Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ !


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

podosfaioroΓέφυρες στα νέα παιδιά- μέλη των Χιακών Συλλόγων της Αττικής ρίχνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (Ο.Χ.Σ.Α.), διοργανώνοντας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 8Χ8. Η πρώτη αγωνιστική διεξήχθη κανονικά την περασμένη Κυριακή, όπου οι… μαστιχοχωρίτες φάνηκαν πιο δυνατοί από τις ομάδες της Αμανής. Συγκεκριμένα τα Αρμόλια νίκησαν το Λέοντα Αφροδισίων με 4-1 και η Καλλιμασιά τα Λεπτόποδα με 6-4.Ρεπό είχε η ομάδα του Πυργίου. Το πρωτάθλημα πάντως παραμένει ανοιχτό και για άλλες ομάδες, εφόσον οι Χιώτες της Αττικής ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, οπότε μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Αλευρά ο οποίος είναι και υπεύθυνος της διοργάνωσης .(τηλέφωνα 69770 68 874, 6948 175 785).
era-aegean.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ "ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ "ΑQUA MARIA"


Μετά τον καθυστερημένο κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Μ.36 στο λιμάνι της Καβάλας διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη λόγω υπερθέρμανσης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης του και προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Αντικατάσταση Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»
Η NEL LINES σας ενημερώνει ότι το δρομολόγιο της Κυριακής 28/04/2013 του πλοίου της εταιρείας Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» θα εκτελεστεί από το Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA MARIA». Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως κάτωθι:
ΚΥΡΙΑΚΗ 28/04/2013: ΚΑΒΑΛΑ (ΑΝ 14:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 19:00 ΑΝ 20:00) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 21:40 ΑΝ 22:00)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/2013: ΜΕΣΤΑ (ΑΦ 04:30 ΑΝ 05:00) - ΨΑΡΑ (ΑΦ 06:40 ΑΝ 07:00) - ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦ 13:00)
Το πλοίο θα επανέλθει στο τακτικό του δρομολόγιο την Δευτέρα 29/04.
 http://chiosport.blogspot.com

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ



Η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης του Θ/Γ «MAVERA» σημαίας ΗΠΑ. Άμεσα έσπευσε προς εντοπισμό και παροχή συνδρομής, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Θ/Γ, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Καλόγεροι με τους πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.



Το πλωτό περιπολικό σκάφος παρέμεινε πλησίον του ακυβέρνητου Θ/Γ, ενώ κινήθηκε προς παροχή βοήθειας το Α/Κ- Μηχ/τα «VENUSII» Ν.Χ.263, το οποίο και ρυμούλκησε το κινδυνεύον σκάφος ασφαλώς στο λιμάνι Μεστών Χίου.

Από την Λιμενική Αρχή Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρου σκάφους μέχρι αποκατάστασης βλάβης, ενώ διενεργείται προανάκριση.




hcg.gr

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ : ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ



Παρά την αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση τελικά το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΣΕΝ) αποφάσισε χθες ο αριθμός των εισαχθέντων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 να ανέλθει στους 1.200, ελαφρώς υψηλότερος των 1.161 της προηγούμενης χρονιάς. Αν και δεν καθορίσθηκε ακριβώς ο αριθμός των εισαγόμενων υποψήφιων πλοιάρχων και μηχανικών ωστόσο η αναλογία που συμφωνήθηκε θα είναι 60/40 δηλαδή 60% πλοίαρχοι και το 40% μηχανικοί.


Πρόκειται για ένα μέγεθος που ανταποκρίνεται στις υποδομές των ΑΕΝ σύμφωνα με εφοπλιστικούς κύκλους, ενώ άλλοι παράγοντες της ναυτιλίας σημειώνουν ότι απαιτείται προσοχή, καθώς μία μεγάλη αύξηση των θέσεων σπουδών μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμη, η ναυτιλία, να την απορροφήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το εκπαιδευτικό έτος 2012-2013 περισσότεροι από 7.000 μαθητές Λυκείου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εισαχθούν σε κάποια ΑΕΝ, ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 3.000, ενώ είχαν εισαχθεί στις σχολές 1.365 σπουδαστές.

