Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
«ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ '21;»

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


Ερώτηση
προς
τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Έλληνες μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 15.000  Έλληνες μεγαλοκαταθέτες, από τις 54.000 Ελλήνων που έκαναν καταθέσεις στο  Εξωτερικό από το 2009 έως το 2011, έχουν εντοπιστεί από την Εφορία, μέσω του συστήματος TAXIS, γιατί τα ποσά των καταθέσεών τους δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Το συνολικό ύψος της διαφοράς μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και εμβασμάτων φέρεται να αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ, ενώ, συνολικά οι καταθέσεις φθάνουν τα 7 δισ. ευρώ. Όμως, περίπου 35.000 Έλληνες, από τους προαναφερθέντες 54.000 βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας γιατί τα ποσά των καταθέσεών τους και τα δηλωθέντα εισοδήματά τους σημειώνουν μεγάλες διαφορές.
Οι εν λόγω καταθέτες θα ενημερωθούν με επιστολή για τη διαφορά μεταξύ των εμβασμάτων τους και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και αν δεν δικαιολογούν τη διαφορά θα καλούνται να πληρώσουν φόρο με βάση την κλίμακα και με συντελεστή 45% επί της διαφοράς.
Το ποσό που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανέρχεται στα 2,25 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση συντελεστή 45%, μόνο από τα αδήλωτα εισοδήματα των 15.000 καταθετών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.       Ποια είναι η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την είσπραξη των φόρων από τα αδήλωτα εισοδήματα και ποιο το χρονικό πλαίσιο είσπραξής τους;
2.       Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η διαδικασία;

10 Οκτωβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος

H ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟΜε αφορμή την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου στο νησί μας και τη πρόσκληση που απηύθυναν στη Λαϊκή Συσπείρωση, καταθέτουμε την επιστολή απάντησή μας για την ενημέρωση του λαού μας πάνω στις θέσεις μας.

Προς την Πρωτοβουλία Αντιφασιστικού Μετώπου.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΙΟ

Αξιότιμοι σύνεδροι,

      Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, που διοργανώνει το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, υπό την αιγίδα του Υπουργού Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

     Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκομένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και να συγχαρώ τους διοργανωτές του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», καθώς και προσωπικά τον αγαπητό καπετάν Παναγιώτη, γνωστό για την τεράστια προσφορά του σε κοινωνικό επίπεδο.

     Είμαι πεπεισμένος ότι από αυτή την αγαστή συνεργασία καθηγητών, επιστημόνων και αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα προκύψουν αποτελέσματα γόνιμα τόσο για την επούλωση των πληγών που έχει υποστεί το όμορφο νησί μας, όσο και για το φλέγον ζήτημα της πρόληψης. Ταυτόχρονα, θα τεθούν οι βάσεις για την αγροτική και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάκαμψη του νησιού.
   
     Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναφερθώ στις πρώτες ενέργειες που έχει μεθοδεύσει και υλοποιεί ο Δήμος Χίου. Την επόμενη ημέρα μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών, προχωρήσαμε σε λήψη μέτρων με διττό στόχο: Το πρώτο σκέλος αφορά την επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων επαγγελματιών (γεωργών, μαστιχοκαλλιεργητών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων). Το δεύτερο σκέλος αφορά τη διαπίστωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά .  
     Όσον αφορά τον πρώτο στόχο, κινηθήκαμε προς την ικανοποίηση – κατά το δυνατόν – αιτημάτων των πυρόπληκτων επαγγελματιών. Ως προς το δεύτερο στόχο, προχωρήσαμε στις εξής ενέργειες:

1. Συνάψαμε προγραμματική σύμβαση με την Περιφερειακή Ενότητα, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και τη Μητρόπολη Χίου και εντοπίσαμε το μέγεθος των καταστροφών, μα κυρίως τις απαιτούμενες περιοχές παρέμβασης. Η επιτροπή της προγραμματικής σύμβασης ενήργησε ταχύτατα και αποτελεσματικά και έτσι σήμερα γνωρίζουμε πού και πώς πρέπει να παρέμβουμε.

