Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΜΥΤΙΛΗΝΗ : ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ 6 ΩΡΕΣ



Μπλακ άουτ σε όλη τη Λέσβο από τις 23.00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι σήμερα Τετάρτη στις 05.00 τα ξημερώματα.
Όπως έγινε γνωστό, η διακοπή προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε μηχανές στη μονάδα παραγωγής ρεύματος του νησιού, η οποία δημιούργησε άλυτα προβλήματα στην παραγωγή ενέργειας.
Όλη την ημέρα σήμερα πραγματοποιούνται προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως δεν ανακοινώνονται και αυτό επιτείνει τα σοβαρά κοινωνικά - οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι διακοπές ρεύματος θα συνεχισθούν όλη τη νύχτα και πιθανόν και όλη την ημέρα αύριο.
newsit.gr

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ ΧΙΟΥ

Το όμορφο και γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου, κτίστηκε στα 1936 από τον μόχθο και τον ιδρώτα των κατοίκων του συνοικισμού και τους απανταχού πρόσφυγες απ΄ την Αγιά Παρασκευή Κρήνης Μικράς Ασίας. Στο δημιούργημά τους αυτό, βρήκαν τη νέα φιλόξενη εστία, όπου τοποθέτησαν την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Αγίας με τα ιερά σκεύη και κειμήλια, που διέσωσαν, με κίνδυνο της ζωής τους, κατά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο και στις οποίες συρρέουν χιλιάδες προσκυνητών, είναι προς ανάμνηση παλιών καλών καιρών, αλλά και για να "καίει η μνήμη μας άκαυτη βάτος".
Ο εορτασμός προσλαμβάνει νέα πανηγυρική διάσταση, είναι αφιερωμένος "στους νεκρούς και στους αγέννητους", σ΄εκείνους που έφυγαν και σ΄αυτούς που θάρθουν για να κρατήσουν την σκυτάλη της παράδοσης.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ "ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ " 15 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ



Στο Εκλογοδικείο κατατέθηκε ένσταση η οποία εάν γίνει δεκτή θα επιφέρει «καραμπόλα» η οποία «ακουμπά» 15 βουλευτές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δέκα εκλογικών περιφερειών της χώρας, ενώ παράλληλα θα ανακηρυχθούν πέντε αναπληρωματικοί βουλευτές στη Β' Αθηνών από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



                                               

