Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

SOS ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Σήμα SOS εκπέμπουν λιμενικοί και αστυνομικοί που βρίσκονται στα νησιά που δέχονται τις πρώτες καραβιές με παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, όπως η Μυτιλήνη και η Κως.


Από τη μία τα ελληνικά μας νησιά «βουλιάζουν» από Αφγανούς, Σύριους, Ιρακινούς και Πακιστάνους και από την άλλη στελέχη του λιμενικού «ματώνουν» για να ανταπεξέλθουν στο έργο που τους έχει ανατεθεί για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ενώ πολλές φορές προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και μετατρέπονται ακόμα και σε ψυχολόγους, ιατρούς και σιτιστές.

Αυτοί είναι και οι πραγματικοί καθημερινοί ήρωες της χώρας μας, οι ήρωες του Αιγαίου, που εκτός από το γεγονός ότι σώζουν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές καθημερινά, εργάζονται ασταμάτητα με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης ενώ είναι εκτεθειμένοι σε κάθε μορφής ασθένεια. Άλλωστε σκουπίδια και περιττώματα ενισχύουν τον κίνδυνο μολύνσεων ή άλλων ασθενειών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Κυριακάτικης Kontra News» δεκατέσσερις Λιμενικοί στη Χίο βρέθηκαν θετικοί στον φυματικό έλεγχο. Ευτυχώς δε νοσεί κανείς. Ωστόσο σε κάποιους από αυτούς έχει συστηθεί χημειοπροφύλαξη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Παράλληλα μέγα πρόβλημα παρατηρείται και με την διαμονή λιμενικών αλλά και αστυνομικών που αποσπώνται προκειμένου να συνδράμουν τις νησιωτικές αρχές και στους οποίους παραχωρούνται χώροι για να διανυκτερεύσουν όπως ένα κατασχεμένο σκάφος στην Κω, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αυτό στην Κω μαζί με 3.000 μετανάστες, ένα γυναικείο μοναστήρι στην Μυτιλήνη και μάλιστα σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τον λιμάνι ακόμα και ένα κοντέινερ στο Φαρμακονήσι.

Στις 11 Αυγούστου μάλιστα δύο διμοιρίες των ΥΜΕΤ έφτασαν στη Κω στις 5 το απόγευμα με C130, έπιασαν αμέσως υπηρεσία ως τις 6 το επόμενο πρωί χωρίς να είναι καν εξασφαλισμένη η τροφή τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τους αποσπασμένους λιμενικούς η υπηρεσία δικαιολογεί το ποσό των 35 ευρώ για κατάλυμα, κάτι το οποίο κυρίως εν μέσω τουριστικής περιόδου είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Χρήστος Πασχαλάκης , Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: «Ο καθένας μας αγοράζει τα πάντα (στολές, αρβύλες κτλ) από τον μισθό του, πολλές φορές τα νερά και την σίτιση των μεταναστών την πληρώνουν πάλι οι Λιμενικοί από τον μισθό τους, θέλοντας απλά να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους» και πρόσθεσε: «Σε πολλές περιπτώσεις, δεν λαμβάνουν οι αποσπώμενοι Λιμενικοί ούτε καν προκαταβολή για την απόσπαση τους και αναγκάζονται με τον πενιχρό μισθό τους να συντηρούν την οικογένεια τους (πίσω στον τόπο τους), αλλά και να πληρώνουν ξενοδοχείο, διατροφή κτλ σε ένα ξένο τόπο».

Όπως προκύπτει μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα να ενισχυθεί το Σώμα από διαγωνισμούς που έχουν τελεσφορήσει από τον προηγούμενο χρόνο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί ενώ δεν προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί για λιμενοφύλακες όταν υπάρχουν εγκεκριμένα κονδύλια από το 2014.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης, δήλωσε αποκλειστικά στην «Κυριακάτικη Kontra News» : «Τα στελέχη του Λιμενικού, έχουν φτάσει στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Είναι αυτά τα στελέχη που υπηρετούν επί πολλά χρόνια στα ίδια μέρη, εκείνοι που περιμένουν ακόμα από το κράτος να σκύψει, να τους νοιαστεί όσο νοιάζεται τους παράτυπους μετανάστες, να τους αντιμετωπίσει ισότιμα, όχι παραπάνω , ισότιμα».

Παράλληλα ο κ. Σαϊτάκης χαρακτήρισε την κατάσταση, εκτάκτου ανάγκης. «Εκείνο που προέχει είναι να στελεχωθούν επαρκώς τα λιμεναρχεία στο Βόρειο Αιγαίο. Εδώ δεν μιλάμε για μία κατάσταση κανονική, αλλά εκτάκτου ανάγκης, άρα έκτακτα πρέπει να είναι και τα μέτρα που θα λαμβάνονται για την ενίσχυση αυτών των λιμεναρχείων».