2. Συνεργαστήκαμε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και μέσω αυτής με το Υπουργείο Άμυνας, καθώς και με το τοπικό Δασαρχείο και δημιουργήσαμε ζώνες αντιπυρικής προστασίας για το υπόλοιπο κομμάτι του νησιού. Οι εργασίες αυτές προχωρούν ικανοποιητικά και παράγουν το απαιτούμενο έργο.

3. Συμβασιοποιήσαμε τρεις μελέτες με σημείο αναφοράς της κάθε μελέτης μία γεωγραφική περιοχή από τις καμένες εκτάσεις. Η κάθε μελετητική ομάδα προχωράει στην υποβολή προτάσεων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που πιθανόν να προκύψουν το επόμενο διάστημα. Οι μελέτες αυτές θα είναι αυτόνομες και θα καταβληθεί προσπάθεια για τη χρηματοδότηση των έργων τους. Ήδη υπάρχει η χρηματοδότηση των 350.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, δρομολογείται η δυνατότητα για χρηματοδότηση των έργων από την Ειδική Διαχειριστική Αρχή του Βορείου Αιγαίου.

    Με βάση όλα τα παραπάνω και τις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ο Δήμος Χίου, έχει οργανώσει έγκαιρα τις αρχικά απαιτούμενες δράσεις του και  είναι σε ετοιμότητα με τις υπηρεσίες του για συνέχιση των προσπαθειών του.

     Εύχομαι καλή επιτυχία και ευόδωση των στόχων του συνεδρίου  με ασφαλή και εποικοδομητικά αποτελέσματα, τα οποία θα προκύψουν μέσα από το γόνιμο προβληματισμό, που είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσει. Σας γνωρίζω ότι θα παρακολουθήσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες του συνεδρίου, τα αποτελέσματα του  οποίου  θα επεξεργαστούμε και θα αξιοποιήσουμε ανάλογα για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανασυγκρότηση του νησιού μας.


Σας ευχαριστώ


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΛΟΥΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΙΟΥΗ 3ηΕφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χίου ενημερώνουν ότι παρατείνεται η έκθεση με τίτλο «Οι Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης στην περίοδο του Εκδυτικισμού» στο Οθωμανικό λουτρό του Κάστρου της Χίου, μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου 2012
για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 09:00 - 14:00 και 18:30 - 20:30.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 19 /10 /2012


ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου,
(άρθρο 67 Ν. 3852/2010)
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής
Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 19η του μηνός Οκτωβρίου του
έτους 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, για τη συζήτηση και
λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
Κλεισσάς Κ. Ηλίας
Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της
συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς
αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι
δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο
67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του
Δημοτικού Συμβουλίου).ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 19/10/2012.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 49676/2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ.
θέματος
Θέμα Εισηγητής
1
Ενημέρωση για έκτακτη επιχορήγηση του Δ. Χίου για
κάλυψη δαπανών που προέκυψαν κατά την
αντιμετώπιση της πυρκαγιάς της 18ης/8/2012.
κ. Δήμαρχος
2
Yποβολή "Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης
Περιοχών Υπαίθρου" (ΟΣΑΠΥ)
κ. Αποστολίδης,
Αντιδήμαρχος
Τ.Υ. και  Δ/νση
Τεχνικών
Υπηρεσιών
3
Τροποποίηση πίνακα προϋπολογισμού και τεχνικού
προγράμματος ως προς τη διάθεση των  εκτάκτων
ειδικευμένων εσόδων του χρηματικού υπολοίπου.
Δ/νσεις
Τεχνικών και
Οικονομικών
Υπηρεσιών
4
Αποδοχή ποσού-Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ.
έτους 2012.
Δ/νση
Οικονομικών
Υπηρεσιών.
5 Έγκριση αποφάσεων των Ν.Π. του Δ. Χίου.
κ. Μάντικας, κ.
Γιαννάρας.
6
Αίτημα της ΛΑ.Σ. για συζήτηση στο Δ.Σ. των θεμάτων
του λιμένα της Χίου και της ακτοπλοίας.
κ. Σκούφαλος.
7
Έγκριση της προμήθειας με τίτλο "Προμήθεια
φωτιστικών κεντρικού ΚΕΠ Δήμου Χίου".
κ. Αποστολίδης,
Αντιδήμαρχος
Τ.Υ. & Δ/νση
Τεχνικών
Υπηρεσιών.
8 Συμμετοχή του Δ. Χίου στην έκθεση PHILOXENIA.
Δ/νση Τοπικής
Οικονομικής
Ανάπτυξης
9
Πρακτική άσκηση σπουδαστών μαθητών των ΕΠΑ.Σ.
Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.
κ. Δήμαρχος
10
Αίτηση της ΜΙΧΑΗΛ ΜΟΝΙΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. για
αλλαγή χρήσης του μισθίου και αλλαγή επωνυμίας.
κ. Δήμαρχος
11
Αίτημα της Μαντζώρου Λαμπρινής για μείωση της
καταβολής των -4- μισθωμάτων στο ελάχιστο.
Δ/νση
Οικονομικών
Υπηρεσιών
12 Αιτήσεις για μείωση μισθωμάτων.
Δ/νση
Οικονομικών
Υπηρεσιών
13
Εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος επί των οδών
Αιγαίου και Ροδοκανάκη.
Δ/νση
Οικονομικών
Υπηρεσιών
14
Παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου στο
Φιλοπρόοδο Σύλλογο Μέσας Διδύμας και στον
Αναπτυξιακό Όμιλο Μέσα Διδύμας.
Δ/νση
Οικονομικών
Υπηρεσιών
15
Παράταση μίσθωσης δημ. ακινήτου στην Τοπική
Κοινότητα Βέσσας.
Δ/νση
Οικονομικών
Υπηρεσιών
16 Ονοματοδοσία οδών.
κ. Στεφάνου,
Αντιδήμαρχος
Χίου
17 Διαγραφές οφειλών.
Δ/νση
Οικονομικών
Υπηρεσιών18 Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Δ/νση
Οικονομικών
Υπηρεσιών
19
Πρόσληψη ατόμων με δίμηνη σύμβαση για την
κάλυψη έκτακτων αναγκών και την εκτέλεση
αντιπλημμυρικών εργασιών.
κ. Δήμαρχος
20 Μετακινήσεις.
κ. Κλεισσάς,
Πρόεδρος Δ.Σ.
21
Έγκριση δαπανών για την επέτειο της 11
ης
Νοεμβρίου.
Αυτοτελές
Γραφείο
Δημοσίων
Σχέσεων

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ " Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΙΟ"

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ  το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για την ανάληψη της πρωτοβουλίας διοργάνωσης του σημερινού Συνεδρίου, με αντικείμενο την επόμενη μέρα στο πυρόπληκτο νησί μας, την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 18ης Αυγούστου 2012.
Σήμερα, στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι στη Χίο για την ανάκαμψη, είναι όσο ποτέ αναγκαία η συζήτηση, η συνεργασία και η επιστημονική γνώση, αλλά και η διεθνής ευαισθητοποίηση  που προσφέρει το Συνέδριο.
Οι επιπτώσεις της πυρκαγιάς, την οποία πολεμήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, εντοπίζονται κατά την άποψή μου σε τρία επίπεδα:
·        Την, χωρίς προηγούμενο, περιβαλλοντική-οικολογική καταστροφή η οποία έπληξε το φυσικό πλούτο της Χίου.
·        Την οικονομική καταστροφή, ιδιαίτερα στο μοναδικό προϊόν της μαστίχας, η οποία επηρεάζει σε βάθος χρόνου ολόκληρο τον οικονομικό ιστό της Χίου.
·        Τις κοινωνικές επιπτώσεις, την ψυχολογική επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας και το πλήγμα στην εικόνα της Χίου.

