Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ




Η ανακόνωση της Λιμενικής Αρχής
Ανεκτέλεστο παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” Ν.Μ. 35, που επρόκειτο να αποπλεύσει πρωινές ώρες σήμερα από το λιμάνι της Καβάλας για Μύρινα – Μυτιλήνη – Χίο - Βαθύ, λόγω αδυναμίας ανεφοδιασμού του πλοίου με καύσιμα, κατά δήλωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ κινήθηκε διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Η ανακοίνωση της NEL Lines
Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, τροποποίηση δρομολίου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Λόγω προβλήματος στον ανεφοδιασμό με καύσιμα του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, σας ενημερώνουμε ότι το αυριανό Σαββάτου 07/06/14 κυκλικό δρομολόγιο από Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ και επιστροφή από Θεσσαλονίκη, θα παραμείνει ανεκτέλεστο.
Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Καβάλας για να ενταχθεί στα κανονικά του δρομολόγια την Τετάρτη 11/06/14.
Επίσης για την εξυπηρέτηση των επιβατών από Καβάλα για Λήμνο, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα αναχωρήσει το Σάββατο 07/06/14 από Καβάλα στις 09:00 αντί 07:00, ως κάτωθι:

ΣΑΒΒΑΤΟ 07/06: ΚΑΒΑΛΑ (ΑΝ 09:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 14:00 ΑΝ 14:40) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 16:10 ΑΝ 16:20)
ΚΥΡΙΑΚΗ 08/06: ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦ 00:20 ΑΝ 02:00) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 11:00 ΑΝ 11:30) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 13:00 ΑΝ 14:00) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 19:00)

Είναι το τρίτο ανεκτέλεστο δρομολόγιο της ίδιας εταιρείας του ίδιου πλοίου μέσα σε 20 μέρες. Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα μπορούσε να συμβεί χωρίς κυρώσεις; Ένας Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου - κάποιος Βαρβιτσιώτης - απλά παρακολουθεί τις ανακοινώσεις της NEL Lines.
Παράγοντες του τουρισμού στη Λέσβο πανηγυρίζουν για την αύξηση στις αφίξεις με τσάρτερ και δεν βλέπουν ότι η Λέσβος εδώ και δύο χρόνια δεν έχει σύνδεση με τηΒόρεια Ελλάδα.
Πόσο κάτω θα πάμε ακόμη; Πόση ανοχή και υπομονή πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες. Έλεος!





