Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ ΛΕΣΒΟΥ...


Έγκλημα στο Πυργί – Σκότωσε τη γυναίκα του με τραπεζομάχαιρο !!!

Τραγωδία στο Πυργί της Λέσβου…
Ένας 43χρονος άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε τη 41χρονη σύζυγό του, με κουζινομάχαιρο του σπιτιού.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες, το ζευγάρι καυγάδισε λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ και κατά τη διάρκεια της έντονης λογομαχίας που είχαν, ο 43χρονος άνδρας άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο από την κουζίνα και τραυμάτισε τη σύζυγό του στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός της. 
Μόλις την είδε να σωριάζεται αιμόφυρτη στο δάπεδο, συνηδητοποίησε τι είχε γίνει.
Αμέσως την μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της.
Αμέσως μετά ο σύζυγός της πήγε στην Αστυνομία, όπου είπε τι είχε κάνει και παραδόθηκε.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση απο την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.
Το LesvosNews.gr θα σας ενημερώσει για ότι νεότερο.
ΩΡΑ 10.12 – Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΣΒΟΥ
Μυτιλήνη, 20 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανθρωποκτονία 41χρονης ημεδαπής, στο Πυργί Λέσβου.
Συνελήφθη ο 43χρονος ημεδαπός, σύζυγός της.
Συνελήφθη, χθες (19-05-2012) το βράδυ στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας ημεδαπός ηλικίας 43 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 43χρονος, μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη 41χρονη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους στο Πυργί Λέσβου, επιτέθηκε και τραυμάτισε αυτή σε διάφορα σημεία του σώματός της, με κουζινομάχαιρο.
Στη συνέχεια ο 43χρονος μετάφερε τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.
Τα αίτια για την αποτρόπαια πράξη διερευνώνται, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
lesvosnews.net

Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ



Επιτέλους και μια καλή είδηση για το Τουρισμό. Η έμμεση κατάργηση της βίζας που αποκάλυψε η εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ ” αποτελεί αν μην τι άλλο ένα αισιόδοξο νέο σε μια περίοδο που όλοι μιλούν για πτώση  του τουρισμού. Αξίζει μπράβο στους δύο περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που δούλεψαν αθόρυβα προς αυτή την κατεύθυνση.
Το δημοσίευμα του “ΕΜΠΡΟΣ”  ήταν χθες (Σάββατο 19/05/2012) πρώτο θέμα και  στο δελτίο της Τηλεόρασης Μυτιλήνης
 
