Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Με την απάντηση  του σε αναφορά του Νικήτα Κακλαμάνη στη Βουλή για τη συνέχιση λειτουργίας του «Αθήνα 9.84»,  ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, επικαλούμενος διατάξεις πρόσφατων νόμων, ανοίγει στην ουσία την πόρτα για «λουκέτα» και απολύσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της άρνησης να υπογράψει σχετική εγκύκλιο με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εγκρίνει την ανανέωσή 70 συμβάσεων στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, ο υπουργός Εσωτερικών με έγγραφό του στις 31.12.13 απαντά στο βουλευτή και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμος Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος μέσω του ψηφίσματος των εργαζομένων στην ουσία του ζητά να δεσμευθεί σχετικά με τη λειτουργία του «Αθήνα 9.84» και τις θέσεις εργασίας σε αυτόν:
-          Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 11 του Ν. 4071/2012 «σε περίπτωση λύσης υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, η δραστηριότητα του δεν μεταφέρεται»
-          Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση κατάργησης θέσης προσωπικού, προβλέπεται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου….»
Δηλαδή, με άλλα λόγια ο κ. Μιχελάκης όχι μόνο δεν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν λουκέτα και απολύσεις αλλά, επικαλούμενος της νομοθεσία, στην ουσία τις προαναγγέλλει.

aftodioikisi.gr

Y.ΠΑΙ.Θ. : " ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ"


Υ.ΠΑΙ.Θ.: Με το νέο νόμο οι εξετάσεις στην Α Λυκείου
Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα, το οποίο έκανε λόγο πως, η εξέταση των μαθημάτων της Α' Λυκείου από «Τράπεζα Θεμάτων» θα εφαρμοστεί μόνο πιλοτικά, ώστε να μελετηθεί η αποδοτικότητά του από εμπειρογνώμονες.
Η ανακοίνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ. 
«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. 
Η εφαρμογή του αφορά φυσικά και στην "Τράπεζα Θεμάτων" και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων».


epoli.gr

ΣΤΗ Ν.Δ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - ΤΗΛΕΣΤΑΡΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

Σε γνωστά πρόσωπα από την τηλεόραση που δεν έχουν έντονα κομματικά χαρακτηριστικά στρέφεται το Μέγαρο Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής αλλά και το Δήμο Αθηναίων μετά το  «όχι» της Όλγας Κεφαλογιάννη (επίσημα) και του Μάκη Βορίδη (ανεπίσημα) αλλά και το γεγονός ότι, όπως είχε γράψει ηaftodioikisi.gr, «κάηκαν» Νίκος Δένδιας και Άδωνις Γεωργιάδης.  Υπεμνθυμίζεται ότι οι μεν υπουργοί Τουρισμού και Δημόσιας Τάξης «έπαιζαν» για το Δήμο Αθηναίων οι δε Βορίδης και Γεωργιάδης για την Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο πλαίσιο και της προσπάθειας «χαλαρής» ψήφου, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά ο οποίος δεν έχει κρύψει τις πολιτικές τους προτιμήσεις στο δεξιό χώρο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι προ διετίας και ενώ το όνομά του ακουγόταν για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Πειραιά, ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι απέρριψε πρόταση της ΝΔ να είναι υποψήφιος βουλευτής στη γενέτειρά του, τη Σάμο, ενώ πριν από δύο μήνες είχε δηλώσει ότι είχε δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αλλά είχε αρνηθεί.  Παράλληλα λέγεται και ουδέποτε έχει διαψευστεί από τον ίδιο ότι η ΝΔ τον είχε πλησιάσει και το 2010 για μεγάλο δήμο της χώρας (πιθανότατα τον Περαιά) και πάλι ο ίδιος είχε αρνηθεί.
Ωστόσο, πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τονίζουν ότι αυτή τη φορά  ο ο γνωστός τηλεδημοσιογράφος που φλερτάρει εδώ και καιρό με την πολιτική,  είναι γνώστης της πρότασης και δεν την έχει απορρίψει.
Παπαμιμίκος: Θέλουμε πετυχημένους!
Αναφορικά με το Δήμο Αθηναίων και καθώς η μόνη υποψηφιότητα που έχει μείνει είναι αυτή του Νικήτα Κακλαμάνη που όμως δεν καλοβλέπει το Μαξίμου, στο τραπέζι παραμείνει το όνομα του ποδηλάτη και, επίσης, τηλεοπτικού δημοσιογράφου, Γιώργου Αμυρά, ενώ εφόσον επιβεβεβαιωθεί η πληροφορία για κάθοδο του, κάποιοι συζητούν και την περίπτωση του Ηλία Ψινάκη,  που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη!
Άλλωστε, όπως είπε και σε πρόσφατη ομιλία του στην Κομοτηνή ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα, ούτε πρόκειται να ανακοινώσει στηρίξεις. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η Νέα Δημοκρατία θέλει τις τοπικές κοινωνίες μακριά από το σφικτό εναγκαλισμό με τα κόμματα. Θέλει υποψηφίους οι οποίοι θα έχουν χαρακτηριστικά πετυχημένου και κοινωνικά και επαγγελματικά ανθρώπου. Ανθρώπου, ο οποίος θα έχει καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα και θα μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα των δημοτών. Και αφού ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, εμείς θα ζητήσουμε από τους δημότες να σταθούν στο πλευρό αυτών των υποψηφίων οι οποίοι έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.»

aftodioikisi.gr

ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 150 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


Την ενίσχυση του προσωπικού των εφοριών επιχειρεί με κάθε τρόπο το υπουργείο Οικονομικών. Τα τελευταία χρόνια το προσωπικό στις εφορίες έχει αποδεκατιστεί λόγω του κύματος συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις που αντανακλώνται τόσο στο επίπεδο εξυπηρέτησης των φορολογούμενων όσο και στην αποτελεσματικότητα των φορολογικών υπηρεσιών.
Μέσα στην αναζήτηση αυτή προέκυψε και ο εντοπισμός πρώην δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι από ένστολοι προστάτες των δημοτών θα γίνουν εφοριακοί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει για την μετάταξη στις εφορίες περίπου 150 πρώην δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και διαθέτουν πτυχία οικονομικής και νομικής κατεύθυνσης. Με την μεταφορά τους στις εφορίες θα ασχοληθούν κατά κύριο λόγο με ελεγκτικό έργο και εισπρακτικές διαδικασίες, δηλαδή στα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού των εφοριών.
Εκτός από τους παραπάνω το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προσλάβει άλλους 300 πτυχιούχους οικονομικής και νομικής κατεύθυνσης από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ παλαιότερου διαγωνισμού ενώ βρίσκεται στα σκαριά και νέος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εντός του έτους άλλων 700 υπαλλήλων για τις εφορίες.
Στο υπουργείο έχουν ήδη ακουστεί ενστάσεις για τη μεταφορά των πρώην δημοτικών αστυνομικών στις εφορίες καθώς, υποστηρίζεται, ότι οι διαδικασίες που προσελήφθησαν στους δήμους ως δημοτικοί αστυνομικοί ελέγχονται ως προς το αδιάβλητό τους καθώς και ότι θα ήταν πιο δίκαιο να γίνουν όλες οι προσλήψεις στις εφορίες μέσω ΑΣΕΠ.
Το πόσο έχουν αποδεκατιστεί οι εφορίες από τη μείωση προσωπικού φαίνεται από τους αριθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων στις εφορίες το 2009 ανερχόταν στις 13.200. Σήμερα ο αριθμός των εργαζόμενων έχει υποχωρήσει κάτω από τις 9.000. Μόνο το τελευταίο τετράμηνο αποχώρησαν με συνταξιοδότηση από τις εφορίες περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι ενώ μέχρι το καλοκαίρι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα έχουν αποχωρήσει άλλοι 1.000.
Πηγή:www.capital.gr (Του Σπύρου Δημητρέλη)

"ΓΑΛΑΖΙΑ" ... ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ !!!


Δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν στο στόχαστρο τουΣΥΡΙΖΑ που, βγάζοντας τα γαλάζια άπλυτα στη φόρα, απαντά στις επιθέσεις που δέχεται από τη Συγγρού για «συνιστώσα της τρομοκρατίας» μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης στην «Αυγή»:
Παρακαλείται η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου- τα σέβη μας στον Μεγαλειότατο God Father σας- να ζητήσει από τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Αννίβα Παπακυριάκο, δήμαρχο Βέλου-Βόχας, υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Βασίλη Νανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Γιάννη Γκεζερλή, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου, τον Γιώργο Γεωργούση, πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας, τον Γιάννη Βαφειάδη, υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπρόσωπο Τύπου της Ν. Δ. στο Νομό Κορινθίας και τον Σωκράτη Τόγια, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου, επειδή κατέθεσαν άπαντες ως μάρτυρες υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα.
Να διαγράψει ο Σαμαράς τον βουλευτή Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλο, που καταδικάστηκε την Παρασκευή σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για ατασθαλίες που είχαν γίνει όταν ήταν Δήμαρχος Τρικκαίων
Να διαγράψει τον Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογιώργο, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για ύποπτο δάνειο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε συναφθεί όταν ήταν Νομάρχης Ευρυτανίας. Ο κ. Κοντογιώργος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Α, να μην ξεχάσω, κυρία Μισέλ. Ο Κοντογιώργος ενέκρινε και την επιδότηση για τον ξενώνα του Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό.
Να διαγράψει τον βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλια, που ζήτησε να ακρωτηριάζονται τα ζώα στην Ελλάδα, να τους κόβουν την ουρά και τα αυτιά, με την δικαιολογία ότι «δεν πονάνε».
Να διαγράψει τον βουλευτή επικρατείας Χρύσανθο Λαζαρίδη και το μέλος της Κ.Ε. Φαήλο Κρανιδιώτη (σ.σ. αυτός είναι ζωόφιλος, φοράει στο πέτο του πουλάδα) επειδή συμμετέχουν στο άκρως εθνικιστικό «Δίκτυο 21», που έχει ως καταστατικό στόχο την όξυνση των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για την ειρήνη στην περιοχή. Ο κ. Κρανιδιώτης να διαγραφεί δύο φορές, διότι καλλιεργεί συστηματικά το μίσος εναντίον των ξένων που διαμένουν στην Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Να διαγραφεί πάραυτα ο πολιτευτής Αθανάσιος Πλεύρης, επειδή πρότεινε σε δημόσια εκδήλωση και ενώπιον ακροατηρίου να δολοφονούνται οι μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας.
Να διαγραφεί ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, διότι ως τηλεβιβλιοπώλης διέδιδε και εγκωμίαζε το ναζιστικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη «Οι Εβραίοι όλη η Αλήθεια», το οποίο παρουσιάζει του Εβραίους ως υπεύθυνους για όλα τα δεινά του πλανήτη και αμφισβητεί ευθέως το Ολοκαύτωμα. Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να διαγραφεί δύο φορές, διότι, καίτοι υπουργός, παραμένει τηλεβιβλιοπώλης.
Να διαγραφεί ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, διότι μέσω των ιστορικών μυθιστορημάτων του προωθεί το αποτρόπαιο έθιμο της Κρυπτείας, κατά το οποίο νεαροί Λακεδαιμόνιοι δολοφονούσαν στα κρυφά είλωτες, για να καταστείλουν τις εξεγέρσεις τους
Να διαγραφεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπός σας Μάκης Βορίδης, διότι στα νιάτα του κυνηγούσε κόσμο με τσεκούρια και ήταν και ο εκπρόσωπος του Λεπέν επί της Γης
Να γράψετε, κυρία Μισέλ, τον Γιάννη Στουρνάρα μέλος της Ν.Δ. και μετά να τον διαγράψει ο Σαμαράς, γιατί βγήκε στους Financial Times και είπε ότι έβλαψε εσκεμμένα τη χώρα του, ότι αρνήθηκε να ζητήσει μείωση του χρέους, για να μην στεναχωρήσει τον Σόιμπλε. Και μετά να τον ξαναδιαγράψετε τον Στουρνάρα, γιατί κάνει πλάτες στη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ Αν. Σακελαρίου, που κατηγορείται για κακούργημα
Τέλος, κυρία Μισέλ, να ζητήσετε από τον κ. Σαμαρά να διαγράψει τον εαυτό του, για το βαρύτατο αδίκημα της υπόθαλψης Βενιζέλου.

