Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ Olympic Air ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Τεχνοκρατική και στο πνεύμα της μονοπωλιακής πρακτικής είναι η απάντηση που έδωσε η Olympic Air, στην πρόσφατη επιστολή του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου, με την οποία εξέφρασε τη διαμαρτυρία της κοινωνίας της Χίου, για τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων και τη διάρθρωση των δρομολογίων από και προς την Αθήνα.

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΟΝΤΥΛΟΠΟΥ



Η Δ/νση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ανακοινώνει ότι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο  Χίου – Μεστών και συγκεκριμένα το τμήμα  Παράκαμψης Κοντυλόπου , θα γίνει η εξής ρύθμιση κυκλοφορίας : Τα διερχόμενα οχήματα με κατεύθυνση από Αρμόλια προς Χίο  θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μόνο το παλαιό τμήμα της  επαρχιακής οδού στην περιοχή του Κοντυλόπου, ενώ τα διερχόμενα οχήματα με κατεύθυνση από Χίο προς Αρμόλια θα χρησιμοποιούν ομοίως μόνο  το τμήμα της νέας οδού παράκαμψης Κοντυλόπου .
Η ρύθμιση θα ισχύει από την  Δευτέρα 08/10/2012  έως και το Σάββατο 20/10/2012,  λόγω  εργασιών που εκτελούνται  στην περιοχή της νέας οδού Παράκαμψης Κοντυλόπου. 

O KΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ




Κατά την διάρκεια της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, από την 1η έως τις 5 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, ορίσθηκε και συμμετείχε στις συνεδριάσεις των παρακάτω επιτροπών:
1.    Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
2.    Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
3.    Κανονισμού, Ασυλίας και Θεσμικών Θεμάτων.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, ο Κώστας Τριαντάφυλλος μίλησε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στην συνεδρίαση με θέμα: «Αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, με την θέσπιση φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών», υποστηρίζοντας την θέσπιση αυτού του διεθνούς φόρου.
Σημειώνεται ότι στο τέλος των εργασιών της η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το ψήφισμα υποστήριξης της πρότασης για επιβολή φόρου στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του βουλευτή ήταν τα ακόλουθα:
1.      Η Ελλάδα διέρχεται μιας βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία επηρεάζει δραματικά τις πιο ευάλωτες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού. Η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία αυξάνεται.
2.      Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Πολλές χώρες, όχι μόνο στη Νότια Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι αντιμέτωπες με μια δυσοίωνη πραγματικότητα. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι απαιτούνται νέα εργαλεία για να αντιμετωπισθούν τα νέα προβλήματα.
3.      Η επιβολή φόρου στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, δεν είναι επαρκής από μόνη της, ώστε να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι όμως ένα θετικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν την κρίση μόνο οι φορολογούμενοι, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί τομείς των χωρών της Ευρώπης.
4.      Η επιβολή αυτού του φόρου αποτελεί επιπλέον ένα ζήτημα δικαιοσύνης, ένα ζήτημα ανεύρεσης μιας νέας ισορροπίας μεταξύ αφενός της διαδικασίας δημοκρατικής λήψης αποφάσεων και αφετέρου των διεθνών αγορών και συναλλαγών.
5.      Οι διεθνείς και διακυβερνητικοί οργανισμοί πρέπει να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις νέες ανισότητες και προωθώντας μια νέα στρατηγική για ανάπτυξη, απασχόληση και για ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας.