Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ




Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε διακόσιοι πενήντα (250).
Επί του αριθμού αυτού, ποσοστό 3%, ήτοι επτά (7) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους, κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ (Α΄ ομάδα), της περίπτ. β παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009 και από κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ειδικότητας ημερησίων Ναυτικών Λυκείων κλπ., σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 3748/2009.
Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την ώρα 15.00 της 21-07-2014. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.
Οι υποψήφιοι της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού», θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 31-07-2014 στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία των Χωρών που διαμένουν.
Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.\

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
http://www.astynomia.gr/images/stories/2014/prokirikseis14/prokiriksi%20astynomikwn%20sxolwn%202014.pdf

 

ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Ακόμη μια ναυτική τραγωδία με ανθρώπους, που ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, εκτυλίχτηκε το πρωί στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή αλιευτικών, «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σάμου, προκειμένου να εντοπίσουν και να απομακρύνουν με ασφάλεια μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε πλαστική βάρκα, που ανετράπη λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Μέχρι στιγμής δύο πτώματα έχουν βρεθεί και τοποθετηθεί μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες, ενώ 15 ναυαγοί έχουν απομακρυνθεί από τη θάλασσα. Οι νεκροί μετανάστες οδηγούνται στη Χίο.

Το μοιραίο ταξίδι με προορισμό το Καρλόβασι

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η βάρκα με τους μετανάστες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και είχε προορισμό το Καρλόβασι. Ωστόσο 10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του συγκεκριμένου οικισμού και ειδικότερα λίγο πριν τις 11.15 το πρωί, η βάρκα ανετράπη.

Ιστιοφόρο που βρισκόταν κοντά στο σημείο ειδοποίησε τις Αρχές. Στο σημείο παραμένουν τρία πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma και παραπλέοντα σκάφη. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των επιβατών είναι αντικρουόμενες. Μέσα στη βάρκα φαίνεται να επέβαιναν περίπου 35 μετανάστες, ωστόσο υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο ακόμα και για 40. Στις έρευνες συμμετέχει και σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του οποίου έλαβε άδεια από τις ελληνικές αρχές.

madata.gr