Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2013




         O Δήμος Χίου έγκαιρα και λόγω των επικείμενων γιορτών των αποκριών, πρόκειται να σχεδιάσει εκδηλώσεις, που θα προβάλουν τα έθιμα μας για να γίνει αυτό σημείο έλξης επισκεπτών στον Δήμο μας και να αποφέρει οφέλη στους δημότες μας. Στο νησί της Χίου οι Αποκριές γιορτάζονται με διάφορες εκδηλώσεις στα χωριά , με κορύφωση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου  και Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013.
  Μεταξύ των άλλων, οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ευρεία ενημέρωση του γνωστού εθίμου της Μόστρας στα Θυμιανά,  ένα έθιμο που φαίνεται ότι οι ρίζες του βρίσκονται στην εποχή του Μεσαίωνα,  το έθιμο του Αγά που έχει τις αρχές του στο 1830, και αναβιώνει κάθε χρόνο την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, 18 Μαρτίου 2013 στα νοτιόχωρα : Μεστά, Ολύμποι, Ελάτα , και Λιθί., το έθιμο του Γάμου στα Καρδάμυλα(Μουτσουναριέςαποκριάτικα δρώμενα ) το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, το έθιμο αναπαράσταση κηδείας στον Αγ. Γεώργιο Συκούση, το έθιμο του Διπλού στη Βολισσό την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, παραδοσιακός γάμος στο Νεοχώρι, Καρκαλούσες (χορός διπλός) στο Πυργί.
 Η προβολή τους  προσελκύει  εκατοντάδες επισκέπτες στο νησί μας, τα έθιμα αυτά συνεχίζονται  με πολλές προσπάθειες μέχρι σήμερα συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα και  εξωτερικό γενικότερα. Για όλα τα παραπάνω πρέπει να προβλεφθεί η εκτύπωση  πολυσέλιδου ενημερωτικού εντύπου, μέσα από το οποίο θα προβάλλονται τα έθιμα των αποκριών, και θα  διανεμηθεί στους επισκέπτες του νησιού μας, αλλά και σε φορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό για την προσέλκυση των επισκεπτών στο νησί μας.  Σχεδιασμός αφισών με θέμα τα Αποκριάτικα έθιμα οι οποίες θα τοποθετηθούν σε σημεία εκτός Δήμου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό καθώς και στις   Δημοτικές Ενότητες της Χίου για την προώθηση τους.
Προμήθεια παραδοσιακών χιώτικών γλυκών, ούζου, λικέρ,  μαστίχας, καραμέλες,  και γλυκών εδεσμάτων, τα οποία θα προσφερθούν ως κέρασμα στους επισκέπτες που θα παραστούν στις  εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες , προμήθεια χαρτικών και πλαστικών ειδών, που θα χρησιμοποιηθούν στο κέρασμα.
Το ποσό της δαπάνης δεν θα υπερβεί το σύνολο των 1.700,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.
Η παραπάνω δαπάνη σχετίζεται με την διοργάνωση εκδηλώσεων εντός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου και καλύπτονται  σύμφωνα με το άρθρο 158 του Ν.3463/2006 παρ. 3γΔ και του Ν.3852/10.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΣΤΗ Δ.Ε. ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ



Θέμα: Υλοποίηση εγκεκριμένου έργου που έχει ενταχθεί «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013» και ειδικότερα όσον αφορά τον Άξονα Προτεραιότητας 3: «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» και το Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων»,
με τίτλο: «Διαδραστικές διαδρομές στη γη του Ομήρου και του πολιτισμού, στο Δήμο Ομηρούπολης Χίου, με τη χρήση πολυμέσων και δημιουργία έντυπου υλικού

Το παραπάνω έργο έχει συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 27.900 € και χρηματοδοτείται κατά 70% από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους και κατά 30% από ιδία συμμετοχή του Δήμου.

