Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφεύγουν από κοινού, οι Δήμοι Χίου και Σάμου, κατά της απόφασης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων και υπηρεσιών, των τοπικών ΔΟΥ Χίου και Σάμου.
Συγκεκριμένα στις ΔΟΥ των παραπάνω νησιών, ανεστάλη η λειτουργία των τμημάτων δικαστικού ενώ αναμένεται και η απόφαση για την κατάργηση των τμημάτων ελέγχου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Χίου συζητήθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ και το σώμα ομόφωνα προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, το οποίο θα διαβιβαστεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Βουλής και στους βουλευτές της Χίου.
Ψήφισμα:
Η απαράδεκτη τακτική της Κυβέρνησης, που καθηλώνει κι εξανεμίζει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, με τη συνταγή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου έχει φέρει τον Έλληνα Πολίτη στα όρια της εξαθλίωσης και της φτώχιας.
Με τον προσχηματικό λόγο της σωτηρίας της Πατρίδας μας, προβαίνουν σε κινήσεις, που προκαλούν την ανοχή και την αντοχή του Έλληνα πολίτη, για τον οποίο τάχα ενδιαφέρονται.
Από την ακριτική Χίο δηλώνουμε ότι εμείς συνεχίζουμε να ζούμε στις εσχατιές αυτής της χώρας κι απαιτούμε την έγκυρη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία από τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ μας αφήνει άφωνους κι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, η κυβέρνηση να αφήνει τους Απανταχού Έλληνες στο σκοτάδι αφού τους στερεί τον πλουραλισμό, τη δημόσια έκφραση, τον πολιτισμό και την ποιότητα ενημέρωσης.
Το Δ. Σ. Χίου με τη δική του φωνή και δυνάμεις που διαθέτει, καταγγέλλει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων και την κατάλυση του Συντάγματος που επιχειρείται με τις αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις, που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Καλούμε
" Τον εντιμότατο κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει άμεσα και δυναμικά, να σταματήσει επιτέλους η ισοπεδωτική πρακτική της Κυβέρνησης που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό.
" Τον Πρόεδρο της Βουλής να περιφρουρήσει τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε.
" Τους βουλευτές του Νομού μας να διαχωρίσουν πλήρως τη θέση τους από κάθε αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης.
" Τους Χιώτες και τις Χιώτισσες όπου γης να αντισταθούν στον παραλογισμό των αποφάσεων της κυβέρνησης.
" Απαιτούμε δημόσια - ακηδεμόνευτη- ανεξάρτητη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της για το κλείσιμο της ΕΡΤ


era-aegean.gr