Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ANTΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ "ΠΛΟΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ|




Ρότα αντίθετη με τους στόχους της, για απελευθέρωση της αγοράς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ακολούθησε η κυβέρνηση με την υιοθέτηση του άρθρου 25 στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής που προβλέπει τη δρομολόγηση του πλοίου ασφαλείας.
Oπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, η διάταξη, παρά το γεγονός ότι έτυχε ευρείας αποδοχής κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, επιβάλλει μια ακόμα δημόσια υπηρεσία στα πλοία της ακτοπλοΐας, υπηρεσία η οποία ενδεχομένως δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των εταιρειών.
Σημειώνεται ότι στις ακτοπλοϊκές εταιρείες επιβάλλεται ήδη δημόσια υπηρεσία να εκτελούν υποχρεωτικά τα δρομολόγια σε ετήσια βάση.
Μάλιστα υπολογίζεται ότι η νέα διάταξη, η οποία προβλέπει ότι το πλοίο θα ενεργοποιείται μετά την παρέλευση τριών ημερών από τη διακοπή εκτέλεσης της τακτικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, και θα έχει διάρκεια μέχρι ένα μήνα, ενδεχομένως ανατρέψει και το ακτοπλοϊκό δίκτυο που έχουν σχεδιάσει και εκτελούν οι εταιρείες.
Το ζήτημα του πλοίου ασφαλείας έθεσαν χθες, για άλλη μια φορά, στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα ήταν προτιμότερο να επιλύονται τέτοια θέματα μετά από συνεργασία του υπουργείου και των εταιρειών.
Σημείωσαν μάλιστα ότι κατά την περσινή περίοδο ανταποκρίθηκαν σε όλες τις προσκλήσεις του υπουργείου, να καλύψουν κενά, εκτός από μια περίπτωση.
Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα των νησιωτών και η κοινωνική ανάγκη που δημιουργείται, χωρίς να στερήσουμε από τους ναυτικούς το δικαίωμα της απεργίας.
Οσον αφορά τις ανησυχίες των ακτοπλόων περί ενδεχόμενης κατάχρησης του μέτρου, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας.

Συμβάσεις
Ακόμα ένα θέμα που έθεσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι κατά την άποψή του είναι προς το συμφέρον και των εταιρειών αλλά και των ναυτικών να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ωστόσο, πάντως, στην προχθεσινή συνάντηση που είχαν ο Σύνδεσμος και η Ομοσπονδία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν», η ΠΝΟ δεν συμφώνησε με τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΕΕΝ.
Επίσης, ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής του πλαισίου για τις συνθέσεις πληρωμάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας.
Τόνισε επίσης ότι έκανε δεκτή την τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον υπό σύσταση οργανισμό Οίκος Ναύτου - Ναυτική Εργασία (ΟΝΝΕ) να δεσμεύει χρήματα από κρατικές επιδοτήσεις ακτοπλοϊκών γραμμών υπέρ της καταβολής δεδουλευμένων σε ναυτικούς.
Ο ίδιος μάλιστα τροποποίησε τη διάταξη ώστε να δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί αμέσως η κρίσιμη ρύθμιση, ακόμη κι αν καθυστερήσει η διαδικασία σύστασης του ΟΝΝΕ.

Η ΔΗΜΑΡ
Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι συμφώνησε επί της αρχής στο πλοίο ασφαλείας, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να αποκλείονται τα νησιά μας.
«Το μεταφορικό αγαθό πρέπει να διασφαλίζεται για όλους τους πολίτες», υποστήριξε. Ταυτόχρονα έκανε διορθωτικές παρεμβάσεις για να μη γίνει κατάχρηση από τη μεριά της πολιτείας και να διασφαλίζεται ταυτόχρονα το δικαίωμα στην απεργία, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ΠΕΜΕΝ
Ωστόσο, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Ε.Ν. σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «με την κατάργηση του νόμου 3276/1944 που επικύρωσε το 1944 τη ΣΣΕ της ΟΕΝΟ, καταργούνται οι ΣΣΕ στα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία και μπαίνουν σε εφαρμογή οι επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπογράφονται από τον εργοδότη και “Ενώσεις προσώπων” που μπορούν να αποτελούνται και από πέντε άτομα και οδηγούν στη ραγδαία μείωση μισθολογικών και άλλων δικαιωμάτων».
Τονίζει επίσης ότι το ν/σ για «τα τουριστικά πλοία» καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και στέλνει στην ανεργία πάνω από 1.000 ναυτεργάτες.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ - atsimp@naftemporiki.gr
Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική» (naftemporiki.gr)

