Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

"Internanional Day 2012" ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ


    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Σμύρνη η εκδήλωση, με την επωνυμία «International Day 2012», στις 23 Ιουνίου, η οποία φιλοξενήθηκε στους χώρους του Συμμαχικού Αεροπορικού Στρατηγείου Σμύρνης, στο οποίο υπηρετούν και Έλληνες Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ελληνικού Στρατού.  Πρόκειται για ετήσιο θεσμό που αποβλέπει στην προβολή των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, που συνδράμουν στην επάνδρωση του Στρατηγείου.
    Αυτή τη χρονιά την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Δήμος Χίου.
    Πλήθος επισκεπτών εκτιμάται περίπου στoυς 3.000, από τα Κράτη – Μέλη του ΝΑΤΟ καθώς επίσης και από Τοπικές και Προξενικές Αρχές – Οργανώσεις  και Εμπορικά Επιμελητήρια, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα, να προμηθευτούν έντυπα της Χίου, αλλά και να περιηγηθούν με οπτικοακουστικά μέσα, στις ομορφιές του νησιού μας.
    Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται από το Δήμο Χίου  στον Πτέραρχο κ. Δημήτρη Βαξεβανάκη Διοικητή ΑΕΑ Σμύρνης, στους επιτελείς της ελληνικής αντιπροσωπίας, καθώς και στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, οι οποίοι υποστήριξαν με πολύ θερμό τρόπο τη συμμετοχή της Χίου και της αντιπροσωπίας της, που αποτελείτο από την Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Τμήματος Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Ρένα Δαμίγου και τον υπάλληλο του Τμήματος Μηχανοργάνωσης Δ.Χίου κ. Μιχάλη Φραγκούλη.
    Στην εκδήλωση συμμετείχε προσκαλεσμένο του Διοικητή ΑΕΑ Σμύρνης και το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου «Βιβλιοθήκη Ο  Φάρος», το οποίο χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς και ενθουσίασε του παρευρισκόμενους επισκέπτες. 
                                                                            

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ


Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της μόνιμης αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα σχετικά με την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά για το σημείο, σύμφωνα με το οποίο «… ενώ ψήφιζαν τον «Καλλικράτη» για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δις ευρώ, έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ»,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ




Με τον κ. Mark Van Den Reek, Πρέσβη του Βελγίου στην Αθήνα, ο οποίος επισκέπτεται το νησί μας, συναντήθηκε στις 25/6/2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κ. Γανιάρης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ




Έχει διανυθεί 1,5 χρόνος από την λειτουργία του νέου καλλικρατικού  δήμου.
Την δυσλειτουργία και τις παθογένειες του  πολλές φορές  επισημάναμε στην Δημοτική Αρχή, επανειλημμένα, με παραστάσεις στον Δήμαρχο και με καταθέσεις θέσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικές Ενότητες .

OMOΛΟΓΙΕΣ ...



Δέκα μέρες πριν τις εκλογές ο Α. Κοτσακάς, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου, με ανακοίνωση κατήγγειλε τη στοχοποίησή του ώστε να πληγεί «εξ αντανακλάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ».

EΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ


    Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Χίου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου ο Πρέσβης του Βελγίου κ. Marc Van Den Reeck

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012" ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



   Η Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Πολιτισμού  & Παιδείας και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου, διοργανώνει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2012», που θα πραγματοποιηθούν στο Βροντάδο από 27 Ιουνίου έως 22 Αυγούστου.