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη και οι επικεφαλής των παρατάξεων συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στα γραφεία του κόμματος.
Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν οι αρμόδιοι εισηγητές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Π. Ρήγας και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ με βάση της νέες εξελίξεις για την επέλαση της πολυεθνικής Ιμπερντρολα  στα νησιά μας και στο νησί μας με πρόσχημα  Αιολικά Πάρκα, επιμένει στα παρακάτω:
1) Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το παραχωρεί στους ιδιώτες για εκμετάλλευση και μάλιστα σε έργα που είναι πληρωμένα από τον ίδιο το λαό.
Το ηλεκτρικό ρεύμα σαν κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους. Η κατασκευή υποδομών, η διάθεση του και η συντήρηση των δικτύων, η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρέπει να γίνεται χωρίς καμιά παρέμβαση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων ντόπιων ή πολυεθνικών.
2) Όσον αναφορά για τις θέσεις εργασίας που εξαγγέλλει η Περιφέρεια Β.Α.Αιγαίου, και που αναμασά ο Δήμος Χίου και διάφοροι άλλοι, πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας  αντιστοιχεί  μία θέση εργασίας για κάθε 24 εκ. ευρώ που επενδύονται, ποσό τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς πόσες θέσεις θα δημιουργούνταν σε άλλους τομείς με τέτοια ποσά. Όσο για τις θέσεις εργασίας που προαναγγέλλονται κατά την κατασκευή του έργου, η εμπειρία από Αιολικά Πάρκα που δημιουργούνται είναι ότι υπάρχουν μεταφερόμενα συνεργεία διαφόρων εργολάβων με άθλιες συνθήκες  εργασίας, αμοιβών, και ατέλειωτα ωράρια, γεγονός που το έχουμε ζήσει στο νησί και με άλλα έργα όπως ο άξονας Χίου Καρδαμύλων , 1ο Γυμνάσιο κλπ.
3) Η χρηματοδότηση τέτοιων έργων γίνεται  συνήθως από προγράμματα όπως  το ΕΣΠΑ, δηλαδή τσάμπα λεφτά του  ελληνικού λαού στους επιχειρηματίες  και μόνο ένα μικρό ποσοστό θα βάλουν από εξασφαλισμένο δάνειο και αυτό, για να κερδοφορούν  ασύστολα σε βάρος μας.
 Τα λεφτά αυτά του Ελληνικού λαού, που βγαίνουν από τα χαράτσια και τη βάρβαρη φορολογία που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την ευλογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα δίνει στους εργολάβους και στους μεγαλοεπενδυτές  τύπου Ρόκας Ιμπερντρόλα  δώρο, για την δήθεν ανάπτυξη, που θα επιφέρουν με το έργο τους και μετά μάλιστα η τρικομματική συγκυβέρνηση να λέει ότι δεν έχει λεφτά!!
4) Το όποιο έργο γίνει από τους επίδοξους επενδυτές, που παρουσιάζονται ως σωτήρες, λίγο πολύ από την ενημέρωση της Περιφέρειας αποδείχτηκε ότι το πληρώνουμε και θα το πληρώσουμε χρυσό, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ!!
Με το χαράτσι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) πληρώνουμε έξτρα σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ και ετοιμάζονται να το αυξήσουν κι άλλο , ενώ έχει ήδη ειπωθεί από επίσημα χείλη ότι το κόστος για τη ΔΕΗ  είναι 45 ευρώ  περίπου για τη Μεγαβατώρα, ενώ θα την πληρώνει στην Ιμπερντρόλα η ΔΕΗ 130 ευρώ τη μεγαβατώρα (!) η οποία με τη σειρά της τα το μετακυλύει στις πλάτες μας.
5) Όσο για το περιβάλλον που διαφημίζουν ότι αυτές οι πηγές ενέργειας είναι φιλικές προς αυτό, ρωτάμε αλήθεια πόσο φιλικές μπορεί να είναι οι τεράστιες καταστροφές δασών και ισοπεδώσεις βουνών, προκειμένου να τοποθετηθούν οι τεράστιοι όγκοι μπετόν στην παρθένα γη; Οι δρόμοι που θα διανοιχτούν μέσα από παρθένα δάση; Ποιο φυσικό κάλλος , αλλά και ποιά συμφιλίωση με το περιβάλλον μπορούν να έχουν οι τεράστιοι πυλώνες 100 μέτρων ύψους,  με τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρουν στην πανίδα του περιβάλλοντα χώρου όπου λειτουργούν και σε ακτίνα χιλιομέτρων; Οι καταστροφές παραλιών και οι αλλαγές χρήσης γης ή ακόμα και η δέσμευση περιουσιών;
Τέλος, οι προτείνοντες το συγκεκριμένο έργο μιλούν για ανάπτυξη.
Ανάπτυξη για ποιόν; Για τις ανάγκες του λαού μας ή για τα κέρδη των Πατρικίων του πλούτου;
Τι ανάπτυξη χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας;
Έχουμε μια σειρά δυναμικές πηγές ανάπτυξης του τόπου: α)τη μαστιχοκαλλιέργεια β)την κτηνοτροφία γ) την αλιεία δ) την αμπελοκαλλιέργεια- οινοποιία και την ελαιοκαλλιέργεια και ε) τα πολιτισμικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του τόπου μας που αποτελούν και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: Πολιτιστικά μνημεία, Νέα Μονή, Ανάβατος, Μουνδών κλπ μεσαιωνικά και παραδοσιακά χωριά, φυσικά μνημεία, σπήλαια, παραλίες απείρου κάλλους, περιπατητικά μονοπάτια, μνημεία θρησκευτικού τουρισμού, πνευματικές αναφορές με τις ομηρικές σπουδές και τόσα άλλα που ο χώρος και δεν επιτρέπει την ανάπτυξή τους.
 Αυτοί οι τομείς υλικής και πνευματικής- πολιτισμικής παραγωγής έχουν όχι μόνο εγκαταλειφτεί  από την πολιτεία, αλλά δέχονται επίθεση από παντού  και αυτοί που ακόμα  ασχολούνται με τα παραπάνω ψάχνουν τρόπο να απεγκλωβιστούν, βλέποντας μπροστά τους την χρεοκοπία, αν δεν έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Τα χωριά μας μαραζώνουν, τα μνημεία μας γκρεμίζονται, το νησί ερημώνει!
Η μαστιχοκαλλιέργεια, από πηγή πλούτου για τους κατοίκους, έχει γίνει βάσανο η όποια καλή σοδιά αφού οι τιμές για τους παραγωγούς είναι μειούμενες. Η δε κτηνοτροφία πάει από το κακό στο χειρότερο. Η παράκτια αλιεία διώκεται προς όφελος των μεγάλων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας.
 Αν λοιπόν αναπτύξουμε την αγροτική παραγωγή, προστατέψουμε το αγροτικό προϊόν με τιμές ασφαλείας, απαγορέψουμε την είσοδο παρεμφερών προϊόντων που παράγονται στο τόπο μας, αναπτύξουμε την μεταποίηση γύρω από τα προϊόντα μας, χωρίς να αποκλείουμε και την παραγωγή ενέργειας σε μικρή κλίμακα που αντικειμενικά χρειάζεται ο τόπος, αναπτύξουμε τον τουρισμό, «χωρίς βραχιολάκια»,  όπως ονομάζονται οι τουρίστες του κατευθυνόμενου  τουρισμού και τις άλλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες του τόπου, προστατέψουμε, αναστηλώσουμε και διαφυλάξουμε τα πολιτισμικά, πνευματικά και φυσικά μας μνημεία, τότε αυτή η ανάπτυξη, είναι για το συμφέρον του λαού των νησιών μας. Για αυτό μιλάμε για ένα δημόσιο και ενιαίο φορέα ενέργειας ενταγμένο σε έναν κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τους ντόπιους και ξένους μεγαλοκεφαλαιούχους!
Αυτή είναι η ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Η ανάπτυξη που σήμερα μας προτείνουν, δεν είναι τίποτα άλλο, από μια χοντρή μπίζνα των μεγαλοεταιρειών, που δρουν στον τομέα της ενέργειας, μια χοντρή μπίζνα των συγκυβερνήσεων της πλουτοκρατίας τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή όποιας άλλης κεντροδεξιάς και κεντροαριστερής απόχρωσης, με παραπέρα επιδείνωση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των νησιών μας και της παραπέρα ερήμωσης που βιώνουν.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΡΟΚΑΣ -IBERDROLA

