Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ



Με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο πλαίσιο του προγράμματος τουΔιευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της ΕΕ, θα συγχρηματοδοτηθεί, με πόσο ύψους σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ, η θέσπιση πανεπιστημιακού προγράμματος διαφόρων επιπέδων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών (multimodal maritime transport).
Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πτυχιούχους πανεπιστημίου και επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και της διαχείρισής τους.
Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, εταιρείες πληροφορικής και άλλες οργανώσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία ενός προγράμματος σε επίπεδα μάστερ, μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και Συνεχούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης. Μέσω του προγράμματος επιτυγχάνεται περαιτέρω εμβάθυνση της έννοιας του Ευρωπαϊκού Θαλάσσιου Χώρου.
Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πτυχιούχους πανεπιστημίου και επαγγελματίες των διαφόρων πτυχών του τομέα των λεγόμενων «πολυτροπικών μεταφορών». Θα καλύπτει δηλαδή θέματα όπως εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογίες και τον αντίκτυπό της χρήσης τους στους λιμένες, τον τομέα της διαχείρισης και του περιορισμού βλαβών και ζημιών, επιχειρήσεις εκκένωσης/διαχείρισης κρίσεων για πολύ μεγάλα επιβατηγά πλοία και την επιρροή τους στις λιμενικές δραστηριότητες κλπ.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα συμπεριληφθούν επίσης επιμέρους προγράμματα σε τομείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Εκτός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στο πρόγραμμα συμμετέχουν το University of Strathclyde της Γλασκόβης (Ηνωμένο Βασίλειο), το Universidad Politécnica της Μαδρίτης (Ισπανία), το Università degli Studi της Γένοβας (Ιταλία) και το Universidade Nova de Lisboa (Πορτογαλία). 
Το έργο επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από την ΕΕ με τη συνδρομή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το πολυετές πρόγραμμα εργασιών ΔΕΔ-Μ 2013, «Θαλάσσιες αρτηρίες». Η εκτέλεση του έργου θα παρακολουθείται από τον INEA, τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καινοτομίας και Δικτύων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το έργο θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2015.

ΟΑΕΔ :ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩ



Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με το Δώρο Χριστουγέννων 2014 και τα επιδόματα ανεργίας.
Συγκεκριμένα:
  • Την Παρασκευή 19.12.2014 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Την Παρασκευή 19.12.2014 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20.12.2014 μέχρι και 06.01.2015.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ





Στην άμεση χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με 100 εκατ. ευρώ, προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG), και την Τράπεζα Πειραιώς. Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο χρηματοδοτείται από πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW.
Mε τη συμφωνία αυτή ενεργοποιείται το υπο-ταμείο του IfG για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο την ευέλικτη χορήγηση δανείων με ανταγωνιστικούς όρους.
Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδιασμού αναχρηματοδότησης της Ελληνικής Οικονομίας, με έμφαση τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί θα προχωρήσει ήδη από το Δεκέμβριο, στη χορήγηση των παραπάνω δανείων.
Τα δάνεια αυτά:
  • Θα προσφέρουν ελκυστικό επιτόκιο - χαμηλότερο από εκείνο της αγοράς. Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η διαφορά για τις μικρές επιχειρήσεις.
  • Θα χρηματοδοτούν νέες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων με τους προνομιακούς όρους της δράσης.
Ο σχεδιασμός της τράπεζας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέσα από τα 100 εκατ. ευρώ που της αντιστοιχούν βάση του παραπάνω προγράμματος, τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εταιριών που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.
Η χρηματοδότηση θα γίνεται με επιλογή τέτοια που να διασφαλίζει οτι θα απευθύνεται σε υγιείς επιχειρήσεις, η ανταγωνιστικότητα των οποίων επιβαρύνεται από τα υψηλά επιτόκια της περιόδου που διανύουμε.
Όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τα κεφάλαια αυτά σε βάθος 7ετίας αναμένεται να χορηγηθούν δάνεια συνολικού ύψους 600 - 800 εκατ. ευρώ.
Η Τράπεζα Πειραιώς που παραδοσιακά στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας θα θέσει όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς κρίνει ότι αποτελεί μία σημαντική δράση για τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Την απαίτηση της τρόικας για 100% εφαρμογή των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση με το δεύτερο μνημόνιο (2012) αποτυπώνει το έγγραφο που έστειλαν οι δανειστές, ως συνοδευτικό υλικό στο αίτημα της χώρα για δίμηνη παράταση του μνημονίου.

Μεταξύ άλλων, ζητείται ανεξάρτητος οργανισμός για φόρους και έσοδα, στα πρότυπα του αμερικάνικου IRS.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο έγγραφο τίθενται όλα τα ανοιχτά ζητήματα (συμπληρωματικά μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2015, αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σταδιακή κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, απελευθέρωση κλειστών αγορών, μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και το πτωχευτικό δίκαιο) και για πρώτη φορά θίγεται το ζήτημα ανεξάρτητου οργανισμού για τους φόρους.

zougla.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ : ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Σε αποζημίωση καταδικάστηκε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας μετά από αγωγή του Πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Κουρή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Μετά από αγωγή μου, καταδικάστηκε σε αποζημίωση ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, για όσα σχετικά υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τον Οκτώβριο του 2011, ότι δηλαδή ήμουν «ο φυσικός αυτουργός της ιστορίας των ομολόγων» και ότι επειδή η δικαιοσύνη δεν με θεώρησε ύποπτο δεν «μπόρεσε στην εξεταστική να τεκμηριωθεί η ευθύνη των υπουργών».

Συγκεκριμένα, επί της αγωγής μου για συκοφαντική δυσφήμιση εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία καταδικάζει τον κ. Πρωτόπαπα να πληρώσει ως ηθική βλάβη 30.000 ευρώ συν τόκους για μια τριετία καθώς και τα έξοδα της δίκης. Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί του κ. Πρωτόπαπας ότι ενήργησε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον να υπερασπίσει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, διότι, όπως δηκτικά αποφάνθηκαν οι δικαστές, «ο ισχυρισμός αναληθών περιστατικών δεν συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά στην παραπληροφόρηση τους». Επίσης ο κ. Πρωτόπαπας όχι μόνο αδιαφόρησε για το γεγονός ότι ο Γ. Κουρής είχε ορισθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη των ομολόγων, αλλά καταφέρθηκε κατά των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση των ομολόγων «αποδίδοντάς τους υπαινικτικά την μομφή της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους, ενώ γνώριζε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί είχαν διεξαγάγει πληρέστερη έρευνα από ότι η εξεταστική επιτροπή και αμερόληπτα είχαν αποφανθεί επί των εμπλεκομένων προσώπων . . . υπέπεσε (ο κ. Πρωτόπαπας) στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης καθώς ουσιαστικά τελούσε εν γνώσει της αναληθείας του συκοφαντικού ισχυρισμού του».

Είναι καιρός ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Πρωτόπαπας, να καταλάβουν ότι ο λαϊκισμός και η προπαγάνδα έχουν τα όρια τους. Υπέστη για τρίτη φορά μια εξευτελιστική ήττα στην προσπάθεια του να ανελιχθεί πολιτικά μέσω μιας εξεταστικής επιτροπής στην οποία προέδρευσε. Η πρώτη ήταν όταν το πόρισμά του πήγε στην ολομέλεια της Βουλής και εκεί με πρωτοβουλία των συναδέλφων του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατέληξε στο αρχείο. Η δεύτερη προήλθε από την ανακριτική δικαιοσύνης που επί 50 μήνες διερεύνησε το ομόλογο του ΓΛΚ και σε καμία περίπτωση εντόπισε ευθύνη των στελεχών του υπ. Οικονομικών. Η τρίτη και καταληκτική ήταν στην ακροαματική διαδικασία όπου οι ισχυρισμοί του δικάστηκαν και θεωρήθηκαν συκοφαντικοί.
Με την απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί την πρώτη καταδίκη συκοφαντίας για την υπόθεση των ομολόγων σε πολιτικό επίπεδο, αποδοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από τη Δικαιοσύνη η δόλια μεθόδευση περί δήθεν πολιτικού σκανδάλου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και ειδικότερα της τότε ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Γιώργος Κουρής
Πρώην Γενικός Γραμματέας υπουργείου Οικονομικών»


zougla.gr

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι ναυτικοί του «Μυτιλήνη»


mutilini_nel_lines_

Τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι ναυτικοί του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ και ουδείς αισχύνεται!
Είδατε, εσείς κανέναν κ. Βαρβιτσιώτη να κατέβει στο λιμάνι του Πειραιά να τους συμπαρασταθεί και να πιέσει την εταιρεία, ώστε, μετά, ικανοποιημένος να φωτογραφηθεί μαζί τους;
Η μήπως είδατε τον άγρυπνο φρουρό της νομιμότητας τον κ. αρχηγό του Λ.Σ, Αθαν.Αθανασόπουλο να κατεβαίνει στο πλοίο μαζί με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά και να εφαρμόζουν, ως έχουν υποχρέωση, την νομοθεσία;
Και βέβαια, ούτε λόγος να κουραστεί ο γ.γ της ΠΝΟ, ο κ. Γ.Χαλάς και να τρέχει να πιέσει και να πάρει μέτρα, για να λυθεί το πρόβλημα…
Άπαντες…απόντες. Όπως και οι δημοσιογράφοι, οι πιο πολλοί…
Οι δε γκεμπελίσκοι του Γραφείου Τύπου του ΥΝΑ-Αρχηγείου ούτε λέξη.
Χτες το μεσημέρι, οι ναύτες του πλοίου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, με την συνδρομή της ΠΕΝΕΝ και την παρουσία του γενικού της γραμματέα, Νίκου Κροκίδη…
Κατέβηκε και ο αρχιπλοίαρχος της NEL , έδωσε μία υπόσχεση για την καταβολή δώρου την άλλη Τετάρτη και πιθανόν και κάποιου ποσού έναντι και υποχώρησαν οι περισσότεροι ναύτες. Εκτός από 4, που δεν πήραν πίσω την επίσχεση.
Η δε εταιρεία, που δεν πληρώνει, τους αντικατέστησε και το δρομολόγιο του επιβατηγού για Σάμο-Ικαρία έγινε τελικά, το απόγευμα.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ, κ. Νίκος Κροκίδης τόνισε, πως οι λιμενικές αρχές κάνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα, όπως φυσικά και ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Πως ζούνε οι οικογένειες των ναυτικών, τι τρώνε τα παιδιά τους και πως πληρώνουν οι ναυτικοί τις υποχρεώσεις τους , ψιλά γράμματα για υπουργούς-φωτομοντέλα και λιμενάρχες, που σιωπούν προκλητικά για όλους τους απλήρωτους ναυτικούς, για όλα τα πλοία και βεβαίως-βεβαίως για κάθε εφοπλιστή, ο οποίος δεν πληρώνει μισθούς, δεν εφαρμόζει συμβάσεις και άλλα πολλά…
Η Τετάρτη δεν είναι μακριά…
Και ο κ. Χαλάς πρέπει να …ξυπνήσει από τον βαρύ του…ύπνο…
Και οι λιμενικές αρχές να αποδείξουν, πως δεν συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο, που δεν παρεμβαίνουν, ωςοφείλουν…
e-nautilia.gr

ΤΣΙΠΡΑΣ : " ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΟΣΟΙ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ "

«Όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως θα «αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές» δήλωσε στην ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α Τσίπρας.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε πως «Το 2012 έλεγαν ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταβληθεί η δόση, δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, θα χαθούν καταθέσεις. Ποια είναι η αλήθεια;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «η  δόση δεν κατεβλήθη ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Αύγουστο, ούτε το Σεπτέμβρη, αλλά 7 μήνες μετά και μάλιστα σε δύο κομμάτια και τίποτα δε συνέβη».
 