Σύντομη περιγραφή έργου:
Η πρόταση αναφέρεται στην δημιουργία μιας διαδραστικής διαδικτυακής πύλης παρουσίασης της περιοχής του τέως Δήμου Ομηρούπολης, με ιδιαίτερα έμφαση στα πολιτισμικά στοιχεία και ιδιαίτερα στην αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά, με πλοήγηση μέσω χάρτη και στη χρήση ποικίλων πολυμεσικών εφαρμογών. Παράλληλα με την πολιτιστική κληρονομιά, θα προβληθούν αξιοθέατα στοιχεία από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Δήμου, οι γραφικοί παραλιακοί οικισμοί του και τα ποικίλα αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί από τους τοπικούς φορείς, αδιάψευστοι μάρτυρες των τοπικών παραδόσεων και του προσανατολισμού των παραλιακών οικισμών του Δήμου προς τη θάλασσα και τη ναυτιλία.
Ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα μέσα από ένα διαδραστικό χάρτη (αλλά και μέσω σχετικής θεματικής κατηγοριοποίησης) να εντοπίσει και να επιλέξει την περιοχή ενδιαφέροντος αλλά και το θέμα ενδιαφέροντος του. Επιλέγοντας ένα σημείο ενδιαφέροντος θα μπορεί να δει ό,τι αφορά το σημείο ενδιαφέροντος σε μορφή κειμένου, βίντεο, ήχων κ.α., ενώ παράλληλα θα του προτείνονται τουριστικές δυνατότητες και αξιοθέατα της περιοχής.
Επίσης θα παρέχονται πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης και επίσκεψης στα σημεία ενδιαφέροντος με διάφορους τρόπος όπως:
·         Ποδηλασία
·         Περιπατητικά μονοπάτια
·         Ιππασία
·         Μηχανοκίνητα μέσα
Ο χρήστης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει στο χάρτη ή να επιλέξει τη θεματική πλοήγηση.
Η πύλη θα δημιουργηθεί σε 2 γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά.

Επιπλέον θα παραχθεί έντυπο υλικό που θα περιλαμβάνει ενημερωτικό φυλλάδιο σε 2 γλώσσες (Ελληνικά Αγγλικά) και  αφίσες που θα προβάλλουν την περιοχή του τέως Δήμου Ομηρούπολης.

Η κατανομή του εγκεκριμένου προϋπολογισμού ανά ενέργεια είναι όπως παρακάτω:
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ / ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων – ηλεκτρονικού υλικού
3.200,00
Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα ΜΜΕ
1.500,00
Σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών αφισών – προθηκών – ηλεκτρονικής διαφήμισης
2.200,00
Σχεδιασμός ιστοσελίδας και δικτυακού τόπου
21.000,00
ΣΥΝΟΛΟ
27.900,00

Παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως εγκρίνει την απαιτούμενη πίστωση για την υλοποίηση του παραπάνω έργου και αναθέσει στο Δήμαρχο και στην Οικονομική Επιτροπή να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση των επιμέρους ενεργειών που προβλέπονται σε αυτό.
Εισήγηση Υπηρεσίας
Ο Φ.Π.Α. 16% επιβαρύνει εξ ολοκλήρου το Δήμο Χίου.
Η συμμετοχή του Δήμου υπολογίζεται ως εξής:
27.900 Χ 1,16 (Φ.Π.Α.)=32.364 ευρώ, (πίστωση μαζί με το Φ.Π.Α.)
32.364 – 27.900=4.464,00 ευρώ είναι ο Φ.Π.Α.
27.900 Χ 30%=8.370 ευρώ (καθαρή συμμετοχή του Δ. Χίου, χωρίς Φ.Π.Α.).
8.370 + 4.464 Φ.Π.Α.=12.834 ευρώ (συνολική συμμετοχή του Δ. Χίου με το Φ.Π.Α.).
Συμμετοχή του Υπουργείου: 27.900-8.370=19.530,00 ευρώ.
Στον Κ.Α. εξόδων 70-6431.001 είναι εγγεγραμμένη πίστωση 12.834,00 ευρώ, ως συμμετοχή του Δ. Χίου.
Στον Κ.Α. 70-6431.002 είναι εγγεγραμμένη πίστωση 19.530,00 ευρώ, ως συμμετοχή του Υπουργείου.

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ



Δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης η παράταση της θητείας των αιρετών, δεν την έχει απασχολήσει, δήλωσε από τη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, χθες, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου. Σημείωσε, όμως, πως έχει «στα χέρια» του την πρόταση του προέδρου της ΕΝΠΕ, όπως και εκείνης της ΚΕΔΕ από το Συνέδριό της στην Εκλογική Περιφέρειά του, στις αρχές του 2012.
Στο «καυτό» αυτό σημείο, στις τάξεις της ΕΝΠΕ υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές απόψεις, με επικρατούσα αυτή που ρίχνει το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση· είναι άλλωστε χαρακτηριστική η φράση του προέδρου του 1ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαρίδη, που είπε «ας αποφασίσουν μόνοι τους». Από την πλευρά της, η ΚΕΔΕ -στο Συνέδριο της Κομοτηνής- υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ζητούν να διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το 2015 (μαζί με τις ευρωεκλογές). Τότε, την πρόταση είχε ρίξει στο τραπέζι ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, την οποία επανέλαβε μερικούς μήνες αργότερα από την ΠΕΔΑ.
Οι τέσσερις τάσεις της ΕΝΠΕ
Υπέρ της παράτασης τάσσονται δύο: οι περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης και Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου. Ουδέτεροι εμφανίζονται οι περιφερειάρχες: Αττικής Γιάννης Σγουρός, Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς. Ναι μεν, αλλά, δηλώνουν οι περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Στην κατηγορία δε γνωρίζω – δεν απαντώ ανήκει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο ρόλος των κομμάτων
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος προσπαθεί να πείσει τόσο τους «συνεταίρους» Αντώνη Σαμαρά και Φώτη Κουβέλη για παράταση της θητείας των αιρετών, καθώς πιέζεται από τους «πράσινους αυτοδιοικητικούς» που βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος σε μονοψήφια νούμερα (στις δημοσκοπήσεις) και φοβούνται πως θα χάσουν στις εκλογές του 2014. Θεωρούν πως εάν παραταθεί η θητεία, τότε ίσως να έχουν καταφέρει να έχουν ανατρέψει το κλίμα που υπάρχει στους δήμους και στις περιφερειές τους κατά της «πράσινης» σημαίας.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, από την άλλη πλευρά, δε το συζητούν και τονίζουν με κάθε ευκαιρία πως «είναι θεσμικό πραξικόπημα η παράταση της θητείας»
aftodioikisi.gr

H ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ . ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ .





του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ

Η πρόταση για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο οποίος εγκρίθηκε το 2006, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Υποδομών.

7 χρόνια μετά την θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, είναι πλέον ανάγκη να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης του, τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, αλλά κυρίως θα πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα και οι δράσεις που μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί. Ταυτόχρονα, καλούμαστε σήμερα στο πλαίσιο της διαδικασίας αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού να προσδιορίσουμε τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου, προκειμένου αφενός να βελτιωθεί ο σχεδιασμός, αφετέρου να προσαρμοστεί στην Εθνική και της Κοινοτική Στρατηγική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Πορεία υλοποίησης των βασικών υποδομών

Σήμερα 7 χρόνια μετά, οι βασικές υποδομές για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων έχουν υλοποιηθεί, υπάρχουν όμως σημαντικές υποδομές που ακόμη υπολείπονται. Συνοπτικά, τι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί:

·         Ο ΧΥΤΑ στη Βόρεια Χίο (έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ) και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Αμανής στη Χίο.
·         Ο ΧΥΤΑ στο νησί της Ικαρίας.
·         Ο ΧΥΤΑ στη Δυτική Σάμο, ο οποίος μετά την αστοχία στην κατασκευή του επιβαρύνει σημαντικά το ΧΥΤΑ της Ανατολικής Σάμου.
·         Οι Χ.Υ.Τ. Αδρανών στα 5 μεγάλα νησιά.
·         Το Σύστημα κινητών Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) για το νησί της Λέσβου (είναι σε φάση δημοπράτησης το σχετικό έργο).
·         Έργα και δράσεις για την εκτροπή, αξιοποίηση και επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων καθώς και των υλικών συσκευασίας, με την εφαρμογή Προγράμματος Διαλογής στην Πηγή για τη συλλογή τους.

Οι Δήμοι έχουν το πρώτο λόγο και τη βασική ευθύνη ..

