Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ... ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ



Ανέβηκε «στα κάγκελα» με το πού άκουσε τη λέξη «διαθεσιμότητα» και το «Πρόγραμμα Κινητικότητας» από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε εφαρμογή των διατάξεων του «μνημονίου 3». Σήμερα, όμως, μετά τα δημοσιεύματα ότι οι συνδικαλιστές καλύπτουν, μέσω των καταλήψεων, τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει ένα βήμα πίσω και ζητεί να αποσταλούν τα στοιχεία των συγκεκριμένων υπαλλήλων, υπό... όρους.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της σε συνεννόηση με τους αρμόδιους διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στην συλλογή και αποστολή εκείνων των στοιχείων που αφορούν ΜΟΝΟ τους επίορκους υπαλλήλους». Η διαδικασία αυτή, όπως υπογραμμίζει, «πρέπει να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του Συλλόγου και ΟΧΙ διαμέσου των Γραφείων Προσωπικού τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα».
Όπως εξηγεί στους Συλλόγους-μέλη της, «στόχος των καταλήψεων είναι να μην δοθούν στοιχεία και ονομαστικές καταστάσεις συναδέλφων που τιμούν το χώρο που εργάζονται και το θεσμό που υπηρετούν. Σκοπός όμως των κινητοποιήσεων δεν είναι να καλυφθούν και να "κρυφτούν" επίορκοι εργαζόμενοι».
«Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντήσουν και να διαβάλλουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη έως ότου πάρουν πίσω τις διατάξεις εκείνες που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και διαλύουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ζωές μας», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αύριο πραγματοποιεί στάση εργασίας στους δήμους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



Συνέντευξη τύπου: Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 13.00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χίου
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Β. Αιγαίου καλεί τα μέλη της σε νέα κινητοποίηση στις 28 Νοέμβρη  λίγες μέρες πριν τις 3 Δεκέμβρη παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με αναπηρία.
Πολλοί και διάφοροι των κυβερνητικών κομμάτων, και όχι μόνο, κρατούσαν το αναπηρικό κίνημα για μήνες σε αναμονή με την «προσδοκία» ότι οι ανάπηροι κι οι χρόνια πάσχοντες θα εξαιρεθούν από τα αντιλαϊκά μέτρα.
Η στάση αυτή, αδυνάτισε την αγωνιστική παρέμβαση των αναπήρων. Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδείχθηκε και πάλι “ξεροκέφαλη”. Τα μέτρα ανακοινώθηκαν, μπήκε μπροστά η εφαρμογή τους και το αποτέλεσμα είναι πως οι εξαιρέσεις ...εξαιρέθηκαν. Δηλαδή, οι αναπηρικές συντάξεις χιλιάδων ανθρώπων θα υποστούν τις προβλεπόμενες 5% - 20% μειώσεις, εκτός από αυτές των παραπληγικών - τετραπληγικών.
Φυσικά και τα άτομα με αναπηρία κι οι χρόνια πάσχοντες έχουν αυξημένες ανάγκες -δεδομένου  ότι αναγκάζονται να πληρώνουν για τα πάντα- και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται. Όμως να πού οδηγεί τελικά η λογική να εξαιρεθεί κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Μόνο στη διάσπαση και τον κατακερματισμό με βάση την κάθε πάθηση και εντέλει στην εξαθλίωση.
Διότι, και οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι και τα νέα ζευγάρια έχουν ανάγκες που συντρίβονται, ενώ κάθε οικογένεια ανάπηρου είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες των βάρβαρων μέτρων. Και με αυτή την έννοια πρέπει να αγωνίζονται σε συντονισμό με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα.
Όμως οι «εξαιρέσεις» και οι συνδιαλλαγές με την πολιτική ηγεσία βόλευαν φαίνεται κάποιους, που ανοικτά έχουν χαρακτηρίσει αναγκαία τα επώδυνα μέτρα και έχουν ευχηθεί στους τρεις τελευταίους πρωθυπουργούς «καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους»! Ο νοών νοήτω...
Τώρα, με νομικίστικες λογικές και αραδιάζοντας σειρά από νόμους και νομοσχέδια ξαναμπαίνουν στη λογική των “εξαιρέσεων”. Τα σωματεία μας πρέπει να δώσουν τον αγώνα χωρίς την αυταπάτη της “εξαίρεσης” από ένα πόλεμο που αφορά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, να συναντηθούμε με όσους πλήττονται στους δρόμους και με ψηλά το κεφάλι να διεκδικήσουμε ό,τι έχουμε ανάγκη.
Οι συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν κατά τόπους πρέπει να είναι μαζικές και να μεταφέρουν τη δίκαια διαμαρτυρία μας. Στη Χίο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. έξω από το γραφείο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ επί της οδού Δημοκρατίας.
           
ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ 42 ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ



Διαθεσιμότητα για πάνω από 1.100 υπαλλήλους δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της aftodioikisi.gr σε 42 μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΕ 10 ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ



Έρευνες για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε δημάρχους και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για σκανδαλώδη και αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων των δήμων τους έχει ήδη ξεκινήσει ο ειδικός ανακριτής για τη διαφθορά των ΟΤΑ Δημήτρης Λεύκος.
Πρόκειται για τουλάχιστον δέκα δικογραφίες οι οποίες, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» αφορούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση μεγάλου δήμου του λεκανοπεδίου που εξετάζει ο ειδικός ανακριτής που είναι εγκατεστημένος στο Πρωτοδικείο με βάση το νόμο 4022 του 2011, όπου διακομματικά τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε δημοτική επιχείρηση για το πράσινο και τον καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων στην οποία απασχολούνταν 3.500 υπάλληλοι.
aftodioikisi.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έκανε την εξής δήλωση με αφορμή περιστατικά βασανισμού αλλοδαπών από  αστυνομικά όργανα, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»:


Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν τα περιστατικά βασανισμού αλλοδαπών, που έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Στην Ελληνική Δημοκρατία τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά και όχι μόνο στα λόγια!

Είναι αναγκαίο να επιδειχθεί μηδενική ανοχή στην ρατσιστική βία.

Απαιτείται, τώρα, σχέδιο πάταξης κάθε περιστατικού ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας μέσα στην Αστυνομία.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το κύρος, το ήθος, το έργο και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων αστυνομικών από τέτοια περιστατικά. Επιβάλλεται παραδειγματική τιμωρία και αποπομπή από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, όσων βρεθούν ένοχοι για τις άθλιες και  σοκαριστικές αυτές πράξεις. 

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού



      Σύμφωνα με καταγγελίες νεοδιόριστων εκπαιδευτικών το Υ.Π.Θ.Π.Α. και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (π.χ. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου) αρνούνται να αναγνωρίσουν μισθολογικά την προϋπηρεσία τους.
      Αρνούνται να κατατάξουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σε Βαθμό και ΜΚ με βάση την προϋπηρεσία τους, με πρόσχημα ότι δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί, πως είναι ακόμα δόκιμοι.
      Δηλαδή ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός που έχει 4 χρόνια καθαρής προϋπηρεσίας σε δημόσιο σχολείο σαν αναπληρωτής και θα έπρεπε να καταταχθεί στο βαθμό Ε και στο ΜΚ 1 (Ε1), τώρα κατατάσσεται στο βαθμό ΣΤ. Αντί δηλαδή για μεικτό μισθό 1225 (καθαρά 760 τον πρώτο χρόνο και 852 το δεύτερο) θα πάρει μεικτό μισθό 1092 (καθαρά 680 τον πρώτο χρόνο και 762 το δεύτερο).
      Την ίδια ώρα, γίνονται κανονικά όλες οι κρατήσεις στο νεοδιόριστο (θεωρώντας τον μόνιμο), αλλά δεν του αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία (θεωρώντας τον μη μόνιμο).
      Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν το 2011 με το ίδιο νομικό πλαίσιο κατατάχθηκαν κανονικά σε βαθμούς σύμφωνα με την προϋπηρεσία τους.
      Καταγγέλλουμε συνολικά την πολιτική της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών και της διάλυσης των σχολείων. Την πολιτική που κλείνει σχολεία και τμήματα και την ίδια ώρα καλεί το νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, που συνήθως έχει οικογένεια και παιδιά, να πληρώσει ενοίκιο, θέρμανση, διατροφή και να συντηρήσει οικογένεια με 680 ευρώ.

Ερωτάται ο κ Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να καταταγούν τώρα και με αναδρομική ισχύ στο βαθμό και το ΜΚ που αντιστοιχεί στην προϋπηρεσία τους;

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας

ANAΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΧΗΜΕΙΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ


Αναφορά
προς
τον Υπουργό Οικονομικών,
τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
και τον
τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Ενδεχόμενη κατάργηση των Διευθύνσεων Χημείων Χίου και Σάμου
Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι Διευθύνσεις Χημείων στη Χίο και τη Σάμο προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες. Μια ενδεχόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών αυτών θα αποτελέσει πλήγμα στον εμπορικό κόσμο και θα προκαλέσει γενικότερα προβλήματα στα νησιά, σε ζητήματα καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα τον έλεγχο σε προϊόντα και σε καύσιμα. Ιδιαίτερα σήμερα, που καταβάλλονται προσπάθειες για να καταστεί η ελληνική οικονομία εξωστρεφής, αποτελεί αντιφατική και αναιτιολόγητη ενέργεια η κατάργηση της Διεύθυνσης Χημείου στο νησί της Χίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα περιορισθεί σε συντριπτικό βαθμό η εξαγωγική δραστηριότητα προς την γείτονα χώρα καθώς επίσης θα υπονομευθεί η προσπάθεια, που καταβάλλεται, να καταστεί η Χίος Εμπορευματική Πύλη Εισόδου.
Λαμβάνοντας υπόψη και την νησιωτικότητα, σας επισυνάπτεται σχετικό υπόμνημα του Επιμελητηρίου της Χίου, με το οποίο διατυπώνεται η διαφωνία του στο ενδεχόμενο κατάργησης των παραπάνω Διευθύνσεων Χημείων.

22 Νοεμβρίου 2012
Ο αναφέρων βουλευτής

Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ




Ημερίδα στη Μυτιλήνη για τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας και τις προοπτικές ανάπτυξης


«Προοπτικές Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου», ήταν το θέμα της ημερίδας που οργάνωσαν στη Μυτιλήνη, στις 24 Νοεμβρίου 2012, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα.  Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, συμμετείχε ως εισηγητής.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ




Εντείνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με καταλήψεις σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτήρια.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων.
Για αύριο έχει αποφασιστεί τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 για την απογευματινή βάρδια.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης. Στις 12:00 το μεσημέρι θα ακολουθήσει συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τους τρεις συλληφθέντες εργαζομένους.
newsbomb.gr