Υπηρεσίες πλήρως υποστελεχωμένες
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της «Κυριακάτικης Kontra News», από τα 500 με 1000 άτομα που περιμένουν καθημερινά για να ταυτοποιηθούν έξω από τα αστυνομικά τμήματα, ταυτοποιούνται το πολύ 120 ,αφού για τη λήψη αποτυπωμάτων υπάρχουν μόνο δυο μηχανήματα. Μάλιστα πολλοί από αυτούς δίνουν ραντεβού με το αλλοδαπών στη Πέτρου Ραλλη , το Νοέμβριο προκειμένου τελικά να… ταυτοποιηθούν.


Πεπαλαιωμένα μέσα
Μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το λιμενικό σώμα, έρχονται να προστεθούν και τα μέσα που έχει στη διάθεση του, τα οποία ελάχιστα και πεπαλαιωμένα. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης: «Τα ελάχιστα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, δουλεύουν στο κόκκινο 24 ώρες το 24ωρο με αποτέλεσμα να έχουμε συχνές βλάβες. Σας διαβεβαιώνω ότι ακόμα και αυτά που έχουν διατεθεί στις δύσκολες περιοχές, έχουν αφαιρεθεί από ένα άλλος μέρος της επικράτειας άρα κάπου αλλού έχει δημιουργηθεί μια τρύπα».


Αναβολή και Μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής Πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια ειδών υγιεινής, καθαριότητας & ευπρεπισμού για τη λειτουργία δομών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων έτους 2015


Βάσει της 28220/7-8-2015 Διακήρυξης Δημάρχου, θα πραγματοποιείτο πρόχειρος διαγωνισμός για την Προμήθεια ειδών υγιεινής, καθαριότητας & ευπρεπισμού για τη λειτουργία δομών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων έτους 2015, στις 27/8/2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 έως 10:30 στο Κεντρικό Δημαρχείο του Δήμου Χίου.
Λόγω προβλήματος της εφημερίδας δεν έγινε η δημοσίευση στη συμφωνημένη ημερομηνία με αποτέλεσμα να μην τηρείται το νόμιμο διάστημα της δημοσίευσης Περίληψης διακήρυξης.
Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α., με την υπ’ αριθμ. 504/2015 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα μετατεθεί η ημερομηνία της διενέργειας του διαγωνισμού.
Η μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ανωτέρω προμήθεια θα γίνει χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 03/09/2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 έως 10:30. Θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες δημοσιεύσεις (ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΚΗΜΔΗΣ, Εφημερίδες κ.α.).
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση προκύψει.
Ο Γενικός Γραμματέας Δ. Χίου
Αντώνιος Μήλιας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

"Τα μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν. Οι μύθοι που έπλασε σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ διαλύθηκαν" δήλωσε ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης στο ΑΠΕ- ΜΠE.
Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Μηταράκη έχει ως εξής: "Μόλις επτά μήνες μετά τις εθνικές εκλογές η χώρα μας βρίσκεται ξανά μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο Αλέξης Τσίπρας για μια ακόμη φορά μεταφέρει το βάρος του δικού του προσωπικού πολιτικού αδιεξόδου στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, των επτά μηνών, τα μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν. Οι μύθοι που έπλασε σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ διαλύθηκαν. Και η χώρα καλείται να πληρώσει έναν μεγάλο λογαριασμό για την τυχοδιωκτική τους πολιτική.
Με δική τους ευθύνη οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών, στην επιβολή capital controls και στην καταβαράθρωση της πραγματικής οικονομίας. Η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά ύφεση (-3%), οι Τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια ύψους 25 δις Ευρώ και ο εφιάλτης της ανεργίας επέστρεψε καθώς μόνο τον μήνα Ιούλιο 20 χιλιάδες συμπολίτες μας έχασαν τις δουλειές τους. Το δίλημμα που τώρα έχουμε μπροστά μας δεν είναι αν θα έχουμε ή όχι μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των κ. Τσίπρα – Καμμένου εφαρμόζεται ήδη.
Το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος μπορεί να ανακόψει την ύφεση, να προσελκύσει επενδύσεις, να τονώσει την επιχειρηματικότητα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία παραιτήθηκε, αποδείχθηκε ως η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Και η σπουδή της για την επίσπευση των εκλογικών διαδικασιών είναι βαθιά καιροσκοπική καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην φτάσουν στους φορολογούμενους τα νέα επαχθή μέτρα που υπέγραψαν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραπλανήσουν για μια ακόμη φορά την Ελληνική κοινωνία.
Σε αυτές τις εκλογές όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας θα πρέπει να δώσουν τον υπέρτατο αγώνα για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε αυτή η τραγική επτάμηνη διακυβέρνηση. Για να αναδείξουν πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία. Τη μόνη πολιτική δύναμη που θέτει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει όλους αυτούς που θέλουν να δουλέψουν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και για την πατρίδα τους. Που μπορεί να διαμορφώσει όχι απλώς ένα όραμα, αλλά ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αειφόρο ανάπτυξη της χώρας μας".