          Στη διαδικασία αυτή της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού οι Δήμοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν τον πρώτο λόγο, αφού άλλωστε αυτοί έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Έτσι θα πρέπει να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε κάθε νησί, για τις υποδομές που υπολείπονται και θα πρέπει να κατασκευαστούν, για την ορθολογική διαχείριση των παραγόμενων αστικών στερεών αποβλήτων που υπολογίζονται σήμερα σε 103.644 τόνοι απορριμμάτων ανά έτος στο σύνολο των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αλλά και για την διαχείριση του συνόλου των στερεών αποβλήτων.

Στην προσπάθεια αυτή καθοριστικό ρόλο καλείται να παίξει ο νέος Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης ΦοΔΣΑ, ο οποίος παρότι έχει συσταθεί από το καλοκαίρι του 2012, ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί. Ο ΦοΔΣΑ μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο συντονισμό των ενεργειών και να φέρει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα σε Περιφερειακό Επίπεδο.

Κίνδυνος για νέα πρόστιμα για τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ)
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το 2005 εντοπίστηκαν 117 ΧΑΔΑ. Ξεκίνησαν τότε οι διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών, την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, την οριστική παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση τους. Μετά από μια σημαντική προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αποκαταστάθηκαν οι περισσότεροι από τους ΧΑΔΑ και για το σκοπό αυτό διατέθηκαν σημαντικά ποσά από το Γ΄ ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Σήμερα, 8 χρόνια μετά, εξακολουθούν δυστυχώς να υπάρχουν ακόμη ενεργοί ΧΑΔΑ στα νησιά μας, έστω και λίγοι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα έργα για την αποκατάσταση τους δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Σε πολλές δε περιπτώσεις και ενώ έχουν εκδοθεί αποφάσεις οριστικής παύσης λειτουργίας, ΧΑΔΑ συνεχίζουν να παραμένουν ενεργοί. Έτσι σήμερα η χώρα μας βρίσκεται για ακόμη μια φορά αντιμέτωπη με νέα αυστηρά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
            Θα πρέπει συνεπώς οι ΧΑΔΑ που δεν έχουν αποκατασταθεί να κλείσουν στην πράξη άμεσα και αυτό να γίνει με ευθύνη των Δήμων. Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια, δια των Υπηρεσιών της, θα πρέπει να ελέγξει και να διασφαλίσει την παύση λειτουργίας τους. Είναι δε επιβεβλημένο να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση και των υπόλοιπων ΧΑΔΑ.
Η διαχείριση των αδρανών υλικών ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα ..
Η διαχείριση των αδρανών υλικών είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας σε ότι αφορά τα στερεά απόβλητα. Και αυτό γιατί σε καθένα από τα μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα έπρεπε με βάση τον Περιφερειακό Σχεδιασμό να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν Χώροι Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.) Αδρανών Υλικών, προκειμένου να οδηγούνται εκεί τα προϊόντα εκσκαφών, μπάζα κλπ, υλικά που δεν μπορούν να οδηγηθούν στους κατασκευασμένους Χ.Υ.Τ.Α. Σε κανένα όμως νησί δεν έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα Χ.Υ.Τ. Αδρανών. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα αδρανή υλικά οδηγούνται σήμερα είτε στους ΧΑΔΑ, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να λειτουργούν, είτε όπου αλλού προκύψει !!
Με βάση τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις αδυναμίες των Δήμων στο θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στα νησιά μας νέες χωματερές. Θα πρέπει συνεπώς να ολοκληρωθούν άμεσα οι μελέτες που εκπονούνται για την κατασκευή των Χ.Υ.Τ. Αδρανών Υλικών και να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων.

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

            Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων είναι πλέον ζητούμενο με βάση την Κοινοτική Οδηγία Πλαίσιο 2008/98/ΕΕ για τα στερεά απόβλητα, με την οποία έχει εναρμονιστεί η εθνική νομοθεσία με βάση το Νόμο 4042/2012. Μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση, με ενίσχυση της προσπάθειας για ανακύκλωση, η οποία μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει ελάχιστα στα νησιά μας και μόνο χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

            Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο τίθενται στόχοι για την καθιέρωση έως το 2015 της χωριστής συλλογής τουλάχιστον για το χαρτί, το μέταλλο, το πλαστικό και το γυαλί, ώστε έως το 2020 να  επιτευχθεί η επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση τους κατ’ ελάχιστον στο 50% κατά βάρος.

