Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

811 ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ



Στους 811 ανέρχεται ο αριθμός των εισαχθέντων στις στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Ο αριθμός καθορίστηκε με το ΦΕΚ 1469 το οποίο μεταξύ των άλλων ορίζει ότι στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων, για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως υποψηφίων, που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές.. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν έχει γίνει η κατανομή των 811 θέσεων ανά κατηγορία υποψηφίων η οποία και αναμένεται με εγκύκλιο του Υπουργείου Άμυνας.
Στις στρατιωτικές σχολές  συνεχίζουν να ισχύουν οι ειδικές κατηγορίες τόσο των τριτέκνων όσο και

των πολυτέκνων. Στο ΦΕΚ αναφέρεται και η διαδικασία επιλογής. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που θα υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες 1α και β (35%), θα κριθούν για την εισαγωγή τους με βάση το σύνολο των μορίων που θα συγκεντρώσουν στις πανελλαδικές γραπτές εξετάσεις του ΥΠΑΙΘ, κατά φθίνουσα σειρά μορίων και τη δήλωση προτίμησής τους, κατά πρώτον ως υποψήφιοι της γενικής σειράς και εφόσον δεν συγκεντρώνουν τη βάση της γενικής σειράς κρίνονται στη συνέχεια με την ειδική κατηγορία στην οποία ανήκουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων της ειδικής κατηγορίας που περιλαμβάνονται οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι όπως και στην περίπτωση των τέκνων −αδελφών αναπήρων και τραυματισθέντων στρατιωτικών (σε ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%) που τραυματίστηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις ή σε ειρηνική περίοδο, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής, οι θέσεις συμπληρώνονται από υποψηφίους της γενικής σειράς.
Όσον αφορά τους αποφοίτους προηγούμενων ετών αναφέρονται τα εξής:
Ο αριθμός εισακτέων, θα καλυφθεί κατά το 90% από όσους υποψηφίους διαγωνισθούν το έτος 2014 στα μαθήματα της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου, σε εθνικό επίπεδο. Το υπόλοιπο 10% του αριθμού των εισακτέων, να καλυφθεί από τους κατόχους απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα δύο προηγούμενα έτη (2012 και 2013). Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού των εισακτέων κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2012 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2013 σε ποσοστό 60%. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του αριθμού εισακτέων αυτής της κατηγορίας, οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από την κατηγορία του 90 %.
Ποσοστό 8% επί του αριθμού εισακτέων στα ΑΣΣΥ, καλύπτεται από υποψηφίους Α΄ Ομάδος ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α΄). Το ποσοστό αυτό [(κατά το 90% από τους υποψηφίους που θα διαγωνισθούν το έτος 2014 στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και κατά το 10% από κατόχους απολυτηρίου οι οποίοι εξετάσθηκαν στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα δύο προηγούμενα έτη (οι θέσεις κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2012 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2013 σε ποσοστό 60%) υπολογίζεται επί των θέσεων, που αντιστοιχούν στη Γενική Σειρά και στις Ειδικές Κατηγορίες των περιπτώσεων 1α και 1β του άρθρου 2.

ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ



Φουριόζα φαίνεται ότι μπήκε η Μαρία Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η πολύπειρη δημοσιογράφος και πλέον ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προέβη άμεσα σε δύο εξαιρετικές από κάθε άποψη κινήσεις.
Αρνήθηκε να κάνει χρήση του δικαιώματος να ταξιδεύει αεροπορικώς σε διακεκριμένη θέση. Όλες οι μετακινήσεις της κας Σπυράκη θα είναι στη λεγόμενη οικονομική θέση…
Αρνήθηκε να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στις Βρυξέλλες. Η βουλευτική της αποζημίωση θα κατατίθεται σε τράπεζα στην Ελλάδα…
Πολύ καλά τα πρώτα δείγματα, διότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές…
Ελπίζουμε πραγματικά και η συνέχεια να είναι ανάλογη!!!

ΕΥΠ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ



Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά" κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας βρίσκονται εργασίες σε δωμάτιο 30 τ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θωρακίζεται με ειδική ηχομόνωση και προηγμένο εξοπλισμό. Στόχος είναι να προστατευθεί ο πρωθυπουργός από τυχόν υποκλοπές!