πηγη lesvosnews.ner

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του ενημερώνει για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών, την Στήριξη μαθητών από Ιδιώτη Βοηθό, την Στήριξη μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται και την Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή  για το Διδακτικό  Έτος 2014-2015.
Α.  Παράλληλη στήριξη με εκπαιδευτικό
Για την παροχή Παράλληλης Στήριξης  το επόμενο διδακτικό έτος 2014-2015 και σε εφαρμογή του νόμου 3699/2008 ( ΦΕΚ  199Α ) και του νόμου 4186/2013(ΦΕΚ 193Α), άρθρο 28 ισχύουν τα εξής:
1.Η αίτηση για έγκριση και παροχή νέας παράλληλης στήριξης υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από το γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2014.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις, οι οποίες θα υποβληθούν, πριν  την ημερομηνία πρώτης εγγραφής του μαθητή ή της εγγραφής στην επόμενη τάξη.
2.Με την αίτηση του για παροχή νέας παράλληλης στήριξης ο γονέας συνυποβάλλει γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ ( οικείο ΚΕΔΔΥ εννοείται το ΚΕΔΔΥ της περιοχής του σχολείου φοίτησης). Αρμόδιο όργανο για την εισήγηση παράλληλης στήριξης είναι αποκλειστικά το ΚΕΔΔΥ.  Στη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να αναφέρονται και οι ώρες της παράλληλης στήριξης καθώς και αν αυτή θα γίνεται σε μόνιμη και καθημερινή βάση.
3.Σε περίπτωση που στο σχολείο λειτουργεί τμήμα ένταξης ή στην περιοχή ευθύνης του ΚΕΔΔΥ υπάρχει Ειδικό Σχολείο τότε η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να περιλαμβάνει ειδικότερη αιτιολογία, δηλαδή να εξειδικεύει τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν κρίνεται κατάλληλη  η ένταξη του μαθητή στο τμήμα ένταξης ή η φοίτησή του στο Ειδικό Σχολείο.
4.Η Διεύθυνση του σχολείου διαβιβάζει( μέσω της αντίστοιχης Διεύθυνσης Εκπ/σης) τις υποβληθείσες αιτήσεις μαζί με βεβαίωση εγγραφής ή  φοίτησης κάθε μαθητή στο συγκεκριμένο σχολείο στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τμήμα Γ΄  (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι ).
Προσοχή! :  στη βεβαίωση φοίτησης να αναγράφεται η τάξη στην οποία θα φοιτήσει ο μαθητής το Σεπτέμβριο του 2014.
Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές (εμπρόθεσμες είναι οι αιτήσεις, οι οποίες έχουν στη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ , στη βεβαίωση φοίτησης και στην αίτηση του γονέα ημερομηνία μέχρι και την 20η  Οκτωβρίου 2014).
5. Η παράλληλη στήριξη των μαθητών παρέχεται μόνο από εκπαιδευτικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Οι εγκεκριμένες αιτήσεις Παράλληλης Στήριξης προηγουμένων ετών, για μαθητές, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και για μαθητές με κάθε άλλη αναπηρία ή ειδική εκπαιδευτική ανάγκη, ανανεώνονται αυτόματα. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωση αυτών των εγκεκριμένων αιτήσεων Παράλληλης Στήριξης είναι τα εξής: α) Σχετική εισήγηση του οικείου ΚΕΔΔΥ και β) σύμφωνη γνώμη του γονέα ή κηδεμόνα. Σε περίπτωση διαφωνίας γονέα ή κηδεμόνα των μαθητών και οικείου ΚΕΔΔΥ, αποφασίζει η Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ και η απόφαση είναι οριστική.
Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, στα οποία φοιτούν μαθητές με εγκεκριμένη Παράλληλη Στήριξη θα πρέπει αμέσως μετά την εγγραφή του μαθητή στην επομένη τάξη να καλέσουν τους γονείς να δηλώσουν εγγράφως, αν επιθυμούν την συνέχιση ή την διακοπή της Παράλληλης Στήριξης. Τις δηλώσεις αυτές οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, μαζί με τις εισηγήσεις του οικείου ΚΕΔΔΥ και τις βεβαιώσεις φοίτησης των μαθητών, τις αποστέλλουν στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να στείλουν στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής της Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. τις σχετικές εισηγήσεις των ΚΕΔΔΥ καθώς και τα στοιχεία των μαθητών, για τους οποίους ανανεώνεται η Παράλληλη Στήριξη το αργότερο μέχρι την 15η Ιουλίου 2014. Στα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αναφέρεται απαραίτητα: α) ο αριθμός πρωτοκόλλου της Εγκριτικής Υπουργικής Απόφασης και β) η τάξη, στην οποία θα φοιτήσει  ο μαθητής τον Σεπτέμβριο του 2014.
Επίσης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να αποστείλουν στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και τον ονομαστικό κατάλογο των μαθητών, για τους οποίους οι γονείς δηλώνουν ότι επιθυμούν την διακοπή της Παράλληλης Στήριξης.
Β.  Στήριξη σε μαθητές που χρειάζονται βοήθεια στην αυτοεξυπηρέτηση
Για τους μαθητές που χρειάζονται βοήθεια στην αυτοεξυπηρέτηση  οι διατάξεις του άρθρου 6§2 του ν.3699/2008(ΦΕΚ 199Α) προβλέπουν τη στήριξη από ειδικό βοηθητικό προσωπικό(Ε.Β.Π.).
1.Η αίτηση για έγκριση και παροχή στήριξης από Ε.Β.Π. σε μαθητές που χρειάζονται βοήθεια στην αυτοεξυπηρέτηση, υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής έως και την 31η  Ιουλίου  2014, εκτός αν η ανάγκη για στήριξη από Ε.Β.Π.  προκύψει μετά την ανωτέρω προθεσμία.
2.Με την αίτησή του για παροχή στήριξης από Ε.Β.Π., ο γονέας  συνυποβάλλει γνωμάτευση από το οικείο ΚΕΔΔΥ ή από πιστοποιημένο Ιατροπαιδαγωγικό  Κέντρο, από δημόσια υγειονομική επιτροπή ή από Δημόσιο Νοσοκομείο
3.Οι ανωτέρω αιτήσεις, οι γνωματεύσεις καθώς και οι βεβαιώσεις εγγραφής ή φοίτησης, διαβιβάζονται από τη Δ/νση του σχολείου στη Δ/νση Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. μέσω της αντίστοιχης Περιφερειακής Δ/νσης   αμέσως μετά  την υποβολή της αίτησης.
4.Δεν δύναται να εγκριθεί για τον ίδιο μαθητή ταυτόχρονα η παροχή παράλληλης στήριξης από εκπαιδευτικούς και στήριξης από Ε.Β.Π.
5.Σε περίπτωση που στο ίδιο σχολείο εγκριθεί στήριξη με ειδικό βοηθητικό προσωπικό για δύο μαθητές τότε το ΚΕΔΔΥ με εισήγησή του θα μπορεί να προβλέπει την κάλυψη των αναγκών των μαθητών αυτών από έναν ειδικό βοηθό.
 Γ. Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή.
Προβλέπεται επίσης, σύμφωνα με τον νόμο 4186/2013, άρθρο 28, παρ. 16, η δυνατότητα Στήριξης μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την έγκριση της Στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή είναι οι εξής: α) αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή στο σχολείο φοίτησης, β) βεβαίωση εγγραφής ή φοίτησης του μαθητή στο σχολείο(θα πρέπει να αναφέρεται ακριβώς η τάξη, στην οποία θα φοιτήσει ο μαθητής τον Σεπτέμβριο του 2014) και γ) γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο.
Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται από τον Διευθυντή του Σχολείου στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής της Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ., μέσω των αρμοδίων Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δ.  Στήριξη  μαθητών από Ειδικό Βοηθό
Σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ.18 του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193Α)  η υποστήριξη του μαθητή μπορεί να υλοποιείται και από ειδικό βοηθό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή της Σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για την έγκριση της Στήριξης των  μαθητών από ειδικό βοηθό ( ιδιώτη) είναι:
1. Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς τη Διεύθυνση του Σχολείου.
2. Βιογραφικό και Ποινικό Μητρώο του προτεινόμενου  από την οικογένεια του μαθητή για την υλοποίηση της υποστήριξης.
3.  Σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του Σχολείου φοίτησης και του Συλλόγου Διδασκόντων.
Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο δεν τίθεται προθεσμία για την έγκριση της υποστήριξης από Ιδιώτη Βοηθό και ο Διευθυντής του Σχολείου θα πρέπει να γνωστοποιεί την ύπαρξη του ιδιώτη ειδικού βοηθού στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που υπάγεται το σχολείο φοίτησης του μαθητή.
Πηγή: diorismos.gr

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ 50.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Το δρόμο της συνταξιοδότησης ανοίγουν τρεις διατάξεις της νομοθεσίας που μπορούν να ακολουθήσουν 50.000 ασφαλισμένοι οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν ασφαλισμένους που βρίσκονται στο παρά πέντε της συνταξιοδότησης, αλλά έχουν εκκρεμότητες με τα Ταμεία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα « Έθνος».
Μία σειρά διατάξεων δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ακόμα και σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι έχουν οφειλές (και μέχρι ένα ποσό). Παράλληλα, ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για μακροχρόνια ανέργους ένα βήμα πριν από τη σύνταξη, αλλά και σε ασφαλισμένους που έχουν από 12 έως 14 έτη δουλειάς.
Συγκεκριμένα, για τους ασφαλισμένους που έχουν οφειλές στα Ταμεία, το ποσό της οφειλής μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη σταδιακά. Σε ό, τι αφορά στους μακροχρόνια ανέργους που είναι κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, τη λύση μπορεί να δώσει τι πρόγραμμα επιδοτούμενων εισφορών από τον ΟΑΕΔ. Το εν λόγω πρόγραμμα (ΛΑΕΚ) εφαρμόζεται για τη λήψη πλήρους και όχι μειωμένης σύνταξης.
Για τους ασφαλισμένους που έχουν από 12 έως 14 έτη ασφάλισης, υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε οι πλασματικοί χρόνοι είτε η αυτασφάλιση.
Πηγή: newsbomb.gr

