Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Πανελλαδικές εξετάσεις: Δεν θα εφαρμοστεί από φέτος το νέο σύστημα
Δεν θα ισχύσει τελικά από φέτος, το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».
Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - προσανατολίζεται να το εφαρμόσει, πιλοτικά, μόνο σε ορισμένα σχολεία, μιας και ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εξετάσεις, δεν επαρκεί για τον σχηματισμό μιας πλήρους «τράπεζας θεμάτων», με τουλάχιστον 1.000 ερωτήσεις για κάθε ένα από τα 12 εξεταζόμενα μαθήματα.  
Το νέο αυτό σύστημα προβλέπει ότι, οι μαθητές της Α' Λυκείου θα εξετάζονται κατά το ήμισυ από «τράπεζα θεμάτων» και κατά το ήμισυ από ερωτήματα που επιλέγουν οι καθηγητές.
Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί μόνο σε κάποια σχολεία - κυρίως πειραματικά και πρότυπα - και σε όλα τα υπόλοιπα οι εξετάσεις θα γίνουν όπως κάθε χρόνο.
Οι φετινοί μαθητές της Α' Λυκείου θα εγκαινίαζαν το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια το 2016, αλλά με το "πάγωμα" της «τράπεζας θεμάτων», ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ακόμη και στον χρόνο εφαρμογής του εξεταστικού.


epoli.gr