ΚοινΣΕΠ όπως ΜΚΟ: Νέα φάμπρικα με αδιαφανείς προσλήψεις & απευθείας αναθέσεις στους δήμους


Ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας τους προκαλούν οι ΚοινΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και συνεργάζονται αποκλειστικά με τους δήμους. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις υπογράφουν συμβάσεις με δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, καθαριότητα κλπ. Με αυτό τον τρόπο γίνονται εκατοντάδες προσλήψεις, κυρίως, συμβασιούχων που έχουν αποχωρήσει από τους δήμους, με κριτήρια που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι και τόσο διαφανή και διαδικασίες-εξπρές. Μάλιστα, οι ΚοινΣΕΠ έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίζει ότι «οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοιες 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας. Είναι πολίτες και φορείς που τους πληρώνουν για να κάνουν υπηρεσίες του δήμου». Κατήγγειλε,δε, ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι πρόσφορες που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς». Όπως γράφει και η Καθημερινή σε μία περίπτωση πρόεδρος ΚοινΣΕΠ είναι δημοτικός υπάλληλος!

aftodioikisi.gr

Τέλος τα τετράμηνα εκτός ΑΣΕΠ στους δήμους – Απέσυρε τη διάταξη ο Μιχελάκης


Στην απόσυρση του άρθρου 7 του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το «παράθυρο» προσλήψεων στους δήμους που επιχείρησε να ανοίξει ο Γιάννης Μιχελάκης.  Υπενθυμίζεται ότι με τη ρύθμιση Μιχελάκη οι δήμοι θα είχαν το δικαίωμα πρόσληψης υπαλλήλων με συμβάσεις τεσσάρων μηνών εκτός ΑΣΕΠ και έγκριση της Επιτροπής ΠΥΣ 33/2006, από δύο μήνες που είναι σήμερα. Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι θα επαναφέρει τη διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο, τροποποιημένη. Σύμφωνα με πληροφορίες το τετράμηνο θα ισχύσει αλλά για πολύ λίγες κατηγορίες υπαλλήλων.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος τόνισε ότι «αν πάμε σε τετράμηνες συμβάσεις θα εξαιρέσουμε μεγάλη περιοχή του Δημοσίου από το ΑΣΕΠ. Αυτό σήμερα για την πατρίδα μας θα ήταν εγκληματικό, και θα έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό η κυβέρνηση, και δεν θα έχει καμία δικαιολογία», κατέληξε ο κ. Ντόλιος.

aftodioikisi.gr
To άρθρο 7 που απεσύρθει:

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Χρυσή Αυγή να οδηγήσει τη χώρα στο χάος»



«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε στη Χρυσή Αυγή να οδηγήσει τη χώρα στο χάος. Όσα και ό,τι βίντεο και αν έχουν οι Χρυσαυγίτες δεν θα επιτρέψουμε εμείς να γίνουν ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου. Και σ’ αυτό πιστεύω ότι είναι ενωμένες όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας». Με αυτά τα λόγια τοποθετήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της Δημόσιας Τηλεόρασης για το ζήτημα του πρ. Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Ο Βουλευτής έδειξε εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινή γνώμη, η οποία, όπως είπε, «έχει μνήμη» και ξέρει ότι ο θάνατος του Παύλου Φύσσα και τα εκατοντάδες εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από μέλη της Χρυσής Αυγής στοιχειοθετούν από τη δικαιοσύνη το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Μιας εγκληματικής οργάνωσης, που όχι μόνο ήθελε να επιβάλλει το νόμο της σιωπής στα μέλη της, αλλά ήθελε να εγκαθιδρύσει τον φόβο στην ελληνική κοινωνία.

Σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις στάθηκε στην αναγκαιότητα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για μια νέα, ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σε μια νέα βάση, με μια νέα προγραμματική συμφωνία. Σε αυτό το νέο σχήμα εκτιμά ότι τόσο η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, όσο και άλλων προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων, θα συμβάλλει στο να γίνει η τελευταία κρίση μια αφορμή για να «γυρίσει η σελίδα» και να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια.

Καταδίκασε το γεγονός ότι ένα ανώτατο Κυβερνητικό στέλεχος συνομιλεί και μάλιστα καταδεικνύοντας μια ιδιαίτερη οικειότητα με υπόδικους, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, βουλευτές. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «ακόμη χειρότερο είναι ότι φαίνεται σαν να συνωμοτούσε και κατά του Πρωθυπουργού και τον κατέκρινε με διάφορα κοσμητικά επίθετα μπροστά στον νεοναζιστή, υποδεικνύοντάς του μάλιστα ως ενόχους δύο Υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».


Ο Κώστας Τριαντάφυλλος εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει τις  απαιτούμενες διευκρινίσεις και να προβεί δημοσίως στην απόλυτη – και όχι με μισόλογα – καταδίκη των ενεργειών του στενού, μέχρι πρότινος, συνεργάτη του.  Όπως συμπλήρωσε «δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό». Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά σχέση με την ακροδεξιά και όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε οποιοδήποτε Κυβερνητικό στέλεχος να έχει σχέση με ακροδεξιά στοιχεία. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «όποιος υιοθετεί, όποιος ενστερνίζεται, όποιος συγγενεύει με την ακροδεξιά, είναι ύποπτος για επαφές με τη νεοναζιστική οργάνωση» για να συνεχίσει ότι «η κάθαρση πρέπει να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, να είναι εις βάθος και να μην υπάρχουν συμπεριφορές που κλείνουν το μάτι και προτρέπουν στο «έλα κοντά μας» για να σε προστατεύσουμε».

Με αφορμή τη συνέντευξη του πρ. Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι «αν ήθελε να πει κάτι ο κ. Μπαλτάκος, μετά τις αποκαλύψεις, αυτό θα έπρεπε να είναι μια δημόσια συγνώμη και να κλείσει εκεί, με μια λέξη, με μια δήλωσή του».

Σε ερώτημα για τις αρμοδιότητες υπερυπουργού που εκχωρήθηκαν νομοθετικά στον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης επεσήμανε ότι το κρίσιμο σημείο είναι ότι ο κ. Μπαλτάκος υπερέβη τις αρμοδιότητες που του εκχωρήθηκαν, προσθέτοντας ότι η προσωπική σύγκρουση που είχε στο νομοσχέδιο για τον «Κώδικα Μεταναστών» προήλθε ακριβώς από αυτό.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας περί της συγκίνησης που του προκάλεσε η αντίδραση του υιού Μπαλτάκου, απάντησε ότι ένα Υπουργός της Κυβέρνησης, είτε δεξιάς, είτε αριστεράς, είτε κεντρώας, δεν μπορεί να εκφέρει κάτι τέτοιο και ότι τέτοιες τοποθετήσεις δεν έχουν να κάνουν με το αν είσαι δεξιός ή αριστερός.

Ο Βουλευτής, απαντώντας στον κ Ντινόπουλο σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης, τόνισε ότι «τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά, ούτε προοδευτικά, ούτε συντηρητικά, είναι Ανθρώπινα Δικαιώματα» και  «δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα, δεν αφορούν λίγους ή πολλούς, αφορούν όλους τους ανθρώπους».   


ΠΕΘΑΝΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ




Συγκλονίζει ΤΗΝ Κοινωνία Της Μυτιλήνης Ο χαμός μίας νεαρής γυναίκας ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ανήμπορη ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Υπέρταση ΑΠΟ ΤΗΝ οποία έπασχε, «έσβησε» την Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο. Η 40χρονη μητέρα δυο παιδιών μπήκε στο νοσοκομείο στις 27 Μαρτίου μετά από κλήση της μικρής της κόρης στο ΕΚΑΒ. Η κατάσταση, ωστόσο της υγείας της επιδεινώθηκε τις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα να καταλήξει. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου η υγεία της είχε επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού όπως αποδείχθηκε για ένα μεγάλο διάστημα δεν λάμβανε τα απαραίτητα φάρμακα για την υπέρταση.
Η γυναίκα, φρόντιζε μόνη της τα δυο της παιδιά.
Συμφωνα ΜΕ ΤΟ emprosnet.gr ΗΤΑΝ ΣΕ άσχημη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ Κατάσταση βιβλιάριο Της είχε λήξει εδω ΚΑΙ Κάιρο . Νοσηλεύτριες που μίλησαν στην εφημερίδα, δήλωσαν ότι δεν είχαν καταλάβει το οικονομικό πρόβλημα που είχε αλλά ούτε ότι ήταν ανασφάλιστή
« Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ότι για μερικά φάρμακα τόσο νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της », ανέφεραν στο emprosnet.gr εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τον γιατρό που ανέλαβε την περίπτωσή της αν η γυναίκα έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη με τη ζωή.
Πηγή: emprosnet.gr

