Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Κ. ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ

Το Πολιτικό Γραφείο της Βουλευτού κ. Μαρίας Σταυρινούδη στη Χίο λειτουργεί καθημερινά για το κοινό στη διεύθυνση: Σγούτα & Πολυτεχνείου, 82 100, Χίος , 1ος όροφος, γραφείο 2, τηλ: 22710-24210, fax: 22710-24209.
  Το Πολιτικό Γραφείο της Βουλευτού κ. Μαρίας Σταυρινούδη στην Αθήνα λειτουργεί καθημερινά για το κοινό στη διεύθυνση: Σέκερη 1, 106 71, Αθήνα ,γραφείο 210, τηλ: 2103675851, 2103675657, fax:210-3675649.

  Η Βουλευτής βρίσκεται κάθε Σάββατο-Κυριακή στη Χίο και από Δευτέρα έως Παρασκευή στην Αθήνα.

Ηλεκτρονική αλληλογραφία: e-mail: m.stavrinoudi@parliament.gr


Με τιμή


Εκ του Γραφείου 

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ !


Δίκη την Τετάρτη στην Κοζάνη γιατί έκαναν κριτική στη Θηροφυλακή


Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Κοζάνης η μήνυση εναντίον δύο στελεχών των Οικολόγων Πράσινων, της Βασιλικής Νάκου και του Λάζαρου Τσικριτζή, που το 2012 συνυπέγραψαν ανακοίνωση του κόμματος για περιστατικό λαθροθηρίας στην προστατευόμενη περιοχή των Πρεσπών.
Η μήνυση έχει κατατεθεί από τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) κ. Ι. Πολυχρόνη και δύο ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ από την περιοχή της Φλώρινας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, διότι ισχυρίζονται ότι οι οικολόγοι έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη τους, ζητώντας -μεταξύ άλλων- «-Να ελεγχθεί η απουσία της Θηροφυλακής, η οποία αν και ειδοποιήθηκε, δεν επενέβη. Έχουμε επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα της δομής αυτής της υπηρεσίας, που συχνά συγκαλύπτει αντί να ελέγχει τους παράνομους κυνηγούς».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν πως πρόκειται για μια προσπάθεια των κυνηγών να φιμώσουν όσους διατυπώνουν αρνητική ή έστω κριτική γνώμη απέναντι στη δομή της θηροφυλακής και στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η θηροφύλαξη στη χώρα μας. Μην έχοντας, λοιπόν, πολλά να πουν για το ίδιο το περιστατικό, στο οποίο εμπλέκονταν γνωστή ομάδα κυνηγών του κυνηγετικού συλλόγου Φλώρινας, καθώς και ο Δήμαρχος Πρεσπών και έχει ασκηθεί δίωξη από την εισαγγελία Φλώρινας, επιδίδονται σε επίθεση κατά των Οικολόγων Πράσινων, που ζήτησαν με την ανακοίνωσή τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τον έλεγχο της απουσίας της θηροφυλακής από το συμβάν και την αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με αρμοδιότητες δημόσιας αρχής, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η φύλαξη που παρέχουν οι φύλακές τους.
«Προφανώς για τους κυνηγούς είναι καταδικαστέο ένα πολιτικό κόμμα να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο προτείνοντας τρόπους βελτίωσης της περιβαλλοντικής προστασίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος«Παρόλα αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε να διεκδικούμε τη δημόσια φύλαξη του φυσικού πλούτου, από αρχές και υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι τα συμφέροντα ομάδων, όσο ισχυρές και να είναι αυτές, και όπου δεν θα είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να ελέγχει τον ελεγκτή του! Δηλώνουμε δε ότι σε καμία περίπτωση δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την άγρια φύση, ανεξαρτήτως κόστους».

ΟΑΕΔ : 3000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Συμμετοχή και του υπουργείου Υγείας στο φετινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να ενισχυθούν οι φορείς υγείας και ιδίως τα νοσοκομεία με 3.000 υπαλλήλους αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου.


Συνολικά 3.000 άνεργοι θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία και σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, ως προσωπικό ειδικοτήτων όπως βοηθητικό, υγειονομικό, διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, πληροφορικής, γραμματείς κ.α.
Αναλυτικά οι θέσεις ανά φορέα είναι:
ΦΟΡΕΑΣΘΕΣΕΙΣ
1η ΥΠΕ (Αττική)750
2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου)650
3η ΥΠΕ (Μακεδονίας)350
4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης)300
5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας)200
6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας)500
7η ΥΠΕ (Κρήτης)200
ΚΕΘΕΑ10
ΟΚΑΝΑ15
Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσία5
Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγειηνής15
Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας5
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν, ανά αριθμό ωφελουμένων:
ΕιδικότηταΘΕΣΕΙΣ
ΔΕ Νοσηλευτών1.113
ΥΕ Υγειονομικού προσωπικού562
ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής205
ΠΕ/ΤΕ Διοικητικού280
ΔΕ Τεχνικών240
ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού390
ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων210
Ουσιαστικά πρόκειται για το αίτημα του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ενθέτου του Έθνους «ΕΡΓΑΣΙΑ», δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται να γίνει στο τέλος Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού (oaed.gr).


ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2014/10/3000.html#ixzz3GkgjFUwO

ΓΙΑΝΝΑ-ΛΑΚΗΣ : ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΜΑΞΕ



Οι δύο πιο γνωστοί αντισυστημικοί της χώρας αγαπούν τις φωτογραφίσεις, την καλή ζωή και τη Μύκονο. Ο λαός τους γνωρίζει με τα μικρά τους ονόματα και τους φωνάζει η Γιάννα και ο Λάκης. Είναι αυτοί που το σύστημα άρχισε μόλις να φοβάται. Οι διαδρομές των δύο σπάνια συνέπεσαν, αν και κινούνται στον ίδιο χώρο, του πλούτου. Εκείνη από τους πιο πλούσιους Έλληνες, εκείνος από τους καλύτερους φίλους των πλουσίων Ελλήνων. Και οι δύο μαθαίνουν το σύστημα από μέσα, το κατακτούν, το υπνωτίζουν, το κάνουν φίλο τους και όμοιό τους. Για να το καταρρίψουν την κατάλληλη στιγμή.
Εκείνος την πολεμούσε σφοδρά για χρόνια, ίσως γιατί τα ομώνυμα απωθούνται. Ίσως γιατί σύχναζαν σε διαφορετικά γκαλά. Κάποτε η έχθρα τους πήρε τέλος. Ο τρόπος ήταν απλός κι εκείνη τον γνώριζε. Αγόρασε μία μεγάλη εφημερίδα, τον γνωστό αντισυστημικό Ελεύθερο Τύπο κι έδωσε προσφορά DVD σε συνέχειες όλη την πνευματική αντισυστημική εργασία του Λάκη, έναντι αμέτρητων αντισυστημικών ευρώ. Η έχθρα σταμάτησε, ο καλλιτέχνης δεν ξανάνοιξε το στόμα του για τη Γιάννα, μπήκε αυτοδικαίως στον κύκλο των επιχειρηματιών που δεν ακουμπούμε, δηλαδή όλων. Οι αντισυστημικοί έχουν το δικό τους τρόπο να συσφίγγουν τις σχέσεις τους.
Το σύστημα τρομοκρατήθηκε, κατάλαβε ότι το τέλος του είναι κοντά. Από τη στιγμή που η παρεξήγηση μεταξύ τους λύθηκε, τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Και βεβαιωθήκαμε και οι υπόλοιποι. Μετά τον αντισυστημικό Λάκη και η αντισυστημική Γιάννα βρήκε το κόμμα της. Και το λανσάρει. Ήρθε η ώρα επιτέλους να επαναστατήσουν μαζί.



Της Λίνας Παπαδάκη από protagon

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ



Αιχμές κατά της Τουρκίας άφησε την Δευτέρα ένα ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο γύρω από το θάνατο μιας Λιβανο-Αμερικανίδας δημοσιογράφου, η οποία ήταν απεσταλμένη του αγγλόφωνου δικτύου του Ιράν, Press TV στην Τουρκία προκειμένου να καλύψει τις εξελίξεις στο Κομπάνι και σκοτώθηκε σε τροχαίο.
Ωστόσο, ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας όπου συνέβη το δυστύχημα απέρριψε τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους, λέγοντας ότι οι έρευνες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη.
Η Σερίνα Σιμ, σκοτώθηκε την Κυριακή όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με όχημα βαρέως τύπου, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας ώστε να βρίσκονται κοντά στην Κομπάνι της Συρίας, όπου κουρδικές δυνάμεις αγωνίζονται για τουλάχιστον ένα μήνα κατά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της πόλης.
Ο Χαμίντ Ρεζά Εμαντί, αρχισυντάκτης του Press TV, δήλωσε ότι το Ιράν θα κινηθεί με νομικά μέσα επί του θέματος.
«Οι συνθήκες γύρω από το θάνατό της (Σιμ) είναι πολύ ύποπτες και πιθανόν είναι αποτέλεσμα των αποκαλυπτικών της εκθέσεων σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις που είχαν στους πρόσφυγες της Συρίας οι πολιτικές που ασκούσαν τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία», μεταδίδει Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του Εμαντί.
Ένας Τούρκος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με την υπόθεση, ενώ άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για σχολιασμό, μεταδίδει το Reuters.
Ωστόσο, ο Ιτζετίν Κιουτσούκ, κυβερνήτης της επαρχίας Σανλιούρφα, απέρριψε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου.
«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παντελώς αναληθείς», είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και τόνισε πως πρόκειται για απόπειρες που στόχο έχουν να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση.
«Θα προβούμε σε δηλώσεις όταν ολοκληρωθεί η έρευνα», είπε.

