα παιδιά να παίξουν μαζί μας και να γνωρίσουν το Μεσαιωνικό Οικισμό των Μεστών.
Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 7-12 ετών συνοδευόμενα από τους γονείς τους. Για τη μετακίνηση θα υπάρχει λεωφορείο που θα ξεκινήσει στις 10:00 από την πλατεία Βουνακίου και θα επιστρέψει στις 15:00. Όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον Αρχηγό της Δράσης Κωνσταντίνο Αναγνώστου (Τηλ. 6972720853) το αργότερο έως την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011.
Το παιχνίδι Trivial “Μεστούσικη Edition” η αποστολή είναι αναμφισβήτητα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά, μέσα από το Προσκοπικό Παιχνίδι, κάθε γωνιά του Μεσαιωνικού Οικισμού των Μεστών που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ιστορίας του τόπου μας.