Αφορμή ήταν τα κρούσματα διαρροών που παρατηρήθηκαν σποραδικά από το περασμένο φθινόπωρο και εντάθηκαν κατά την περίοδο του Πάσχα.

Μάλιστα, ενώ τα αρχικά σχέδια ήθελαν την αγορά «τέντας» για το παράθυρο του κ. Σαμαρά, στα πρότυπα του ενισχυμένου ειδικού υφάσματος που στήνεται στις περιοδείες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τελικώς επελέγη, η διαμόρφωση ενός ειδικού δωματίου του ισογείου-υπογείου στο Μαξίμου, το οποίο «βλέπει» στη μικρή μαύρη σιδερένια πόρτα, παραπλεύρως της Ηρώδου Αττικού (επί της Βασιλέως Γεωργίου).

Τον εξοπλισμό επιμελείται προσωπικά ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, ο οποίος είναι σε συνεχή επικοινωνία με εταιρεία του εξωτερικού, η οποία θα εποπτεύει καθημερινώς τα συστήματα τηλεπικοινωνιών, συνεπικουρικά στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στις 29 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, ένας αξιωματικός της ΕΥΠ που πέρασε την πίσω πόρτα του Μαξίμου με ποδήλατο, ανέφερε πως την προηγούμενη νύχτα, οι κρυφές κεραίες στις γειτονικές βεράντες «παγίδευσαν» σήμα προερχόμενο από τη γειτονική τουρκική πρεσβεία, η οποία εδρεύει διαγωνίως απέναντι, επί της Βασιλέως Γεωργίου.

defencenet

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/06/ey.html#ixzz33vdnJqWp

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ




Κέρδη» από τις μειώσεις εισφορών στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ (συνολικά κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες) για περίπου 1,7 εκατ. ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που τους απασχολούν και «απώλειες» από τη μείωση κατά 5,2% των επικουρικών συντάξεων 1.061.362 συνταξιούχων του ΕΤΕΑ, έρχονται από την 1η Ιουλίου.


Τα «κέρδη» και οι «ζημίες» προκύπτουν από την εφαρμογή δύο ψηφισμένων νόμων, εγκυκλίων και των αποφάσεων που «κλείδωσαν» αυτή την εβδομάδα για το ύψος της περικοπής στις επικουρικές συντάξεις.


Κέρδη


Χαμηλότερες εισφορές θα καταβάλουν από την 1η Ιουλίου, έχοντας αντίστοιχη αύξηση εισοδήματος


σε μηναία βάση, οι εργοδότες (μείωση κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες) και οι εργαζόμενοι (- 1 ποσοστιαία μονάδα) με βάση το ν. 4254/14. Οι απώλειες εσόδων, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, θα φτάσουν τα 974,17 εκατ. ευρώ έως το 2018 (για τον λόγο αυτό έχει προβλεφθεί αύξηση της επιχορήγησης σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ). Ωστόσο, υπολογίζεται ότι η μείωση των εισφορών θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο μέλλον από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία τουλάχιστον 30.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ όφελος από την κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του ΔΛΟΕΜ του ΟΑΕΔ θα έχουν και οι εργαζόμενοι (για μέσο μισθό 1.200 ευρώ το κέρδος είναι 12 ευρώ τον μήνα).


Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι:


Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί, για τελευταία φορά, το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Μετά την καθιέρωση του γενικού οικογενειακού επιδόματος, οι περισσότεροι θεωρούν ότι «δεν έχει λόγο ύπαρξης το αντίστοιχο επίδομα του ΟΑΕΔ» που, εκτός των άλλων, συντηρούσε και την (αθέμιτη) πρακτική επιχειρήσεων να μετακυλίουν στον ΟΑΕΔ την υποχρέωση καταβολής του.


Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.




Οι εισφορές που μειώνονται είναι:


Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.


Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.


Η συνολική μείωση των εισφορών, αν συνυπολογιστεί η κατάργηση που έγινε στα τέλη του 2012 (-1,1 ποσοστιαία μονάδα από τις εργοδοτικές εισφορές σε ΟΕΚ και Εργ. Εστία) φτάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, οδηγώντας σε «ελάφρυνση» του μέσου κόστους ασφάλισης στο ΙΚΑ στο 11,43% στη διετία. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει, πάντως, την εξέταση της δυνατότητας περαιτέρω μείωσης κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα τον Ιούνιο του 2015.




Ζημιές


Μικρότερα κατά 5,2% θα είναι τα ποσά όλων των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ που «κινούνται», κατά μέσο όρο, στα 190 ευρώ ανά συνταξιούχο, αν υπολογιστεί ότι η μηνιαία δαπάνη για πληρωμές 1.061.362 συνταξιούχων είναι 202 εκατ ευρώ. Δηλαδή, η μέση μείωση θα είναι της τάξης των 9,80 ευρώ τον μήνα και η χαμηλότερη 5,20 ευρώ τον μήνα. Η μείωση οριστικοποιήθηκε με βάση τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου και σε συνδυασμό με την υποχρέωση εφαρμογής, από την 1η Ιουλίου, της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Από την 1η Ιανουαρίου 2015 όλοι οι φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας που είναι ΝΠΔΔ θα προσαρμόζουν τις καταβαλλόμενες συντάξεις με βάση τον ίδιο «κανόνα».


Λιγότερα έσοδα για πληρωμές εφάπαξ θα έχει, επίσης από την 1η Ιουλίου, το Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο Ταμείο που χάνει κοινωνικό πόρο (ποσοστό 2% επί της αξίας των έργων και προμηθειών του Οργανισμού) αφού ακολουθούν, από την 1/1/2015, καταργήσεις και άλλων εισφορών υπέρ τρίτων σε 25 Ταμεία – τομείς ασφάλισης με στόχο την «εξάλειψη επιβαρύνσεων σε τιμές προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών».


Γιώργος Γάτος

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξεκινά ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και τη Eurobank είναι για τρίτη φορά γεγονός!

Με σύνθημα «οι καινοτόμες ιδέες φωτίζουν το μέλλον της Ελλάδας», η τρίτη διοργάνωση έχει και πάλι στο επίκεντρο την έρευνα, την καινοτομία, τη γνώση και τους ανθρώπους που τις υπηρετούν.

Οι διοργανωτές στοχεύουν και φέτος να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες, ομάδες και ερευνητές να αναδείξουν το έργο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην επιχειρηματική αξιοποίηση των ιδεών τους.

Tην Τετάρτη 4 Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της προκήρυξης του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας δεν μπορεί να βασιστεί στο χαμηλό εργασιακό κόστος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην Ελλάδα έχουμε και σημαντική ερευνητική δραστηριότητα σε πολλαπλά πεδία και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την έρευνα, επενδύουν σε αυτήν και αξιοποιούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν». Ενώ από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, επισήμανε: «Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας έχει σχέση με τους συμμετέχοντες στους προηγούμενους Διαγωνισμούς. Ήδη αρκετοί έχουν κάνει όλη, ή μεγάλο μέρος, της δύσκολης διαδρομής από το εργαστήριο στην αγορά, από την ιδέα στο τελικό προϊόν».

Από σήμερα και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, μπορείτε λοιπόν να υποβάλλετε την υποψηφιότητά σας σε μια από τις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού και να είστε εσείς ο νικητής!

Τα βραβεία του Διαγωνισμού είναι χρηματικά: €15.000 για τον πρώτο νικητή και €8.000 για τον δεύτερο κάθε κατηγορίας (Εφαρμοσμένη Έρευνα και Καινοτομία). Τα οφέλη του, όμως, πολλά περισσότερα αφού οι 20 προτάσεις που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση (οι 10 καλύτερες από κάθε κατηγορία), θα τύχουν ιδιαίτερης προβολής σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ θα έχουν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης με την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο www.kainotomeis.gr όπου μπορείτε να βρείτε κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το Διαγωνισμό, να ενημερώνεστε για την εξέλιξή του, να πλοηγείστε σε ενδιαφέροντα video και άρθρα σχετικά με έρευνα και καινοτομία, παρουσιάσεις των νικητών και διακριθέντων των προηγούμενων διαγωνισμών, και άλλα πολλά.

Τέλος, αν προτιμάτε να ενημερώνεστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μας βρείτε και φέτος στο facebook, στο twitter, στο youtube και σύντομα στο linkedin.

Η άλλη Ελλάδα, αυτή που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί είναι εδώ για το ταξίδι του 3ου Διαγωνισμού που μόλις ξεκίνησε! 
- See more at: http://www.kainotomeis.gr/article.aspx?id=1167#sthash.r2I6tR7O.dpuf

Πιέσεις για την απογραφή υπαλλήλων στους ΟΤΑ – αναζητούνται πλεονάζοντες


Νέο τελεσίγραφο στους δήμους και τις περιφέρειες αναμένεται να σταλεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να γίνει η απογραφή των υπαλλήλων στους ΟΤΑ. Η προεκλογική χαλάρωση έχει αφήσει σε εκκρεμότητα την υλοποίηση της πρόβλεψης του Καλλικράτη για κλείσιμο όσων δημοτικών επιχειρήσεων έχουν τρεις συνεχόμενους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.
Από τις 760 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά περίπου 12.800 εργαζόμενους έχουν απογραφεί περίποι οι μισές, με προσωπικό σχεδόν 5.500 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι, τους οποίους η Τρόικα αντιμετωπίζει ως δεξαμενή απολύσεων.
Δήμοι και περιφέρειες δεν δείχνουν καμία σπουδή να ολοκληρώσουν την απογραφή, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Η ηγεσία του ΥΠΕΣ, εν αναμονή ανασχηματισμού, δεν πιέζει, αλλά με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών τον Ιούλιο είναι πολύ πιθανό ότι θα ξανανοίξει η σχετική συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Μιχελάκης δεν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εσωτερικών γιατί είναι κακή η συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω δικογραφίας που τον αφορά. Για τον ΑΝΥΠΕΣ Λ. Γρηγοράκο υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες, θεωρείται πιθανό -λόγω των καλών σχέσεών του με τονΕυ. Βενιζέλο- ότι θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά όχι οπωσδήποτε σ αυτή τη θέση. Για την ηγεσία του ΥΠΕΣ ενδιαφέρεται ο Π. Κουκουλόπουλος, αλλά η ΝΔ δεν θέλει να το αφήσει σε «πράσινα» χέρια. Το σταυρόλεξο αναμένεται να λυθεί τη Δευτέρα.

aftodioikisi.gr

Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων


Την αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας. 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η αποχή από την αξιολόγηση είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος.
Αναλυτικά, η απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας είναι η εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε στη συνεδρίασή του, που έγινε στην Αθήνα στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 2–6–2014, θεωρεί ότι οι αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο και ο ν. 4250/26-3-2014 «Διοικητικές απλουστεύσεις–Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις» προχωρούν εκτός των άλλων σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Η προωθούμενη αξιολόγηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της περιβόητης «ανάπτυξης», στοχεύει στη χειραγώγηση και τρομοκράτηση των δημοσίων υπαλλήλων, στη συνεχή κατάσταση ομηρίας τουλάχιστον του 15% των υπαλλήλων, καθώς και στην ανάδειξη νέων επίλεκτων κρατικών στελεχών στη διοίκηση.
Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (15-60-25) και οι κατηγοριοποιήσεις, που επιβάλλονται με το ν. 4250/2014 και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η αξιολόγηση αποτελεί ένα εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου επιδιώκεται η μετατροπή των δημοσίων υπαλλήλων σε πειθήνια όργανα της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας, κάτω από το διαρκή φόβο της δυσμενούς αξιολόγησης, εργαλείο για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επόμενες απολύσεις, συνέχεια των διαθεσιμοτήτων, που συμπληρώνουν χρόνο. Στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του κράτους σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2014 – 2016 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Η.Δ. για να εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. (ΕΥΡΩΠΗ 2020).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΕΑΔΕ με την από 2-6-2014 απόφασή του (Α.Π.33), καλεί τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε:
- να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο ν. 4250/2014
– να μην συμμετέχει κανένας υπάλληλος στην αυτοαξιολόγηση
– να μην καταθέσει κανένας εισηγητής έκθεση αξιολόγησης για τους υφισταμένους του – κανένας αξιολογητής να μην βαθμολογήσει.
Γιαυτό με την κοινοποίηση της παρούσας μέχρι και τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα, δηλώνει ότι κηρύσσεται αποχή επ’ αορίστου χρόνου όλων των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και συγκεκριμένα αλλά όχι περιοριστικά :
1) Από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ. 5 του Π.Δ 315/1992 όπως ισχύει σήμερα.
2) Από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης
3) Από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθ. 14 του Π.Δ 318/1992 όπως ισχύει σήμερα)
4) Από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθ. 14 του Π.Δ 318/1992 όπως ισχύει σήμερα )
5) Από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση (άρθ. 24 του Π.Δ 318/1992 όπως ισχύει σήμερα)
6) Από κάθε άλλη ενέργεια, που έχει σχέση με τη διαδικασία αξιολόγησης (παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοίκησης – Τμήματα Προσωπικού κλπ)
Οι παραπάνω ενέργειες είναι το ελάχιστον που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αντιδράσουμε στην εφαρμογή του νόμου 4250/2014 για τις αξιολογήσεις, που ακόμη και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατείνεται ότι αντίκεινται και στις διατάξεις του Συντάγματος (αρχή της αναλογικότητας και της αξιοκρατίας).
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Σας γνωστοποιούμε, ότι από την κοινοποίηση της παρούσης, μέχρι το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης, όποτε και αν αυτή λάβει χώρα, δεν συμμετέχουμε σε κανένα επίπεδο της διαδικασίας αξιολόγησης, κηρύσσουμε αποχή επ’ αόριστο από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης, για όλους τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ανεξαρτήτου σχέση εργασίας (μόνιμους ή ΙΔΑΧ).
Η παρούσα , με ευθύνη των τοπικών Συλλόγων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, να επιδοθεί και να πρωτοκολληθεί στα Γραφεία των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να λάβουν γνώση.»

aftodioikisi.gr

Η Δικαιοσύνη τινάζει στον αέρα το πρόγραμμα απολύσεων-διαθεσιμότητας


Η δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών είναι μόνο η αρχή. Θα υπάρξει συνέχεια που θα αφορά προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων που έχασαν τη δουλειά τους, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς καν να αποζημιωθούν. Στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισηςγνωρίζουν ότι αναμένεται τσουνάμι δικαστικών αποφάσεων που θα αφορούν απολύσεις, διαθεσιμότητες, περικοπές μισθών και εφάπαξ.
Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιλεγεί η οδός της κωλυσιεργίας, με προσφυγή από την πλευρά τουΔημοσίου προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση, ενώ στην περίπτωση δικαίωσης εργαζομένων για μείωση μισθού (κάτι που αναμένεται σύντομα για τους ενστόλους), προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση θα μετακυλίεται το βάρος στους εργαζόμενους της ίδιας κατηγορίας. Ετσι, οι υψηλόμισθοι θα πληρώνουν για τους χαμηλόμισθους κοκ.
Το θέμα αυτό απασχολεί τους πιστωτές που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να ακυρωθεί το μνημόνιο λόγω σεβασμού στη Δικαιοσύνη. Αλλωστε, το παράδειγμα της Πορτογαλίας δείχνει το δρόμο. Οι αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου για μέτρα λιτότητας έφερε πάγωμα δόσης.

aftodioikisi.gr

Η εφορία θα βάζει χέρι στους μισθούς


Αλλαγές στο σύστημα πληρωμής φόρων σχεδιάζει το Οικονομικό επιτελείο. Με το νέο σύστημα «πληρώνεις φόρους την ώρα που εισπράττεις», η εφορία θα παρακρατεί από τον μηνιαίο μισθό ή τη σύνταξη το φόρο, το ένα δωδέκατο των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ο εργοδότης ή το ασφαλιστικό ταμείο θα αναλάβουν να παρακρατούν από τον μισθό ή τη σύνταξη το ένα δωδέκατο των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα. Για παράδειγμα εάν ένας μισθωτός έχει εισοδήματα από ενοίκια ή αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η μηνιαία παρακράτηση φόρου δεν θα αφορά μόνο το μισθό του όπως σήμερα αλλά και τα λοιπά εισοδήματά του. Ο φόρος θα παρακρατείται στο σύνολο από το μισθό του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με αυτό τον τρόπο τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά παράλληλα θα γίνει και μία ουσιαστική κίνηση απλοποίησης της υποβολής φορολογικών δηλώσεων.
Το σύστημα θα λειτουργήσει λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους με προσαύξηση 1% ή 2%. Η προσαύξηση κρίνεται εκτός τόπου και χρόνου καθώς τα εισοδήματα έχουν πάψει να αυξάνονται.
Παίρνοντας τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους και τον φόρο που αναλογεί, η επιχείρηση η οποία απασχολεί τον μισθωτό ή το Δημόσιο ή το ασφαλιστικό ταμείο ενημερώνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για το ύψος των ετήσιων φόρων που αναλογούν στο συνολικό εισόδημα. Το ποσό των φόρων διαιρείται διά δώδεκα ή διά δεκατέσσερα για όσους συνεχίζουν να λαμβάνουν δώρα. Στη συνέχεια η επιχείρηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να παρακρατά κάθε μήνα από την αμοιβή το ένα δωδέκατο ή το ένα δέκατο τέταρτο των ετήσιων φόρων και θα το αποδίδει στο Δημόσιο.
Στο νέο σύστημα προβλέπονται και αυστηρές ποινές. Αν ο φορολογούμενος παραλείψει να δηλώσει εισοδήματα ώστε να μειώσει πλασματικά τη μηνιαία παρακράτηση φόρου, τότε θα έχει ποινή φόρου 3%.
Το σύστημα θα αρχίζει να εφαρμόζεται σταδιακά από την πρώτη Ιανουαρίου του 2015, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 2015 οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί δύο φορές, καθώς θα ξεκινήσουν να πληρώνουν με το νέο σύστημα και ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώσουν και τους φόρους για το 2014.
ΠΗΓΗ ΠΟΝΤΙΚΙ

aftodioikisi.gr

Πώς να αποφύγετε τις πέντε μεγάλες «παγίδες» στην ηλεκτρονική δήλωση


Σε αναλυτική δήλωση οικονομικής κατάστασης έχει μετατραπεί η φετινή ηλεκτρονική δήλωση. Οι «πονηροί» κωδικοί αφορούν τεκμήρια διαβίωσης, ενώ ανεβάζει τον λογαριασμό η κατάργηση των εκπτώσεων δαπανών.
Πέντε μεγάλες «παγίδες» και «πονηρούς» κωδικούς κρύβει η φορολογική δήλωση, που αν δεν συμπληρωθούν σωστά από τους φορολογούμενους μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε χρήμα και χρόνο.
Η φετινή ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος εισοδήματος έχει μετατραπεί, εξάλλου, σε αναλυτική δήλωση οικονομικής κατάστασης.
Πηγή: Έθνος

aftodioikisi.gr


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Ο Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ

Τον δρόμο της ... ανεξαρτησίας παίρνει από σήμερα ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου που έχει εκφραστεί ανοιχτά κατά των χειρισμών της ηγετικής ομάδας υπό τον Φώτη Κουβέλη, αλλά και με την προσέγγιση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η παραίτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος γίνεται ένα μόλις 24ωρο πριν την κρίσιμη για τη ΔΗΜΑΡ συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου ο Φ. Κουβέλης αναμένεται να λάβει ¨ψήφο εμπιστοσύνης” για την παραμονή του στην ηγεσία τους κόμματος.
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται σύμφωνα με πολλούς αντίστοιχη κίνηση και από τον Γ. Ψαριανό τον οποίο μάλιστα ορισμένοι τοποθετούν και στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο...
Ο κ. Οικονόμου έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα:
“Σήμερα , Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει την νίκη στις ερχόμενες εκλογές.
Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι δυνατή η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δηλώνω την στράτευσή μου σε αυτή την προσπάθεια που μπορεί να ανταποκριθεί στα αγωνιώδη αιτήματα του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι δίκαιες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι ρεαλιστικές μόνο με την στροφή στην ανάπτυξη, η οποία θα θεμελιωθεί πάνω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης διαθέτοντας ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο. Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή μου σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα σε ότι με αφορά. Η απάντηση στην κρίση μπορεί να προκύψει μέσα από την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.”

newsit.gr

Έρχεται η «Διαύγεια Μου» – Βελτιώνεται η αναζήτηση εγγραφων, ανοίγει «Κανάλι καταγγελιών»