Γράφει: Μαρίννα Πολλάτου / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ -----
Με στόχο την αύξηση των Τούρκων επισκεπτών, πιλοτικά ξεκινά να εκδίδεται κατά την άφιξη στα λιμάνια Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Ρόδου και Κω
H προσπάθεια των περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, αλλά και πολλών φορέων και πολιτών, να αυξηθούν στα νησιά οι τουρίστες εξ ανατολών με τη διευκόλυνσή τους σε ό,τι αφορά στην έκδοση βίζας, φαίνεται πως πολύ γρήγορα φέρνει αποτελέσματα. Με τη στήριξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προωθείται η έμμεση κατάργησή της, αφού η έκδοση της βίζας θα γίνεται πλέον στις πύλες εισόδου. Αντί δηλαδή να χορηγείται στους Τούρκους με τη γνωστή πολυήμερη ταλαιπωρία, απ’ τις αρμόδιες προξενικές αρχές, οι επισκέπτες πέντε μεγάλων νησιών θα την παίρνουν στα ελληνικά λιμάνια. Πιλοτικά δίνεται το «πράσινο φως» για την έκδοση βίζας σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Κω και ήδη οι δύο περιφερειάρχες, όπως και οι υπηρεσίες τής ΕΛΑΣ, ξεκίνησαν την προετοιμασία, επιδιώκοντας το δυνατόν συντομότερα να τεθεί σε ισχύ το μέτρο.
Η νέα αυτή εξέλιξη, σε συνδυασμό με τις ήδη ισχύουσες απαλλαγές για την έκδοση βίζας για συλλόγους, αθλητικά σωματεία και νέους έως 18 ετών, ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, αφού στην πράξη αίρονται τα εμπόδια προς τους Τούρκους τουρίστες για την παραμονή τους έως και 15 ημέρες, για πλήρεις δηλαδή διακοπές στα νησιά.
Βίζα της… ταλαιπωρίας
«Μέχρι σήμερα, για να εκδώσει ένας Τούρκος υπήκοος βίζα και να έρθει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι το προξενείο στη Σμύρνη, αν ανήκει στην περιφέρεια του Δικελί, ή και μέχρι την Κωνσταντινούπολη, αν είναι απ’ την περιοχή για παράδειγμα του Αϊβαλιού. Εκεί θα υποβάλει το αίτημα και θα πρέπει να επιστρέψει μετά από δυο – τρεις μέρες ή μια βδομάδα, για να πάρει την έγκριση και έτσι, έχοντας βίζα, να ταξιδέψει στα νησιά μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί δυνητικοί επισκέπτες να ματαιώνουν τα σχέδιά τους, μόνο και μόνο για να μην υποστούν όλη αυτή την πολυήμερη ταλαιπωρία και τα πήγαινε – έλα», επεσήμανε ο Νάσος Γιακαλής, προσθέτοντας πως μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, σε μια προσπάθεια να αρθούν εμπόδια για τον τουρισμό απ’ την Τουρκία, ζήτησαν λύση απ’ το Υπουργείο Εξωτερικών.
«Κάναμε επαφές με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία όμως εξέφραζαν ενδοιασμούς για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα. Τελικά, μετά και από την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Εσωτερικών, ανοίγει ο δρόμος για την πιλοτική εφαρμογή της έκδοσης βίζας στο λιμάνι εισόδου, για τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου και δύο του Νοτίου», ανέφερε ο Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος την Τετάρτη πραγματοποίησε αυτοψία στο λιμάνι της Ρόδου, προκειμένου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς να αναζητήσουν τους κατάλληλους χώρους ώστε να δημιουργηθούν οι υποδομές.
Ο κ. Γιακαλής επρόκειτο χθες αργά το μεσημέρι, από κοινού με υπηρεσιακά στελέχη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Κορδώνη, και την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, Ελένη Μητρίτσα, να εξετάσουν υπό το ίδιο πρίσμα και το λιμάνι της Μυτιλήνης. Παράλληλα, αξιωματικός τής ΕΛΑΣ, όπως ανέφερε ο κ. Γιακαλής, θα μεταβεί στην Αθήνα, ώστε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που θα ακολουθείται και το τι και πώς θα ελέγχεται.
Υπό δοκιμή όλα
Οι Ελληνικές Αρχές, και μνημονεύτηκε σε αυτό η καθοριστική παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πέτυχαν να αποσπάσουν το «πράσινο φως» της έγκρισης από την αρμόδια Διεύθυνση Εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν, πείθοντας πως δε θα υπάρξουν προβλήματα με την είσοδο μεταναστών. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί στην πράξη, με την εφαρμογή της πιλοτικής διαδικασίας για τη χορήγηση βίζας στα λιμάνια εισόδου, αν θα «διαρρεύσουν» λαθραία πρόσφυγες, που θα επιδιώξουν είτε να παραμείνουν στη χώρα είτε να μετακινηθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη, ή όχι.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως μας ειπώθηκε, ότι «η έγκριση δόθηκε απ’ το Στρασβούργο με πολύ μεγάλη γκρίνια και για αυτό θα πρέπει να πετύχει το εγχείρημα, ώστε να κλείσουμε τα στόματα κάποιων κακότροπων που θεωρούν πως η χώρα μας δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της.»
Καμπάνια στην Τουρκία
Όπως μας περιέγραψε ο κ. Μαχαιρίδης, μόλις διαμορφωθεί η υποδομή σε κάθε λιμάνι, θα εγκατασταθούν τα σχετικά συστήματα ελέγχου των διαβατηρίων. Το πιο πιθανό, προκειμένου να αποφεύγονται και οι ατέλειωτες ουρές, είναι τα τουριστικά πρακτορεία να φωτοτυπούν ή να «σκανάρουν» μια μέρα πριν, τα διαβατήρια όσων πρόκειται να ταξιδέψουν από Τουρκία και με φαξ ή ηλεκτρονικώς να ενημερώνουν τις υπηρεσίες στα λιμάνια εισόδου, ώστε να προβαίνουν σε προέλεγχο κι έτσι να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι τουρίστες.
Οι περιφερειάρχες επεσήμαναν πως μόλις οριστικοποιηθεί το πότε και πώς θα λειτουργήσει το πιλοτικό σύστημα, θα πραγματοποιηθεί και ενημερωτική καμπάνια στην Τουρκία, ώστε να το πληροφορηθούν οι πολίτες και έτσι άμεσα να φανούν αποτελέσματα στην τουριστική κίνηση προς τα νησιά. «Απ’ την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε, με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να εκμεταλλευτούμε στα νησιά όσο πιο σύντομα γίνεται το νέο δρόμο που ανοίγεται για τον τουρισμό μας», κατέληξε ο κ. Γιακαλής.
lesvosnews.net