Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

"MAXH" KANEΛΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Μάχη μεταξύ Λιάνας Κανέλλη (24%) και Ζωής Κωνσταντοπούλου (22%), δύο πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε σε χθεσινό της ρεπορτάζ η aftodioikisi.gr, για το Δήμο Αθηναίων  δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse  που διενεργήθηκε από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου με διακοπή λόγω της δολοφονίας τουΠαύλου Φύσσα (τα 2/3 των συνεντεύξεων πραγματοποιήθηκαν πριν τη δολοφονία -από τη Δευτέρα 16/9 έως το πρωί της Τετάρτης 18/9 – η δολοφονία έγινε το βράδυ της Τρίτης,  και το υπόλοιπο 1/3 τη Δευτέρα 23/9) σε δείγμα 1.309 πολιτών της Α΄ Αθήνας.
Παράλληλα η δημοσκόπηση δείχνει καθίζηση Κασιδιάρη μετά τη δολοφονία, ο οποίος ωστόσο διατηρεί ποσοστό 19% (!) και μεγάλη άνοδο του νυν δημάρχου Γιώργου Καμίνη (από 18% πριν τη δολοφονία σε 24% μετά) και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια (από 19 πριν τη δολοφονία σε 23% μετά).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το action24, η πιθανότητα ψήφου είναι (σ.σ. στην παρένθεση τα ποσοστά των υποψηφίων πριν και μετά τη δολοφονία):
Λιάνα Κανέλλη 24%  (από 23  σε 26%)
Ζωή Κωνσταντοπούλου: 22% (από 22 σε 22%)
Νίκος Δένδιας: 21% (από 19 σε 23%)
Σοφία Σακοράφα: 21% (από 21 σε 21%)
Γιώργος Καμίνης: 20% (από 18 σε 24%)
Μάκης Βορίδης: 19% (από 18 σε 19%)
Ηλίας Κασιδιάρης 19% (από 22 σε 15%)
Γιάννης Σγουρός 18% (από 17 σε 18%)
Νικήτας Κακλαμάνης 14%
Ανδρέας Λοβέρδος 8%
Ανδρέας Ψυχάρης: 7%
Πάντως, όπως τόνισε και ο γενικός διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πρόθεση αλλά για πιθανότητα ψήφου, καθώς οι πολίτες ερωτήθηκαν να πουν την άποψή τους για τους παραπάνω υποψήφιους ως εξής:
Πόσο πιθανόν είναι να ψηφίζατε τον Γιώργο Καμίνη για δήμαρχο Αθηναίων:
Λίγο έως καθόλου: 64%
Αρκετά έως σίγουρο 20%
Μέτρια: 8%
Αναποφ/ΔΓ: 6%
Η πιθανότητα ψήφου αφορά όσους απάντησαν «αρκετά έως σίγουρο».

aftodioikisi.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ , ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ




ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΙΟΥ


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν.Ο.ΧΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣΜΕΛΕΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΠΑΠΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΟΜΑΖΟΣ ΑΛΕΚ
ΦΑΡΑΚΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣΛΙΝΟΣ ΖΑΝΝΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΨΥΧΙΑΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΑΜΙΑΣΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝΚΑΛΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΜΥΡΝΙΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΑΙΔΑ ΜΕΛΙΝΑ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ - ΑΘΛΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΟΔΑΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΛΑΡΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΥΛΙΚΟΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣΤΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Optimist & Laser