aftodioikisi.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

Την  ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. και του Τελωνείου Χίου, μέσα από την εφαρμογή της κινητικότητας ζήτησε με Ερώτησή του ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, με σκοπό την κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών.
Στην απάντησή του, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύεται ότι με σχετική απόφαση, οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται να στελεχώσουν κατά προτεραιότητα υπηρεσίες αιχμής, σύμφωνα με τα υποβληθέντα αιτήματα στο Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 του ν. 4024/2011. Ειδικά, για τη Χίο περιλαμβάνονται και θέσεις κλάδου εφοριακών ή τελωνειακών.

Τέλος, παρατίθεται ο αριθμός των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν, κατόπιν εγκριτικών αποφάσεων και αποφάσεων κατανομής τις ανάλογες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΚΕΔΕ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, 3ος όροφος).
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1.       Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τρέχοντα ζητήματα.

2.       Θέματα Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α.:
α)  ΚΥΑ κατανομής των ΚΑΠ έτους 2013 – απολογισμός αποδόσεων.
β)  Κατανομή πιστώσεων Πολιτικής Προστασίας έτους 2014.
γ)   Κατανομή πιστώσεων για τις αφαλατώσεις έτους 2014.
δ)  Τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για τη μη καταβολή δημοτικών τελών στις Συμβάσεις Παραχώρησης.
Εισηγητές:   -  Δ. Τσιαντής,  πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α.
Γ. Μουράτογλου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α.
3.       Θέματα Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος:
α)  Ειδικό τέλος ταφής απορριμμάτων (Ν. 4042/2012).
β)  Παράταση εφαρμογής της συγχώνευσης των Φο.Δ.Σ.Α. (Ν. 4071/2012).
Εισηγητές:   -  Γ. Κοτρωνιάς,  πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και
 Περιβάλλοντος
Λ. Μαλούτας, αντιπρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης
  και Περιβάλλοντος
4.       Θέματα Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού:
α)  Πρόταση για τη διοργάνωση ημερίδας στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Διατροφή και Ιαματικός Τουρισμός».
β)  Χρηματοδότηση έργων Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Εισηγητές:   -  Φ. Προβατάς,  πρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών
Προγραμμάτων και Τουρισμού
Γ. Λύτρας,  αντιπρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών
Προγραμμάτων και Τουρισμού


5.       Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στην Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. και ΚτΠ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο».
Εισηγητές:   -  Δ. Καφαντάρης,  πρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής
 Διακυβέρνησης – Εξυπηρέτησης του πολίτη
 και Διαφάνειας
Δ. Καλογερόπουλος, αντιπρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης – Εξυπηρέτησης του
πολίτη και Διαφάνειας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΧΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΟΥ

.

Η Διεύθυνση Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ενημερώνει τους αγρότες κατόχους επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, δηλαδή κατόχους  Νεφελοψεκαστήρων και Ψεκαστικών αγρού (συρόμενων, φερόμενων/αναρτώμενων , αυτοκινούμενων), περί της υποχρέωσης καταγραφής του ανωτέρω εξοπλισμού σε εφαρμογή του νόμου 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ Α 8/2012). Η καταγραφή πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2014. Για την καταγραφή των ψεκαστικών θα χρειασθούν τα στοιχεία, το ΑΦΜ του κατόχου καθώς και τα στοιχεία του μηχ/τος. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2271353325, υπεύθυνος  υπάλληλος Στέφανος Τριχώνας.



