Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ... "ΦΟΥΡΙΑ" ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ...

Με περισσό άγχος ως φαίνεται, αλλά και με περίσσια... "φούρια", το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, αποφάσισε την μεταφορά του Λιμενικού Ταμείου στην δικαιοδοσία του Δήμου Χίου και όρισε ως πρόεδρο τον Στέφανο Φαρατζή, καθώς επίσης και τους Π.Λαμπρινούδη, Ν.Ρορό και Π.Βασιλικό, ως τακτικά μέλη της Λιμενικής Επιτροπής.
Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι το Λιμενικό Ταμείο Χίου, όπως και άλλα δύο ανά την Ελλάδα, ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα, για να μεταφερθούν στον Δήμο Χίου, χρειάζεται μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων...
Αφού... "λύθηκαν" όλα τα προβλήματα της Χίου, οι δημοτικοί ιθύνοντες θέλησαν να μεταφέρουν και την δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο Χίου... Αλλά, βλέπετε... θέση είναι αυτή ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑ

Κατώτερη των περιστάσεων αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου Χίου πλην ενός, η οποία αρνήθηκε να παράσχει τη στήριξή της στις προσπάθειες των διωκτικών αρχών της Χίου να τρομοκρατήσουν το Βασίλη Παπά συνδικαλιστή και μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου Χίου και της ΟΕΒΕΧ, κατόπιν συγκεκριμένων εντολών άνωθεν και μετά τα όσα είπε για την τοπική βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Με φαιδρά επιχειρήματα ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου συντάχτηκαν πλήρως με τη φαιά προπαγάνδα περί διένεξης του ΠΑΜΕ με το ΛΑΟΣ και τους άλλους ασφαλίτες προβοκάτορες, συντάχθηκαν με τις θεωρίες περί παθολογικών αιτίων για να προστατέψουν την άθλια πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τοπικής του βουλευτού που έχει ψηφίσει τα πάντα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εστιάζοντας στην ουσία και όχι σε προφάσεις και προσχήματα κατέθεσε το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο και καταψηφίστηκε από τη συμμαχία των πρόθυμων της Δημοτικής αρχής.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου καταγγέλλει τη στάση των διωκτικών αρχών Χίου, οι οποίες με αφορμή τις δηλώσεις του μέλους του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χίου και της ΟΕΒΕΧ Βασίλη Παπά, που αφορούσαν στη βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, κάλεσαν τον εν λόγω συνδικαλιστή σε τρομοκρατικού χαρακτήρα καταθέσεις, γιατί εκφράστηκε όπως εκφράστηκε, φυσικά χωρίς κουκούλα, στο φως της ημέρας και υπό το κράτος δικαιολογημένης αγανάκτησης, θέλοντας να δείξει ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν θα έχουν πού να σταθούν υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής.

Το Δ.Σ. θεωρεί προσχηματική την ευθιξία των επίσημων διωκτικών αρχών, προϊόν κρατικής τρομοκρατίας και μέσο πειθαναγκασμού σε όποιον βρίσκεται στο δρόμο αγωνιζόμενος, επαναλαμβάνουμε χωρίς κουκούλες και μεταμφιέσεις.

Η προσπάθεια δίωξης προστίθεται στις διώξεις εναντίον των δικαστικών υπαλλήλων που έκαναν κατάληψη και των υπαλλήλων του σωφρονιστικού καταστήματος Χίου που ασκούσαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός πως την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές αφήνουν στο απυρόβλητο το παρακράτος που έδρασε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις και δολοφόνησε έναν αγωνιστή του ΠΑΜΕ.

Την ίδια ώρα που στο διαδίκτυο υπάρχουν αποκαλυπτικά βίντεο και φωτογραφίες που αποδεικνύουν το ρόλο των παρακρατικών προβοκατόρων, την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός κάνει τον ανήξερο ζητώντας στοιχεία.

Ως Δ.Σ ζητάμε άμεσα να σταματήσει η οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Βασίλη Παπά και το Δ.Σ. να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.»

Τέλος να σημειωθεί ότι είχε κατατεθεί από την παράταξή μας ακόμα ένα ψήφισμα για την επίθεση των προβοκατόρων κουκουλοφόρων «ταγματασφαλιτών» στο σύνταγμα εναντίον του ΠΑΜΕ, αλλά δεν συζητήθηκε, αφού τελικά για πολλοστή φορά αποδείχτηκε ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος αποτελούν νεροκουβαλητή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΙΟ

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΙΟ»

Ο Δήμος Χίου και η Δημοτική επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης ξεκινούν μια προσπάθεια στήριξης της Χίου με πρώτη ενέργεια την ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12/11 .
Η στήριξη αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την τουριστική προσέλκυση επισκεπτών, αλλά με τη γενικότερη στήριξη της χιώτικης αγοράς.
Έτσι λοιπόν όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν , τη χιώτικη παραγωγή και το xιώτη παραγωγό , την τοπική αγορά, αντιλαμβανόμενοι ότι μόνο με τέτοιες προσπάθειες, θα μπορέσουμε να δώσουμε αναπτυξιακή τροχιά στη χιώτικη οικονομία. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μόνο με την καθολική προσπάθεια όλης της χιώτικης κοινωνίας μπορούμε να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις.
Θεωρούμε τη συμβολή των ΜΜΕ ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή μας την προσπάθεια, γι’ αυτό ζητούμε τη στήριξη σας με όποιον τρόπο εσείς κρίνετε.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, η οποία θα βοηθήσει το σύνολο της χιώτικης κοινωνίας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 21/10 με 23/10 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως συντονιστικός φορέας των εκτιθέμενων τυροκομικών επιχειρήσεων από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Λήμνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, είχαν τοποθετηθεί σε κοινό περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και για πρώτη φορά οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με εμπορικούς αντιπροσώπους γάλακτος και τυριού από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο σημαντικότερο θεσμό για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι η καθιέρωση και προώθηση της τυροκομικής φυσιογνωμίας των νησιών της, αλλά και η παρουσίαση των ιδιαίτερων τυροκομικών προϊόντων της (λαδοτύρι Μυτιλήνης, Άντισας και Ερεσού, κασέρι Ερεσού, μαλακό τυρί Χίου, καλαθάκι Λήμνου, γραβιέρα Λέσβου, μελίχλωρο Λήμνου).
Στα εγκαίνια του φεστιβάλ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης και οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργος Φλώρος και Νικόλαος Μάρκου.