Ο δρόμος όμως για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης στα νησιά μας είναι μακρύς …

Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί για την υλοποίηση των δράσεων και των υποδομών που περιλαμβάνονται στον εγκεκριμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ. Παράλληλα θα πρέπει οι Δήμοι να μελετήσουν σοβαρά το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και να προτείνουν ρεαλιστικές προτάσεις στην επικείμενη διαδικασία για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ.

          Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων με ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχεδιασμό είναι η μόνη βιώσιμη λύση για τα νησιά μας, η οποία όχι μόνο θα προστατεύσει το περιβάλλον, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως μοχλός για την τοπική ανάπτυξη. Χρέος και ευθύνη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός.


Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου
με την Παράταξη «Αγώνας για τα Νησιά μας»

ΑΔΕΔΥ : ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Δριμύ «κατηγορώ» εξαπολύει η ΑΔΕΔΥ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή έγγραφο του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης (2%) που παρακρατούνται από τις εισφορές των δημόσιων υπαλλήλων και των συνταξιούχων δε διατίθενται για τους ανέργους, αλλά
«καταλήγουν στη «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, δηλαδή στο λογαριασμό των δανειστών». Αυτό «αποτελεί τεράστια απάτη της Κυβέρνησης απέναντι στους ανέργους, στους εργαζόμενους και γενικότερα απέναντι στον Ελληνικό λαό», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
«Η κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την αντιμετώπιση της ανεργίας για να δικαιολογήσει τα σκληρά μέτρα και τις μειώσεις μισθών παρακρατεί τις εισφορές των δημόσιων υπαλλήλων, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τους μισθούς τους όχι για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά για λογαριασμό των δανειστών», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ.
Καταγγέλλει, δε, «την αναλγησία και την προσπάθεια εξαπάτησης εργαζομένων και ανέργων εκ μέρους της Κυβέρνησης και απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων στον ΟΑΕΔ και την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων».
aftodioikisi.gr

ΡΕΘΥΜΝΟ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΡΩΝ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ




Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ξεκινάει προσπάθεια με στόχο την καταγραφή των πληθυσμιακών ομάδων, απόρων και ανασφαλίστων, ώστε να επιτευχθεί ο δωρεάν εμβολιασμό τους.
Ήδη αρμόδιοι από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον χώρο της υγείας και την αντιπεριφέρεια, με τη συμμετοχή και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή διαμορφώνουν τον τρόπο και τη μεθοδολογία για το Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει σε πληθυσμούς των απόρων και ανασφαλίστων παιδιών και εφήβων νομίμως και μη διαμενόντων στο Ρέθυμνο καθώς και αυτών που δεν είναι σε θέση να έχουν υγειονομική περίθαλψη.
Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια θα έχουν οι κοινωνικές δομές, Βοήθεια στο σπίτι, Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ των δήμων του νομού Ρεθύμνου.
Στο μεταξύ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ανωγείων και τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων. Αίθουσες των σχολείων φιλοξενούν οδοντιάτρους οι οποίοι εξετάζουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο τόσο την ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή τους όσο και την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας των παιδιών του ορεινού χωριού του Ψηλορείτη.
ethnos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ



ΣΤΙΣ 27 ΚΑΙ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 
ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ:

         ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
         ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
         ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, 20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.
         ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 Η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει και η κατάσταση είναι εκρηκτική.
Τούτη την ώρα, λείπουν περίπου 1600 εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1000 από την Πρωτοβάθμια. Έχουν χαθεί πάνω από 32 χιλιάδες διδακτικές ώρες, μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Σε πολλά σχολεία, οι μαθητές δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ούτε μία ώρα σε βασικά μαθήματα ειδικότητας. Πολλά παιδιά των ΕΠΑΣ κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο. Τα περισσότερα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν. Στα περισσότερα ειδικά σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, ενώ σχεδόν πάντα λείπει ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Κόβουν ώρες από το μάθημα των παιδιών! Αναμορφώνουν το ωρολόγιο πρόγραμμα και μειώνουν τις απαραίτητες ώρες μαθημάτων, για να μπαλώσουν τρύπες, όπως-όπως, σε βάρος της μόρφωσης μαθητών!
Αναθέτουν υποχρεωτικές (και απλήρωτες) υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς, την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί. Αυξάνουν με αυτό τον τρόπο το ωράριο. Στέλνουν συναδέλφους στη μέση της χρονιάς από το ένα σχολείο στο άλλο, μέχρι και σε έξι διαφορετικά σχολεία!
Ζητούν να καταγραφεί στο survey η χωρητικότητα των αιθουσών, για να στοιβάξουν σε αυτές 27, 28, 29, 30 μαθητές!
Ενοχοποιούνται και πάλι οι εκπαιδευτικοί με την περίφημη αύξηση των ωρών εργασίας που προσπαθούν να μπαλώσουν την παραπάνω αθλιότητα των υπερπληθωρικών τάξεων και των χιλιάδων κενών, με εκπαιδευτικούς λάστιχο.
Το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις! Η πείνα γονατίζει εκατοντάδες παιδιά καθημερινά! Μόνο στην Αθήνα, οι μερίδες μεσημεριανού φαγητού που στέλνει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας σε 69 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πρωτεύουσας, για να σιτίζονται πεινασμένοι μαθητές, φτάνουν τις 1.073. Μόνο στην Καλαμάτα, σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Γονέων της πόλης, περισσότερα από 106 παιδιά υποσιτίζονται!
Καταδικάζουν ένα ολόκληρο λαό στη φτώχεια, τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού, τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Να μην το επιτρέψουμε!
Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε και δεν θα μείνουμε απαθείς. Είμαστε άλλωστε κι εμείς γονείς, εργαζόμενοι, που μας συνθλίβουν καθημερινά με τη φοροληστεία και τα χαράτσια!
Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου που θέλει αμόρφωτο το λαό μας , φτηνή και ελαστική εργατική δύναμη τα παιδιά μας.
 Ο δήθεν αντίπαλος πόλος του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας εντός και επί τα αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, συναγελαζόμενος τους Ομπάμα , Σόιμπλε και λοιπούς μέχρι πρότινος «εχθρούς», με αστερίσκους και υποσημειώσεις προετοιμάζει τη νέα «ρεαλιστική πολιτική» της υποταγής με άρωμα «κυβερνώσας αριστεράς».
Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, μεταλλάσσεται σε «αντιμνημονιακό- αριστερό μέτωπο» , σε μια καινούρια συστημική Βαβέλ , στην οποία από τη μια,  παλιοί και νέοι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές  πηγαίνουν παρέα με τους υπερεπαναστάτες που στα λόγια τους κατακεραυνώνουν και στην πράξη  είναι μαζί τους στο γαϊτανάκι της διαχείρισης, στον εγκλωβισμό δυνάμεων εντός του συστήματος, στον ευνουχισμό του λαού από την προοπτική της ριζοσπαστικοποίησης της πάλης του.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο σύλλογό της Χίου με τον εκπρόσωπο της Νέας Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης , που αφενός κατακεραυνώνει σε κάθε ευκαιρία τον «κομματικό» και κυβερνητικό συνδικαλισμό- ενώ τον έχει υπηρετήσει τον πρώτο, δικαίωμά του αναφαίρετο φυσικά αρκεί να μη δουλευόμαστε, αφετέρου συντάσσεται μαζί τους στις συγκεντρώσεις και αποτελεί έναν από τους κεντρικούς τους ομιλητές , μιας και ο σύλλογος πρέπει να φέρει τη σφραγίδα του νομοταγούς προς τας υποδείξεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να απέχει από το διασπαστικό ΠΑΜΕ!!!!
Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, πρέπει να κατεβούμε στο δρόμο. Να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμούς δρόμων. Ενώνουμε τη φωνή μας, με τη φωνή των γονιών των μαθητών μας και το γονεϊκό κίνημα, με τους μαθητές μας. 
ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ : ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ "ΣΕΝΤΡΑ" 40 "ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ" ΔΗΜΟΥΣ