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ " ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ"


Κύριοι,
"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου για δεύτερη συνεχόμενη χρόνιά προκηρύσσει διαγωνισμό Ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων Σχολείων με θέμα: « ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ».
Ύστερα από την ανταπόκριση που υπήρξε στην περσινή πρώτη μας απόπειρα διοργάνωσης του διαγωνισμού και θέλοντας φέτος η δράση να είναι καλύτερα συντονισμένη και οργανωμένη σας ενημερώνουμε νωρίτερα ούτως ώστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.
Σας στέλνουμε την επιστολή αυτή και σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια Σχολεία της  Πόλεως και Υπαίθρου Ν. Χίου σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς επίσης και να ενημερωθούν τα παιδιά για το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στην Γραμματεία του Ε.Κ.Χ. μέχρι την 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 για να εκτεθούν στο χώρο της εκδήλωσης της Πρωτομαγιάς. Τα έργα θα χωριστούν σε ηλικιακές ομάδες, θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν. Στα παιδιά κάθε ομάδας που θα διακριθούν θα δοθεί έπαινος & δώρα. Σ’ όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα δοθεί  αναμνηστικό  δίπλωμα.

Για οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ : ΕΚΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ


Με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζει ότι πρέπει να προχωρήσει από τους αρμόδιους φορείς, η άμεση διαγραφή των συμβασιούχων από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, που υπηρετούν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «όλοι οι απασχολούμενοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αγωγές τους, ακόμη και αν άσκησαν ένδικό μέσο ή παραιτήθηκαν από ασκηθέν ένδικο μέσο που διατηρούσε την εργασιακή σχέση, ανεξάρτητα από το καθεστώς με το οποίο οι απασχολούμενοι ήταν καταχωρισμένοι στο Μητρώο (π.χ. ως Ι.Δ.Α.Χ. ή Ι.Δ.Ο.Χ.), θα πρέπει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου με την αιτιολογία διαγραφής «Λόγω Απορριπτικής Δικαστικής Απόφασης» ».
Επίσης τονίζεται ότι «σύμφωνα με το άρθρο 106 του ν.4172/2013, η διοίκηση υποχρεούται να διερευνήσει ποιες από τις εκκρεμείς αγωγές εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, είτε με σύμβαση έργου (οι οποίες αγωγές έχουν ως αντικείμενο ότι η υφιστάμενη εργασιακή σχέση είναι εκείνη της εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου), δεν έχουν συζητηθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2013. Σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, λήγουν αυτοδίκαια τα ασφαλιστικά μέτρα ή οι προσωρινές δικαστικές διαταγές από 1.11.2013 και οι απασχολούμενοι δυνάμει των ανωτέρων αποφάσεων/διαταγών θα πρέπει να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου με την ίδια αιτιολογία (Λόγω Απορριπτικής Δικαστικής Απόφασης) και να μην γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους».
Στην εγκύκλιο γίνεται ακόμα αναφορά για κυρώσεις όπου δεν υπάρξει συμμόρφωση: «Η μη συμμόρφωση προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις από τους κατά περίπτωση αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες επισύρει τις ανάλογες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση η συμμόρφωση προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις θα ελεγχθεί δειγματοληπτικά από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.»

aftodioikisi.gr

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Πανελλαδικές εξετάσεις: Δεν θα εφαρμοστεί από φέτος το νέο σύστημα
Δεν θα ισχύσει τελικά από φέτος, το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».
Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - προσανατολίζεται να το εφαρμόσει, πιλοτικά, μόνο σε ορισμένα σχολεία, μιας και ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εξετάσεις, δεν επαρκεί για τον σχηματισμό μιας πλήρους «τράπεζας θεμάτων», με τουλάχιστον 1.000 ερωτήσεις για κάθε ένα από τα 12 εξεταζόμενα μαθήματα.  
Το νέο αυτό σύστημα προβλέπει ότι, οι μαθητές της Α' Λυκείου θα εξετάζονται κατά το ήμισυ από «τράπεζα θεμάτων» και κατά το ήμισυ από ερωτήματα που επιλέγουν οι καθηγητές.
Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί μόνο σε κάποια σχολεία - κυρίως πειραματικά και πρότυπα - και σε όλα τα υπόλοιπα οι εξετάσεις θα γίνουν όπως κάθε χρόνο.
Οι φετινοί μαθητές της Α' Λυκείου θα εγκαινίαζαν το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια το 2016, αλλά με το "πάγωμα" της «τράπεζας θεμάτων», ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ακόμη και στον χρόνο εφαρμογής του εξεταστικού.