Ολοκληρώθηκαν Οι Σχολές Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Optimist & Laser
Απονομές Αναμνηστικών Διπλωμάτων Optimist-Laser 2013Με απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και party-barbeque ολοκληρώθηκε η προπονητική περίοδος 2012-2013 του τμήματος ιστιοπλοΐας τριγώνου του ΝΟ Χίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/9/13 και συμμετείχαν οι προπονητές και οι αθλητές όλων των τμημάτων (αρχαρίων, προαγωνιστικής, αγωνιστικής Β’, αγωνιστικής Α’ των optimist και Laser), οι οποίοι έπαιξαν, διασκέδασαν αλλά κυρίως επιβραβεύθηκαν για την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς.
Μιας χρονιάς που βρήκε τους αθλητές μας στα σκάφη τους με όλες τις καιρικές συνθήκες, από ζέστη με άπνοια μέχρι βροχή και θαλασσοταραχή. Ήρθαν κοντά στην φύση, έμαθαν να αγαπούν την θάλασσα, να την σέβονται, και να μην την φοβούνται. Επίσης θυμήθηκαν όμορφες στιγμές των προπονήσεων και των αγώνων που πήραν μέρος και έβαλαν τους στόχους της νέας προπονητικής περιόδου που ξεκίνησε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013.
H διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους προπονητές Βασίλη Μερμυγκούση, Γιάννη Αγραφιώτη, Λυδία Μπελέγρη, αλλά κυρίως τον προπονητή και συντονιστή του τμήματος Άλντο Σάλβια, που ακούραστα έμαθαν ιστιοπλοΐα στα χιωτόπουλα και χάρη στις γνώσεις τους και στο πείσμα τους έχουμε σήμερα μια από τις καλύτερες ομάδες optimist & Laser στην περιφέρεια νήσων Αιγαίου και Κρήτης.

noxiou.gr

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ

Βαθμολογία
2013-2014

Α' Κατηγορία
1ηΑ.Π.Σ Ατρόμητος 
2ηΠ.Ο Δάφνη 
3ηΑ.Π.Ε Μικρασιατική 
4ηΑ.Π.Ο Κανάρης 
5ηΕ.Φ.Κ Ποσειδών 
6ηΑ.Π.Π.Σ Ηρακλής 
7ηΑ.Ο Πύργος 
8ηΑ.Ο Βαρβασιακός 
9ηΑ.Ε Κυβέλη/Λέων 
10ηΑ.Π.Σ Λαίλαπας 
11ηΑ.Σ Όμηρος 
12ηΑ.Ο Ελάτας 
13ηΑ.Ε Καλαμωτή 
14ηΑ.Ο Αναγέννηση 

YΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ




Τρεις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου προκηρύσσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι υποτροφίες είναι οι εξής:

- Στη μνήμη του αειμνήστου προέδρου της Ε.Ε.Ε. Αντωνίου Χανδρή, για παιδιά ναυτικών και για σπουδές σχετιζόμενες με το ναυτιλιακό αντικείμενο, σε πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδας, ύψους δέκα χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ. Η υποτροφία αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014.

- Στη μνήμη του Ιωάννη Μ. Καρρά, από την εταιρεία ΚΑΡΡΑΣ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε και για τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια εκτός Ελλάδας, ύψους δεκαπέντε χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ. Η υποτροφία αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014.

- Επίσης, μία υποτροφία από το Lloyd’s Register Foundation (LRF) για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 σε τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού Διεθνώς Ανεγνωρισμένα, ύψους δέκα χιλιάδων λιρών Αγγλίας.

Για τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 και για άλλες συναφείς πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών στον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη 85 και στα τηλέφωνα 210 4291159 – 65 στην κυρία Ελένη Πρασίνου.

Για δε την υποτροφία του LRF οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα γραφεία του Hellenic Lloyd’s SA, Ακτή Μιαούλη 87, στο τηλέφωνο: 210 4580852.


portnet.gr

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους οικοδόμους ότι οι εκλογές του σωματείου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και πραγματοποιούνται τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2013 αντίστοιχα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου. Μπορούν να προσέλθουν αύριο ημέρα Πέμπτη κατά τις ώρες 18:00-20:30 και την Παρασκευή από τις 17:00 ως τις 20:30 μμ.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η ταυτότητα ¨η το διαβατήριο και ο αριθμός ΑΜΟΕ.

Η μαζική συμμετοχή σας θα δώσει δύναμη στο σωματείο μας,

 ελπίδα στους οικοδόμους του νησιού μας.

H ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ "ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε."

