Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥCN 235 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Image
Χριστούγεννα με πτήση τουρκικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στο Αιγαίο. Μπορεί ο πρωθυπουργός τους να λέει χρόνια πολλά στον Αντώνη Σαμαρά από τα φυλάκια του Έβρου, η αεροπορία του ωστόσο έχει τον δικό της τρόπο να τα λέει. Μια πτήση αεροσκάφους CN 235 έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής,ανήμερα των Χριστουγέννων. Τι επισημαίνουμε ,γιατί ήταν κανόνας τουλάχιστον στις μεγάλε θρησκευτικές εορτές των δύο χωρών στο Αιγαίο να επικρατεί απόλυτη ηρεμία.

Μέχρι και ασκήσεις αποφεύγαμε -και αποφεύγουμε- να κάνουμε στις θρησκευτικές εορτές των Τούρκων. Αντιθέτως η Άγκυρα δεν φαίνεται να έχει πια τις ίδιες …ευαισθησίες.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων κι απ΄ ότι φαίνεται και της Πρωτοχρονιάς δεν θα είναι καθόλου διαφορετικές για τους πιλότους της ΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Τις τελευταίες μέρες οι Τούρκοι είναι εξαιρετικά προκλητικοί . Αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία του ίδιου του αρχηγού του τουρκικού Ναυτικού στο Barbaros αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν το ερευνητικό να “ανηφορίζει” προς τα μέρη μας, έχει προκαλέσει τουλάχιστον προβληματισμό στην Αθήνα.

OnAlert