Αυστηρές ποινές σε περίπου 40 δήμους που δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη λήξη της προθεσμίας (στις 31 Ιανουαρίου), να καταρτίσουν προϋπολογισμούς, πρόκειται να επιβάλλει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει και της έλευσης της τρόικας στη χώρα μας.
Πρόκειται για δήμους που, σύμφωνα με την κατηγοροποίηση (τρεις κατηγορίες) που έχουν κάνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατατάσσονται στην κατηγορία «ασυνεπείς», καθώς, όπως λένε πηγές του ΥΠΕΣ στηνaftodioikisi.gr,  «παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και προτροπές αδιαφορούν». Γι΄ αυτό και αν δεν καταρτίσουν προϋπολογισμούς μέσα στις επόμενες ημέρες θα λαμβάνουν χρήματα αυστηρά μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, με αποτέλεσμα, στην ουσία να μην μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ σε δεύτερη φάση τους αναμένει η ένταξη στο Οικονομικό Παρατηρητήριο.
20 «αδύναμοι»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτή τη στιγμή συνολικά περίπου 60 δήμοι  δεν έχουν καταρτίσει προϋπολογισμούς, ωστόσο οι 20 από αυτούς μπαίνουν στην κατηγορία «αδύναμοι», καθώς:
-          Είτε πρόκειται για μικρούς νησιωτικούς δήμους οι οποίοι δεν έχουν οικονομική υπηρεσία και με τα νέα δεδομένα αδυνατούν εκ των πραγμάτων να καταρτίσουν προϋπολογισμούς. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις το ΥΠΕΣ έχει δημιουργήσει κεντρικά ένα help desk τα οποίο παρέχει τις κατάλληλες οδηγίες για την κατάρτιση των προϋπολογισμών.
-          Είτε πρόκειται για δήμους στους οποίους η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα με αποτέλεσμα στην ουσία να έχει χάσει την πλειοψηφία και να μην είναι σε θέση να «περάσει» τον προϋπολογισμό από το δημοτικό συμβούλιο. Τέτοιες περιπτώσεις είναι μεταξύ άλλων οι Δήμοι Νέας Φιλαδέλφειας και Διονύσου.     
«Συνεπείς» το 80%
Πάντως, η μεγάλη πλειοψηφία των δήμων (πάνω από 260 ή σε ποσοστό περίπου 80%) έχουν ήδη αποστείλει τους προϋπολογισμούς τους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει εγκεκριμένοι. Τους συγκεκριμένους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών τους κατατάσσει στους«συνεπείς» και υπάρχουν σκέψεις σε δεύτερο χρόνο οι καλύτεροι από αυτούς να επιβραβεύονται.
Στην πλατεία Κλαυθμώνος θεωρούν ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν βάλει «πλάτη» στους δήμους τους οποίους, όπως είπε χθες μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Ε. Στυλιανίδηκράτησε όρθιουςκαθώς βρέθηκαν στο χείλος της χρεωκοπίας, ενώ πλέον οι ΚΑΠ τους καταβάλλονται κανονικά και, άρα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε σχέση με την κατάρτιση και την εκτέλεση των προϋπολογισμών: «Από εδώ και πέρα το πλαίσιο αυστηροποιείται. Οι ‘ασυνεπείς’ θα τιμωρούνται, οι ‘συνεπείς’ θα επιβραβεύονται και στους  ‘αδύναμους’ θα παρέχεται στήριξη ώστε να τα βγάλουν πέρα», τονίζει πηγή του ΥΠΕΣ στηνaftodioikisi.gr.

aftodioikisi.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΜΕΙΟΝ 4.411 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ



Κατά 4.411 υπαλλήλους μειώθηκε το Δημόσιο τον τελευταίο μήνα του 2012, σύμφωνα με τη Μηνιαία Δημοσίευση Στοιχείων για τις προσλήψεις – μεταφορές – αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού των υπηρεσιων της Δημόσιας Διοίκησης για το μήνα Δεκέμβριο 2012.
Συγκεκριμένα, σε όλο το δημόσιο τομέα, υπήρξαν 4.779 αποχωρήσεις και 368 προσλήψεις (ενώ υπήρξαν και3 μεταφορές από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα). Στους ΟΤΑ, οι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 1.256 άτομα, καθώς αποχώρησαν 1.281 και έγιναν 22 προσλήψεις και 3 μετατάξεις.
aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ - ΠΑΜΕ