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ.
ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κύριε Πρόεδρε.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ τόσο στο περιφερειακό όσο και στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης των θέσεων των εργαζομένων της ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ με δεδομένο ότι  αποτελούν ένα έμπειρο επιστημονικό και  εργατοτεχνικό προσωπικό , που μπορεί να συνεισφέρει μελετητικά στην όλη προσπάθεια της Περιφερειακής διοίκησης.
Αυτή τη στιγμή φαντάζουν ως στυμμένη λεμονόκουπα, αφού αντιμετωπίζονται και από τον αντιπεριφερειάρχη της Χίου ως ξένο σώμα, ενώ τα αντίθετα τύρβαζε σύμφωνα με τα πρακτικά  και τα όσα κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, όταν συζητήθηκε και εκεί η τύχη τους.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο Β. ΑΙΓΑΙΟ Στρατής Κόρακας,  έθεσε και αυτός το θέμα τους στο Περιφερειακό συμβούλιο , που πρέπει να υλοποιήσει πρότερες αποφάσεις του εξασφαλίζοντας αυτούς τους ανθρώπους ως προς την εργασία τους  με κάθε τρόπο, γι αυτό και πρέπει να μπει τι θέμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο , όπως άλλωστε συμφωνήθηκε στην τελευταία σύνοδο του σώματος.
Οι προφάσεις και οι ανακολουθίες το μόνο που αποδεικνύουν είναι η συμπόρευση της συμπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη διγλωσσία της  συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
Απαιτούμε άμεσα η Περιφερειακή αρχή να πράξει τα οφειλόμενα στην κατεύθυνση της εξασφάλισης των θέσεων των εργαζομένων που στο κάτω κάτω ήταν εργαζόμενοι σε δομές που η ίδια διαδέχτηκε και οι οποίες εκ των πραγμάτων κακώς καταργήθηκαν δημιουργώντας χρέη προς τρίτους , που θα είχαν αποφευχθεί.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣ  Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα: Ανταλλαγή απόψεων με τους Έλληνες ευρωβουλευτές, σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ένωσης από τη χώρα μας, από 01.01.2014

Τοποθέτηση του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου.

«Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Πρώτα απ’ όλα και εγώ με τη σειρά μου να σας καλωσορίσω στην πατρίδα. Έρχεστε κύριοι και κυρίες Ευρωβουλευτές σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την δημοκρατία μας. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουμε όλοι, στη σκιά του φόνου ενός ανθρώπου από τους φασίστες, από τους νεοναζιστές, είναι ανάγκη να σκεφτούμε ψύχραιμα και να χαράξουμε μια πολιτική, η οποία να σηκώσει τη χώρα στα πόδια της. Σε αυτή την πολιτική προφανώς πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, να βρούμε δηλαδή εκείνα που μπορούμε να υποστηρίξουμε όλοι μαζί, ξεκινώντας ο καθένας από διαφορετικές αφετηρίες, αφήνοντας τα επιμέρους και κοιτάζοντας τα μείζονα.
Φυσικά η διοργάνωση μιας επιτυχούς ελληνικής προεδρίας είναι μεταξύ αυτών που θα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε. Εκτιμώ ότι η πορεία της χώρας, δηλαδή τα εθνικά μας συμφέροντα περνάνε μέσα από την ευρωπαϊκή πολιτική, από μια επιτυχή ευρωπαϊκή πολιτική, από μια επιτυχή ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η επιτυχία της Ε.Ε. δεν είναι ξεκομμένη από την επιτυχία της Ελλάδος. Είναι ταυτισμένη και ως τέτοια πρέπει να την βλέπουμε κάθε φορά που τοποθετούμαστε μέσα στο Κοινοβούλιο, κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να συζητούμε με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, αλλά και κάθε φορά που συνομιλούμε εντός και εκτός της Αιθούσης.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η ελληνική προεδρία θα πρέπει να είναι, τουλάχιστον, αντάξια της προεδρίας του 2003. Μιας προεδρίας για την οποία πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά φόρα, όλοι όσοι έχουμε την τύχη να συμμετέχουμε στην Cosac, που προανέφερε ο Πρόεδρος, ήταν μια προεδρία η οποία είναι προεδρία αναφοράς, όχι μόνο για την βαλκανική πολιτική, αλλά για κάθε ζήτημα το οποίο άνοιξε ή ακούμπησε η συγκεκριμένη προεδρία.
Για εμάς, λοιπόν, η προεδρία του 2014 πρέπει να έχει και το σχέδιο και το όραμα και να αφήσει αποτύπωμα στην ευρωπαϊκή πολιτική.Φυσικά, είναι άλλες οι συνθήκες οι θεσμικές του 2003, αναφέρθηκε και προηγουμένως, άλλες οι δυνατότητες που υπήρχαν το 2003 και άλλες οι δυνατότητες που σήμερα έχει μια χώρα, όταν αναλαμβάνει την προεδρία ή συμμετέχει στην τριμερή, όπως ήδη συμμετέχει η χώρα μας.
Για εμάς είναι σημαντικό να μπορέσουμε να ξαναοριοθετήσουμε τι σημαίνει ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη, τι σημαίνει συμμετοχή, τι σημαίνει διαβούλευση και πώς μπορεί να ξαναποκτήσει δημοκρατική νομιμοποίηση το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Πως μπορεί αυτό να περάσει μέσα από μια οικονομική πολιτική, η οποία δεν θα στενεύει, αλλά θα διευρύνει τους ορίζοντες των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Πώς θα μπορέσει το ευρωπαϊκό εγχείρημα να έχει την νομιμοποίηση μέσα από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που πραγματικά χρειάζεται αυτή την στιγμή.
Σε αυτό, βεβαίως, παίζουν ρόλο και η θαλάσσια πολιτική που αφορά κυρίως χώρες, όπως η Ελλάδα, που έχουν θαλάσσιες περιοχές, νησιωτικές περιοχές, που έχουν μεγάλο κομμάτι πληθυσμού τους, που ασχολείται με την αλιεία, την ναυτιλία, που έχουν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού τους που εξαρτάται από τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τις νησιωτικές οικονομίες. Είναι σημαντικό κομμάτι η θαλάσσια πολιτική, όπως είναι σημαντικό για εμάς να ξαναμπεί στο τραπέζι η μεταναστευτική πολιτική πάνω, όμως, σε μια διαφορετική βάση, στην βάση του μοιράσματος της ευθύνης, όχι στην βάση μόνο της φύλαξης των συνόρων, της κατασκευής κέντρου κράτησης, αλλά να μοιραστούμε την ευθύνη της μετακίνησης των εκτοπισθέντων πληθυσμών.
Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, λέγοντας ότι είναι μια ευκαιρία η ευρωπαϊκή προεδρία να ξαναδεί τον Κώδικα θεωρήσεων, δηλαδή την ευρωπαϊκή βίζα, ούτως ώστε και να ευνοηθεί η τουριστική προσέλευση στην χώρα μας, αλλά κυρίως να εκσυγχρονισθεί αυτό το πλαίσιο που θα δώσει και εισοδήματα, αλλά θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη πιο ανοικτή, μια Ευρώπη πιο δημιουργική με περισσότερη ευημερία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



«ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:
ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ »


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Σαν σήμερα, τα καθάρματα της 17Ν, τα φίδια της τρομοκρατίας, δολοφόνησαν πισώπλατα τον Παύλο Μπακογιάννη.

Δυστυχώς, είχα το θλιβερό ρόλο να διαχειριστώ πρώτος την είδηση της δολοφονίας από την εκπομπή μου «Πρωινή Γραμμή» του ΑΝΤ1 Fm.

Και πάνω απ’ όλα, λυπάμαι που από το δικό μου στόμα έμαθαν τα παιδιά του, η Αλεξία και ο Κωνσταντίνος τη δολοφονία του πατέρα τους. Το ίδιο και η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και οι δύο οικογένειες. Ενός πολιτικού αρχηγού και ενός παπά.

Αυτή η θλιβερή επέτειος, κατά σύμπτωση φέτος, συμπίπτει με θύελλα γεγονότων. Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω το τι είχε πει ο Παύλος Μπακογιάννης, φράση που είναι χαραγμένη και επάνω στον τάφο του στο Καρπενήσι:

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Υπενθυμίζω επίσης, ότι ο Παύλος Μπακογιάννης διακρινόταν και για την ψυχραμία του στη διαχείριση των πολύ σημαντικών ζητημάτων.

Αυτά, ας είναι οδηγός και στη διαχείριση της κρίσης που περνάμε αυτές τις μέρες, από όλους όσους εμπλέκονται και κυρίως πολιτικοί και ΜΜΕ».



ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟ "2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΡΗΤΕΙΑΣ"





Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου  «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά Προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013», η Περιφερειακή Ενότητα Χίου συμμετείχε στο «2ο Φεστιβάλ Δήμου Σητείας Κρήτης»
Το οποίο  πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου 2013.
Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση ποιοτικών τοπικών διατροφικών προϊόντων από τις περιοχές συνεργασίας. Εταίροι οι οποίοι φιλοξενήθηκαν  σε κοινό περίπτερο της Έκθεσης είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, ο Δήμος Σητείας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και η Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους Κύπρου.
Στόχος της συμμετοχής ήταν να προβληθεί η ποιότητα και ιδιαιτερότητα των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Χίου και να αναδειχθεί η σημασία τους ως παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών.  Επίσης, η γνωριμία των τοπικών μας προϊόντων με το αγοραστικό κοινό της Κρήτης και η προώθηση εμπορικών συνεργασιών.
Στο Περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου συμμετείχαν και διαφημίστηκαν με προϊόντα τους τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Επίσης διανεμήθηκε υλικό τουριστικής προβολής και γνωριμίας με τη Χίο. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "KAVALAEXPO 2013"

Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου από κοινού με το Επιμελητήριο Λέσβου, κατόπιν διερευνητικών επαφών με επιχειρήσεις της Λέσβου – Λήμνου, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην 21η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2013”, που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας, από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2013.

Η απόφαση για τη συμμετοχή στην εν λόγω διεθνή έκθεση, που πλέον έχει γίνει θεσμός για την ευρύτερη περιοχή, λήφθηκε δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, τόσο από εμπορικής πλευράς για διοχέτευση των προϊόντων της Λέσβου και της Λήμνου στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών στα δύο νησιά από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των παραπάνω, είναι η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ Καβάλας και Λήμνου – Λέσβου, μέσω της εταιρείας NEL LINES, η οποία αποτελεί και το μεγάλο χορηγό της συμμετοχής στην παραπάνω έκθεση.  

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, η προώθηση της παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας των νησιών, και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2013 – 14. Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου – Λήμνου, θα δοθεί η δυνατότητα στις παραγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις των δύο νησιών που επιθυμούν, να συμμετέχουν προκειμένου να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα – υπηρεσίες τους στη σημαντική αγορά της Βορείου Ελλάδας. 


Λόγω του εξαιρετικά οικονομικού πακέτου που προσέφερε το Επιμελητήριο Καβάλας προς το Επιμελητήριο Λέσβου και την Π.Ε. Λέσβου της Π.Β.Α., αλλά κυρίως λόγω  της  δυναμικής που εμφανίζει η εν λόγω αγορά, το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι πολύ μεγάλο και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ "ANUGA 2013"

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «ANUGA 2013», η οποία διοργανώνεται από τo Σάββατο 5 έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο “Koelnmesse” της Κολωνίας Γερμανίας. Αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση του κλάδου στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε  δύο χρόνια, εναλλάξ με τη “SIAL” του Παρισιού (τη δεύτερη σε μέγεθος διεθνή έκθεση σε παγκόσμιο επίπεδο), στην οποία επίσης συμμετείχε η Περιφέρεια πέρυσι.       

Απευθύνεται αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι προσέρχονται απ’ όλο τον κόσμο, αφού θεωρείται το κατεξοχήν σημείο συνάντησης όλων των διανομέων τροφίμων και ποτών του κόσμου, ενώ οι εκθέτες προέρχονται επίσης από χώρες όλου του κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρεται (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του site) ότι στην τελευταία “ANUGA” του 2011, συμμετείχαν 6.743 εκθέτες από 97 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν 154.516 trade visitors (προσκεκλημένοι αγοραστές – hosted buyers: εκπρόσωποι των μεγαλύτερων δικτύων διανομών, super markets, εξαγωγικών & εισαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων, κ.α.) από 185 χώρες του κόσμου. Τα αντίστοιχα μεγέθη της “SIAL” του Παρισιού ήταν το 2010: 5.700 εκθέτες, προερχόμενοι από 106 χώρες, ενώ το σύνολο των εμπορικών επισκεπτών ανήλθε στις 136.381 από 200 χώρες.  

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δέχθηκε πληθώρα αιτημάτων από πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών και ειδικεύονται στις εξαγωγές, αλλά και από επιχειρήσεις που αν και μέχρι σήμερα δεν εξάγουν, επιθυμούν να στραφούν σ’ αυτές (λόγω κυρίως της αδυναμίας της ελληνικής αγοράς τα τελευταία χρόνια να απορροφήσει τα προϊόντα τους), προκειμένου να οργανώσει μία ομαδική συμμετοχή στο κορυφαίο αυτό γεγονός του κόσμου. Κατόπιν σχετικών διερευνητικών επαφών που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε πράγματι το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας επιχειρήσεων για τη συμμετοχή στην εν λόγω κλαδική έκθεση, προκειμένου να παρουσιαστεί η παραγωγική φυσιογνωμία της περιοχής και να κλειστούν επί μέρους συμφωνίες για προώθηση των προϊόντων τους σε αγορές εκτός Ελλάδας.   

Επιπλέον υπήρξε και μία εξαιρετική πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) μέσω του Επιμελητηρίου Λέσβου, η οποία θα συμμετάσχει διά του εξειδικευμένου προγράμματος προώθησης “DAILY CHOCE”, στην εν λόγω διεθνή έκθεση, φιλοξενώντας εντός των περιπτέρων της, μεμονωμένες επιχειρήσεις, αλλά και ομαδικές αποστολές.  Το εν λόγω πρόγραμμα, αναφέρεται σε  συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, κατά βάση πιστοποιημένων Π.Γ.Ε. και Π.Ο.Π., που είναι: ελαιοκομικά, τυροκομικά, μελισσοκομικά και παξιμάδια. Με δεδομένο ότι τα αλκοολούχα ποτά, δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ενώ υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον από μερίδα επιχειρήσεων να συμμετάσχουν, καταβλήθηκε προσπάθεια και η Κ.Ε.Ε.Ε. πέτυχε, να δοθεί ιδιαίτερος χώρος εντός του «Hall» των αλκοολούχων ποτών, σε  μικρό αριθμό επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχουν κι’ αυτές (εκτός του γενικότερου motoDaily Choice”).     

Ως  εκ τούτου και με δεδομένα: α) την αναγκαιότητα παρουσίας του Βορείου Αιγαίου σε δράσεις σχετικές με την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών, ιδιαίτερα δε σε τέτοιου κύρους, εμβέλειας και δυναμικής διεθνείς εκθέσεις, και β) την εξαιρετικά οικονομική προσφορά της Κ.Ε.Ε.Ε., αποφασίστηκε η συμμετοχή της Π.Β.Α. – Επιμελητηρίου Λέσβου στην “ANUGA 2013”, εντός των ενιαίων χώρων της Κ.Ε.Ε.Ε., ως συντονιστικού φορέα των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου, με βασικό στόχο την άμεση προώθηση των εξαγωγών των ποιοτικών προϊόντων τους, καθώς και την καθιέρωση της παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής και των ιδιαίτερων παραδοσιακών προϊόντων της (ελιές & ελαιόλαδο,  τυροκομικά, ούζο – αποστάγματα, οίνοι, εδέσματα, μελισσοκομικά, κ.α.).    