epoli.gr

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ

Το Σωματείο Οικοδόμων Χίου καλεί τα μέλη του στην αιμοδοσία που θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου από τις 9:30 πμ το πρωί έως και 13:30 μμ το μεσημέρι.

ΕΦΟΡΙΑ : ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 4 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ... 39.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ


Σε σχιζοφρενικές καταστάσεις οδηγεί ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου γεγονός που δείχνει ότι οι διατάξεις ετοιμάστηκαν στο πόδι και χωρίς να ληφθούν υπό όψιν πραγματικά δεδομένα.
Το παρακάτω παράδειγμα δείχνει πως μια απλή αμέλεια καταβολής 4 ευρώ το μήνα από μια επιχείρηση μπορεί να οδηγήσει σε ένα χρόνο στην επιβολή προστίμων 39.000 ευρώ. Το παράδειγμα συνέταξε οΣύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών του Νομού Μαγνησίας.
Έστω μια επιχείρηση έναν υπάλληλο με μηνιαία αμοιβή 700,00 ευρώ καθαρά το μήνα. Για το ποσό αυτό έπρεπε να παρακρατεί το ποσό των 4,00 ευρώ κάθε μήνα και να το καταβάλλει στο Δημόσιο. Θα πρέπει δηλαδή έως την 20η του επομένου μήνα ο επιχειρηματίας να αποστέλλει ηλεκτρονικά στο taxis δήλωση για τα 4,00 ευρώ, στη συνέχεια να εκτυπώνει τον κωδικό πληρωμής και να μεταβαίνει στην τράπεζα για την πληρωμή. Αυτό πρέπει να το κάνει 12 φορές το χρόνο. Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι 56,00 ευρώ για όλο το έτος.
Αν από λάθος δεν παρακρατήσει και δεν αποδώσει στο δημόσιο κάθε μήνα το ποσό των 4,00 ευρώ, αλλά αντιληφθεί το λάθος του στο τέλος της χρονιάς (όταν θα γίνει η συνολική ετήσια εκκαθάριση) τότε έχει τα παρακάτω πρόστιμα:
Για το μήνα Ιανουάριο του 2014
Πρόστιμο μη υποβολής άρθρου 54: 1.000,00 ευρώΠρόστιμο άρθρου 53 (τόκοι) (ενδεικτικά): 4,00 * 8,25% * 11/12 = 0,30 ευρώΠρόστιμο εκπρόθεσμου καταβολής άρθρου 57: 4,00*10%= 0,40 ευρώΠρόστιμο άρθρου 59; 4,00 ευρώ
Συνολικό πρόστιμο μη έγκαιρης υποβολής δήλωσης για τον Ιανουάριο: 1.004,70 ευρώ
Επειδή όμως δεν είχε υποβάλει για κάθε μήνα δήλωση για τα 4,00 ευρώ, θεωρείται ότι έχει υποτροπή και κατ’επέκταση διπλασιασμό του προστίμου των 1.000,00 ευρώ για το μήνα Φεβρουάριο. Οπότε, το συνολικό πρόστιμο για το Φεβρουάριο θα είναι: 2.004,67 ευρώ.
Στη συνέχεια: Η μη εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης των 4,00 ευρώ για το Μάρτιο, θεωρείται δεύτερη υποτροπή και έχουμε τετραπλασιασμό του προστίμου των 1.000,00 ευρώ. Οπότε, το συνολικό πρόστιμο για το Μάρτιο θα είναι: 4.004,64 ευρώ.
Τελικά, για όλους τους επόμενους μήνες θα για κάθε μήνα πρόστιμα περί των 4.004,00 ευρώ.
Συνολικά τα 56,00 ευρώ θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα 39.045,00 ευρώ.
Πηγή: fpress

aftodioikisi.gr

ΑΣΕΠ : ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 800 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2014