«Έλεγαν ότι η χώρα θα ξεμείνει από βασικά αγαθά. Είπαν  ψέματα. Υπέγραψαν μνημόνιο και ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας έμεινε και χωρίς καταθέσεις και χωρίς τα βασικά αγαθά», σημείωσε και… ενημέρωσε άπαντες πως όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά.
 
Μιλώντας από την κρητική πρωτεύουσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά θυμίζοντάς του ότι το 2011 αποκαλούσε την κινδυνολογία περί νομίσματος και ευρώ «προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου».
 
«Αυτό κάνουν ξανά. Αλλά πλέον δε πιάνει. Ο πανικός τους δεν κρύβεται. Όπως δεν κρύβεται και η ατζέντα τους. Γιατί έχουν βγει τα email της τρόικας στον τύπο», είπε και κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να σταματήσει να κρύβεται. Και να μιλήσει ανοιχτά για αυτά που έχει δεσμευτεί και δεν κρύβονται πίσω από καμία κινδυνολογία».
 
Ρωτώντας τον πρωθυπουργό, εάν έχει δεσμευτεί για αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αλλά και στα φάρμακα, εάν έχει δεσμευτεί για τη μείωση και των κύριων συντάξεων μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, εάν «Εχει δεσμευτεί για απελευθέρωση απολύσεων», τον κάλεσε να απαντήσει. «Αυτά είναι τα ερωτήματα. Αυτά είναι τα διλήμματα. Αυτό είναι το πρόγραμμά του. Και για να το εφαρμόσει, ζητάει τη στήριξη 180 βουλευτών. Και δεν την έχει», κατέληξε.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι πρέπει να πληρώσουμε ως τις 31 Δεκεμβρίου - Οι φορολογικές εκκρεμότητες (πίνακες)


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος του χρόνου. Δείτε αναλυτικά τις κάρτες που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 και οι οποίες μας θυμίζουν τις φορολογικές εκκρεμότητές μας.

pinakas1

pinakas2

pinakas3

Οι προκηρύξεις για θέσεις εργασίας σε Δημόσιο, Δήμους που λήγουν τις επόμενες ημέρες – Όλες οι λεπτομέρειες


Λήγει η προθεσμία τις επόμενες μέρες για δεκάδες θέσεις εργασίας σε Δήμους, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΔΕΗ ενώ παραμένουν ανοιχτές θέσεις ασκούμενων δικηγόρων σε Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο και Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικά:

Πανεπιστήμιο Κρήτης
-Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ) στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με ΚΑ 3953 και τίτλο «Ο ρόλος των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) στον διαβήτη, στα χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα και στην καρδιαγγειακή νόσο», ενδιαφέρεται να συνάψει την σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με αντικείμενο τη διερεύνηση του ρόλου της ινσουλίνης. Οι ενδιαφερόμενοι (μόνο φυσικά πρόσωπα) μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση thomakis@uoc.gr  μέχρι και τις 18-12-2014 (ώρα 14:00). Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
-Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου με KA 3954 και τίτλο «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΦΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΗΨΗ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ», ενδιαφέρεται να συνάψει την σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με αντικείμενο έργου: Μελέτη των μηχανισμών της ανοσοπαράλυσης στη σήψη. Οι ενδιαφερόμενοι (μόνο φυσικά πρόσωπα) μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση thomakis@uoc.gr  μέχρι και τις 15-12-2014 (ώρα 14:00). 
– Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ) στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με ΚΑ 3953 και τίτλο «Ο ρόλος των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) στον διαβήτη, στα χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα και στην καρδιαγγειακή νόσο», ενδιαφέρεται να συνάψει την παρακάτω σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, πεντάμηνης διάρκειας. Αντικείμενο έργου: Διερεύνηση του ρόλου της ινσουλίνης, των ισομορφών της ΑΚΤ καθώς και του παράγοντα FOXA2 στην έκφραση γονιδίων που ενέχονται στην βιογένεση και τον μεταβολισμό της HDL σε ηπατοκύτταρα. Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως και 18/12/2014 (ώρα 14.00). 

Πανεπιστήμιο Ιονίου
Η Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: «ADRIATinn, An Adriatic Network for Advancing Research Development and Innovation towards the Creation of new Policies for Sustainable Competitiveness and Technological Capacity of SMEs», προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου. Τα στοιχεία, πρέπει να κατατεθούν στην Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Θεοτόκη 72, 49100 Κέρκυρα, το αργότερο μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:30 (ημερομηνία παραλαβής από την υπηρεσία). 

Δήμος Ρεθύμνου
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία  του Δήμου Ρεθύμνης» ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία του Δήμου Ρεθύμνης», που εδρεύει στο Ρέθυμνο.
ΔΕ Μαγείρων 3
ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας 5
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Έως 15/12/2014.


Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης
Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης» ανακοινώνει ότι θα προβεί στην σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου (οκτάμηνη απασχόληση), ενός (1) ατόμου Καθηγητή Φυσικής Αγωγής για τις ανάγκες του Οργανισμού Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ¨Γρηγόρης Λαμπράκης¨ (Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2β του ν.3812/2009. Προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής: Έως 15/12/2014. 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΛΚΕ ΑΠΘ) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αξιοποίηση δασικής βιομάζας (υπολείμματα υλοτομιών) για παραγωγή – τυποποίηση εξευγενισμένων στερεών καυσίμων βιομάζας. Επιπτώσεις στο δασικό οικοσύστημα», προτίθεται να αναθέσει σε ένα (1) άτομο για διάστημα 3 μηνών (με δυνατότητα παράτασης έως τη λήξη του εν λόγω έργου) και με συνολικό προϋπολογισθέν ποσό 1200,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των νόμιμων κρατήσεων), με σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου τα εξής: Τεχνική υποστήριξη του έργου και ειδικότερα η προετοιμασία υπολειμμάτων υλοτομίας (θρυμματισμός, ξήρανση, κοσκίνισμα, επαναθρυμματισμός, προσδιορισμός υγρασιών κλπ) και παραγωγή στερεών βιοκαυσίμων-πελλετών). Συνεργασία με τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου και άλλα μέλη της ερευνητικής ομάδας. Υποβολή και προθεσμία προτάσεων συμμετοχής: έως τις 15/12/2014. 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μια (1) θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα: Αλγόριθμοι Μετάδοσης Πληροφορίας». Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΑΠΕΛΛΑ (http://apella.minedu.gov.gr ). 

Ακαδημία Αθηνών
Η Επιτροπή Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών καλεί τους ενδιαφερομένους όπως προβούν στην υποβολή πρότασης συνεργασίας για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου για τις ανάγκες του έργου με τίτλο: “Data Driven Solar Eruption Prediction Tools (FLARECAST)”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «HORIZON 2020». Ζητείται ένα (1) άτομο για να εργαστεί ως Οικονομικός και Διοικητικός Διαχειριστής σε επίπεδο κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «HORIZON 2020». Αιτήσεις μέχρι: Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 13:00

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
-Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική Μεθοδολογία και Πρακτική Άσκηση». 
-Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Μοριακή Βιολογία». 
– Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Πλαστική Χειρουργική». 

ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πεντάμηνης διάρκειας, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
1ΔΕ Υδραυλικός
2ΔΕ Ηλεκτρολόγοι
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 12/12/2014. 

Δήμος Ερυμάνθου
Ο Δήμος Ερυμάνθου, που εδρεύει στη Χαλανδρίτσα του Νομού Αχαΐας, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως και τις 31-8-2015 με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Ερυμάνθου, που εδρεύει στα Κριθαράκια και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
1ΠΕ Παιδαγωγός
1ΠΕ Εκπαιδευτικός Πληροφορικής
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 12/12/2014 (από 8.00 π.μ. έως και 14.30 μ.μ.).


Δήμος Αγίου Νικολάου
Ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο του Νομού Λασηθίου Κρήτης ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως και τις 31-8-2015 με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση παράτασης ή συνέχισης του προγράμματος, συνολικά δεκαεννέα (19) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου «Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.» και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
4ΤΕ Βρεφονηπιοκόμοι
1ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
1ΔΕ Διοικητικών – Γραμματέων
8ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμων
1ΔΕ Μάγειρας
4ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και 15/12/2014.


ΤΕΙ Κρήτης
Ο Ειδικός Λογαριασμός του ΤΕΙ Κρήτης, σύμφωνα με την με αρ. 653/13-10-2014 Πράξη της Επιτροπής Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του ΤΕΙ Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 02 με τίτλο «Κεντρικές Δράσεις για την Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης», ), ανακοινώνει ότι προτίθεται να συνάψει δύο (2) συμβάσεις μίσθωσης έργου, ιδιωτικού δικαίου, για την παροχή υπηρεσιών, για συνολικό διάστημα έως 31-10-2015 και με ανώτατο συνολικό προϋπολογισθέν ποσό έως 10.000,00 € για την 1η θέση και έως 18.500,00 € για τη 2η θέση (συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων φόρων, κρατήσεων, εισφορών κλπ.). Το φυσικό αντικείμενο του υποέργου 02 αφορά υποστηρικτικές δράσεις, οι οποίες σκοπό έχουν να ενημερώσουν, να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν όλες τις δραστηριότητες του έργου, αλλά και να συντελέσουν στην ορθή διαχείρισή του.
Προθεσμίες υποβολής προτάσεων: έως και 16/12/2014 (ώρα 13.00μ.μ.).


Δήμος Κηφισιάς
Ο Δήμος Κηφισιάς του Νομού Αττικής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, συνολικά σαράντα τεσσάρων (44) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Κηφισιάς, που εδρεύει στην Κηφισιά και συγκεκριμένα ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
31ΥΕ Εργάτες/τριες
5ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρων (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
1ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρων (με άδεια Γ’+Ε’ κατηγορίας και με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
1ΔΕ Ηλεκτρολόγος [με άδεια ΣΤ’ Ειδικού (Εναερίων Δικτύων)]
1ΔΕ Ηλεκτρολόγος με άδεια Α’+Γ’ Ειδικότητας
2ΔΕ Υδραυλικοί
1ΔΕ Μηχανοτεχνίτης Αυτοκινήτων
1ΔΕ Χειριστής μηχανημάτων έργου (σάρωθρο), (ομάδας Ι’, τάξης Δ’)
1ΔΕ Χειριστής μηχανημάτων έργου (εκσκαφέας – φορτωτής), (ομάδας Β’, τάξης Δ’)
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 11/12/2014.


Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης,  της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εδρεύει στη Ρόδο, πρόκειται να προβεί στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15 στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:
  • Νέα Ελληνική Γλώσσα και η Διδακτική της στην Α΄βάθμια Εκπαίδευση
  • Ιστορία και η Διδακτική της στην Α΄βάθμια Εκπαίδευση
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και τις 15/12/2014


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Επικ. Καθηγητής/Σπύρος Σούλης), του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εκπαίδευση και )ια Βίου Μάθηση”), προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν πρόταση για την σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, για το παρακάτω έργο:
ΠΕ1: Συντονισμός, οργάνωση και υποστήριξη του Προγράμματος
Εκτελούμενο έργο: Διοικητική υποστήριξη φυσικού αντικειμένου του έργου.
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως και τις 15/12/2014.


Εταιρεία Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε.
Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 5Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/11-11-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εξήντα πέντε (65) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (επιλογή: Online Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε’). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 16ης Δεκεμβρίου 2014, ημέρας Τρίτης. Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και τη 22α Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2014
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10
αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ), θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Συμβούλιο της Επικρατείας
Πρόσκληση 35 ασκουμένων δικηγόρων για άσκηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση είτε εντύπως, στη Γραμματεία του Συμβουλίου της Επικρατείας (Αρσάκειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 47-49), είτε ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση STE@ste.gr , εντός δέκα (10) ημερών από την ανάρτηση της προσκλήσεως αυτής στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου.


Ελεγκτικό Συνέδριο
Πρόσκληση 30 ασκουμένων δικηγόρων για άσκηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο ή τη Γενική Επιτροπεία Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση είτε εντύπως, στη Γραμματεία της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είτε ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ye.grammateia@elsyn.gr , εντός δέκα (10) ημερών από την ανάρτηση της προσκλήσεως αυτής στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου.


Άρειος Πάγος
Πρόσκληση 7 ασκουμένων δικηγόρων για άσκηση, διάρκειας έξι (6) μηνών, στον Άρειο Πάγο. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία Διεύθυνσης του Αρείου Πάγου (Α. Αλεξάνδρας 121, Τ.Κ. 115 22, 4ος όροφος, γραφείο 401) μέχρι την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, καθημερινά από 09:00′ έως 14:00′.

Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων
Ο Δήμος Ζίτσας του Νομού Ιωαννίνων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, συνολικά οκτώ ατόμων (8) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα (ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης και καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού) του Δήμου Ζίτσας, που εδρεύει στην Ελεούσα του Ν. Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα , ως εξής:
2ΔΕ Τεχνίτες Υδραυλικοί
2ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργων (JCB)
2ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρου – Φορτηγού (για την υπηρεσία καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού)
2ΔΕ Ηλεκτρολόγοι
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 15/12/2014.


ΦΟΣΔΑ Βόρειας Πεδιάδας
Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του συγκεκριμένου φορέα, που εδρεύει στο Λιμένα Χερσονήσου, Ν. Ηρακλείου Κρήτης εντός Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου, και συγκεκριμένα ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
1ΔΕ Διοικητικός
1ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων – Φορτωτής (Ομάδας Ε’ – Τάξης Γ’)
4ΥΕ Εργάτες
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 15/12/2014.


Δήμος  Σουλίου
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σουλίου, που εδρεύει στην Παραμυθιά του Νομού Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων με ωριαία αποζημίωση και μέγιστη χρονική διάρκεια έως 8 μήνες  (έως τις 30-6-2015) και συγκεκριμένα ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
2ΠΕ Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 19/12/2014 (καθημερινά από 9.00π.μ. έως και 14.00μ.μ.).


aftodioikisi.gr

ΤΟ ΔΩΡΟΣΗΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ

Το Σωματείο Οικοδόμων Χίου ενημερώνει τους συναδέλφους οικοδόμους ότι η πληρωμή του Δωροσήμου θα γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους και ειδικότερα:
Α) μέσω του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Χίου όπου θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο και τον Αριθμό Μητρώου του ΙΚΑ
Β) μέσω Τραπεζών για όσους έχουν δηλώσει Τραπεζικό Λογαριασμό.
Η πληρωμή του Δωροσήμου θα πραγματοποιηθεί από 15/12/2014 μέχρι 16/01/2015 κατά τις ημερομηνίες 15,16,17,18,19,22,30/12/2014 και 8,9,12,13,14,15,16/01/2015 εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ (08.00 – 13.30).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Σωματείου που στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο κατά τις απογευματινές ώρες.