ΤΡΙΕΤΗΣ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ




ΤΟ ΑΔΥΜ  (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητών) έχει τριετή ισχύ ενώ την ευθύνη διανομής του την έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ. Το ΑΔΥΜ είναι δημόσιο έγγραφο και διανέμεται δωρεάν.
Διάθεση του ΑΔΥΜ
α) Στην παράγραφο 2 αναφέρεται ότι την ευθύνη διανομής των Α.Δ.Υ.Μ. στις σχολικές μονάδες της Χώρας έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Επίσης το Α.Δ.Υ.Μ. δύνανται να προμηθεύονται οι γονείς – κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί ηλεκτρονικώς από τους ιστότοπους των συναρμόδιων Υπουργείων ή με φωτοαντίγραφο αυτού.
Στην παράγραφο 3 ρητώς αναφέρεται ότι το Α.Δ.Υ.Μ. είναι δημόσιο έγγραφο και διανέμεται δωρεάν.
β) Το «Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή» διανέμεται μέσω της παρούσης εγκυκλίου και διατίθεται ηλεκτρονικώς στους σχετικούς ιστότοπους (βλπ. ενότητα Δ της παρούσης) για σχετική ενημέρωση και
πληροφόρηση των αρμοδίων ιατρών για τη συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ..
α) Στην παράγραφο 1 προσδιορίζεται ότι το Α.Δ.Υ.Μ. ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για δε το Νηπιαγωγείο ισχύει για όλη τη διάρκεια της φοίτησης των νηπίων σε αυτό.
Στην παράγραφο 2 αναφέρεται ότι το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα, (i) ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού και (ii) στη έναρξη φοίτησης για τη
Δ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, την Α΄ Τάξη του Γυμνασίου και την Α΄ Τάξη του Λυκείου.
β) Στην παράγραφο 5 ορίζεται ότι σε περιπτώσεις όπου μετά την κατάθεση του ΑΔΥΜ έχει επέλθει μεταβολή της κατάστασης υγείας του μαθητή/τριας ή των παραγόντων κινδύνου, οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέτουν άμεσα νέο επικαιροποιημένο έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. στη σχολική μονάδα φοίτησης.
Ιατρικές εξετάσεις για συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ.
α) Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται ότι ο ιατρός που έχει την ευθύνη κατάρτισης – συμπλήρωσης και υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ., συντάσσει αυτό μετά από προληπτική ιατρική εξέταση που, περιλαμβάνει τη λήψη ιατρικού ιστορικού, τη
φυσική εξέταση ή, εφόσον απαιτούνται και παρακλινικές εξετάσεις.
Η ιατρική εξέταση γίνεται σύμφωνα με σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες οι οποίες αποτυπώνονται σε φύλλο ιατρικής εξέτασης για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Φ.Ι.Ε., βλπ. Σχετική ενότητα 3β της παρούσης).
Εργαστηριακός ή άλλος παρακλινικός έλεγχος καθώς και παραπομπή για ειδικό έλεγχο από ιατρό άλλης ειδικότητας γίνονται μόνο επί ειδικών ιατρικών ενδείξεων που αφορούν τον εξεταζόμενο μαθητή/τρια, περιλαμβανομένης της ύπαρξης προδιαθεσικών παραγόντων κινδύνου.
β) Επίσης επισημαίνεται ότι η οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει για τη διενέργεια ιατρικών, εργαστηριακών και παρακλινικών εξετάσεων που κρίνονται απαραίτητες για τη συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ., είναι σύμφωνη με τα όσα ορίζονται από τους κανονισμούς παροχών υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων.
Πηγή: paideia-ergasia.gr