Είναι υποχρέωσή μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συνέπειες και στα τρία επίπεδα που προανέφερα. Εκεί προσανατολίζεται ο σχεδιασμός μας, με βάση σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και διεκδίκηση και αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.
Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια ανάκαμψης-ανασυγκρότησης δεν είναι εύκολη. Γνωρίζουμε επίσης και τις δυσκολίες, ιδιαίτερα σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον όπως αυτό των ημερών μας.
Αξίζει ωστόσο, να κρατήσουμε το πνεύμα συνεργασίας, κοινής προσπάθειας, εθελοντικής προσφοράς που ζήσαμε τις ημέρες της πυρκαγιάς. Οφείλω να πω ότι και σήμερα, η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμά μας για την πολύμορφη ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης είναι συγκινητική και αξιοσημείωτη.  Απτό δείγμα αυτής της συμβολής είναι και το Συνέδριο που διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».
Κλείνοντας, θα ήθελα να καταθέσω την πεποίθησή μου ότι με ρεαλιστικό σχεδιασμό, κοινή προσπάθεια και συνεργασία, έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της καταστροφής, και όπως λέει και ο τίτλος του Συνεδρίου «συνεργαζόμενοι να κάνουμε τη Χίο μας καλύτερη».

ΤΡΟΪΚΑ : ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠειστική πρόταση για 15.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του έτους, ζητά σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, η τρόικα, τονίζοντας ότι δεν την αφορά αν αυτές θα ονομαστούν απολύσεις ή διαθεσιμότητα. Αυτό προέκυψε κατά την ωριαία και πλέον (1 ώρα και 15 λεπτά) συνάντηση των εκπροσώπων της το απόγευμα της Κυριακής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία, υπενθυμίζεται, ότι μετά την προχθεσινή συνάντηση υποστήριζε ότι«η τρόικα δεν έθεσε  θέμα απολύσεων».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας στην ουσία απέρριψαν το σχέδιο διαθεσιμότητας που έχει καταθέσει το υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισαν «μη πειστικό», τονίζοντας παράλληλα ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένο δεν φέρνει δημοσιονομικό όφελος. Ζήτησαν δε να υπάρξουν αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων με εκκίνηση από τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών.
Σιβυλλική δήλωση Μανιτάκη
Ενδεικτική του τι διημείφθη στη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η δήλωση του Α. Μανιτάκη, ο οποίος ερωτηθείς τι προτιμά μειώσεις μισθών απολύσεις απάντησε, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και για τη θέση του στο υπουργείο: «Προτιμώ να κάνω αυτό που πρέπει». Ζήτησε δε από τους δημοσιογράφους να «κάνουν λίγο υπομονή» , γιατί «τα πράγματα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή».
Πάντως, ο κ. Μανιτάκης προανήγγειλε νέα συνάντηση αύριο με τους εκπροσώπους της τρόικας, χωρίς όμως να ακόμη να έχει καθορισθεί η ώρα.
aftodioikisi.gr

ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Στην Κομισιόν τα στατιστικά των αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς

Tρία ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ,Μαριλένα Κοππά, σχετικά με το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών να ζητήσειστατιστικά στοιχεία των αλλοδαπών παιδιών που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, «ανταποκρινόμενος σε κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος "Χρυσή Αυγή"».
Τα τρία ερωτήματα της κ. Κοππά προς την Ε.Ε. είναι τα εξής:
-Αν κατά τη γνώμη της η ιθαγένεια αποτελεί κριτήριο επιλογής για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς;
-Αν μια τέτοια πράξη συνιστά παραβίαση της Χάρτας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παιδιού;
-Αν τέτοιου είδους ενέργεια συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων;»
aftodioikisi.gr