Θέμα: Μεταναστευτικό, αεροδρόμια, ΦΠΑ, αγρότες


Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα, επανερχόμαστε ως «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πρόταση που καταθέσαμε κατά την έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (12/08/2015) να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να πάρει θέση και να αποφασίσει συγκεκριμένες δράσεις για τα παρακάτω επίκαιρα και φλέγοντα θέματα :
Μεταναστευτικό: Τα νησιά της Περιφέρειας (κυρίως Λέσβος, Σάμος και Χίος) ζουν καθημερινά την τραγωδία ξεριζωμένων κυνηγημένων, από εγκληματικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πρακτικές, συνανθρώπων μας, κυρίως νέων, παιδιών, βρεφών και γυναικών, που χρειάζονται μια εντελώς άλλη, ανθρώπινη, μεταχείριση από τις αρχές.
Είναι φανερό ότι η συγκινητική ευαισθησία και  φιλοξενία που εκδηλώνουν  στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι κάτοικοι των νησιών μας απέναντί τους  δεν μπορεί να καλύψει αυτή την ανάγκη, Επιβάλλεται λοιπόν και ως Περιφερειακό Συμβούλιο να ξανασυζητήσουμε το πιεστικό αυτό θέμα και να εξετάσουμε πιο συγκεκριμένα τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια και κυρίως σε ποιες ενέργειες, διαβήματα προς την Κυβέρνηση και την ΕΕ πρέπει να προβούμε για να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες υποδοχής και κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών μέχρι το ξεπροβόδισμά τους για τις χώρες-τελικό προορισμό τους.
Ουσιαστική και ριζική, βέβαια λύση στο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μόνο αν διεκδικήσουμε με το λαό μας: κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν, εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, που έχουν ως πραγματικό προορισμό, άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τις υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ασύλου, δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (που αποτελούν τη βασική αιτία των τραγικών κυμάτων προσφυγιάς που ζούμε), αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς.
Ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και τα αεροδρόμια της Λέσβου και Σάμου :  Οι πληροφορίες λένε ότι ολοκληρώθηκε και υπογράφτηκε η συμφωνία εκχώρησης  τους στη γερμανική εταιρία «Froport AG Stentel Ltd (Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης – Όμιλος Κοπελούζου). Η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, προαπαιτούμενο κι αυτή του 3ου μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έχουμε ήδη τονίσει στο Περιφ. Συμβούλιο, θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας, θα επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σ’ αυτά και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ασφάλεια των νησιών και γενικότερα της χώρας μας. Και το θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί στο Π.Σ. και έχει ψηφιστεί και σχετικό ψήφισμα.
Προτείνουμε να το ξανασυζητήσουμε και να καταλήξουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την ακύρωση της συμφωνίας .
Κατάργηση του μειωμένου  κατά 30% του ΦΠΑ για τα νησιά μας : Πρόκειται για ένα επίσης σοβαρό θέμα  για το οποίο, όπως και για το προηγούμενο, το Π.Σ. «έριξε μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων». Προτείνουμε και εδώ, παίρνοντας υπόψη ότι το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει παραπέρα  την ήδη δεινή θέση του λαού των νησιών μας, να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις με στόχο τη διατήρηση και διεύρυνση της μείωσης του ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου
Παραπέρα φοροαφαίμαξη των αγροτών μας στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, που έρχεται να προστεθεί στην ήδη καταστροφική αντιαγροτική πολιτική, έχει στόχο και θα καταλήξει στον αφανισμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς των νησιών μας και την παραπέρα μείωση της αγροτικής παραγωγής που αποτελεί την βασική πηγή εισοδήματος των νησιών μας,. Προτείνουμε το Π.Σ. να στηρίξει τον αγώνα των αγροτών μας για την ακύρωση αυτής της πολιτικής.