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ



Έλληνες με εργασιακή εμπειρία στον τουριστικό τομέα, αναζητά η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Etihad Airways, προκειμένου να τους προσλάβει ως προσωπικό πληρώματος καμπίνας.
Ειδικότερα, η εταιρεία αναζητά να προσλάβει πληρώματα καμπίνας, υπεύθυνους τροφοδότησης και πτυχιούχους σεφ για τις πτήσεις της.
Η ημέρα καριέρας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στην Αθήνα, παρέχοντας την ευκαιρία στους επιλεχθέντες υποψηφίους να γνωρίσουν ειδικούς σε θέματα προσλήψεων της Etihad Airways. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν εκ των προτέρων στην ιστοσελίδα  www.etihad.com/cabincrewrecruitment.
Όσον αφορά τα πληρώματα καμπίνας τα προσόντα είναι:
Ηλικία 21 ετών το ελάχιστο
Άριστη γνώση αγγλικών
Άλλη μια γλώσσα είναι προσόν
Το λιγότερο απόφοιτοι λυκείου
Να μπορεί να φθάσει αντικείμενα σε ύψος 2.10 χωρίς παπούτσια
Να μην έχουν εμφανή τατουάζ
Ευχάριστη προσωπικότητα και επικοινωνιακοί τύποι
Άριστη παρουσίαση κλπ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ



Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής, Αχαΐας και Θεσσαλονίκης. 
Μέσω των Εργαστηρίων θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).
Επισημαίνεται ότι μετά τη διεξαγωγή του Εργαστηρίου, οι ωφελούμενοι από αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής.
  • Το εργαστήριο Ενεργοποίησης για το Νομό Αττικής θα υλοποιηθεί Πέμπτη 12/6/2014 από τις 09:00 έως τις 14:30.
  • Το εργαστήριο Ενεργοποίησης για το Νομό Αχαΐας θα υλοποιηθεί Τρίτη 24/6/2014 από τις 09:00 έως τις 14:30.
  • Το εργαστήριο Ενεργοποίησης για τον Νομό Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί Τετάρτη 18/6/2014 από τις 09:00 έως τις 14:30.
Ο ΟΑΕΔ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους Εργασιακούς Συμβούλους της Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ που είστε εγγεγραμμένος / εγγεγραμμένη.
Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες  πληροφορίες επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο www.oaed.gr.

ΔΩΡΕΑΝ INTERNET ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ




Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για 12 μήνες, απόκτηση βασικού εξοπλισμού πρόσβασης σε αυτό και εκπαίδευση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα μπορούν να έχουν από τον επόμενο μήνα (Ιούλιο) οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.
Πρόκειται για μία νέα δράση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «για την ψηφιακή αλληλεγγύη» και αφορά όλες τις οικογένειες- νοικοκυριά που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.
Με απλές διαδικασίες και τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα ανταλλάσσεται σε όποια από τις επιχειρήσεις συνεργαστούν με τη δράση, οι δικαιούχοι θα έχουν τις εξής δυνατότητες:
  • Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες.
  • Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).
  • Να εκπαιδευτούν, στον χώρο τους, στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Σύμφωνα με τον γγ Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, Μεν. Δασκαλάκη, η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020».
«Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν «ψηφιακά αναλφάβητες»» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. «Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, δίνοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: ethnos.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ




Ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του Εθνικού Παρατηρητηρίου Εμπορίου της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.
 Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά ο οποίος γνωστοποίησε ότι το έργο ολοκληρώθηκε και μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί τόσο από την πλευρά του υπουργείου όσο και από εκείνη του εμπορικού κόσμου, καθώς επίσης και να συνδεθεί με άλλες δράσεις όπως τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (ΑΚΕ).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάστηκε από την ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γ.Γ. Εμπορίου και υλοποιήθηκε από την Κοινοπραξία της ΕΣΕΕ με την ICAP.
 Το Παρατηρητήριο Εμπορίου αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας και η ίδρυσή του θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα παρακολούθησης των στοιχείων που αφορούν στις εμπορικές επιχειρήσεις, στην εμπορική δραστηριότητα και στη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών για τα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν. Η έναρξη της λειτουργίας του ΕΠΕ το 2011 συνέπεσε με μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το ελληνικό εμπόριο και έτσι μπορεί να αναδειχτεί ως ένας μηχανισμός προσδιορισμού των προβλημάτων και αναζήτησης λύσεων. Η συμπερίληψη του συνόλου των Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας αλλά και των επιμέρους επιχειρήσεων στην δραστηριότητα του Παρατηρητηρίου θα αποτελεί το αναγκαίο πέρασμα από τη «θεωρία» της οικονομικής στρατηγικής στην «πράξη» της καθημερινής υλοποίησης.