Δεδομένου ότι η οικονομική κρίση βαθαίνει και η ανεργία μεταξύ των νέων πολλαπλασιάζεται εκτιμάται ότι φέτος θα εκδηλώσουν περισσότεροι ακόμη νέοι ενδιαφέρον για εισαγωγή στις ΑΕΝ. Ζήτηση η οποία δεν θα ικανοποιηθεί.

Εκπαιδευτικά ταξίδια

Παράλληλα στο ΣΕΝ συζητήθηκε χθες και το πρόβλημα που έχει καταγραφεί με τα δύο εκπαιδευτικά ταξίδια των σπουδαστών και φαίνεται να προκρίνεται η λύση της μεταφοράς των ημερομηνιών πραγματοποίησης των ταξιδιών προς το τέλος των σπουδών. Για παράδειγμα το πρώτο ταξίδι θα μπορεί να γίνεται και το τέταρτο ή Πέμπτη εξάμηνο, ενώ το δεύτερο και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Σύμφωνα, πάντως, με την επίσημη ανακοίνωση το εν λόγω θέμα όπως και η αναμόρφωση του κανονισμού σπουδών των ΑΕΝ θα συζητηθούν εκ νέου, μετά την υποβολή απόψεων των φορέων.

Μιλώντας στο ΣΕΝ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η έντονη μεταστροφή των νέων προς τo ναυτικό επάγγελμα, σε συνδυασμό με την παγκόσμια ζήτηση για περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους ναυτικούς, αυξάνει τις ευθύνες μας».

Την επόμενη χρονιά, πρόσθεσε ο υπουργός, με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., «θα αναδείξουμε τη ναυτική εκπαίδευση σε θέμα προτεραιότητας στον ευρωπαϊκό χώρο, προβάλλοντας την ελληνική ναυτική εκπαίδευση. Και προς αυτή την κατεύθυνση οι ρυθμίσεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει».

Ιδιωτικές σχολές

Ο υπουργός εξήγησε, ακόμη ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει ξεκινήσει συνεργασία με το ίδρυμα Ευγενίδη για τη κατάρτιση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ-ΣΠΜ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αναθεωρημένης ΔΣ STCW 1978 (Manila 2010).

Επίσης ανέφερε ότι βρίσκονται σε διαβούλευση τα σχέδια των κανονιστικών διατάξεων για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών Σχολών ναυτικής εκπαίδευσης (ΝΕΚΕ), μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα αξιολογηθεί το σχετικό πλαίσιο και οι κανόνες λειτουργίας τους ώστε να συνάδουν με τους στόχους και τις επιδιώξεις του ΥΝΑ για παροχή εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών.

Τέλος ο κ. Μουσουρούλης αναφέρθηκε επίσης στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Το ΣΕΝ, μεταξύ άλλων, αποφάσισε ότι από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα θεσπιστεί ως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις ΑΕΝ η κατοχή τίτλου σπουδών ή πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2. Φέτος θα αυξηθεί η μοριοδότηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας για τους υποψηφίους σπουδαστές (εκτός των υποψηφίων που προέρχονται από πανελλαδικές εξετάσεις).

Επίσης θα ορισθεί στα 50 ευρώ η ημερήσια αποζημίωση των ειδικά καταρτιζόμενων ναυτικών στα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ).