Περίπου 800 υπάλληλοι θα προσληφθούν στο Δημόσιο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, αναμένεται να εκδοθούν πέντε προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ που αφορούν προσλήψεις 279 εφοριακών ,10 προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ ,180 προσλήψεις τελωνειακών στο υπουργείο Οικονομικών, περίπου 300 προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ, αλλά και προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Αναλυτικά  οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα αφορούν τα εξής:
  • Προκήρυξη θα εκδώσει το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 180 τελωνιακών υπαλλήλων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)  στουπουργείο Οικονομικών. Οι 180 τελωνιακοί θα προσληφθούν από την Σειρά Προτεραιότητας του ΑΣΕΠ με νέα προκήρυξη.
  •  Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου 2014 αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη για προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ. Η πρώτη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την ΝΕΡΙΤ θα αφορά 300 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ . Οι εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις θα αφορούν δημοσιογράφους , καλλιτέχνες και άλλες ειδικότητες. Από το σύνολο των προσλήψεων που θα γίνουν στην ΝΕΡΙΤ οι 600-750 θα αφορούν αορίστου χρόνου και οι 500-700 με συμβάσεις έργου.
  • Επίσης προκήρυξη που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ θα αφορά 279 προσλήψεις Εφοριακών στο υπουργείο Οικονομικών . Η προκήρυξη αυτή θα αφορά επιλαχόντες της προκήρυξης 1Κ/2013 και εφόσον καλυφθούν από αυτούς δεν θα κατατεθούν αιτήσεις από νέους υποψήφιους. Αυτό προβλέπεται στον νέο νόμο που ψηφίστηκε και αφορά τον ΑΣΕΠ όπου δεν θα χρειάζεται νέα προκήρυξη και οι προσλήψεις θα γίνονται από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού της Ανεξάρτητης αρχής, υπό την προϋπόθεση ότι οι νέες προς κάλυψη θέσεις αφορούν όμοιους κλάδους-ειδικότητες και πρόσθετα προσόντα, και ότι δεν έχουν παρέλθει εννέα μήνες.
  • Δέκα άτομα Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού αναμένεται να προσληφθούν στην ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή)
  • Τέλος θα εκδοθεί και νέα προκήρυξη στις αρχές του 2014 για την στελέχωση Υπηρεσιών Ασύλου και Α” υποδοχής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Πηγή: dikaiologitika.gr

aftodioikisi.gr

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 60 ΓΙΑ 400.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Παράθυρο για σύνταξη-εξπρές στα 60 και μάλιστα χωρίς να είναι πληρωμένες όλες οι ασφαλιστικές τους εισφορές ανοίγει για 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες.
Βασική προϋπόθεση είναι οι οφειλόμενες εισφορές να μην ξεπερνούν ως προς την κύρια οφειλή τις 14.202 ευρώ, ειδάλλως μαζί με τις προσαυξήσεις να μην υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ και οι ασφαλισμένοι να συμπληρώνουν 35 χρόνια μέχρι το 2012 στο Ταμείο τους ακόμη και με αναγνώριση πλασματικών ετών.
Το παράθυρο για έξοδο στα 60 ανοίγει μέσα από τον συμψηφισμό των οφειλόμενων εισφορών τους σε 40 μηνιαίες δόσεις από το ποσό της σύνταξης που θα πάρουν. Στην περίπτωση που αναγνωρίσουν πλασματικούς χρόνους για να κλείσουν την 35ετία ως το 2012 μπορούν να «πληρώσουν» το κόστος εξαγοράς όχι από δικά τους λεφτά, αλλά με το 25% από τη μηνιαία σύνταξη που θα τους βγάλει ο ΟΑΕΕ.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr