Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του Προεδρείου του Εργατικού Κέντρου με φορείς του νησιού




Συνάντηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη  Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και τον νέο Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, πραγματοποίησε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Χίου.
Και στις δυο αυτές συναντήσεις κατατέθηκε από το Ε. Κ.Χ. σειρά ερωτήσεων σχετικά με τοπικά θέματα και θέματα ανάπτυξης , καθώς και εργασιακά .
Τόσο ο κ Κάρμαντζης, όσο και ο κ Βουρνούς, κατέγραψαν τους προβληματισμούς και την ανησυχία που μεταφέρθηκε , σχετικά με την παρούσα αλλά κυρίως την μελλοντική κατάσταση στο χώρο της εργασίας.
Το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ίσως από τα μεγαλύτερα που έχει καταγράφει μετά την μεταπολίτευση, αποτελεί  αρνητικό πρόσχημα για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας , βάζοντας πρωταρχικό αίτημα στην ατζέντα ,την δημιουργία θέσεων εργασίας , στον ιδιωτικό τομέα., που θα επιτευχτεί με την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και την ανάθεση εργασιών σε χιώτικες εταιρείες.
Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και υποσχέθηκαν να τα εξετάσουν στο επόμενο διάστημα.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο του ΕΚΧ με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κύριο Νότη Μηταράκη και με τους βουλευτές του νησιού κυρία Μαρία Σταυρινούδη και κύριο Κών/νο Τριαντάφυλλο ετέθησαν εκτός των ανωτέρω θεμάτων και θέματα γενικής φύσεως που αφορούν τον τόπο μας όπως η Υγεία, η Παιδεία, Συγκοινωνίες και Ανεργία.