Το έργο περιλαμβάνει σειρά μελετών (επαναλαμβανόμενων και one-off) για τον κλάδο του εμπορίου, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και εφαρμογές καθώς και την παροχή βάσης μικροοικονομικών δεδομένων για δείγμα εμπορικών επιχειρήσεων. Επιγραμματικά, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:
• Ανάπτυξη βάσης δεδομένων (δημογραφικών, επιχειρηματικών και οικονομικών στοιχείων) για τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις και ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης.
• Γεωγραφική αποτύπωση του λιανικού εμπορίου στις κυριότερες πόλεις της χώρας.
• Εκπόνηση γενικών και εξειδικευμένων ερευνών και μελετών για το εμπόριο, τόσο σε κλαδικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Για την βελτίωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας του έργου η Κοινοπραξία προέβη στην εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού και την εκπόνηση μιας σειράς πρόσθετων μελετών. Το έργο αποτελεί ίσως την πιο οργανωμένη και συστηματική βάση παρακολούθησης των εξελίξεων στο εμπόριο στη χώρα και ιδανικό εργαλείο για την χάραξη πολιτικής. Στην παρούσα φάση το αντικείμενο του έργου έχει σχεδόν στο σύνολό του ολοκληρωθεί και επίκειται η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων και η διενέργεια κατάλληλων ημερίδων και workshop.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης ανέφερε τα εξής:
«Η ΕΣΕΕ ευχαριστεί τον Υφυπουργό για τη τελική υπογραφή, καθώς και τη Γ. Γ. Εμπορίου που πίστεψε και βοήθησε στην υλοποίηση του έργου. Επιδίωξη όλων μας είναι πλέον η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του, προς όφελος του ελληνικού εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.»

Νέο χαρατσι στα ακίνητα – Στο τέλος Ιουνίου η λυπητερή για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων


Δεν έχουν τελειωμό οι φόροι για τους φορολογούμενους, καθώς, όπως φαίνεται, η «λυπητερή» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έρχεται στο τέλος Ιουνίου, με νέο χαράτσι.
Σύμφωνα με τη Real News, το υπουργείο Οικονομικών στέλνει λογαριασμό 2,65 δισ. ευρώ με τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Ο φόρος αυτός θα καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5%, είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις. Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, καθώς και οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι.
Ο φόρος θα αποσταλεί αυτοτελώς και δεν θα συνδέεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Έτσι φορολογούνται και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα οποία δεν διαθέτουν παροχή ρεύματος, είτε γιατί ακόμα δεν έχουν συνδεθεί, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους είχαν κόψει το ρεύμα, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους.
Παράγοντες της αγοράς, που μίλησαν στην εφημερίδα εκτιμούν ότι ο φόρος θα είναι υψηλός, καθώς διαμορφώνεται βάσει αντικειμενικών αξιών, που σήμερα δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές.
Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η επιβολή φόρου σε πλασματικές τιμές, αποτελεί το μεγαλύτερο φορολογικό τρικ των τελευταίων ετών, καθώς η ψαλίδα ανάμεσα στις εμπορικές και τις αντικειμενικές τιμές, φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 60%.
Ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνει με συνδυασμό συντελεστών και χαρακτηριστικών των ακινήτων. Στα κτίρια, ο βασικός φόρος έχει 12 κλιμάκια από 2 έως 13/τ.μ. και συντελεστές παλαιότητας, ορόφου και προσόψεων.

aftodioikisi.gr

Στο στόχαστρο οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις – Ποιες 5 ανατροπές έρχονται στο Ασφαλιστικό από το 2015