Τα δύο standς της Π.Β.Α. θα βρίσκονται στα αντίστοιχα δύο περίπτερα της Κ.Ε.Ε.Ε. (προϊόντα “Daily Choice” και αλκοολούχα ποτά). Το πρώτο stand θα είναι γύρω στα 40 τ.μ., με τρεις προσόψεις και το δεύτερο γύρω στα 10 τ,μ. με δύο προσόψεις. Η συμμετοχή θα βασίζεται στην παρουσίαση του Βορείου Αιγαίου ως παραγωγική περιοχή τροφίμων και ποτών υψηλής ποιότητας, με την ταυτόχρονη προβολή των “brand names” των συμμετεχόντων, ώστε να αποκτά νόημα η προώθηση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός καταναλωτής με τις εξαγωγικές – τυποποιητικές φίρμες. Θα ακολουθήσει έγγραφη κλαδική – εξατομικευμένη ενημέρωση – απολογισμός (report), για την πιθανή ζήτηση των προϊόντων από εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου απ’ όλο τον κόσμο, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα αναφορικά με τις εξαγωγές των τοπικών επιχειρήσεων.

Το design των δύο stands της Π.Β.Α. θα ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία του σχεδιασμού της Κ.Ε.Ε.Ε. (που θα φιλοξενεί το Βόρειο Αιγαίο). Θα είναι μία πολύ μοντέρνα κατασκευή, με την ύπαρξη στον ενιαίο χώρο ειδικών info desks, γυάλινων επιδαπέδιων βιτρινών, επιτοίχιων βιτρινών, γυάλινων ραφιών και meeting points. Όλα αυτά θα  χρησιμοποιηθούν ως χώροι εκθεμάτων – προϊόντων & εντύπων, γευσιγνωστικών δοκιμών – δειγματοδιανομών και συσκέψεων με τους προσκεκλημένους αγοραστές. Το «παρών» στη μεγαλύτερη ομαδική αποστολή του Βορείου Αιγαίου που έχει γίνει ποτέ στη σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου παγκοσμίως, αναμένεται να δώσουν αρκετοί επιχειρηματίες – export managers του Βορείου Αιγαίου, ενώ αρκετές επιχειρήσεις θα εκπροσωπηθούν από τους  αντιπρόσωπους – χονδρεμπόρους τους στη Γερμανία (όπως έχει δηλωθεί και ζητηθεί).

Τα δύο stands του Βορείου Αιγαίου και τη μεγάλη ομαδική αποστολή, έχουν κληθεί να επισκεφθούν τόσο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ και ο αντίστοιχος Εμπορικός Ακόλουθος, όσο και οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων Κολωνίας και Ντύσσελντορφ, καθώς και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, που εδρεύει στην πόλη της Κολωνίας.     


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενημερωτικό Σεμινάριο με θέμα τις Ενεργειακά Αποδοτικές Δημόσιες Προμήθειες
Τρίτη  1 Οκτωβρίου 2013
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Κοίμησης της Θεοτόκου, Τσας,  Μύρινα,  Λήμνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου (ΠΤΑ),  σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα την Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών την Τρίτη 1η Οκτωβρίου  2013 και ώρα 09:30.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, «EFFECT: Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών για μια ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στο οποίο το Η ΠΒΑ και το ΚΑΠΕ είναι εταίροι επιφορτισμένοι με δράσεις που αφορούν τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να ενημερώσει τόσο στελέχη του δημοσίου τομέα  με αρμοδιότητα την δημοπράτηση Έργων και Προμηθειών και στα Στελέχη των Ενεργειακών Ομάδων των Δήμων ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται σε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι είτε έχουν ήδη συμμετάσχει σε δημόσιους διαγωνισμούς αλλά αντιμετώπισαν σημαντικά εμπόδια για την προσφορά ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων / υπηρεσιών, ή απέφευγαν να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς εξ’ αιτίας ευρέως γνωστών εμποδίων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενθάρρυνση και καθοδήγηση στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης σε συμβάσεις δημόσιων προμηθειών.  Το Πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων για τη μεθοδολογία εφαρμογής κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης σε τεύχη δημοπράτησης δημόσιων έργων και προμηθειών καθώς και παραδείγματα καλών πρακτικών με εμπειρίες Δήμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χρήσιμες συμβουλές, έξυπνες ιδέες και εργαλεία.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε συμπληρωμένη τη Φόρμα Εγγραφής στο ΚΑΠΕ, υπ’όψιν κας. Λ. Παπαμικρούλη (τηλ. 210 6603395, fax: 210 6603308, e-mail: lpapamik@cres.gr) έως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου  2013. ή/και στο Περιφερειακό Ταμείο Β. Αιγαίου στο τηλέφωνο +30 22510 37737 (κο Κουλαγίνη) και στο e-mail:  georkoul@ptaba.gr.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.cres.gr/kape/calendar/hmerides.htm http://www.ptaba.gr/portal/index.php  και http://www.effectproject.eu.

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ : ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ "ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ"


Σκέψεις να ρίξουν τα μεγάλα ονόματα τους στη «μάχη για το Δήμο Αθηναίων» κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα δύο κόμματα της Αριστεράς: Ειδικά μετά τα τελευταία (προ φόνου) δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν πρωτιά Κασιδιάρη στην Αθήνα αλλά και το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας είναι ιδιαίτερα μεγάλο τόσο για τη ΝΔ που προσανατολίζεται σε έναν προβεβλημένο υπουργό της, το Ν. Δένδια όσο και για πρόσωπα όπως ο Α. Λοβέρδος, έχει σημάνει συναγερμό στην Αριστερά και ιδιαίτερα στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το τελευταίο διάστημα  συζητείται έντονα σε στενό κύκλο περι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία εκλέγεται στην Α΄ Αθήνας. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αρχικά στο τραπέζι της Κουμουνδούρου είχε πέσει το όνομα της Σοφίας Σακοράφα. Ωστόσο αφενός οι σχετικά χαμηλές επιδόσεις της βουλευτού της Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου το γεγονός ότι η ίδια έχει δηλώσει την προτίμησή της για την Περιφέρεια Αττικής, η υποψηφιότητα της για το Δήμο Αθηναίων φαίνεται ότι «παγώνει».
Δεν είναι όμως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτεται να ρίξει «πρώτο όνομα» στη «μάχη της Αθήνας». Αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και στον Περισσό με τη βουλευτή, επίσης, της Α΄ Αθήνας Λιάνα Κανέλλη. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της κ. Κανέλλη είχε ακουστεί και για το 2010 ωστόσο τότε προτιμήθηκε ο Νίκος Σοφιανός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και για τις δύο βουλευτίνες της Αριστεράς, έχουν ξεκινήσει μετρήσεις από εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες είναι γνωστές για τις καλές τους σχέσεις με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων της Αριστεράς.

aftodioikisi.gr

ΣΤΟ ΣτΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Η πρώτη προσφυγή για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και τη διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Ο Σύλλογος ζητάει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες: 1) η από 26.8.2013 απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης, για την αξιολόγηση δομών και τη στελέχωση του ΕΟΤ και 2) η από 16.9.2013 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία καταργήθηκαν 98 θέσεις μόνιμου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος δεν μπορεί να απολυθεί μόνιμος δημόσιος υπάλληλος εάν δεν υπάρξει προηγουμένως σχετική απόφαση του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου.
Τέλος, σημειώνει ο Σύλλογος ότι η απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης είναι ανυπόστατη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με συνέπεια να είναι με τη σειρά της ανυπόστατη και η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η έκδοση της οποία στηρίζεται στην πρώτη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου.
aftodioikisi.gr

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -- ΟΤΑ : ΕΓΚΡΙΣΗ 1364 ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ


Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους ΟΤΑ - Έγκριση 1.364 προσλήψεων
Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, που συνυπογράφηκε από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, εγκρίθηκε η σύναψη 1.364 συμβάσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τις ανάγκες των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο).
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους ΟΤΑ και οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους φυσικής αγωγής.
Θα ακολουθήσει η δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ και η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων ανά την Ελλάδα. 

epoli.gr