BOYΛH : ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ




Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για τα έτος 2015 και ο απολογισμός δαπανών για το έτος 2013, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ο προϋπολογισμός του 2015 ανέρχεται στο ποσό των 139.922.000 ευρώ, και είναι μειωμένος κατά περίπου 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον περσινό, ήτοι μείωση της τάξεως του 1,39%. Σύμφωνα με την Ημερησία, κατά μέσο όρο, ο μισθός των βουλευτών ανέρχεται σε 7.270 ευρώ (μεικτά).
Σημειώνεται ότι μετά τις ευρωεκλογές του Μάιου του 2014, η Βουλή δεν φέρει πλέον την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στους Ευρωβουλευτές, που πλέον θα καταβάλλεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης ηεξοικονόμηση πόρων της τάξεως των 730.000 ευρώ από τη καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου και στους υπαλλήλους της Βουλής. Από την ανάλυση δε του απολογισμού του 2012 σε σχέση με αυτόν του 2013, προκύπτει μια επιπλέον μείωση στα μισθολογικά των υπαλλήλων, της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τις αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής, το κονδύλι για το βασικό τους μισθό το 2015 ανέρχεται στα περίπου 21 εκατ. ευρώ. Πόσο που είναι μεν αυξημένο κατά 220.000 ευρώ (γεγονός που οφείλεται στην λεγόμενη ωρίμανση), αν και το Κοινοβούλιο εξοικονομεί 730.000 ευρώ από τις μισθολογικές διαφορές που προκύπτουν από την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου και στους υπαλλήλους της Βουλής.
Σημειώνεται επίσης ότι έχει προϋπολογιστεί καταβολή υπερωριών στην εργασία τους ύψους περίπου 6,9 εκατ. ευρώ (7.000 ευρώ περισσότερα από πέρυσι), ενώ τα 2,3 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι υπερωρίες υπαλλήλων που έχουν διατεθεί στα γραφεία βουλευτών.
Παράλληλα, η Βουλή των Ελλήνωνπροϋπολόγισε πιστώσεις 5.000 ευρώ για διαφημίσεις και δημοσιεύσεις (όσο και πέρυσι), ενώ σημαντική είναι η μείωση, κατά 120.000 ευρώ για εκδόσεις εκτυπώσεις και βιβλιοδεσία, καθώς φέτος το κονδύλι θα είναι 50.000 ευρώ έναντι 170.000 ευρώ πέρυσι.
Φθηνότερα κατά 155.000 ευρώ υπολογίζονται και εκθέσεις, οργάνωση συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα κοστίσουν 220.000 ευρώ έναντι 375.000 ευρώ πέρυσι.
Σχεδόν αμετάβλητο το κονδύλι για δημόσιες σχέσεις στα 428.000 ευρώ.
Το κόστος για χαρτιά και γενικότερα γραφική ύλη υπολογίζεται σε 230.000 ευρώ. Η προμήθεια βιβλίων, συγγραμμάτων, εφημερίδων κλπ 620.000 ευρώ. Υγειονομικά, φαρμακευτικά και ορθοπεδικά είδη 28.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα καθαριότητας ίδια και αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι, θα κοστίσουν 85.000 ευρώ.
Στα αξιοσημείωτα του προϋπολογισμού και μία σειρά «ειδικών εξόδων». Όπως αυτών για παπούτσια στην ασφάλεια της βουλής, που ανέρχονται στα 5.000 ευρώ (από 9.000 πέρυσι), ενώ τα έξοδα για στολές, είδη διατροφής, εστίασης, κατασκήνωσης και άθλησης προϋπολογίστηκαν στα 30.000 ευρώ (από 55.000 πέρυσι).
Σύμφωνα με τη Βουλή, ο Προϋπολογισμός του 2015 υπερκαλύπτει τον στόχο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (για το έτος 2015) κατά περίπου 1,1 εκατ. ευρώ.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Σε ποσό που δεν ξεπερνά τα 590.000 ευρώ ανήλθαν οι χρηματοδοτήσεις για την ανασκαφική έρευνα του ταφικού συγκροτήματος Τύμβου Καστά.
Αναλυτικά στοιχεία με τις χρηματοδοτήσεις της ανασκαφικής έρευνας, που αποκάλυψε το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Από το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή προκύπτει ότι το 2014 τις ανασκαφικές έρευνες στήριξαν με δωρεά η Εθνική Τράπεζα και με χορηγίες η ΔΕΣΦΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Οι χορηγίες των ΔΕΣΦΑ και Ελληνικά Πετρέλαια μάλιστα δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.
Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το κόστος της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίπολη είναι υπέρογκο και, όπως έλεγε ο βουλευτής, «οι ψηφοφόροι της εκλογικής του περιφέρειας» ζητούν ενημέρωση επ' αυτού.
Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υπουργός Πολιτισμού στο απαντητικό του έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου, οι χρηματοδοτήσεις για την ανασκαφική έρευνα του ταφικού συγκροτήματος Τύμβου Καστά είναι οι εξής:
2010: δόθηκαν 20.000 ευρώ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, από τη Νομαρχία Σερρών (Ανασκαφική έρευνα στην κορυφή του Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)
2011: δόθηκαν 80.000 ευρώ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Περιφέρεια (Έναρξη ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου του Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης).
2012: Δόθηκαν 50.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού και 50.000 ευρώ από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης).
2013: Δόθηκαν 90.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)
2014: δόθηκαν 150.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας περιβόλου και εντοπισμός και ανασκαφή τάφου Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)
Επίσης το 2014, δόθηκε ως δωρεά από την Εθνική Τράπεζα ποσό 150.000 ευρώ ενώ οι χορηγίες των εταιρειών του Δημοσίου ΔΕΣΦΑ (35.000) και Ελληνικά Πετρέλαια (25.000) δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.

ethnos.gr

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΩΝ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !

- «Δημοκρατική παράταξη» το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου
- Συνολική απάντηση την Παρασκευή του Γιώργου Παπανδρέου από το Ηράκλειο
- Ανησυχία στην Χαριλάου Τρικούπη για…εκδηλώσεις «αντιβενιζελικών» αύριο στην κηδεία του Γ. Χαραμπόπουλου

Μαίνεται ο πόλεμος «Bενιζελικών» - «Παπανδρεϊκών» στο ΠΑΣΟΚ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στο ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» και τον πρώην πρωθυπουργό να ξεκινά περιοδεία ανά την Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Παρασκευή στο Ηράκλειο με αφορμή την έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Οι αναφορές του κ. Βενιζέλου ότι προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη των κυβερνήσεων και της ηγεσίας Παπανδρέου σε συνδυασμό με τις διαρροές της Χαριλάου Τρικούπη περί «πλαστογράφων» στη διαμόρφωση της λίστας των 4000 υπογραφών που ζητούν συνέδριο ΠΑΣΟΚ και επιστροφή στις ιδεολογικοπολιτικές ρίζες του κόμματος έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα.

Παράλληλα η καταγραφή ποσοστών στις δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ στα όρια του 3% εντείνουν την ανασφάλεια στην ηγετική ομάδα του κόμματος, καθώς βλέπει μια γενικευμένη κοινωνική αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συν αυτώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως συνεχίζει απτόητος στη συγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης», ενός νέου κεντροαριστερού μορφώματος με κορμό το ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή στελεχών που προέρχονται ως επί το πλείστον από την «Ελιά» των ευρωεκλογών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως συνεχίζει απτόητος στη συγκρότηση της«Δημοκρατικής Παράταξης», ενός νέου κεντροαριστερού μορφώματος
Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή Συνεδρίου και οι Επιτροπές Προγράμματος, Οργάνωσης και Επικοινωνίας είναι απόλυτα ελεγχόμενες από τον κ.Βενιζέλο ο οποίος άλλωστε επιδιώκει την συγκρότηση επί της ουσίας ενός…καθαρόαιμου «βενιζελικού» κόμματος.

Η απάντηση σε όλα αυτά αναμένεται την Παρασκευή από τον Γιώργο Παπανδρέου από το Ηράκλειο, ο οποίος εμφανίζεται αποστασιοπιημένος από τα κομματικά δρώμενα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, αποσκοπώντας κυρίως στη πολιτική του αποκατάσταση.

Όπως λένε με νόημα οι στενοί συνεργάτες του, στο Ηράκλειο ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του θα κινηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Ζάππειο, όπου είχε αποδοκιμαστεί έντονα ο κ. Βενιζέλος, θα είναι ωστόσο επικαιροποιημένη.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει έντονη ανησυχία γα το πώς θα εξελιχθεί αύριο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον θάνατο του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, στον Άγιο Διονύσιο Αεροπαγίτη αφού δε αποκλείεται η εμφάνιση και πάλι θερμόαιμων…«αντιβενιζελικών».

ethnos.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΘΕΜΑ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλείστε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της
ΔΕΥΑ Χίου που θα διεξαχθεί στα γραφεία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΧΙΟΥ οδός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2 στις 21 του μηνός OKTΩΒΡΙΟΥ του έτους 2014,
ημέρα TΡΙΤΗ και ώρα 18.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα
συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΩΤΗΣ Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη σε περίπτωση κωλύματος τους να το
γνωρίζουν στην Γραμματεία της ΔΕΥΑΧ (κ.Βαποράκη τηλ.2271044351
εσωτ.239) ώστε να ειδοποιείται έγκαιρα το αναπληρωματικό μέλος.
Επίσης φάκελος με τα θέματα υπάρχει στην Γραμματεία της ΔΕΥΑΧ, στα
γραφεία του Βιολογικού καθαρισμού κτίριο Β.
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
TZIΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΚΛ.
ΝΕΑΜΟΝΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓ.
ΠΟΤΑΜΟΥΣΗ ΒΙΒΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΗΣ Ν.
ΚΑΛΚΟΥΝΗ ΕΥΑΓ. ΖΩΑΣ Γ.
ΦΥΤΟΥΣΗΣ ΜΙΧ. ΑΦΕΝΔΟΥΛΗΣ Κ.
ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ Κ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛ. ΚΥΛΑΔΙΤΗ ΑΙΚ.
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ Δ. ΜΗΛΙΟΣ ΝΙΚ.
ΚΩΣΤΑΛΑ ΚΛEANΘΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΑΝΤ.
ΠΑΡΘΕΝΙΔΟΥ Σ. ΓΛΥΚΑ Δ.
ΜΠΑΧΑΣ ΜΑΡΚ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜ.
KOINOΠΟΙΗΣΗ
ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
ΜΜΕ ΧΙΟΥΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 21/10/2014 ΩΡΑ 18:00
ΑΡ. ΘΕΜΑΤΟΣ
ΘΕΜΑΤΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
1
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ
ΕΡΓΟΥ «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ
ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ» (Φ.617) Διευθυντής
2
ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
«ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΜΥΛΟΣ -
ΑΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
ΛΑΤΟΜΙΟΥ, ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΡΥΩΝ,
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΓΩΝΥΜΩΝ, ΔΕΗ -
ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΘΥΜΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΝΕΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΠΕΤΡΑ»
(Φ.314)
Διευθυντής
3
ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
«ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ
ΣΤΕΝΑΧΩΝΗ» (Φ.560) Διευθυντής
4
ΕΓΚΡΙΣΗ Β ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΗΣ
ΚΛΙΜΑΚΑΣ Δ.Ε. ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ 2013» (Φ.423) Διευθυντής
5 ΕΓΚΡΙΣΗ Α ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΕΛ ΧΙΟΥ» (Φ.528) Διευθυντής
6 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ Διευθυντής
7 ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ (ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ) ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ
ΕΡΓΩΝ ΔΕΥΑΧ Διευθυντής
8
ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ 65/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΣ ΔΕΥΑΧ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ
ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Διευθυντής«ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΜΜΟΣΥΛΛΕΚΤΗ
– ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΗ»
9
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΛΑ
Πρόεδρος
10 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 356/2014
(ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ) Προϊστάμενη Οικονομικής Υπηρεσίας
11 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013 ΚΑΙ
ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2013 Προϊστάμενη Οικονομικής Υπηρεσίας
12 ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΥΑΧ ΜΕΣΩ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ Προϊστάμενη Οικονομικής Υπηρεσίας
13
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ
Διευθυντής
14
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Διευθυντής
15
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
Διευθυντής
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1. ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑΧ
2. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ
3. ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΛ ΧΙΟΥ ΠρόεδροςΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 21/10/2014
ΘΕΜΑ 1
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ» (Φ.617)
Η μελέτη εγκρίθηκε με την απόφαση 369/2014 (Πρακτικό 09/23-09-2014) το ΔΣ της
ΔΕΥΑΧ.
Ημερομηνία διαγωνισμού: 21/10/2014
Προϋπολογισμός: 22.500,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
ΘΕΜΑ 2
ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΜΥΛΟΣ - ΑΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΛΑΤΟΜΙΟΥ,
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΡΥΩΝ, ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΓΩΝΥΜΩΝ, ΔΕΗ - ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
ΘΥΜΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΠΕΤΡΑ» (Φ.314)
Για το αίτημα του αναδόχου που ζητάει παράταση 4 μηνών έχει διατυπώσει
σύμφωνη γνώμη η Ενδιάμεση διαχειριστική αρχή με το οικ. 4530/29-9-2014 έγγραφο
της. Η παράταση αιτείται λόγω του ότι δεν δοθεί ακόμα η άδεια επέμβασης από τη
Διεύθυνση δασών Χίου για τις δεξαμενές της Ψαρόπετρας.
ΘΕΜΑ 3
ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗ ΣΤΕΝΑΧΩΝΗ» (Φ.560)
Ο ανάδοχος αιτείται παράταση δύο (2) μηνών γιατί δεν έχει ενημερωθεί για την
ακριβή θέση σύνδεσης των αγωγών. Η ολοκλήρωση εργασιών του έργου είναι στις
27/10/2014.
ΘΕΜΑ 4
ΕΓΚΡΙΣΗ Β ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ
ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ Δ.Ε. ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ 2013» (Φ.423)
Ο παρών 2ος Α.Π.Ε. συντάχθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει αυξομειώσεις
ποσοτήτων συμβατικών εργασιών οι οποίες προέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου
βάσει επιμετρηθέντων και προμετρηθέντων στοιχείων και οφείλονται σε
προμετρητικά σφάλματα, καθώς και μια νέα εργασία (Κάλυμμα πίνακα υδροληψίας
από γαλβανισμένη λαμαρίνα) ώστε το έργο να είναι λειτουργικό και ολοκληρωμένο.
Ο προτεινόμενος 2ος ΑΠΕ κλείνει στο ποσό 10.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α. δηλαδή είναι
σε ισοζύγιο σε σχέση με την αρχική σύμβαση.ΘΕΜΑ 5
ΕΓΚΡΙΣΗ Α ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΕΛ ΧΙΟΥ» (Φ.528)
Ο παρών 1ος Α.Π.Ε. συντάχθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει αυξομειώσεις
ποσοτήτων συμβατικών εργασιών οι οποίες προέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου
βάσει επιμετρηθέντων και προμετρηθέντων στοιχείων και οφείλονται σε
προμετρητικά σφάλματα και τέσσερεις νέες εργασίες.
Ο προτεινόμενος 1ος ΑΠΕ κλείνει στο ποσό 88.092,08€ χωρίς Φ.Π.Α. δηλαδή είναι
σε ισοζύγιο σε σχέση με την αρχική σύμβαση.
ΘΕΜΑ 6
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:
1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ
ΒΑΣΙΛΙΚΑΡΗ (Φ.365)
2. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΙΝΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΑΧΥΝΤΗ ΜΕ
ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ (Φ.411)
3. ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ
ΝΕΧΩΡΙ (ΟΙΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ) (Φ.372)
4. ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ
ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ (Φ.400)
ΘΕΜΑ 7
ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ (ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ) ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ
ΕΡΓΩΝ ΔΕΥΑΧ
Ορισμός επιτροπών παραλαβής για τα έργα:
1. ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ) (Φ.394)
2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΑ (ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -
ΠΛΑΤΕΙΑ) (Φ.417)
3. ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΟΔΟΥ ΑΡ.ΛΙΒΑΝΟΥ (ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟ) (Φ.69)
Ο ορισμός γίνεται μετά από κλήρωση.ΘΕΜΑ 8
ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ 65/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΔΕΥΑΧ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ
ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΜΜΟΣΥΛΛΕΚΤΗ – ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΗ»
Εκ παραδρομής είχε γίνει λάθος στο πρακτικό διαγωνισμού, το οποίο διορθώθηκε με
ορθή επανάληψη και απαιτείται η έγκριση του νέου.
ΘΕΜΑ 9
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΛΑ
Σύμφωνα με την 396/14 απόφαση του συμβουλίου κλήθηκε ο κ. Κωστάλας να
καταθέσει τους τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά δήλωσε ότι δεν διαθέτει επίσημους τίτλους
κατατεθειμένους στο υποθηκοφυλακείο, αλλά μόνο μια ανεπίσημη κληρονομιά, της
οποίας δεν έχει κάνει αποδοχή για φορολογικούς λόγους όπως επικαλέστηκε.
Κατόπιν τούτου είναι αδύνατη ή σύναψη συμβολαιογραφικού προσύμφωνου. Ο κ.
Κωστάλας προσφέρθηκε κατά τα λοιπά να παραχωρήσει τη χρήση του
αγροτεμαχίου του χωρίς να προβάλλει καμία περαιτέρω αξίωση έναντι της ΔΕΥΑΧ
πλην της διαγραφής των μέχρι σήμερα χρεών του, με υπεύθυνη δήλωση την οποία
υπέγραψε με το γνήσιο της υπογραφής του. Καλείται το συμβούλιο να αποφασίσει
για περαιτέρω ενέργειες.
ΘΕΜΑ 10
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 356/2014 (ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ)
Αφορά συμπλήρωση της απόφασης 356/2014 του ΔΣ ΔΕΥΑΧ ως προς την ενέργεια
της οπισθογράφησης επιταγών.
ΘΕΜΑ 11
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013 ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2013
Ο σχηματισμός προβλέψεων για τις επισφαλείς απαιτήσεις από το Δημόσιο πρέπει
να αντιλογισθεί και να αυξήσει τα αποτελέσματα χρήσης του 2013.
Η είσπραξη ποσού 79.737,70 «Επιχορήγηση δαπανών από τους ΚΑΠ των Δήμων»
στις 20/01/2014 αφορά τη χρήση του 2013 και πρέπει να αυξήσει τα αποτελέσματα
του 2013.ΘΕΜΑ 12
ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΥΑΧ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το θέμα και καθορισμός όρων διενέργειας
διαγωνισμού μεταξύ των τραπεζών που έχουν κατάστημα στη Χίο.
ΘΕΜΑ 13
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ
Ημερίδα διαχείρισης υδατικών πόρων και έργων αφαλάτωσης από «ΔΑΦΝΗ» την
Παρασκευή 24/10/2014.
ΘΕΜΑ 14
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ 15
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ - Πολιτιστικά Εργαστήρια εκπαιδευτικής περιόδου 2014 – 2015


Τα εργαστήρια που πρόκειται να λειτουργήσουν φέτος είναι τα εξής:
1. Ζωγραφική.
- Τμήματα Ανηλίκων.
- Τμήματα Ενηλίκων.
2. Ζωγραφική-Γλυπτική σε πηλό.
3. Αγιογραφία.
4. Βιβλιοδεσία.
5. Φωτογραφία.
6. Παραδοσιακή Κατεργασία Πέτρας.
7. Ξυλογλυπτική.
8. Ψηφιδωτό.
9. Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί.
10. Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική.
- Τμήμα Οργάνων (Βιολί, Λαούτο, Ούτι, Μαντολίνο, Κρουστά).
11. Βυζαντινή Μουσική.
12. Κατασκευή Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων.
13. Κουκλοθέατρο.
14. Θέατρο.
Τμήμα Ανηλίκων.
Τμήμα Ενηλίκων.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή σε κάποιο από τα παραπάνω εργαστήρια μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην Γραμματεία του Κέντρου από 21.10.14 μέχρι 25.10.14.
Πληροφορίες στo τηλέφωνο 2271044333.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ

Διάλογο με το ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο και όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα» ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά" σε σχέση με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στην ίδια θέση, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο", ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι συμπιεσμένο, γεγονός που όπως τόνισεαποθαρρύνει τους νεαρούς δημοσίους υπαλλήλους.
Στέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το κόμμα«σαφώς διχασμένο», καθώς, όπως είπε, υπάρχουν ακόμη πτέρυγες που δεν έχουν αποσαφηνίσει εάν επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Κατηγόρησε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι «ανειλικρινής», αφού δεν έχει αποσαφηνίσει αν δέχεται ή όχι τις θέσεις Λαφαζάνη.
«Πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν ο κ. Λαφαζάνης είναι φετίχ για τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Όλες οι προληπτικές ενέργειες για τον ιό Έμπολα

Όλες οι προληπτικές ενέργειες για τον ιό Έμπολα
Σύγχυση και αναστάτωση προκάλεσε ένα λάθος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη Συντονιστική Συνάντηση των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με θέμα τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού Έμπολα.

Ο «συναγερμός» είχε να κάνει με την τοποθέτηση ή μη θερμικών καμερών στα ελληνικά αεροδρόμια.
Το αρχικό δελτίο Τύπου ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε ότι πάρθηκε μέτρο εγκατάστασης θερμικών καμερών στα αεροδρόμια της χώρας, μολονότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τις προσβεβλημένες χώρες (Σιέρρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα), συμμεριζόμενος τις ανησυχίες της Αγγλίας και Γαλλίας, αλλά και ΗΠΑ. «Επειδή αφορά σε μικρό αριθμό πτήσεων, το οικονομικό κόστος δεν είναι δυσανάλογο τόνισε (σ.σ ο υπουργός)» ανέφερε το δελτίο Τύπου.
Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε νέο δελτίο Τύπου, στο οποίο είχε απαλειφθεί το επίμαχο χωρίο. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, το λάθος αποδίδεται σε άστοχη μετάφραση υπηρεσιών των Βρυξελλών. Ωστόσο, η λανθασμένη πληροφορία, όσον αφορά στην Ελλάδα, είχε ήδη διαδοθεί και σενάρια «τρόμου» για ασθενείς με πυρετό που θα εντοπίζονται στα ελληνικά αεροδρόμια και θα οδηγούνται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους «καραντίνας» μέχρι να διαπιστωθεί αν παρουσιάζουν και άλλα συμπτώματα του ιού, είχαν κάνει την εμφάνισή τους.
Στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργιών Υγείας πράγματι συζητήθηκε ο έλεγχος «screening» των ταξιδιωτών που φθάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος αεροπορικά, οδικά ή από τη θάλασσα από τις προσβεβλημένες χώρες της Δυτικής Αφρικής (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Νιγηρία). Έναυσμα για τη σύγκληση της σύσκεψης υπήρξε η απόφαση των ΗΠΑ και του Ην. Βασιλείου να επιβάλουν ελέγχους σε αεροδρόμια. Δεδομένου ότι η προσπάθεια ελέγχου των επιβατών αποδυναμώνεται εάν γίνεται μεμονωμένα, οι έλεγχοι ενδείκνυνται να γίνονται συντονισμένα, όπως τόνισε η Γαλλίδα Υπουργός, η οποία ανακοίνωσε την εφαρμογή του μέτρου και στη Γαλλία.
Άλλα κράτη-μέλη τάχθηκαν υπέρ του ελέγχου κατά την έξοδο από τις προσβεβλημένες χώρες, μέτρο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε συνδυασμό με ενισχυμένο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών για πτήσεις, κρούσματα, ιατρικά πρωτόκολλα και με δημιουργία ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων των επιβατών- δυνητικών φορέων προερχομένων από τις προσβεβλημένες χώρες, ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός τους και η παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους, με ενημέρωση όλων των επαγγελματιών υγείας, του προσωπικού αεροδρομίων και αεροπλάνων, των ταξιδιωτών και του κοινού.
Ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της δημιουργίας βάσης δεδομένων. Επισήμανε το πρόβλημα του ελέγχου των λιμένων και λοιπών πυλών εισόδου της χώρας από θάλασσα και ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η πρόσληψη 30 υγειονομικών που θα μεταβούν στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, όπως και η εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών. Ο κ. Βορίδης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οικονομική ή άλλου είδους ενίσχυση, θέση που υποστήριξαν Κύπρος και Ιταλία.
Στο πλαίσιο των μέτρων ετοιμότητας για τη χώρα μας, πραγματοποιείται άσκηση προσομοίωσης αντιμετώπισης πραγματικού περιστατικού Έμπολα στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Εκεί έχει δημιουργηθεί ειδική Μονάδα Απομόνωσης, με τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες αναλώσιμων υλικών ώστε ο χώρος αυτός να είναι απολύτως αυτόνομος σε ενδεχόμενη ενεργοποίησή του. Επίσης, έχει οριστεί και η ιατρική και νοσηλευτική ομάδα που θα αναλάβει τη φροντίδα αυτών των περιστατικών. Πρόκειται για έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους σε έκτακτες καταστάσεις επιστήμονες, ενώ ειδική ομάδα υπάρχει και στο ΕΚΑΒ.
Παράλληλα, τρία σεμινάρια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνοριακούς σταθμούς, ενώ, η Ελλάδα θα παράσχει συμβουλές και τεχνογνωσία σε άλλες χώρες στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της Ε.Ε, όπως είχε δηλώσει στο ο κ. Βορίδης.
Επίσης, σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, στελεχών του ΕΚΕΠΥ και εκπροσώπων άλλων αρμόδιων φορέων, έχουν ληφθεί τα εξής πρόσθετα μέτρα:
- Άμεση στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, πλήρως ενημερωμένο για τον ιό Έμπολα.
- Οι επιβάτες που προέρχονται από «ύποπτες» περιοχές θα συμπληρώνουν μία κάρτα- ερωτηματολόγιο και ανάλογα, θα κρίνεται το επίπεδο επικινδυνότητας για μόλυνση από τον ιό Έμπολα.
- Άμεση και σε βάθος ενημέρωση για τον ιό, τον τρόπο μετάδοσής του και τα συμπτώματα των ασθενών.
- Έκδοση επικαιροποιημένων συστάσεων στους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με όλα τα νεότερα δεδομένα που θα προκύπτουν.
- Τοποθέτηση αφισών στις πύλες εισόδου της χώρας, στις οποίες θα αναφέρονται χρήσιμες πληροφορίες για τον ιό, στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Επιπλέον, έχουν καθοριστεί και τελούν σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Εργαστηριακού Ελέγχου για τη διερεύνηση κλινικών δειγμάτων, τα οποία είναι το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και επικουρικά, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και διαχείριση τυχόν ύποπτων περιστατικών, επιβατών που μπορεί να εισέρχονται με πυρετό ή και άλλα συμπτώματα στη χώρα, έχει καταρτιστεί λεπτομερής σχεδιασμός για τις οδηγίες ατομικών και συλλογικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού (ΚΕΕΛΠΝΟ), μεταφοράς μέσω ΕΚΑΒ, παρακολούθησης και κλινικής αντιμετώπισης.
Παλαιότερες συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη σε χώρες της Δυτικής Αφρικής όπως, Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Νιγηρία. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ανέφικτη αυτή η επιλογή, θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προφύλαξης στη χώρα προορισμού για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό, βάσει των λεπτομερών υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: Αποφυγή επαφής με οποιουδήποτε τύπου βιολογικό υλικό (αίμα, σπέρμα, σάλιο κλπ) και αντικείμενα που πιθανόν είναι μολυσμένα, προφυλαγμένη σεξουαλική επαφή, αποφυγή κατανάλωσης κρέατος αγρίων ζώων, κλπ.
Η επιδημία του ιογενούς αιμορραγικού πυρετού από ιό τον Έμπολα ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο του 2014 στη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής. Μέχρι τις 5 Οκτώβρη είχαν αναφερθεί 8.033 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων 3.865 θανάτων, στην ευρύτερη αυτή περιοχή της Αφρικανικής Ηπείρου. Η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι ενήλικες ηλικίας 15 - 59 ετών. Από τον έλεγχο επιβεβαιωμένων εργαστηριακά κρουσμάτων με PCR, διαπιστώθηκε η γονιδιακή ομοιότητα του στελέχους σε ποσοστό 98%, με το στέλεχος που προκάλεσε την επιδημία από ιό Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 2009.


Read more: http://www.newsbomb.gr/fakelos-ygeia/story/508102/oles-oi-proliptikes-energeies-gia-ton-io-empola#ixzz3GfjCyuo2

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις – Στην κυπριακή ΑΟΖ το σεισμογραφικό Barbaros



Στις 6.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros εισήλθε στην κυπριακή ΑΟΖ, συνοδευόμενο από δυο υποστηρικτικά σκάφη, επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Η Άγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νότια της Κύπρου από σήμερα έως και τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών από το σκάφος Barbaros

Στην περιοχή, αρκετά πιο νοτιοανατολικά βρίσκεται ήδη τουρκική φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που παρακολουθεί τη γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI-Kogas σε απόσταση 5 μιλίων από το κυπριακό τεμάχιο 9.

Στο μεταξύ, ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας άρχισε στις 7 το πρωί η Ρωσία.

Για τη διενέργεια της άσκησης η Μόσχα έχει δεσμεύσει περιοχή 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.

Η ρωσική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου και στη διάρκειά της θα γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.


topontiki.gr