Στον «αέρα» και στη διάθεση πολιτών, επαγγελματιών και στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα βρίσκεται από την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιουνίου η «Διαύγεια Νο 2». Πρόκειται για το ανανεωμένο και ενισχυμένο πλαίσιο της «Διαύγειας» που αποσκοπεί στην ενίσχυση των θεσμών διαφάνειας και λογοδοσίας, ως ένα πιο εύχρηστο εργαλείο δημόσιας πληροφορίας, όπως παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Στη νέα «Διαύγεια» θα υπάρχει μια πιο ευέλικτη μηχανή αναζήτησης, με περισσότερες δυνατότητες ως προς την εύρεση αποφάσεων και πληροφοριών που ενδιαφέρει κάθε επισκέπτη, ενώ ακόμη θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμών και παρεμβάσεων από την πλευρά των πολιτών. Ως εργαλείο, η «Διαύγεια» θα αξιοποιήσει τις τεχνικές αναζήτησης και τα εργαλεία εύχρηστης αναδίφησης αποφάσεων ενώ έχει διαμορφώσει «φιλικό περιβάλλον» για πρόσβαση στην πληροφορία από τα άτομα με αναπηρία, παρέχοντας πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, που επιτρέπει την πρόσβαση στην πληροφορία.
Πέρα από την αναβάθμιση της «Διαύγειας», στόχος είναι και η θεσμική της ενίσχυση. Αν και αρχικά τα έγγραφα που δημοσιεύονταν στον ιστότοπο ήταν μόνο για ανάγνωση, πλέον κάθε απόφαση του δημοσίου θα ισχύει μόλις αναρτηθεί και θα υπερισχύει έναντι σχετικών προηγούμενων και, ακόμη, οι πολίτες θα μπορούν να επικαλούνται αποκλειστικά και μόνο τον Αριθμό Δημοσίευσης Απόφασης (ΑΔΑ) αναφορικά με κάθε συναλλαγή τους με το δημόσιο, όπως περιγράφηκε στη συνέντευξη Τύπου. Έμφαση δίνει το αρμόδιο υπουργείο στο Μητρώο Φορέων του Δημοσίου που προστίθεται εντός της «Διαύγειας» όπου θα θα αναρτηθούν τα πλήρη οργανογράμματα των φορέων. Ακόμη, κάθε φορέας θα κληθεί να συγκεντρώσει τα πρότυπα έντυπα που τον αφορούν (π.χ. έντυπα αιτήσεων) και απαιτούνται για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με τον εν λόγω φορέα.
Καλύτερη αναζήτηση
Τα κριτήρια αναζήτησης θα είναι περισσότερα και καλύτερα. Πλέον η αναζήτηση θα γίνεται με τη ρίζα της λέξης που αναζητεί ο επισκέπτης, ώστε να έχει πρόσβαση ακόμα και σε αποφάσεις που δεν γνωρίζει εκ των προτέρων το πλήρες περιεχόμενό τους. Επιπλέον υπάρχουν υπηρεσίες που «προσωποποιούνται», με ένα σκέλος του διαδικτυακού εργαλείου να μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η «Διαύγειά Μου»: ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα εκτός από το να αναζητά τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, να τις αποθηκεύει, διαχωρίζοντάς τες ή συνοδεύοντάς τες με άλλες αναζητήσεις. Το νέο πλαίσιο υπόσχεται καλύτερη τεχνολογική αναζήτηση και εξασφαλίζει περισσότερη ασφάλεια και εγκυρότητα. Όλα τα έγγραφα θα έχουν τις πληροφορίες και τις ώρες που θα αναρτώνται στη «Διαύγεια», καθώς και συνημμένες όσες προθεσμίες αφορούν το εν λόγω έγγραφο, προσθήκη η οποία αφορά περισσότερο σε διαγωνισμούς και ενδιαφερόμενους για αυτούς επαγγελματίες.
Κανάλι Καταγγελιών
Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες που επιδιώκει να φέρει η νέα «Διαύγεια» είναι το χαρακτηριζόμενο ως «Κανάλι Καταγγελιών». Εκεί ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να καταθέτει τις καταγγελίες του, οι οποίες θα ελέγχονται από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.
Στη συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΔΜΗΔ δόθηκαν στη δημοσιότητα και ενδιαφέροντα στατιστικά που αφορούν τη «Διαύγεια» και αξίζει να αναφερθούν:
-Στους 32.000 ανέρχονται οι «χρήστες» ιστότοπου έχοντες κωδικό
-Στα 11,5 εκατ. υπολογίζονται οι αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί από τον Οκτώβριο του 2010.
-Έως τις 2.000 περίπου ανέρχονται οι αποφάσεις που αναρτώνται ανά ώρα αιχμής
-Στις 14.000 υπολογίζονται οι αποφάσεις που αναρτώνται ημερησίως κατά μέσο όρο
Όλες οι πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί στο «Διαύγεια» θα μεταφερθούν στη νέα εκδοχή της που θα είναι προσβάσιμη από 10 Ιουνίου και στις παλιές πληροφορίες θα προστεθούν και θα συνδεθούν τα νέα έγγραφα.
Τα έξι χαρακτηριστικά της «Νέας Διάυγειας»
1) Θεσμική κατοχύρωση (ήδη από τον Οκτώβριο του 2013): Κάθε πράξη, εκτός από αυτές που δημοσιεύονται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο «Διαύγεια» και το αναρτημένο έγγραφο υπερισχύει έναντι των υπολοίπων εκδόσεων της πράξης. Ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, κάνοντας χρήση του μοναδικού Αριθμού Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) των εγγράφων, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους.
2) Πρακτική αναβάθμιση: Καλύτερη οργάνωση της πληροφορίας που παρουσιάζεται στη «Διαύγεια». Χρήση απλής γλώσσας, κατανοητή στον πολίτη και στις επιχειρήσεις. Περισσότερα και βελτιωμένα κριτήρια αναζήτησης. Δυνατότητα εξειδίκευσης αποτελεσμάτων με εφαρμογή επιπλέον κριτηρίων.
3) Πρόσβαση σε ΑμΕΑ: Δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής από άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα «Διαύγεια» στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες από το γενικό γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Παναγιώτη Μαρκοστάμο.
4) Προσωποποιημένες υπηρεσίες: Εξατομικευμένες αναζητήσεις. Δυνατότητα προσωπικού σελιδοδείκτη σε αναρτήσεις που ενδιαφέρουν.
5) Τεχνολογική αναβάθμιση: Χειρισμός υψηλού αριθμού αποφάσεων και εξασφάλιση καλύτερης απόκρισης σε μεγάλο φόρτο. Ψηφιακή υπογραφή των εγγράφων του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για εξασφάλιση της εγκυρότητάς τους. Επεξεργάσιμη μορφή δεδομένων για επαναχρησιμοποίηση από άλλα συστήματα.
6) Μηχανισμός ελέγχου για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης: Πραγματοποίηση ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ με βάση καταγγελίες που υποβάλλουν πολίτες και δημόσιοι υπάλληλοι για εξασφάλιση πλήρους και σωστής εφαρμογής του «Διαύγεια» από τους φορείς της δημόσιας διοίκησης.

aftodioikisi.gr

O Στουρνάρας «θέλει και δεν θέλει» αλλά μάλλον φεύγει τη Δευτέρα για την Τράπεζα της Ελλάδας


Συζήτηση με τους δημοσιογράφους είχε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όταν βρέθηκε στη Βουλή  στο γραφείο του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Φώτη Καϋμενάκη, για να υπογράψει απόφαση, για την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη.
«Και θέλω και δεν θέλω. Έχω δώσει πάρα πολλά στο υπουργείο Οικονομικών και θα είναι δύσκολη η μέρα που θα φύγω», είπε χαρακτηριστικά όταν δέχθηκε απανωτές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αν θέλει να αποχωρήσει από τη θέση που βρίσκεται σήμερα.  Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι και από την Τράπεζα της Ελλάδας θα έχει ουσιαστικό ρόλο, πρόσθεσε όμως με νόημα, προαναγγέλλοντας κατά ορισμένους τη μετακίνησή του: «Ναι αλλά θα είναι διαφορετικός».
Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας άφησε να εννοηθεί ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον περσινό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Μάλλον».

aftodioikisi.gr