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ




"Ναυάγιο - μαϊμού" επικαλέστηκαν οι Τούρκοι - όπως έχουν και πάλι κάνει στο παρελθόν- προκειμένου να δικαιολογηθούν για την απονήωση ελικοπτέρου τους από την φρεγάτα Βarbaros TCG F244 την ώρα που αυτή παραβίαζε προκλητικά τα χωρικά μας ύδατα μεταξύ Αμοργού και Κινάρου, στο Αιγαίο.Μια παραβίαση που σταμάτησε άρον -άρον όταν τα ...καυσαέρια ζεύγους ελληνικών F-16 ταρακούνησαν το τουρκικό ελικόπτερο αλλά και ...<<τσουρούφλισαν>> όσους Τούρκους ήταν στο κατάστρωμα της φρεγάτας Barbaros με την σκληρή αναχαίτιση- προειδοποίηση μετα από τις άκαρπες ειδοποιήσεις από τον ασύρματο.
Την όλη σκηνή κατέγραψε ηλεκτρονικά το super πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που στήνει την ''αντιπυραυλική ασπίδα'' στην Μεσόγειο και το οποίο κινούμενο περίπου 15-20 μίλια πιο πέρα είχε ειδοποιήσει και αυτό τρεις φορές το τουρκικό ελικόπτερο - που ''πετάχτηκε'' ξαφνικά και παράνομα - να κρατηθεί μακριά του, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας και των κανόνων εμπλοκής που εφαρμόζει.

Tα σενάρια που έπαιξαν
Αυτό ήταν το - ακριβές - που διαμορφώθηκε σκηνικό λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο κεντρικό Αιγαίο και μέχρι τώρα μόνο αποσπασματικά έχει παρουσιαστεί στα ΜΜΕ, με βασικότερη την αποκάλυψη του parapolitika.gr για την παρουσία του αμερικανικού πλοίου στην περιοχή και τις προειδοποιήσεις του προς το τουρκικό ελικόπτερο.Άλλα από τα δημοσιεύματα αυτά ήθελαν το Τουρκικό ελικόπτερο να προσνηώνεται ξανά μετά την προειδοποίηση του αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων βλημάτων USS Donald Cook DDG 75 (τύπου Arleigh Burke, αναβαθμισμένου με νέα συστήματα), άλλα να αμφισβητούν ότι το πλοίο των ΗΠΑ ήταν στο Αιγαίο (!), άλλα να υποστηρίζουν ότι η ελληνική αντίδραση ήταν καθυστερημένη, άλλα ( ή και τα ίδια) ότι το ελικόπτερο έριξε ...σόναρ και ...μετρούσε τον ...βυθό κ.ο.κ.


Το OnAlert, μετά από έρευνα δίνει το ακριβές σκηνικό, την συνολική εικόνα και αποκαλύπτει την υπόθεση του ''ναυαγίου -μαϊμού'' που ήταν μια ακόμα (αποτυχημένη) προσπάθεια της Άγκυρας να εγείρει - πέραν των παραβιάσεων - και θέμα δικαιωμάτων στην Έρευνα και Διάσωση ((SAR) στην περιοχή αυτή.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Όπως ανακοίνωσε αυθημερόν το ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 3/4/2014 << η τουρκική φρεγάτα “BARBAROS”, προερχόμενη από το λιμάνι του Ακσάζ, εισήλθε στις 15:25, με Βόρεια πορεία, σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ της Ν. Αμοργού και Ν. Κίναρος και εξήλθε από αυτά στις 16:00. Το οργανικό Ε/Π της φρεγάτας κατά την διάρκεια του πλου της εντός των ΕΧΥ εκτέλεσε πτήση συνεργασίας με το πλοίο, προσεγγίζοντας τις ακτές της Ν. Κίναρος. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθ όλη τη διάρκεια του πλου του ενώ αεροσκάφη της ΠΑ αναχαίτισαν και αναγνώρισαν το Ε/Π σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική>>.


Η ''χοντρή'' πρόκληση 
Αυτή είναι η <<μισή>>, η <<τυπική>> , αλήθεια: Διότι έγιναν και αυτά: Ενώ η τουρκική φρεγάτα έκανε τύποις ''αβλαβή διέλευση''(διότι δεν είχε λόγο να κάνει αυτή την διαδρομή) κάποια στιγμή , ενώ ήταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ), απονήωσε το ελικόπτερό της, παραβιάζοντας έτσι διπλά την ελληνική επικράτεια- και από θαλάσσης και από αέρος- Η πρόκληση μάλιστα ''χοντρή'' καθώς έκαναν και άσκηση μεταξύ τους. Στο μεταξύ , όταν η φρεγάτα είχε κατεύθυνση να παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα , απογειώθηκαν από την Κρητη 2 F-16. Ταυτόχρονα τα ελληνικό πολεμικό που την παρακολουθούσε την ειδοποιούσε ότι παραβιάζει τα ΕΧΥ και ότι άλλο προβλέπουν οι κανονισμοί. Στην συνέχεια και ενώ η Barbaros είχε μπει στα ΕΧΥ, σήκωσε και το ελικόπτερό της. Τότε - και ενώ συνεχιζόταν η ελληνική ειδοποίηση από το κανάλι επικοινωνίας - παρενέβη 3 φορές το αμερικανικό πλοίο ειδοποιώντας το ελικόπτερο να μην μπει στην περιοχή του, να μην πλησιάσει δηλαδή κοντά του.