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ




Η Διοίκηση του  Εργατικού Κέντρου  Χίου αυτή την ώρα της θλίψης

εκφράζει  μόνο τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών

άτυχων συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο τραγικό

δυστύχημα της 23ης Ιουλίου 2012, και, εύχεται στους τραυματισμένους

γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση.





ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

          
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΛΟΣ
  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΝΑΣ



ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο 42 χρονος ΠΟΥ ΒΙΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 24, 2012
Λέσβος : Στη φυλακή ο 42χρονος που βίασε την ανηψιά τουΣτις φυλακές οδηγήθηκε ένας 42χρονος επιχειρηματίας από χωριό της Λέσβου, παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 12 ετών χωρίς αναστολή επειδή ασελγούσε και βίαζε επί πέντε ολόκληρα χρόνια την ανήλικη εξ αγχιστείας ανιψιά του!
Με την καταδίκη του αδίστακτου παιδεραστή έπεσε η αυλαία στο δράμα που βίωνε η οικογένεια της 22χρονης σήμερα κοπέλας, αλλά και η δική του, καθώς είναι σύζυγος της αδελφής του πατέρα του θύματος, με τον οποίο μάλιστα ήταν συνέταιροι!
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν η ανήλικη τότε κοπέλα είχε αποκαλύψει στους γονείς της όσα υπέφερε στα χέρια του δράστη. Όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη, ο «θείος» αρχικά ασελγούσε σε βάρος του κοριτσιού από το 2002 ως το 2005 και μετά την εξανάγκαζε σε ολοκληρωμένες ερωτικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Όταν οι γονείς της ανήλικης του ζήτησαν εξηγήσεις, τους διαβεβαίωσε ότι δε θα ξανασυμβεί αλλά δεν τήρησε το λόγο του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε ερωτικό δεσμό με την ανιψιά του με τη θέλησή της, όταν έκλεισε τα 16 της χρόνια. Ωστόσο, το δικαστήριο δε δέχθηκε τον ισχυρισμό του και τον καταδίκασε.

 Πηγή: newsbomb.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΑΝΕΜΟΣ




Ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου – Αττικής διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ«αξάνεμος» στη Χίο. Φέτος ο «αξάνεμος» συνεργάζεται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίοτην κοινότητα Καλαμωτής, την κοινότητα Πατρικών, τον Εκπολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Ολύμπων και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2012 (από Τετάρτη 1/8 έως Τετάρτη 8/8) περιλαμβάνει:
  • Θεατρική παράσταση «Τρείς Jazz Ιστορίες», που αποτελείται από τα τρία μονόπρακτα: «Αρκούδα» (Τσέχωφ), «Το πανηγύρι» (Ζαν Κοκτώ) και την «Πρόταση Γάμου» (Τσέχωφ).
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζαφείρης, Σκηνόγραφία: Γιάννης Ζαφείρης (Εκτέλεση: Τάκης Μπελόκας),Ενδυματολογία: Φωτεινή Παππά, Μουσική σύνθεση: Παντελής Θαλασσινός, Μουσική Διασκευή – Ηχογράφηση: Γιώργος Μισετζής, Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης & Σταύρος Αθανασίου, Χορογραφία:Λία Δημητροπούλου, Φωτισμοί: Γιάννης Ζαφείρης (Εκτέλεση: Θοδωρής Αργυρούδης), Τεχνικοί Σκηνής: Τάκης Μπελόκας – Μιχάλης Ξύδας, Χειριστής Ήχου: Δημήτρης Μπαχάς.
Διανομή στην «Αρκούδα»: ΈΛΕΝΑ ΙΒΑΝΟΒΑ ΠΟΠΟΒΑ: Δήμητρα Μασούρα, ΓΚΡΗΓΚΟΡΗ ΣΤΕΠΑΝΟΒΙΤΣ ΣΜΗΡΝΩΦ: Γιώργος Παυλιδάκης, ΛΟΥΚΙΑ: Ντέπη Στουπάκη
Διανομή στο «Το πανηγύρι»: ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ: Περικλής Κασσανδρινός
Διανομή στην «Πρόταση Γάμου»: ΣΤΕΠΑΝ ΣΤΕΠΑΝΟΒΙΤΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΦ: Σταύρος Σπυράκης, ΙΒΑΝ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ ΛΟΜΩΦ: Γιώργος Παυλιδάκης, ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΤΕΠΑΝΟΒΝΑ: Δήμητρα Κώνστα
Καλαμωτή, Άγιος Γιάννης, Τετάρτη 1/8, 21:30.
  • Συναυλία «Μάνος Λοίζος 30 χρόνια μετά, στου φεγγαριού τις όχθες». Το φεστιβάλ, μετά την περσινή εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού, όπου 2.500 χιλιάδες θεατές απόλαυσαν το αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο, θα παρουσιάσει, την πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου, συνθέσεις και τραγούδια του Λοίζου που άντεξαν στο χρόνο και που 30 χρόνια μετά το θάνατό του είναι πιό διαχρονικά από ποτέ. Παράλληλα θα υπάρχει κι ένα θεατρικό αναλόγιο με κείμενα σύγχρονων ελλήνων λογοτεχνών, που μελοποίησε κατά καιρούς ο συνθέτης. Συντελεστές: Το Τρίφωνο: Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής, Γιώργος Περαντάκος με τη συνοδεία πέντε μουσικών, Θεατρικό αναλόγιο/ Αφήγηση απ΄τους ηθοποιούς: Γιάννη Ζαφείρη (καλλιτεχνικό διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Β.Αγαίου), Μαρία Παππά, Μαρκέλα Φραγκομίχαλου.
Αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού, Πανσέληνος Πέμπτη 2/8, 21:30.
  • Βραδιά λόγου. Στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου, ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και στρατηγικής κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου θα δώσει ομηλία με θέμα «Η απελευθέρωση της Χίου το 1912: γεωπολιτικό και στρατηγικό υπόβαθρο».
Καλαμωτή, Άγιος Γιάννης, Παρασκευή 3/8, 21:30
  • Θεατρική παράσταση «Η Γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά. Βραβείο Ερμηνείας Κάρολος Κουν, Βραβείο κοινού του περιοδικού Αθηνόραμα. Συγγραφέας: Γιώργος Χρονάς,ΣκηνοθεσίαΛένα ΚιτσοπούλουΕρμηνεύει η Ελένη ΚοκκίδουΣκηνικά – ΚοστούμιαΤατιάνα ΣουχορούκωφΦωτισμοίΣάκης Μπιρμπίλης, Φωτογραφίες:Γιώργος Καβαλλιεράκης,Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη
Πλατεία Πατρικών, Σάββατο 4/8, 21:30.
  • Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Τα Δρίματα» του Ν. Λατουσάκη με επιμέλεια της Τιτίκας Σάλλα, Εκδόσεις «Άλφα Πι». Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί με τις ομιλίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, Γιάννη Ζαφείρη, με θέμα: «Το θέατρο ως φορέας προβολής του Λαϊκού Πολιτισμού. Η περίπτωση των «Δριμάτων» του Νίκου Λατουσάκη.», και του Νίκου Μηλιανού, Καθηγητή ΜΕ., με θέμα: «Λαογραφική προσέγγιση του έργου. Τα Δρίματα στην Λαογραφία των Μαστιχοχωρίων.». Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο από μέλη του Εκπολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ολύμπων με την συμβολή του κ. Γιάννη Ζαφείρη.
Ολύμποι, Σάββατο 4/8, 20:00.
  • Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης απελευθερωτής» ο γνωστός μας ήρωας βοηθά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την απελευθέρωση της Χίου μας και την υποδοχή του Ελληνικού Στρατού, κατατροπώνοντας τον τούρκικο στρατό και σκορπίζωντας άφθονο γέλιο στους θεατές.
Καλαμωτή, Άγιος Γιάννης, Δευτέρα 6/8, 21:30.
  • Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «πάμε στα Πατρικά μας μέρη» του Θ. Σιδεράκη.
Πλατεία Πατρικών, Τετάρτη 8/8, 20:00.
Επίσης, το φεστιβάλ «αξάνεμος» φέτος αγκαλιάζει την πρώτη προσπάθεια του Σωματείου των εν Αττική Εξ Αρμολίων Χίου, που διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στα Αρμόλια ως εξής: στις 6/8 στην Πλατεία Αρμολίων μια βραδιά αφήγησης παραμυθιών για παιδιά, Αφήγηση Νίκη Κάπαρη – Μουσική Γιάννης Ψειμάδας, στις 7/8 στην Πλατεία Αρμολίων τη θεατρική παράσταση «Ο Συμβολαιογράφος»του Ν. Βασιλειάδη σε σκηνοθεσία Γ. Καραμίχου και ερμηνεία της Υρώς Μανέ, στις 9/8 στην Πανδαισία-Κώμη Θεατρική Παράσταση «ΔΕΝ ΣΕ ΜΠΟΡΩ – Σ’ ΑΓΑΠΩ», του Γιώργου Παπασίνου, με την Χρύσα Κλούβα και τον Γιώργο Παπασίνο σε σκηνοθεσία Γιώργου Σεϊταρίδη και στις 12/8 στην Πλατεία ΑρμολίωνΕνημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, από τους υπεύθυνους της BAYER.
Kαλλιτεχνική επιμέλεια φεστιβάλ: Γιώργος Περαντάκος
Δημόσιες σχέσεις: Αργυρώ Αγγελοπούλου
Πληροφορίες: Τηλ. 210 8211400