Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

     Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της τουριστικής έκθεσης «Ferien Messe Wien», στη Βιέννη της Αυστρίας, στο διάστημα 16-19 Ιανουαρίου 2014, στην οποία ο Δήμος Χίου συμμετείχε στα πλαίσια του έργου «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Χίου, Οινουσσών, Ψαρών», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η έκθεση προσέλκυσε πρωτοφανές πλήθος κόσμου, καθώς και ξένους τουριστικούς επισκέπτες που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

     Να διευκρινιστεί ότι ο αρχικός προορισμός προβολής του νησιού ήταν η τουριστική έκθεση στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, η πρόσφατη απευθείας σύνδεση Βιέννης – Χίου μέσω της “Austria Airlines”, ώθησε το Δήμο να τροποποιήσει την αρχική μελέτη, ώστε να συμμετάσχει στη σημαντικότερη για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης τουριστική Έκθεση.
     
      Έτσι, υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου και μπροστά στο ενδεχόμενο η Χίος να αποκλειστεί από ένα τόσο σημαντικό για τον Τουρισμό γεγονός, ο Δήμος Χίου και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής είχε δύο επιλογές: Ή να συμμετάσχει στην Έκθεση στο συγκεκριμένο χώρο που διατέθηκε από τον Ε.Ο.Τ. ή να μη συμμετάσχει καθόλου. Ο Δήμος Χίου αποφάσισε να συμμετάσχει στην Έκθεση, σεβόμενος και τις απαιτήσεις των Χιωτών επαγγελματιών στον τομέα του Τουρισμού και κρίνοντας ότι η παρουσία του, παρά τις αναπόφευκτες ατέλειες, θα είναι αποτελεσματική και αναγκαία.

      Τα αποτελέσματα της Έκθεσης, δικαίωσαν την απόφαση αυτή, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. της Αυστρίας, η επισκεψιμότητα της Έκθεσης έφτασε σε σημεία ρεκόρ (150.367 επισκέπτες).  Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τον πολιτισμό του νησιού μας, μέσα από γερμανόγλωσσο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, που πρόσφατα δημιουργήθηκε από Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου. Οι Χιώτες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Δ. Χίου, είχαν την ευκαιρία άμεσης προβολής και επαφών.

     Πρωταρχικός στόχος του Δήμου Χίου ήταν η προβολή του νησιού μας να μη μείνει στο παλαιό στατικό μοντέλο μιας τυπικής παρουσίας στην Έκθεση, αλλά να προχωρήσει σε πιο αποτελεσματικές κινήσεις, που θα προωθήσουν την τουριστική αγορά. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν επαφές καθοριστικής σημασίας με τουριστικούς παράγοντες της Αυστρίας, με το διευθυντή marketing της “Austria Airlines” κ. Thomas Blaha, με δημοσιογράφους και παράγοντες του Τύπου, μεταξύ των οποίων και με τη «KURIER», τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Βιέννης.   
     Παράλληλα, αναπτύχθηκε στενή συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη, καθώς και με τα αντίστοιχα γραφεία του Ε.Ο.Τ., ώστε να υιοθετηθούν σύγχρονοι τρόποι προβολής του νησιού μας. Την υπηρεσιακή αποστολή του Δήμου πλαισίωσε η καθημερινή παρουσία γερμανόφωνου μεταφραστή - χιακής καταγωγής - με εμπειρία στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών.

     Να σημειωθεί ότι από όλη την Ελλάδα, εκπροσωπήθηκαν στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. από δημόσιους φορείς μόνο πέντε περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και η Χίος.


     Η εμπειρία που αποκτήθηκε υπήρξε πολύτιμη και οι επαφές ιδιαίτερα εποικοδομητικές για το μέλλον, ώστε να συνεχιστούν οι προωθητικές ενέργειες προβολής του νησιού μας στην Αυστρία.

Έξι προϋποθέσεις για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια


proselkusi_krouazieroploiwn_sta_ellhnika_limania_
Ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ Θεόδωρος Κόντες μιλώντας την Παρασκευή στην κοπή της πίτας της Ένωσης αναγνώρισε ότι «η προσέλκυση των κρουαζιεροπλοίων στους Ελληνικούς λιμένες δεν εξαρτάται μόνο από τη Νομοθετική ρύθμιση που έγινε για το cabotage, αλλά έχει και άλλες διαστάσεις, όπως για παράδειγμα:
i. Την εσωτερική κατάσταση από πλευράς εργασιακής ειρήνης στους λιμένας, καθώς και στον παράγοντα ασφάλεια – security.
ii. Την ομαλότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
iii. Τη σταθερή πολιτική που σχετίζεται με την τουριστική ναυτιλία και τον τουρισμό γενικότερα.
iv. Τις υποδομές στους λιμένες και τα αεροδρόμια, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άνετα και με ασφάλεια τα κρουαζιερόπλοια και τους με αυτά μεταφερομένους επιβάτες – τουρίστες.
v. Το δίκτυο αεροπορικών απ’ ευθείας συνδέσεων με μακρινές χώρες – υπερατλαντικές πτήσεις.
vi. Την τιμολογιακή πολιτική των λιμένων συμπεριλαμβανομένων των ρυμουλκικών και πλοηγικών υπηρεσιών, καθώς και αυτή που αναφέρεται στα τέλη αεροδρομίων.
Στους στόχους και τα προγράμματα της Ενώσεώς μας για το 2014 μεταξύ των άλλων είναι:
• Η ανάγκη νέων ρυθμίσεων για το θέμα της visa που αφορά τους εκτός χωρών Schengen επιβάτες – τουρίστες.
• Η αναβάθμιση της υποδομής των λιμένων που επισκέπτονται κρουαζιερόπλοια η οποία συνδέεται άμεσα και με το θέμα του maritime security.
• Η εξασφάλιση υπερατλαντικών πτήσεων απ’ ευθείας με την Ελλάδα.
Στην επίτευξη των προαναφερθέντων είναι αναγκαία η συνδρομή της πολιτείας και των αρμοδίων Υπουργείων και θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή θα υπάρξει.»

e-nautilia.gr

Δικαστήριο της Καστοριάς τινάζει στον «αέρα» τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων


Με την υπ” αριθμ. 13/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καστοριάς έγινε δεκτή αγωγήδεκαπέντε σχολικών φυλάκων, οι οποίοι απασχολούνταν στον Δήμο Καστοριάς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Με την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, η οποία είναι η πρώτη πανελλαδικά σε επίπεδο οριστικής δικαστικής προστασίας ως προς τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, όπως επισημαίνει ο πληρεξούσιος δικηγόρος Σπύρος Μπαλατσούκας, υποχρεώνεται ο Δήμος Καστοριάς να συνεχίσει να απασχολεί τους ενάγοντες με τους ίδιους όρους και με την καταβολή των αποδοχών τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν την 23.07.2013 σε διαθεσιμότητα.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση καταλήγει σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παραδοχές ως προς το παράνομο και την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας και αναγνωρίζει, ότι η επιλογή των συγκεκριμένων εργαζόμενων έγινε τυχαία και χωρίς καμία αξιολόγηση ως προς τις ικανότητες, τις ανάγκες τους αλλά και τις ανάγκες του ίδιου του Δήμου Καστοριάς.
 aftpdioikisi.gr

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Επιδότηση ύψους 10.000 ευρώ για να κάνουν το πρώτο τους επιχειρηματικό «άνοιγμα» παρέχει σε 2.000 ανέργους έως 35 ετών το πρώτο -για το 2014- πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ελευθέρων επαγγελματιών του ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών δίνει επιδότηση 10.000 ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ατομικής επιχείρησης που θα φτιαχτεί από άνεργο ή από άνεργο που θα συμμετάσχει κατά τουλάχιστον 51% σε ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ ή ΙΚΕ.
Η επιδότηση θα καταβληθεί σε 3 δόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου 12μήνου ζωής της επιχείρησης, ως εξής:
Η πρώτη δόση, ύψους 4.000 ευρώ, καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000 ευρώ.
4.000 ευρώ με την έκδοση της απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» του ΟΑΕΔ,
3.000 ευρώ ύστερα από 6 μήνες,
3.000 ευρώ ύστερα από 12 μήνες.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ και σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών θα ανέλθει συνολικά στα 2.000 άτομα.
Προτεραιότητα θα δοθεί: στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν:
ηλικία έως 35 ετών,
κάρτα ανεργίας σε ισχύ μέχρι την προηγουμένη της ημερομηνίας έναρξης της επιχείρησης στη ΔΟΥ,
περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης στον ΟΑΕΔ,
παρακολουθήσει και ολοκληρώσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας στον ΟΑΕΔ.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και άνεργοι που δεν έχουν προβεί σε έναρξη δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην εν λόγω έναρξη το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης του επιχειρηματικού τους σχεδίου (προέγκριση) από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ και σκοπός του είναι η προώθηση άνεργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην καινοτομία.
Στις περιπτώσεις αυτές, και μετά την έναρξη της δραστηριότητάς τους στη ΔΟΥ, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά (εντός της ανωτέρω προθεσμίας) συμπληρωματική αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, καθώς και οι ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της νέας επιχείρησης, οι ενταγμένοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης.
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι έντεκα περιφέρειες της χώρας: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ.
Η πρώτη δόση, ύψους 4.000 ευρώ, καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000 ευρώ η καθεμία, καταβαλλόμενη μετά τη λήξη κάθε εξαμήνου από την υπαγωγή και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα του εκάστοτε εξαμήνου, όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.
Δικαιούχοι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι υποψήφιοι που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει:
Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ μέχρι και την προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης της δραστηριότητάς τους στη ΔΟΥ) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.
Να έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ μέχρι και την προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης της δραστηριότητάς τους στη ΔΟΥ.
Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου και οι άντρες να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οσον αφορά στις περιπτώσεις ομογενών ή υπηκόων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση, όσον αφορά στην εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού της χώρας προέλευσης.
Να είναι ηλικίας 18 έως 35 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα. Το 18ο έτος θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο (λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία γέννησης) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μετά. Στο πρόγραμμα δύναται να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής και άνεργοι που δεν έχουν προβεί σε έναρξη δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη στη ΔΟΥ το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης – επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης.
Κατάθεση αιτήσεων
Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση- επιχειρηματικό σχέδιο για υπαγωγή στο πρόγραμμα, κατατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (Ενεργητικές Πολιτικές – Προγράμματα Απασχόλησης ή μέσω της επιλογής e-Υπηρεσίες – Προγράμματα Απασχόλησης για Ανέργους / Εργαζόμενους (ωφελούμενους) – Υποβολή αίτησης). Χειρόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων δεν υποβάλλονται μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του Οργανισμού. Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται αρχικά η συμπλήρωση του ατομικού ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της ενδιαφερόμενου/ης.
Μετά την καταχώριση της ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωση υπαγωγής στο πρόγραμμα, εμφανίζεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της εν λόγω αίτησης και δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης αυτής.
Σε περίπτωση που δεν εκτυπωθεί η αίτηση ταυτόχρονα με την υποβολή της, δεν υπάρχει δυνατότητα αναζήτησής της από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης, οι ωφελούμενοι μπορούν να ελέγχουν το στάδιό της, καταχωρίζοντας τον ατομικό ΑΦΜ και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης υπαγωγής.
Οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας μετά την προέγκρισή τους από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, υποχρεωτικά υποβάλλουν συμπληρωματική αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα εντός της οριζόμενης προθεσμίας, η οποία κατατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ.
Επιτόπιοι έλεγχοι των επιχειρήσεων
Η ένταξη στο πρόγραμμα πραγματοποιείται, ύστερα από θετικό επιτόπιο έλεγχο (στον χώρο της επιχείρησης) από εκπροσώπους του Οργανισμού. Ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος πραγματοποιείται: α) εντός ενός μηνός από την ημερομηνία της γνωστοποίησης της θετικής αξιολόγησης (προέγκρισης) της αίτησης – επιχειρηματικού σχεδίου από την Τριμελή Επιτροπή για τις περιπτώσεις που η έναρξη δραστηριότητας προηγείται της ημερομηνίας αξιολόγησης και β) εντός ενός μηνός από την υποβολή της συμπληρωματικής αίτησης ένταξης για τις περιπτώσεις που η έναρξη δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε μετά την ημερομηνία της θετικής αξιολόγησης. Ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος ορίζεται κατόπιν συνεννοήσεως των ελεγκτών με τον επαγγελματία. Οι ελεγκτές πρέπει να ενημερώσουν τον επαγγελματία για το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της επιχείρησης, προκειμένου να ελεγχθούν.
Ποιοι εξαιρούνται από το πρόγραμμα
Δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα:
Επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κ.λπ.) και συνεπώς η δημιουργία επιχείρησης δεν εξαρτάται από την απόφαση και την πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου, που θα μπορούσε να ενισχυθεί με την παροχή της επιχορήγησης.
Οσοι απασχοληθούν με την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως (TAXI), λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως.
Οσοι δημιουργούν εποχικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, φροντιστήρια, εργαστήρια ή κέντρα ελευθέρων σπουδών, καντίνες, περίπτερα, επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις βραδινές ώρες (10 μ.μ. – 6 π.μ.), καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγικές υπηρεσίες μαζικού χαρακτήρα (νυκτερινά κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), τυχερά, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχείων και συναφή αυτών.
Πλανόδιες επιχειρήσεις.
Κυλικεία σχολείων, οργανισμών κ.λπ. που η ανάθεση της λειτουργίας και εκμετάλλευσής τους γίνεται κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά π.χ. ιχθυοπωλεία), στον τομέα του άνθρακα (π.χ. εταιρείες εξόρυξης, ορυχεία), στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλίει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα (οι δραστηριότητες στη γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμαστεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (π.χ. συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αβγών).
Οσοι δημιουργούν επιχείρηση που έχει το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας με επιχείρηση που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρησης στη ΔΟΥ.
Οσοι έχουν επιχορηγηθεί από προγράμματα ΝΕΕ κατά το παρελθόν.
Οσοι είχαν άλλη επιχείρηση από την 1.1.2005 και μετά.
Πηγή: Εθνος Επαγγελματικές Ευκαιρίες

aftodioikisi.gr