Στο μεταξύ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Αγνή Καλογερή και Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας μεταξύ άλλων να πληροφορηθούν «Με ποια αιτιολόγηση και με ποιους μηχανισμούς ελέγχου, αποδίδονται πόροι του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης σε τρίτους».




dealnews.gr

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ : 4 ΟΙ "ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ" ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ



Απολύσεις στο Δημόσιο: 4 οι δεξαμενές των απολύσεων
Κατά τα χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, άρθρων του Πολυνομοσχεδίου, αναφορικά με το μεγάλο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο αρμόδιος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, παρουσίασε τη διαδικασία αποχώρησης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων από το Δημόσιο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιδρούν σ’ αυτή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιτάκης κατά την ομιλία του τόνισε:
«Οι αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί μέσα από τέσσερις “δεξαμενές” δημοσίων υπαλλήλων, όπως έχω κατ’ επανάληψη τονίσει, τους -για πειθαρχικούς λόγους- απολυτέους,  τους -προς κατάργηση Ν.Π.Ι.Δ. του Δημοσίου- υπαλλήλους, τους δημοσίους υπαλλήλους που θα “κοπούν” κατά τη διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και τέλος, όσους θα επιλέξουν την εθελούσια έξοδο.
«Για να μετακινηθεί ένας υπάλληλος και να ενταχθεί στη διαδικασία της διαθεσιμότητας πρώτα θα γίνει αξιολόγηση των προσόντων του. Αν κάποιοι -κατά τη διαδικασία αξιολόγησης- κριθεί ότι δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα τότε θα βρεθούν εκτός Δημοσίου» συμπλήρωσε  ο κ. Μανιτάκης.
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Κατά των απολύσεων στο Δημόσιο τάχθηκε για άλλη μία φορά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αυτή τη φορά διά του αρμοδίου εκπροσώπου του, Βουλευτή, Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος τόνισε:
«Το νέο σχέδιο του Αντώνη Μανιτάκη για άμεση απόλυση υπαλλήλων αορίστου χρόνου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, παραβιάζει ακόμα και τη ρύθμιση του δεύτερου Μνημονίου, που υπήγαγε τους υπαλλήλους αυτούς σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Καλώ τον υπουργό να αναθεωρήσει την απόφασή του για παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων».
Τέλος, σχετικά με το θέμα υπενθυμίζεται ότι, πως οι πρώτες άμεσες απολύσεις από το Δημόσιο θα αντικατασταθούν με ισάριθμες προσλήψεις από παλαιότερους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και αφορούν τις πρώτες 2.000 απολύσεις έως τα τέλη Μαΐου.
epoli.gr

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ

28/04/2013
16:00
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟΦΑΡΚΑΙΝΑΒ΄ κατηγορίαςΠΟΣΕΙΔΩΝ
Β΄ κατηγορίας
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 
28/04/2013
13:00
ΦΑΦΑΛΕΙΟΛΕΩΝΒ΄ κατηγορίας
ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ
Β΄ κατηγορίας
 ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΣΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
28/04/2013
16:00
ΦΑΦΑΛΕΙΟΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝΒ΄ κατηγορίαςΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΒ΄ κατηγορίαςΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
28/04/2013
16:00
ΘΥΜΙΑΝΩΝΘΥΕΛΛΑΒ΄ κατηγορίας
ΔΟΞΑΒ΄ κατηγορίας
 ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣΤΣΟΥΧΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 


ΔΙΣΚΟΦΟΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ


ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πρός
τόν Ἱερόν Κλῆρον
καί τόν εὐσεβῆ  λαόν
τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως
Θέμα: «Δισκοφορία ὑπέρ τῶν συσσιτίων τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν».
«Ἔδωκαν εἰς τό βρῶμα μου χολήν καί εἰς τήν δίψαν μου ἐπότισάν με ὄξος».
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,
Τοῦτες τίς ἱερές στιγμές, πού ὁ ἄνθρωπος μέ ἀγνωμοσύνη πρός τόν Δημιουργό καί Σωτήρα του Τόν θρέφει μέ χολή καί ὄξος, ἄς ἀποκαταστήσωμε αὐτή τήν συμπεριφορά τοῦ ἀνθρωπίνου γένους.
Ἄς συνεισφέρωμε στό φαγητό τῶν ἐλαχίστων ἀδελφῶν τοῦ Χριστοῦ μας, τό ὁποῖο προσφέρεται καθημερινά ἀπό τήν τοπική μας Ἐκκλησία γιά περισσοτέρους ἀπό 650 ἀνθρώπους.
Ὁ δίσκος, ὁ ὁποῖος θά περιαχθεῖ ἀπόψε, σᾶς δίνει τήν εὐλογημένη εὐκαιρία νά προσφέρετε ἀπό τό περίσσευμα ἤ τό ὑστέρημά σας γιά τά συσσίτια τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν.
Σημείωσις: Παρακαλεῖσθε νά ἀναγνωσθῇ τό Ἐγκύκλιον Σημείωμα εἰς τούς Ἱερούς Ναούς τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς κατά τήν Ἀκολουθίαν τοῦ Ἐπιταφίου καί ἐν συνεχείᾳ νά περιαχθῇ δίσκος ὑπέρ τῶν συσσιτίων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, τό προϊόν τοῦ ὁποίου θά ἀποσταλῇ ἕως τήν 10ην Μαΐου ἐ.ἔ., μετά τοῦ σχετικοῦ Πρακτικοῦ τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν, συμφώνως ταῖς διατάξεσι τοῦ ἄρθρου 10 παρ. 1 περίπτ. ε΄ τοῦ Κανονισμοῦ «Περί συστάσεως Ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος μέ τήν ἐπωνυμίαν ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ» (Φ.Ε.Κ. 2824 / τ. Β΄/ 14.12.2011).
Ἐντολῇ τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου
Ὁ Πρωτοσύγκελλος
Ἀρχιμανδρίτης
Γεώργιος Κ. Λιαδῆ

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΕΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ


ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πρός
τόν Ἱερόν Κλῆρον
τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Διά τοῦ παρόντος, γνωρίζομεν ὑμῖν, ὅτι αἱ ὧραι ἐνάρξεως τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Ἑβδομάδος, ὁρίζονται ὡς κατωτέρω:
Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τοῦ ΝΥΜΦΙΟΥ (ἑσπέρα: ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΒΑΪΩΝ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΙΤΗΣ) ἄρχεται ὥραν 7.30΄ μ. μ., ἡ δέ Θεία   Λειτουργία  τῶν   ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ 6. 30΄ π. μ.
Τήν Μ. ΤΕΤΑΡΤΗΝ καί ὥραν 6.00΄ μ. μ. : Ἡ Ἀκολουθία τοῦ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ, καί, ἐν συνεχείᾳ, ὁρθρος τῆς Μεγάλης Πέμπτης.
Τήν Μ. ΠΕΜΠΤΗΝ πρω·ί· : Ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου, ὥρα 7.00΄ π. μ.
Τήν Μ. ΠΕΜΠΤΗΝ ἑσπέρας : Ἡ Ἀκολουθία τῶν ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ   (12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ), ὥρα 7.00΄ μ. μ.
Τήν Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΝ πρωΐ, ὥραν 8.00΄ π. μ.: Ἡ Ἀκολουθία τῶν Μεγάλων ρν, ἐν συνεχείᾳ δέ, περί ὥραν 10.00΄ π. μ., ὁ Μέγας Ἑσπερινός τῆς ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ.
Τήν Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΝ ἑσπέρας : Ἡ Ἀκολουθία τοῦ "ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ", ὥρα 7.00΄μ. μ.
Τό Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΝ πρωΐ, ὥραν 7.30΄ π. μ.: Ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μ. Βασιλείου.
Τό ἑσπέρας, ἡ Ἀκολουθία τῆς ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ἄρχεται ὥραν 11.00΄ μ. μ., τήν δέ 12ην κριβς, ἡΤΕΛΕΤΗ τῆς ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ἐπί τῆς ἐξέδρας, εἰς τόν περίβολον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ, μετά τήν ὁποίαν ἀκολουθεῖ ἡ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. (Πέρας Θ. Λειτουργίας χι πρίν πό 1.40΄ π.μ.).
Τήν ΚΥΡΙΑΚΗΝ τοῦ ΠΑΣΧΑ καί ὥραν 10.00΄ π. μ., εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, θά ψαλῇ ὁ Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τῆς ΑΓΑΠΗΣ ( Β' ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ), θά ἀναγνωσθῇ δέ τό Ἱερόν Εὐαγγέλιον εἰς διαφόρους γλώσσας, καί θά λάβῃ χώραν ἡ λιτάνευσις τοῦ Ἱεροῦ Λαβάρου τῆς Ἀναστάσεως καί ἡ διανομή τῶν πασχαλινῶν αὐγῶν.
Ἐντολῇ τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου
Ὁ Πρωτοσύγκελλος
Ἀρχιμανδρίτης
Γεώργιος Κ. Λιαδῆς

MHXANIKH BΛΑΒΗ ... ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ "ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


Μηχανική βλάβη ....ακινητοποίησε το "Ταξιάρχης" στην Καβάλα
Νέα προβλήματα για το πλοίο "Ταξιάρχης" που καθυστέρησε να φθάσει το λιμάνι της Καβάλας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη λόγω υπερθέρμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης του και προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
lesvosreport.gr

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ : Short list 30 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ



Short list 30 οργανισμών που είτε θα καταργηθούν είτε θα ιδιωτικοποιηθούν επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ώστε με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, να προχωρήσει στην απόλυση 1800 έως 2000 υπαλλήλων έως τον Ιούνιο. Πρόκειται, κυρίως, για Ινστιτούτα Κέντρα και Ιδρύματα αλλά και μεγάλες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.
Όπως γράφει το Έθνος η επίσημη ανακοίνωση της λίστας αναμένεται τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη και σε αυτή περιλαμβάνονται οι εξής φορείς:
1) Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
2) Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών
3) Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών
4) Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης, «Ο Γέρος του Μοριά»
5) Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων
6) Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας
7) Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
8) Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
9) Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
10) Ελληνικό Ινστιτούτο Ελληνικού και Αλλοδαπού Δικαίου
11) Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
12) Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου Θάλασσας
13) Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
14) Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας
15) Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων
16) Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας Κορίνθου
17) Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις»
18) ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας)
19) Οργανισμός Ανέγερσης Μουσείου Ακρόπολης
20) Εταιρεία Διανομής Αερίου.
Παράλληλα, εξετάζεται η ιδιωτικοποίηση:
1) Της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) με 1200 εργαζόμενους
2) Του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με 285 εργαζόμενους.
Οι υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμοί
Παράλληλα μία μεγάλη «δεξαμενή» για τις 1800 έως 2000 απολύσεις είναι από καταργήσεις οργανικών θέσεων σε εταιρείες του δημοσίου που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι οι θέσεις που θα καταργηθούν μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 1500, καθώς ολόκληρες υπηρεσίες (καθαριότητα, κλητήρες κλπ) μπορούν να δοθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες. Οι φορείς αυτοί είναι οι:
1) ΕΥΑΘ
2) ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ
3) Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών
4) ΕΥΔΑΠ
5) ΟΛΠ
6) ΟΛΘ
7) ΕΛΠΕ
8) ΛΑΡΚΟ.
Επιπλέον, καταργήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν και σε άλλους υπό ιδιωτικοποίηση φορείς, όπως στους οργανισμούς μικρούς λιμανιών και μαρίνων αλλά και στα περιφερειακά αεροδρόμια.
Πάντως, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στην aftodioikisi.gr η συγκεκριμένη λίστα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και δεν αποκλείεται σε αυτή να ενταχθούν και άλλοι οργανισμοί ή να αφαιρεθούν κάποιοι (όπως ορισμένοι από τους υπό ιδιωτικοποίηση), για τους όποιους είναι πιο δύσκολο να υπάρξει άμεση κατάργηση οργανικών θέσεων.
aftodioikisi.gr