Το ψευδο- ναυάγιο!
Το τουρκικό πλήρωμα δεν απάντησε στην ειδοποίηση των ΗΠΑ, επιχείρησε όμως να απαντήσει στα ελληνικά σήματα με ένα ...ψέμα: Ότι δήθεν είχε λάβει ...ειδοποίηση ότι υπάρχει ...ναυάγιο και πάει για βοήθεια!!! Τίποτα από αυτό όμως δεν συνέβαινε : Ούτε ναυάγιο υπήρχε , ούτε SOS εκπέμφθηκε. Διότι κανένας άλλος δεν το άκουσε, όπως μας ενημέρωσε αρμόδια πηγή! Ούτε το αρμόδιο ελληνικό κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) , ούτε τα ελληνικά πλοία, ούτε οι Αμερικανοί- αν το άκουγαν θα είχαν στείλει ...ελικόπτερο, όπως το έχουν ξανακάνει... Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Τούρκοι έστηναν ένα τέτοιο κόλπο με ψευδο-συναγερμό οι Τούρκοι ...

Το παραλίγο ...λοκάρισμα
Όμως το σκηνικό είχε και συνέχεια: Ήδη είχαν φθάσει τα ελληνικά F-16 τα οποία έκαναν την πρώτη και δεύτερη διέλευση - αναχαίτιση πάνω το ελικόπτερο ενώ αυτό ήταν μέσα στα ΕΧΥ. Αμέσως αυτό έκανε στροφή και επέστρεφε προς το πλοίο για προσνήωση , όταν το ζεύγος των F-16 έκανε και την τρίτη διέλευσή του , πάνω από την φρεγάτα. Ήταν μια σαφής κίνηση της ελληνικής αεράμυνας λόγω της παραβίασης του ΕΕΧ και όπως λένε στρατιωτικές πηγές σε αυτή οφείλεται και η άμεση στροφή και προσνήωση του ελικοπτέρου. Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι αμερικανοί, αφού δεν είχε εκδοθεί NOTAM ή άλλη ειδοποίηση για τη δραστηριότητα του ελικοπτέρου, έκαναν έγκαιρα σαφή προειδοποίηση - τρεις φορές - αλλά ήταν ακόμα μακριά από το να ...λοκάρουν και ...οπλίσουν. Όχι ότι δεν θα το ...έκαναν σε περίπτωση που το τουρκικό ελικόπτερο εξακολουθούσε να κινούνταν προς το Donald Cook και δεν έκανε επαναπροσέγγιση της φρεγάτας Barbaros όταν εμφανίστηκαν τα ελληνικά μαχητικά από πάνω του...

Τώρα πέραν της προκλήσεως αυτής καθ εαυτής πρέπει να πούμε ότι η επίκληση του δήθεν ...ναυαγίου είναι μια πρακτική που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές εδώ και χρόνια από την Τουρκία σε μια προσπάθεια για κατοχύρωση στην πράξη υποτιθέμενου δικαιώματος.

<<Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τις ΗΠΑ>>
Ειδικοί αναφέρουν πάντως ότι η συμμετοχή - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - του αμερικανικού πολεμικού ( και μάλιστα στο πρώτο ουσιαστικά ταξίδι προσαρμογής ενός ειδικού πλοίου που σχετίζεται με την αντιπυραυλική ασπίδα στην Μεσόγειο) αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία η ελληνική πλευρά να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την Ουάσιγκτον για τις εκτός διεθνούς δικαίου και διεθνών κανονισμών δραστηριοποίηση της Τουρκίας και τους κινδύνους που αυτή εγγυμονεί για την σταθερότητα στην περιοχή. Είναι μια εργασία που πρέπει να κάνει η Αθήνα δια των Υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας εκτός προς τις ΗΠΑ και προς το ΝΑΤΟ και προς την ΕΕ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Αθηνα πως ό, τι έκανε το αμερικανικό πλοίο το έκανε για την ασφάλειά του και μόνο. Εμείς πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι σύμμαχοι ότι η ασφάλειά τους - και η ασφάλεια της περιοχής - κινδυνεύει από τις μονομερείς αξιώσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο. Και κινδυνεύει με πολλούς τρόπους...

Η σημασία του USS Donald Cook 
Όπως προείπαμε το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Donald Cook DDG 75 είναι τύπου Arleigh Burke - ανήκει δε στην έκδοση Flight II. Μετά το περιστατικό κατευθύνθηκε στην Σούδα όπου και βρίσκεται , ενώ πριν συμμετείχε στην εξελισσόμενη τριμερή άσκηση "Noble Dina 2014" μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο, με σημείο έναρξης την Σούδα. Στη βάση της Σουδας είχε φθάσει στις 27 Μαρτίου 2014 στο πλαίσιο της παρθενικής του περιπολίας στη Μεσόγειο με τον νέο του ρόλο. Εστί δε η αποστολή του αυτή το ότι αποτελεί το ένα από τα 4 βασικά πλοία των ΗΠΑ που εφοδιασμένα - από το 2012 - με αναβαθμισμένο σύστημαΑΕGIS BMD 3.6.1 και τη δυνατότητα εκτόξευσης κατευθυνόμενων βλημάτων RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3), λειτουργoύν στο πλαίσιο του συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας EPAA (European Phased Adaptive Approach) κυρίως στην Αν. Μεσόγειο, με βάση το ισπανικό λιμάνι Rota, από τις 11 Φεβρουαρίου. Το σύστημα θα εξυπηρετεί και ραντάρ στην Ρουμανία κ.α.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ




Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων είναι μια εκστρατεία την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την προαγωγή της επιχειρηματικότητας σε όλη τη Ευρώπη.
Η εν λόγω εκστρατεία πραγματοποιείται σε 37 χώρες, έτσι ώστε οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες, σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο, να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στους υφιστάμενους και μελλοντικούς επιχειρηματίες.
Οι εκδηλώσεις αυτές που μπορεί να έχουν τη μορφή ημερίδων, συνεδρίων, εκθέσεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων, διαγωνισμών κ.λπ. διοργανώνονται από επιχειρηματικούς συνδέσμους, φορείς υποστήριξης επιχειρήσεων, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές και δίνουν τη δυνατότητα στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις να ανταλλάξουν εμπειρίες, να ενημερωθούν για οτιδήποτε νεότερο αφορά την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και να εξελιχτούν. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα προσέλκυσης νέων να ασχοληθούν με το επιχειρείν. Πέρυσι, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.500 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη.
Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜΜΕ είναι:
- να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους στήριξης των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων από την ΕΕ και τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές,
- να προάγει την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε περισσότερα άτομα, και κυρίως νέοι, να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνουν επιχειρηματίες,
- να αναγνωρίζει την προσφορά των επιχειρηματιών στην ευημερία της Ευρώπης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2014, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις  5 Οκτωβρίου 2014.
Η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τη Συνέλευση ΜΜΕ και την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων στις 1-3 Οκτωβρίου 2014 στη Νάπολη της Ιταλίας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

H OMIλΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ- " ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ|




ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ
,

Αγαπητοί συμπολίτες,
Σας καλωσορίζω στη σημερινή συνάντηση.
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ.
Με χαρά βρισκόμαστε σήμερα στις Οινούσσες.
Ξεκινάμε από εδώ, από τις Οινούσσες, την επικοινωνία μας, την επικοινωνία με όλο το Βόρειο Αιγαίο, για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, σε μια νέα κατάσταση. Μια νέα περίοδος ξεκινά.
Νέες συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα για τα νησιά μας.
Σε μια εποχή ιδιαίτερα καθοριστική για την πατρίδα μας, με την οικονομική κρίση να μας πλήττει, να ανακόπτει τη διαδικασία ανάπτυξης, να απειλεί την ποιότητα της ζωής μας, να υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον, έχουμε όλοι την υποχρέωση να σταθούμε με την ευθύνη που επιβάλλεται απέναντι σε αυτή την κατάσταση.
Από μας εξαρτάται, στο χέρι μας είναι, δική μας είναι η απόφαση.
Εμείς, μόνο εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. 
Δηλώσαμε και δηλώνουμε παρόντες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, εγώ και οι συνεργάτες μου, ώστε με την απόφαση των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου, να προσφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία μας κάνοντας ένα δημιουργικό βήμα μπροστά.
Ένα δημιουργικό βήμα προς την κατεύθυνση που οι νέες συνθήκες της εποχής επιβάλλουν.
Ακούγοντας τα νέα αιτήματα.
Απαντώντας στις νέες ανάγκες.
Πέρα από στενές κομματικές γραμμές.
Με μόνο κίνητρο και οδηγό το γνήσιο ενδιαφέρον για τα νησιά μας.

Φ
ίλες και φίλοι,

Η Περιφέρειά μας, το Βόρειο Αιγαίο, έχει δοκιμαστεί πολύ και δοκιμάζεται στη δύσκολη αυτή συγκυρία που γνωρίζει η χώρα. Διευρυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ταλαιπωρούν τα νησιά μας και διασπούν την ενότητα τους.
·         Υψηλά ποσοστά ανεργίας, που πλήττουν ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες.

·         Μείωση του νεανικού πληθυσμού, που λόγω της έλλειψης επαρκών ευκαιριών για μια καλύτερη προοπτική νιώθει να ασφυκτιά.

·         Μεγάλες ανισότητες, που υπονομεύουν τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και λειτουργούν ως τροχοπέδη για την ανάπτυξή τους.

·         Συγκοινωνιακά προβλήματα στην πρόσβαση από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, που επιβάλλουν μια κατάσταση απομόνωσης για τα νησιά μας.
Την ίδια στιγμή, αγαπητοί συμπολίτες, υπάρχουν αξιόλογοι και σημαντικοί φυσικοί και ανθρώπινοι πόροι, που έως σήμερα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητοι.
Πόροι και δυνατότητες που με μια ευέλικτη, ευφυή, καινοτόμο και ορθολογική διαχείριση, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θετικής πορείας.
Για αυτό και πεποίθησή μου είναι ότι χρειάζεται σήμερα μια νέα αρχή, ικανή να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες της εποχής και της περιοχής μας.
Χρειάζεται μια νέα αρχή και μια νέα πολιτική εκπροσώπηση, με ανθρώπους ικανούς να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και τις σύγχρονες προσδοκίες.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο του. Δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή όλων μας, ανδρών και γυναικών.
Και υπογραμμίζω ιδιαίτερα των γυναικών.
Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις, καταλαβαίνω τους δισταγμούς.
Μόνο εμείς, εμείς οι ίδιοι με την εμπιστοσύνη, την απόφαση και την ψήφο μας στις εκλογές του Μαΐου μπορούμε να οδηγήσουμε την περιφέρειά μας σε καλύτερη θέση.
Για αυτό, εμείς, «Εμείς, για το Αιγαίο», η παράταξή μας, ζητάμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Με τη δύναμή τους μπορούμε να προχωρήσουμε σε δράσεις και να πετύχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δεν υπάρχει χώρος για λαϊκίστικους τακτικισμούς. Σύγχρονες προτάσεις και λύσεις μας χρειάζονται. Προτάσεις και λύσεις για μια ολοκληρωμένη, συγκεκριμένη και υλοποιήσιμη πολιτική για τα νησιά μας. Με ιδέες και προτάσεις, με δουλειά και συγκεκριμένο έργο.
·         Για την ισότιμη ανάπτυξη όλων των νησιών μας.
Η Περιφέρειά μας αποτελείται από 10 μικρότερα και μεγαλύτερα κατοικημένα νησιά, που το καθένα έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, την δική του ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα, τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα.

·         Για συγκεκριμένες πολιτικές ριζικής βελτίωσης της επικοινωνίας με την υπόλοιπη χώρα,
με σταθερά δρομολόγια και αξιόπιστα πλοία από και προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Με παράλληλη ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής σύνδεσης των νησιών μας, παράμετρος που θα ενθαρρύνει την οικονομική, κοινωνική και τουριστική κινητικότητα του τόπου μας.

·         Για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής,
μέσα από το σεβασμό του περιβάλλοντος και του φυσικού του πλούτου. Μέσα από την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και των εξαιρετικής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων. Η βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων, οι βιολογικές καλλιέργειες, μπορούν να διασφαλίσουν το δίπτυχο “ανάπτυξη-περιβάλλον”, καθώς ο πρωτογενής τομέας παραγωγής θα εξακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας.
Το αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον μας, η γεωγραφική μας θέση, μπορεί να αποτελέσει το στρατηγικό μας πλεονέκτημα. 

·         Για την ώθηση του τουρισμού,
με όχημα την ανάδειξη των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

·         Για την εξάλειψη της ανεργίας,
μέσα από τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

·         Για την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μέσα από όλα τα παραπάνω των κοινωνικά ευπαθών ομάδων,
μέσα από υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

·         Για την αξιοποίηση της δημιουργικότητας των ίδιων των ανθρώπων.
“Βαρόμετρο” για την ανάπτυξη στο Β. Αιγαίο θα είναι η ενθάρρυνση και στήριξη δράσεων  που αφορούν στην έρευνα για νέα προϊόντα, την εφαρμογή καινοτόμων καλλιεργητικών μεθόδων, την παραγωγή και εξαγωγή μοναδικών για την περιφέρειά μας αγροτικών προϊόντων.
Η ανάπτυξη της παραγωγής, η εξωστρέφεια και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μπορούν να φέρουν την περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου στο επίπεδο των ανεπτυγμένων περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η
 παράταξή μας, «Εμείς, για το Αιγαίο», στοχεύοντας στην έξυπνη, εξωστρεφή ανάδειξη
-       των τοπικών παραγωγικών συστημάτων,
-       των πόρων,
-       των δημιουργικών δυνάμεων των ανθρώπων και
-      την ορθολογική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020,
μπορούμε να προχωρήσουμε σε στοχευμένα έργα και δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα ενδυναμώσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως θα στηρίξουν στην πράξη τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Φ
ίλες και φίλοι,

Οι αλλαγές που επέφερε η κρίση και οι νέες συνθήκες που διαμόρφωσε, ανέδειξαν ένα νέο ισχυρό μεταρρυθμιστικό αίτημα. Ένα αίτημα που πηγάζει από την ίδια την κοινωνία: Την ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, καινοτόμο προσέγγιση και σύγχρονη αντίληψη.
Με την μακροχρόνια εμπειρία και τη γνώση που διαθέτουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, επάνω στα ζητήματα του Βορείου Αιγαίου, θέλουμε να προχωρήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα για την προάσπιση της ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα, τις κοινές αρχές και αξίες. Πέρα από στείρες πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις.
Αυτό είναι το σκεπτικό με το οποίο κατευθυνόμαστε στις εκλογές του Μαΐου. Και σε αυτή την απαιτητική πορεία σας καλούμε να συμπορευθούμε σε μια συνάντηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.
Είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω ξεπερασμένες αντιλήψεις και πρακτικές.
Να στραφούμε στο μέλλον με πνεύμα συνεργασίας, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, να πετύχουμε.
Και ας μην ξεχνάμε.
Όλα γίνονται, κάθε μάχη δίνεται από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους.
Η δύναμη των νησιών μας είναι η δύναμη των ανθρώπων τους.
Είναι η δύναμη της συμμετοχής, η δύναμη της απόφασης, η δύναμη της έμπνευσης.
Και με το σήμα μας, τα χρώματα του λογοτύπου, μιλάμε για το Αιγαίο και τους ανθρώπους του. Για τη θάλασσα, τον ουρανό και το φως.
Μιλάμε για το φωτεινό στοιχείο. Τη δύναμη του φωτεινού στοιχείου που σημαίνει την αισιοδοξία, την ανάταση. Την προσδοκία για τη θετική έκβαση των πραγμάτων.
Μιλάμε για το στέρεο πέταγμα. Μιλάμε για τη δράση, την κίνηση, τις υψηλές αξίες.
Η δράση και το αποτέλεσμα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της σκέψης μας. Και το Αιγαίο, έχοντας ως δύναμη τα φυσικά του στοιχεία, τον φυσικό του πλούτο αλλά κυρίως την έμπνευση των ανθρώπων του, εμάς τους ίδιους, μπορεί – ανοιχτό στους νέους ορίζοντες και στον κόσμο – να θεμελιώνει μια αισιόδοξη προοπτική.
Το Αιγαίο είναι οι άνθρωποί του. Είμαστε εμείς.

Φ
ίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η ψήφος στις 18 Μαΐου έχει μεγάλη κρισιμότητα.
Για αυτό και χρειάζεται η κινητοποίηση όλων μας.
Να διαδώσουμε το μήνυμα.
Να δυναμώσουμε τη φωνή μας.
Να ακουστούμε παντού.
Σας καλώ όλους να μεταφέρετε αυτό το μήνυμα.
Γιατί η ψήφος μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, από την ψήφο μας εξαρτάται, η ανάδειξη των ανθρώπων που θα διαχειριστούν τα θέματα της Περιφέρειάς μας. Τόσο τα τοπικά, όσο και τα υπερτοπικά. Και θα υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις καθημερινές ανάγκες, τις συγκεκριμένες ανάγκες των συμπολιτών μας.
Εμείς, εμείς οι ίδιοι ορίζουμε το μέλλον μας.
Μια απόφαση λοιπόν και ένας οδηγός.
«Εμείς, για το Αιγαίο»
Ξεκινάμε.
Αγραφιώτης  Νικόλαος
Αθάνατος- Καζάνας Ιωάννης
Βεργίνας Κωνσταντίνος
Βουδιά- Καρακατσάνη Ευτυχία
Ζαννίκος  Μάρκος-Ιωάννης
Ζωάνος Κυριάκος
Καλογεράκης  Παύλος
Κανάριος  Μιχαήλ
Μανάρας  Ιωάννης
Μανδάλας  Παναγιώτης
Μπουγδάνος Παντελής
Μπουσέκας  Αντώνιος
Ξενάκης  Ιωάννης
Παπαδόπουλος  Κωνσταντίνος
Τώρα- Εκατομάτη Ουρανία


Σας ευχαριστώ όλες και όλους