Πράγματι η πολιτική της συγκυβέρνησης (Ν.Δ- ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΔΗΜ.ΑΡ), θέλει ανατροπή , προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.
Και όχι φυσικά να αλλάξει ο Μανολιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς.
Γιατί κάτι τέτοιο προετοιμάζουν οι περισσές μεγαλοστομίες και υπερφίαλες επαναστατικές κορώνες που ακούγονται ή γράφονται τελευταία  μέσα απ’ τις ανακοινώσεις  της Νέας Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης και διερωτάται κάθε νηφάλιος εργαζόμενος :

Ρήξη και ανατροπή μπορεί να γίνει ως συνοδοιπόρος με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό;
Με το να ψηφίζεις μαζί με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να καλούνται οι συνάδελφοι σε μια συγκέντρωση που είναι «όλοι μαζί» και θύτες και θύματα;
Σε μια συγκέντρωση που δε θέλει το μνημόνιο αλλά θέλει την Ευρώπη, το Ευρώ και «αριστερούς» διαχειριστές;
Μπορεί να γίνει  όταν μια παράταξη γίνεται βαστάζος της πολιτικής που οδήγησε το λαό στην εξαθλίωση;
Μπορεί να γίνει δίνοντας φιλί ζωής στη μετάλλαξη σ΄ ένα νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό της «κυβερνώσας αριστεράς» και μέσα στην Ε.Ε;
Μπορεί να γίνει διαλέγοντας το δυνάστη  μας ανάμεσα στον Ομπάμα , Ολάντ κ.λ.π συνεταιράκια της Ε.Ε;
Ή μήπως η Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική κίνηση νομίζει ότι επειδή κινείται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι και ακομμάτιστη; Ή μήπως είναι μομφή να ανήκεις σε κόμμα;
Το ζήτημα είναι σε ποιο κόμμα και ποια τάξη υπηρετείς και όχι τα διάφορα ψαρέματα στα θολά νερά και στα τυφλά πολιτικά ένστικτα.
Το συμπεράσματα που βγαίνει είναι προς τους συναδέλφους,  να μη συναινέσουν στη “νέα προσπάθεια” εγκλωβισμού τους με βαριές ηλεκτρονικές κουβέντες που  στην πράξη υποκρύπτουν τους νέους εταίρους του «αριστερού» κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Άλλωστε έχουμε μεγάλη πείρα και μάλιστα πικρή.
Να μπουν στην πάλη και να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που κανείς δεν μπορεί να τις βάλει στο χέρι, να βαδίσουν το δρόμο της πάλης ενάντια και όχι δίπλα-δίπλα με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ : ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7.000 ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ



Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Ο υπουργός θα παρουσιάσει στον Α. Σαμαρά το σχεδιασμό του υπουργείου για την «υποχρεωτική αποχώρηση» των υπαλλήλων που έχουν υποπέσει πειθαρχικά παραπτώματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό της πλαστογραφίας.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», ήδη έχουν εντοπιστεί, βάσει φακέλου, περίπου 7.000 περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί με «ψυχολογικά προβλήματα». Παράλληλα, επανεξετάζονται όλοι οι φάκελοι υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που επιφέρουν ποινή αργίας
Την ίδια ώρα, στο «φουλ» έχουν ανάψει οι «μηχανές» του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ), προκειμένου να εντοπίσει τους επίορκους, τους κοπανατζήδες, αλλά και τους «κατά φαντασία ασθενείς» και πτυχιούχους – μαϊμού που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά. Το Σώμα ήδη έχει ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό είτε υπαλλήλων που απουσιάζουν αδικαιολόγητα, είτε πολλές φορές και για μακρό διάστημα κατά τη διάρκεια της θητείας τους εξετάζοντας τους φακέλους για να διαπιστώσει εάν οι άδειες αυτές ήταν δικαιολογημένες.
Μάλιστα, όπως έχει αποφασιστεί, σύντομα το ΣΕΕΔ θα ενισχυθεί και με προσωπικό που θα μεταταχθεί από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που θα συγχωνευτεί με το Σώμα.
Με πληροφορίες από «Έθνος»
aftodioikisi.gr