                                                                                          Με τιμή
                                                                   Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Β. Αιγαίου
                                                                                    

Η ΝΔ θέτει… βέτο για τον ορισμό της Βασιλικής Θάνου ως υπηρεσιακής Πρωθυπουργού


Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με τον ορισμό της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου ως υπηρεσιακής Πρωθυπουργού!
Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Αθανασίου με δήλωση του θέτει ερωτηματικά για τη διαδικασία επιλογής της Προέδρου του Αρείου Πάγου για τη θέση και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντήσει εάν θα την ορίσει υπηρεσιακή Πρωθυπουργό ή θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης με άλλη εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα.
Γενικώς, στην ΝΔ θεωρούν πως δεν είναι σωστό να οριστεί η νέα κυβέρνηση χωρίς να προηγηθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Ο κ.Αθανασίου στη δήλωση του ειδικότερα υποστηρίζει:
«Στις 30 Ιουνίου αποχώρησαν από την Υπηρεσία, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, οι Πρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και δώδεκα (12) Αντιπρόεδροι των ανωτάτων αυτών Δικαστηρίων.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κίνησε τη διαδικασία και προέβη στην επιλογή από το Υπουργικό Συμβούλιο μόνο του Προέδρου του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας (περί ώρα 02:00 μεταμεσονυχτίως της 29/6/2015, ήτοι πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου), ως Πρόεδρο του Δικαστηρίου αυτού, την τέταρτη κατά σειρά αρχαιότητας Αντιπρόεδρο, κατά κατάφορη παραβίαση της επετηρίδας, την οποία (επετηρίδα) οι πρώην Υπουργοί Δικαιοσύνης κ.κ. Ρουπακιώτης και Αθανασίου είχαν τηρήσει με ευλάβεια και με στόχο τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα.
Η επιλογή της είχε αποφασισθεί πριν από την προκήρυξη του Δημοψηφίσματος (προκηρύχθηκε Παρασκευή), γι’ αυτό, εξάλλου, κλήθηκαν εσπευσμένα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προς ακρόαση, οι δικαστές του Αρείου Πάγου μόλις την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη).”
Αναφέρει επίσης ότι: “Μέχρι σήμερα δεν καλύφθηκαν οι θέσεις των Προέδρων των άλλων δύο δικαστηρίων (ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου) ούτε οι θέσεις των Αντιπροέδρων. Ο λόγος ευνόητος: Η επιλεγείσα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ως Πρόεδρος ειδικού σκοπού, ήτοι για να υπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήδη επιδίδεται σε σωρεία πρωτοφανών ενεργειών, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει δικαστικούς λειτουργούς που χειρίσθηκαν, με σθένος και ευθυκρισία, συγκεκριμένες ευαίσθητες πολιτικές υποθέσεις, χωρίς λόγο και χωρίς να έχει καμιά, απολύτως, αρμοδιότητα, με μοναδικό σκοπό να αποτελέσουν αυτές αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι πριν από τη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου για την εκλογή των Προέδρων, Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων κλπ συγκαλείται, σύμφωνα με το Ν. 2841/2010 (ψηφίσθηκε επί Καστανίδη), η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να εκφέρει γνώμη για τους υποψήφιους. Κατά την ακρόαση των υποψηφίων για την επιλογή της συγκεκριμένης Προέδρου του Αρείου Πάγου, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν συγκροτήθηκε νόμιμα, αφού η Πρόεδρος της Βουλής παρέστη με διπλή ιδιότητα, ήτοι ως Πρόεδρος της Βουλής και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα που απαγορεύεται, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, σύμφωνα με τον οποίο ουδείς μπορεί να συμμετέχει με διπλή ιδιότητα σε συλλογικά όργανα”.
Συνεπώς, καταλήγει ο κ.Αθανασίου: “η επιλογή της κας Θάνου, ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, πάσχει, εκτός του ηθικού μέρους για τη μεθόδευση επιλογής της, και λόγω μη τήρησης της διαδικασίας που ο νόμος επιβάλλει” και αναρωτιέται “αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα την ορίσει υπηρεσιακό Πρωθυπουργό ή, κατ’ εφαρμογή του εδαφίου γ’ της παρ. 3 του άρθρου 37 του Συντάγματος, θα επιδιώξει το σχηματισμό Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα, με μόνο σκοπό τη διενέργεια των εκλογών” προσθέτοντας πως: “Η χώρα δεν αντέχει άλλα θεσμικά ατοπήματα”.

ΕΚΛΟΓΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ " ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ " ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/ 10 / 1995 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ



   Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ερμιόνης- Μέγα Λημνιώνα «ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 10 το πρωί. Θα προηγηθεί λειτουργία με αρτοκλασία στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ερμιόνης και θα ακολουθήσει η συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου στο αλιευτικό καταφύγιο, που θα συνοδευτεί και με το σχετικό κέρασμα.