Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Τις προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της ακτοπλοΐας, κατέθεσε σήμερα (29/10/2013) ο Βουλευτής του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, στην κρίσιμη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στη Μυτιλήνη, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η σύσκεψη συγκροτήθηκε κυρίως για να συζητηθεί η έλλειψη καθημερινής σύνδεσης της Λέσβου και της Χίου με τον Πειραιά αλλά και με τη Βόρεια Ελλάδα. Ήταν λογικό, όμως, να μπει στην ατζέντα και το αντίστοιχο πρόβλημα της μη τακτικής σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα που έχει και η Σάμος μαζί με την Ικαρία και τους Φούρνους, όπως και η Λήμνος με τον Άη Στράτη.

Ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, εκπροσωπώντας και την Τομεάρχη Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μίκα Ιατρίδη, παρουσίασε τις βασικότερες από τις πολλές προτάσεις που έχει το Κίνημα για την ακτοπλοΐα και οι οποίες περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ που αναρτήθηκε χθες και στο διαδίκτυο.

Συγκεκραμένα, οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν από το Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι οι εξής:

1. Η εφαρμογή στις άγονες γραμμές του μοντέλου των νησιών της Σκωτίας. Δηλαδή, η κατασκευή πλοίων ειδικά για τις άγονες γραμμές, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Το ελληνικό κράτος στη συνέχεια να προκηρύξει διαγωνισμό για τη διαχείριση των πλοίων αυτών από ιδιώτες.

2. Η ενίσχυση στο πλαίσιο αυτό των Ναυπηγείων Σύρου (με δεδομένο ότι για τη διανησιωτική συγκοινωνία, πλοία έως και 85 μέτρων μπορούν να κατασκευαστούν στο “Νεώριο”).

3. Η επιστροφή, μέρους των εισπράξεων των διοδίων ως πίστωση για τη χρηματοδότηση της ακτοπλοΐας. Οι νησιώτες, ως φορολογούμενοι, πληρώνουν και αυτοί την κατασκευή των οδικών δικτύων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

4. Η άμεση μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων από το 13% και 23% που είναι σήμερα, σε επίπεδα αντίστοιχα με τις ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή 8%-10%.

5. Η ενεργός συμμετοχή του κράτους (π.χ. μέσω της επιδότησης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης) στη μείωση του εργατικού κόστους για τα πλοία.

6. Η παροχή πλήρους αφορολόγητου καυσίμου στην ακτοπλοΐα και περαιτέρω χρηματοδότησης αυτού (εφόσον είναι αυτό είναι απαραίτητο).

7. Η επαναφορά των συμβάσεων πολύχρονης διάρκειας στις άγονες γραμμές, με έμφαση στην αξιοπιστία (τήρηση δρομολογίων, καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, σύγχρονα πλοία, κλπ) των εταιριών που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.

8. Η προστασία των οργανικών συνθέσεων των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.

Πριν την ς υμμετοχή του στη σύσκεψη της Περιφέρειας για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βορείου Αιγαίου, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και είχε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Βουζάλα.

Συζητήθηκαν τα πάμπολλα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου που μένουν σε εκκρεμότητα, με την υπόσχεση του Τέρενς Κουίκ να κοιτάξει άμεσα δύο ζητήματα:

1.Την αλλαγή της διαδικασίας ανανέωσης των συμβάσεων των επίκουρων ιατρών, ώστε να μην δημιουργούνται κενά.

2.Την ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στις διατάξεις για τις εργασιακές σχέσεις απασχόλησης γιατρών με ΔΠΥ, δεδομένου ότι το Νοσοκομείο είναι σχεδόν γυμνό από νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Ήταν πολύ χρήσιμη η συνάντησή μου με το νέο Διοικητή, ο οποίος ανέλαβε πριν από λίγες μέρες. Είναι λογικό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,  σε εκείνον προσωπικά, να δώσουμε πίστωση χρόνου, αλλά αυτή η πίστωση δεν τη δίνουμε στο Υπουργείο Υγείας, που οφείλει να σκύψει πολύ βαθιά στα τόσα προβλήματα του εδώ νοσοκομείου, που σας διαβεβαιώ ότι είναι σχεδόν ταυτόσημα με τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Το πολύ σε ένα μήνα, θα επανέλθω».


Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει απόψε στην Αθήνα προκειμένου να πάρει μέρος στις σημερινές εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. 

TΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Τοποθέτηση Κώστα Τριαντάφυλλου, Βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ στη Διάσκεψη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) με θέμα: «Η δημοκρατική νομιμοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ρόλος των Κοινοβουλίων» (Λιθουανία, 27-29 Οκτωβρίου)

Ευχαριστώ κΠρόεδρεΚατ’ αρχάςθα ήθελα να συγχαρώ τους εισηγητές για τις πολύ ουσιώδειςομιλίες τους.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Συζητούμε σήμεραγια δημοκρατική νομιμοποίηση μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό καιοικονομικό διεθνές περιβάλλονΝέες και παλιές εστίες αποσταθεροποίησης ταράσσουν διαρκώς τονπλανήτη και δημιουργούν νέα δεδομένα.
Συζητούμε για δημοκρατική νομιμοποίηση σε μια Ευρώπη με πολιτικέςοικονομικές και κοινωνικέςασυμμετρίες και ανισότητες.
Συζητούμε για  δημοκρατική νομιμοποίηση ως δυναμική απάντηση στη διαμόρφωση στερεοτύπωνγια τους λαούςστους νέους και παλιούς ευρωπαϊκούς διχασμούςστην άνοδο των εθνικών εγωισμώνκαι του νέου λαϊκισμού που οδηγεί στον αντιευρωπαϊσμό.
Συζητούμε για δημοκρατική νομιμοποίηση την ώρα που το χάσμα μεταξύ πολιτών και ΕυρωπαϊκήςΈνωσης μεγαλώνει.
Συζητούμε για δημοκρατική νομιμοποίησηόμωςπροσοχήκυρίες και κύριοι Βουλευτέςγια  πρώτηφορά στην ιστορία της Ε.Ε., υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας στο κοινωνικόοικονομικό και  πολιτικόπεριθώριοΗ νέα γενιά της Ευρώπης.
Προσοχήλοιπόνσε έναν πρωτοφανή κίνδυνο για την Ε.Ε.! Τον υπαρκτό κίνδυνο να διαμορφώνεται,σήμεραμια νέα γενιά που να μην συγκινείται και να μην εμπνέεται από τα Ευρωπαϊκά ιδεώδηαλλάνα αποκτά χαρακτηριστικά αντι-ευρωπαϊκά και να διαμορφώνεταιέτσιγια πρώτη φορά στηνιστορία της ΕΕ μια αντι-ευρωπαϊκή νέα γενιά.
Η απάντηση σε τέτοιου είδους κινδύνους είναι περισσότερη Διαφάνειαπερισσότερη Συμμετοχή,περισσότερη Δημοκρατία.
Πώς είναι δυνατόν να προχωρήσουμε στην εμβάθυνση και την ενίσχυση της δημοκρατικήςνομιμοποίησης της Ε.Ε.; Στη διαδικασία αυτήυπάρχουν τρία επίπεδα παρέμβασης:
Το πρώτο επίπεδο αφορά τους πολίτεςΕίναι σημαντικό να προωθηθεί και να επεκταθεί η νομοθετικήπρωτοβουλία πολιτώνως θεσμός άμεσης συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών.
Το δεύτερο επίπεδο αφορά τα Εθνικά Κοινοβούλιαόπου υπάρχουν τρία σημεία παρέμβασης:
Η καθιέρωση περισσότερου χρόνου για τον προ-νομοθετικό έλεγχο των Εθνικών Κοινοβουλίωνεπί των Ευρωπαϊκών νομοθετικών πράξεωνΟι οκτώ (8) εβδομάδες δεν είναι αρκετές και δενπροσφέρουν δυνατότητες αναλυτικής συζήτησης των ευρωπαϊκών ζητημάτων.
Η νομοθετική πρωτοβουλία των Εθνικών ΚοινοβουλίωνΕίναι μια πρόταση που μπορεί ναοδηγήσει σε στενότερη σύνδεση των Κρατών Μελών με την Ε.Ε.
Η καθιέρωση κατάθεσης ερώτησης από  τους Βουλευτές που είναι Μέλη των ΕπιτροπώνΕυρωπαϊκών  Υποθέσεων προς τους Επιτρόπους για ζητήματα δικαιοδοσίας της Ε.Ε., μετά απόέναν προέλεγχο των αρμοδίων Επιτροπών των Εθνικών ΚοινοβουλίωνΠρόκειται περί μιαςουσιαστικής πρότασης για την εμβάθυνση της δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Το τρίτο επίπεδο αφορά την Ευρώπη και την ανάγκη ενίσχυσης των διακοινοβουλευτικών θεσμώνμετην καθιέρωση ομάδων εργασίας με συγκεκριμένους στόχους και αποτελέσματα.
Επιπροσθέτωςη προσθήκη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Εξαμήνου στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνοθακαθιερώσει τον έλεγχοανά εξάμηνοτων κοινωνικών πολιτικώντης επίτευξης των κοινωνικώνστόχων και της πορείας των κοινωνικών δεικτώνμε αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διαφάνεια και τηνενίσχυση της δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Τελικάη απάντησηκυρίες και κύριοι Βουλευτές,  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οιευρωπαϊκές κοινωνίες δεν μπορεί παρά να είναιΠερισσότερη Ευρώπη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, η προγραμματισμένη Σύσκεψη με θέμα «Υποβάθμιση των Συγκοινωνιών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου». Μετά από πολύωρη συζήτηση, όπου κατατέθηκαν απόψεις από τους φορείς των νησιών για τα γενικότερα προβλήματα που προκύπτουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα για το κάθε νησί, οι συμμετέχοντες στη Σύσκεψη αποφάσισαν τη σύσταση Επιτροπής Αγώνα που θα απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, τους Δημάρχους των νησιών, τους Αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωπο των Επιμελητηρίων του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι θα διαμορφώσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο για την εξασφάλιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, που να σέβεται πραγματικά και να εξυπηρετεί ουσιαστικά τις ανάγκες των πολιτών. Στη Σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη ο προγραμματισμός συνάντησης το συντομότερο, τόσο με τον Πρωθυπουργό της χώρας, όσο και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και η πραγματοποίηση συντονισμένων κινητοποιήσεων σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, συμμετείχαν οι Βουλευτές κ.κ.  Γιάννης Ζερδελής, Τέρενς Κουίκ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτριος Βουνάτσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κώστας Γανιάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αντώνης Γιαννάκης και Νικόλαος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Λήμνου κ. Σάββας Βαρελτζής, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, Στρατής Κόρακας, Βασίλης Τεντόμας, Μιχάλης Μπάκας, Γιώργος Φλώρος, Αποστολία Λύκου, Θεόδωρος Βουνατσής, Χρήστος Καραπαναγιώτης, Σωτήρης Καρδαράς, Νικόλαος Λεοντάρας, Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θράσος Καλογρίδης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Γιώργος Γεωργούλης, ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Παππάς και το μέλος κ. Νικόλαος Φύκαρης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Κώστας Κορδώνης, ο Πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου κ. Στρατής Αντώνας, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου κ. Αναστάσιος Κώσταλος, ο Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε. Χίου κ. Θεοδόσης Βεργένας, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Κριμιζής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ζαχαρίας Μαϊστράλλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χίου κ. Δημήτρης Κυτριλάκης, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χίου κ. Φραγκίσκος Σέργης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και η Γραμματέας κ. Νίκη Ζουμπούλη.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, στην εισήγησή του τόνισε ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, μας φέρνουν αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα, να μην έχουμε καθημερινά δρομολόγια από και προς τον Πειραιά, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και στην απομόνωση των νησιών μας από την ηπειρωτική χώρα.
Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και εμείς οι άνθρωποι που υπηρετούμε χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στην πράξη ότι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, νομοθετούν και διοικούν αγνοώντας -ακόμα και μη γνωρίζοντας πιθανά- που βρισκόμαστε και ποια είναι η θέση μας στο χάρτη, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που ενδεχομένως βγάλουμε σήμερα εδώ στη σύσκεψή μας, να διεκδικήσουμε άμεσα λύσεις. Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα είναι απαράδεκτη, μας πάει πολλά χρόνια πίσω και όπως έχω τονίσει ξανά, αυτό το κατάντημα πρέπει να σταματήσει! Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να είναι μόνο γραμμές και συμβολισμοί στο Σύνταγμα.
Πρέπει πια να ληφθεί σοβαρά υπόψη και όλοι να σεβαστούν τους νησιώτες που δεν φταίνε σε τίποτα να μετατρέπονται σε μπαλάκι των διαπραγματεύσεων και των παζαριών των Κυβερνήσεων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Αγαπητοί συνάδελφοι, αναλύοντας τη σημερινή κατάσταση στην ακτοπλοΐα μας, με την ταλαιπωρία των επιβατών από τις συχνές βλάβες των πλοίων που εκτελούν έτσι κι αλλιώς λίγα δρομολόγια βάσει των αναγκών καθίσταται πέραν από προβληματική η σύνδεσή μας με τον Πειραιά, εξαιρετικά δύσκολη και η ενδονησιωτική επικοινωνία μας.
Αρκεί να θυμίσω σε όσους δεν το γνωρίζουν, την ταλαιπωρία που περάσαμε πολλοί από εμάς εδώ πριν λίγες ημέρες, όταν και προγραμματίσαμε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου στην Ικαρία και λόγω της κατάστασης, αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε την ημερομηνία του. Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα για αυτό που μας προβληματίζει σήμερα και ένα μικρό μόνο δείγμα της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες».

Ο κ. Γιακαλής, κατέληξε στην τοποθέτησή του λέγοντας πως «είμαστε σήμερα εδώ, θεωρώ συντεταγμένα σαν φορείς του Βορείου Αιγαίου, για να υψώσουμε τη φωνή μας, να δηλώσουμε την αναγκαιότητα να αλλάξει η αντιμετώπιση που έχουμε στα θέματα της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ κ.κ.ΜΑΡΚΟΥ , ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013



Παρασκευή 01.11.2013    Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Νενήτων    Θεία Λειτουργία
Σάββατο 02.11.2013    Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αυγωνύμων    Μ. Εσπερινός, ώρα 5.30 μ.μ.
Κυριακή 03.11.2013    Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Βροντάδου     Θεία Λειτουργία
Τετάρτη 06.11.2013    Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου    Εσπερινός, ώρα 5.00 μ.μ.
Πέμπτη 07.11.2013    Ιερός Ναός Ταξιαρχών Μπατζακλή    Μ. Εσπερινός, ώρα 6.00 μ.μ.
Παρασκευή 08.11.2013    Ιερός Ναός Ταξιαρχών Μεστών    Θεία Λειτουργία
Παρασκευή 08.09.2013    Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Λιθίου    Μ. Εσπερινός, ώρα 6.00 μ.μ.
Σάββατο 09.11.2013    Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Λιθίου    Θεία Λειτουργία
Σάββατο 09.11.2013    Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου    Μ. Εσπερινός, ώρα 5.00 μ.μ.
Κυριακή 10.11.2013    Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φαρκαίνης    Θεία Λειτουργία
Κυριακή 10.11.2013    Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου   Μ. Εσπερινός, ώρα 5.00 μ.μ.
Δευτέρα 11.11.2013    Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου    Θεία Λειτουργία
Τρίτη 12.11.2013    Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς    Μ. Εσπερινός, ώρα 6.00 μ.μ.
Σάββατο 16.11.2013    Ιερός Ναός Αγίου Ματθαίου Κοφινά    Θεία Λειτουργία
Σάββατο 16.11.2013    Ιερά Μονή Αγίου Μηνά    Μ. Εσπερινός, ώρα 5.30 μ.μ.
Κυριακή 17.11.2013    Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Βροντάδου    Θεία Λειτουργία
Τετάρτη 20.11.2013    Ιερός Ναός Εισοδίων Θεοτόκου Πυργίου    Μ. Εσπερινός, ώρα 6.00 μ.μ.
Πέμπτη 21.11.2013    Ιερός Ναός Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου    Θεία Λειτουργία
Σάββατο 23.11.2013    Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερειθιανής    Μ. Εσπερινός
Κυριακή 24.11.2013   Ιερός Ναός Αγίου Μάρκου Βροντάδου   Θεία Λειτουργία
Κυριακή 24.11.2013   Ιερός Ναός Αγίου Μάρκου Βροντάδου   Εσπερινός
Δευτέρα 25.11.2013    Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης Νερομύλων    Θεία Λειτουργία
Τρίτη 26.11.2013    Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτου Πιτυούντος   Θεία Λειτουργία
Σάββατο 30.11.2013   Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου Καλοπλύτου    Θεία Λειτουργί
α