Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

BILLY ZANE ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΤΑΡ ΜΕ ΧΙΩΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ




BILLY ZANE: "Δεν έχω ντραπεί είμαι περήφανος ως Έλληνας".

Ο Billy Zane ηθοποιός αλλά και παραγωγός, γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου του 1966 στο Σικάγο, είδε τις μετοχές του στην ηθοποιία να εκτινάσσονται στα ύψη μετά τη συμμετοχή του στον «Τιτανικό».

Οι γονείς του Βασίλη Τζανετάκου, όπως είναι το πραγματικό όνομα του, είναι και οι δύο ελληνικής καταγωγής, η μητέρα του Θάλεια από την Χίο και ο πατέρας του Γιώργος από την Λακωνική Μάνη.

«Δεν έχω ντραπεί! Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Είμαι πατριώτης, είναι στο DNA μου. Αν και γεννήθηκα στο Σικάγο, οι γονείς μου είναι από τη Σπάρτη και τη Χίο», τόνισε σε συνέντευξη του.

«Δεν μπορείς να κρίνεις ένα έθνος εξαιτίας των πρακτικών που ακολουθούν οι πολιτικοί του. Αισθάνομαι κι εγώ την απογοήτευση που νιώθετε κι εσείς και ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση. Θα ήθελα να δω την Ελλάδα να μην ξεπουλιέται στους γείτονές της. Νομίζω ότι όλοι αυτό θα ήθελαν, εκτός από τους αγοραστές»

Το μικρόβιο για την υποκριτική το «κόλλησε» από τους γονείς του, που ήταν ερασιτέχνες ηθοποιοί. Οι δύο πρώτοι ρόλοι του σε ταινία ήρθαν το 1985 στο “Back to the future” και στο “Critters”. Ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε πολλές ταινίες, το 1996 ενσάρκωσε τον ήρωα κόμικ στην ομώνυμη ταινία “Phantom”, αλλά ο ρόλος που τον χαρακτήρισε ήταν στον “Τιτανικό” που έσπασε τα ταμεία το 1997, υποδυόμενος τον πολυεκατομμυριούχο αρραβωνιαστικό της Kate Winslet.

Το Chicago στο Broadway ήταν ένας μεγάλος σταθμός στην καριέρα του, ενώ εμφανίστηκε και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως το Samanta Who και το Charmed.

Είναι διευθυντής σε εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών αλλά και πρόεδρος στην Francesco Fucilla Film.

ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΙΜΩΝ




Στη σημασία της σωστής λειτουργίας του καταναλωτικού κινήματος και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, εντοπίζει μεταξύ άλλων το Υπουργείο Ανάπτυξης την επίλυση στο πρόβλημα των τιμών.
Έπειτα από σχετική ερώτησή του Βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι Γενικές Γραμματείες Εμπορίου και Καταναλωτή, με βάση στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενημερώνουν για το πως διαμορφώνονται οι δείκτες στις τιμές που αφορούν βασικές ομάδες αγαθών και υπηρεσιών στη χώρα μας και υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει ο ρόλος των καταναλωτικών οργανώσεων και η αλλαγή της νοοτροπίας του μέσου καταναλωτή στη μάχη για την πτώση των τιμών.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, με δήλωσή του για το θέμα θεωρεί ότι: «όταν οι αρμόδιοι φορείς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πράττουν τα δέοντα, τα οφέλη για την κοινωνία είναι απτά. Βέβαια, οι σοβαρές, στοχευμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες ενάντια στην απορρύθμιση της αγοράς είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ, όπως, άλλωστε και ο ρόλος των καταναλωτικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ενεργός. Στην προσπάθεια αυτή, είμαστε όλοι σύμμαχοι, ειδικά, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για όλους μας».

O XIAKHΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ




Σήμερα Πέμπτη, 06-12-2012, ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αθηναίων Γεώργιο Καμίνη. Ο χιακής καταγωγής Δήμαρχος Αθηναίων παραβρέθηκε στο νησί μας, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου.

     Στο πλαίσιο της συνάντησης, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, οι κ.κ. Λαμπρινούδης και Καμίνης συζήτησαν για τα φλέγοντα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για τις πολιτικές και κοινωνικές δράσεις που οι δύο Δήμοι έχουν αναπτύξει, με γνώμονα τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

     Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, επίσης, και θέματα ανάπτυξης, τουρισμού και πολιτιστικών ανταλλαγών.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ "ΑΔ.ΚΟΡΑΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.


α. Αποτελέσματα εκλογών του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών “Αδ. Κοραής”, για την ανάδειξη νέου ΔΣ και εξελεγκτικής επιτροπής - 5ης Δεκέμβρη 2012.


2011
2012
Εγγεγραμμένοι
591
605
Ψήφισαν
471
435
Άκυρα-Λευκά
53
58
Έγκυρα
418
377
Ενότητα (ΠΑΜΕ)
126
157
ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ
223
101
Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Εκ/κών
0
60
ΔΑΚΕ
69
59
                                          
Για το νέο ΔΣ:
ΕΝΟΤΗΤΑ: Αμπαζής Γιώργης, Σκούφαλος Μάρκος, Τσίγκος Στέφανος
ΠΑΣΚ ΔΗΣΥ: Αντώνης Γκιούλης, Στέλιος Καμπούρης
Νέα Ανεξ. Ριζοσπαστική Κίνηση Εκ/κών: Μαυρέλος Βασίλης
ΔΑΚΕ: Παπαδόπουλος Κώστας

β. Πραγματοποίηση Σύσκεψης Διευθυντών και Προϊσταμένων Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων στις 6μμ στην αίθουσα πολλαππλών χρήσεων του 3ου-8ου Δημοτικού σχολείου Χίου, με θέμα: Η κατάσταση στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία για το πρόβλημα της θέρμανσης.

Ο πλειοψηφών σύμβουλος

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ




ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε συνάντηση ενημέρωσης για το έργο: «HANDICRAFTOUR: Ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου μειονεκτουσών περιοχών της Διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας-Κύπρου στο πλαίσιο επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών», του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013. Η πράξη συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακή Ενότητα Χίου ως επικεφαλής εταίρος του έργου «HANDICRAFTOUR: Ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου μειονεκτουσών περιοχών της Διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας-Κύπρου στο πλαίσιο επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών», που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013, προσκαλεί επαγγελματίες, συλλόγους, συνεταιρισμούς, ομάδες και κάθε ενδιαφερόμενο από το νομό Χίου, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Χειροτεχνίας και των Ειδών Λαϊκής Τέχνης, να παραβρεθούν σε συνάντηση ενημέρωσης για το έργο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς».

Το έργο απευθύνεται σε όσες και όσους ασχολούνται με τη δημιουργία και κατασκευή ειδών χειροτεχνίας, λαϊκής τέχνης ή/και καλλιτεχνικής χειροτεχνίας, και όχι σε όσους ασχολούνται αποκλειστικά με το εμπόριο τέτοιων ειδών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τομείς δραστηριότητας όπως:
- κεραμική και πηλοπλαστική
- κέντημα, υφαντουργία
- αργυροχρυσοχοΐα, κατασκευή κοσμημάτων
- ψηφιδωτό
- ξυλογλυπτική
- κηροπλαστική
- βιβλιοδεσία, κ.α.

Στη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το Έργο «HANDICRAFTOUR» και θα αναλυθούν οι ειδικές δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιό του, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να υπάρξουν για τους χειροτέχνες της περιοχής μας.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2013. Εταίροι του έργου είναι εκτός από την Π.Ε. Χίου, η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο Δήμος Λευκάρων της Κύπρου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας.

Γενικός στόχος του Έργου είναι η ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαιτέρου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου στις περιοχές συνεργασίας. Για την επίτευξη του γενικού αυτού στόχου διαμορφώνεται ένα μίγμα δράσεων που περιλαμβάνει:

δικτύωση τοπικών φορέων πολιτισμού, χειροτεχνίας, αγροτουρισμού, καθώς και περιβαλλοντικών και πολιτιστικών ΜΚΟ,
διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων στις περιοχές εφαρμογής του σχεδίου,
συμμετοχή σε εκθέσεις χειροτεχνικών δραστηριοτήτων,
δράσεις ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της Περιοχής (όπως συμβουλευτική υποστήριξη, συνδυαστική κατάρτιση, κλπ).

Η διαμόρφωση της πρότασης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου βασίστηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιοχής Συνεργασίας στον τομέα του Πολιτισμού, δηλαδή στη σημαντικότητα και το πλήθος των πολιτιστικών πόρων, αλλά και στην ύπαρξη τοπικών χαρακτηριστικών προϊόντων Χειροτεχνίας, Καλλιτεχνικής Βιοτεχνίας και Ειδών Λαϊκής Τέχνης, η προβολή των οποίων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος της Περιοχής.

Πληροφορίες - διευκρινίσεις

Για πληροφορίες – διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Υποστήριξης Αντιπεριφερειάρχη:

κ. Μαρία Κόβα, τηλ: 2271350514, Fax: 2271040718, e-mail: m.kova@chios.pvaigaiou.gov.gr
κ. Ελένη Κωστάλα, τηλ: 2271044216, Fax: 2271044215, e-mail: e.kostala@chios.pvaigaiou.gov.gr 

Επιστροφή