Ριζικές αλλαγές έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο αλλάζει πλήρως μορφή από τον Ιανουάριο του 2015, με οδηγό τα συμπεράσματα μελέτης που θα εκπονήσει το ΚΕΠΕ.
Η Μεταρρύθμιση στα Ταμεία θα φέρει πέντε ανατροπές, όπως επισημαίνει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής». Στο στόχαστρο μπαίνουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, οι οποίες θα περικοπούν δραστικά μέσω της αύξησης των «ενδιάμεσων» ορίων ηλικίας, ενώ θα εξειδικευθεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των αποδοχών. Στόχος να ισχύσει η αρχή των μηδενικών ελλειμμάτων όχι μόνο στα επικουρικά αλλά και στα κύρια ταμεία ασφάλισης, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Συγκεκριμένα οι πέντε ανατροπές που αναμένονται είναι οι εξής:
-Μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
-Αλλαγή υπολογισμού σύνταξης
-Νέες παρεμβάσεις στις επικουρικές
-Ενοποίηση Ταμείων
-Εναία είσπραξη φόρων
Το μοντέλο εφαρμογής
Μοντέλο παρόμοιο με αυτό που άρχισε ήδη να εφαρμόζεται στις επικουρικές συντάξεις, δηλαδή μηχανισμός αυτόματων περικοπών όταν υπάρχουν ελλείμματα, θα ακολουθήσουν και τα ταμεία κύριας σύνταξης για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, καθώς η εγγύηση του κράτους δε θα καλύπτει πλέον το σύνολο της σύνταξης, όπως συμβαίνει σήμερα, παρά μόνο τμήμα της μέχρι το ποσό των 360 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό, που θα είναι ανάλογο των εισφορών και τουσυνολικού χρόνου ασφάλισης, θα είναι ευθύνη του κάθε Ταμείου να το καλύπτει χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Αυτή είναι μία από τις παρεμβάσεις που άρχισαν ήδη να δρομολογούνται στο ασφαλιστικό σύστημα με στόχο να ενσωματωθούν σε νέο νόμο που θα εφαρμοστεί από την 1η/1/2015, όπως προβλέπει το επικεροποιημένο μνημόνιο του Απριλίου.
Στο τραπέζει όμως θα βρεθούν όχι μόνο η εξειδίκευση του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη ως προς την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων από το 2015, που ήδη μελετάται από αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι λεγόμενες αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων όλων ανεξαιρέτως των Ταμείων.
Κομβικό σημείο είναι οι ενοποιήσεις Ταμείων. Η αρχή γίνεται με την κατάργηση 60 τομέων και κλάδων που λειτουργούν εντός των ταμείων κύριας σύνταξης ως αυτόνομοι φορείς, ενώ θα ακολουθήσει το σχέδιο για την ενοποίηση των ταμείων κύριας σύνταξης σε 3 μεγάλους φορείς (ΙΚΑ για όλους τους μισθωτούς, ΟΑΕΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ΟΓΑ για τους αγρότες) εντός του 2015.


Πηγή: «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»

aftodioikisi.gr

Έρχονται 2.000 προσλήψεις στην υγεία – Ποιες είναι οι θέσεις που ανοίγουν (λίστα)


Περίπου 2.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας που είχαν προαναγγελθεί στο πλαίσιο των 14.000 που σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός του 2014, εγκρίθηκαν από το  Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ζητηθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 1.983 θέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2014, σε εφαρμογή απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.
Πρόκειται για:
200 θέσεις Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ
70 θέσεις παραϊατρικού & λοιπού προσωπικού
20 θέσεις νοσηλευτικού 7 λοιπού προσωπικού (λόγω προβλημάτων υγείας)
2 θέσεις συγγενών αποβιώσαντος κατά και ένεκα της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος)
200 θέσεις (κατ’εκτίμηση) διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τις ανάγκες φορέων μας αλλά και των δομών Ψυχικής Υγείας
70 θέσεις Φαρμακοποιών, ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ακτινοφυσικοί, βιοχημικοί, χημικοί, κλπ)
15 θέσεις δικηγόρων
700 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού
370 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για τις οποίες εκκρεμεί η διαδικασία διορισμού στην υπηρεσία μας
336 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ είτε από νέα προκήρυξη είτε από τις θέσεις που εκκρεμούν στα συμβούλια κρίσεων.

aftodioikisi.gr