Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



    Μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τα απανωτά χτυπήματα σε μισθούς , εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του εμπορίου και του τουρισμού.
 Η απόφαση αυτή δεν οφείλεται στην οικονομική  κρίση όπως επιδιώκει να την παρουσιάσει η κυβέρνηση , αλλά ήταν στόχευση  σταθερή για δεκαετίες, αρχής γενομένης από το 1986, προκειμένου να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων μέσα από τη δημιουργία μεγάλων πολυεθνικών  πολυκαταστημάτων,  που θα εξαφανίσουν  τον μεγάλο όγκο των  μικρομεσαίων.
 Mεγάλες είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) που όλα αυτά τα χρόνια είχαν συμφωνήσει με τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις που απελευθέρωσαν το ωράριο ενλω σήμερα παριστάνουν τους «αιφνιδιασμένους» και προσπαθούν να συντονιστούν μαζί με τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δήθεν για να αντιδράσουν.

   Με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου.  Η απόφαση δε αυτή   αποτελεί προπομπό για συνολικές ανατροπές και σ’ άλλους κλάδους εργαζομένων. Πρακτικά, αυτή η απόφαση θα χειροτερεύσει τις συνθήκες δουλειάς, οδηγώντας στην αύξηση της μερικής απασχόλησης και  του ωρομίσθιου. Όπου δεν υποχρεωθούν οι εργαζόμενοι με το πιστόλι στον κρόταφο να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες επιπλέον ώρες, θα "απολαύσουν" μισθούς... Βουλγαρίας 200-250 ευρώ.
     Παράλληλα, η δουλειά επτά μέρες την εβδομάδα, χτυπά πολλαπλά την ζωή των εργαζομένων, ειδικά των γυναικών και των νέων, καθώς τους στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση διαλύοντας την οικογένεια.
   Είναι ξεκάθαρο για μας τους εργαζόμενους ότι αποτελούν μεγάλο ψέμα οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας και στη δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας. Εμείς που γνωρίζουμε τις συνθήκες εργασίας, αλλά και το δυσθεώρητο ποσοστό ανεργίας, είμαστε βέβαιοι ότι το νέο ωράριο θα αυξήσει τον αριθμό των λουκέτων στα μικρά καταστήματα, που δεν θα αντέξουν τις πιεστικές συνθήκες λειτουργίας-προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων- οδηγώντας έτσι στη ανεργία και άλλους συναδέλφους μας.
  Οι όποιες προσλήψεις  γίνουν θα’ναι  με ατομικές συμβάσεις  εξαθλίωσης των εργαζομένων.
     Η Κυβέρνηση προκαλεί τη νοημοσύνη μας   με το επιχείρημα  "ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει σε τόνωση της αγοράς", όταν η οδυνηρή πραγματικότητα  εξαιτίας των μειώσεων μισθών, συντάξεων και της επιβολής των χαρατσιών, τα καταστήματα είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
       Είναι ανάγκη να δώσουμε από κοινού απάντηση οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, σε συμπόρευση με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ,  ενάντια στα μονοπώλια, που ρημάζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και αφανίζουν τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους αυξάνοντας τα κέρδη τους καθημερινά.

     ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
     ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
     ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
                                        ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


- Κύριος στόχος η εξασφάλιση ακόμα πιο φθηνού ναυτεργατικού δυναμικού για λογαριασμό των εφοπλιστών.

Την παράδοση της ναυτικής εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στα χέρια των εφοπλιστών ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς βρίσκεται στα σκαριά Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα αναγνωρίζει ως αποδεικτικό ναυτικής ικανότητας και τα πιστοποιητικά από ιδιωτικές ναυτικές σχολές.


Στο υπουργείο Ναυτιλίας και το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης έχει ήδη ξεκινήσει διάλογος με θέμα «Απόψεις - σχόλια στο ΠΔ, Προϋποθέσεις απόκτησης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας και δικαίωμα υπηρεσίας στα πλοία».

Η υλοποίηση της απαίτησης των Ελλήνων εφοπλιστών για περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο και τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη. Ο κ. Μουσουρούλης, με δύο υπουργικές αποφάσεις και ένα Προεδρικό Διάταγμα, ενεργοποίησε παλιότερο νόμο του ΠΑΣΟΚ (3153/2003) και έναν μεταγενέστερο συμπληρωματικό της Νέας Δημοκρατίας (3450/2006) για τη «ναυτική επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση». Αυτοί προέβλεπαν τη δημιουργία ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) και είχαν ξεσηκώσει σπουδαστές και ναυτεργάτες, καθώς, όπως κατηγορούνταν, στόχος τους ήταν η έκδοση πτυχίων με το «κιλό» και η εξασφάλιση φθηνού, εγκλωβισμένου ναυτεργατικού δυναμικού για λογαριασμό των εφοπλιστών.

Τώρα το ΣΝΕ έχοντας έτοιμο το νομικό πλαίσιο έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού μπορούν να κάνουν εκπαιδευτικά ταξίδια και σε πλοία με κοινοτικές σημαίες ή σημαίες τρίτων χωρών, ήρθε την 20η Ιουνίου υπουργική απόφαση, που καθορίζει ότι σπουδαστές που μπαρκάρουν σε αυτά τα πλοία θα πρέπει να εξαγοράσουν την υπηρεσία τους στο ΝΑΤ, για να αναγνωριστεί ως συντάξιμη. Δηλαδή οι δόκιμοι ταξιδεύουν για 110 ευρώ το μήνα, αφού από το μισθό των 880 ευρώ, πρέπει να καταβάλλουν στο ΝΑΤ τα 770 για αναγνώριση υπηρεσίας!

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) προειδοποιεί με ανακοίνωσή της: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτική εκπαίδευση που προωθείται για την ικανοποίηση των αξιώσεων των εφοπλιστών για την παραγωγή φτηνότερου εργατικού δυναμικού χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που θα προστεθούν στη στρατιά των ανέργων».

Η δε εθελοντική συνεισφορά, που παρουσιάστηκε ως συγκινητική, πατριωτική κίνηση, φαίνεται, όπως λένε όσοι ασκούν δριμεία κριτική, πως έκρυβε πίσω της σειρά δεσμεύσεων προς όφελος των Ελλήνων εφοπλιστών. Και η υλοποίησή τους ξεκινά άμεσα.




newsbomb.gr

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ



Το ενδεχόμενο μείωσης στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην παρούσα φάση απέκλεισε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περιθώριο για μείωση των φόρων, παράγοντας που επηρεάζει το ακτοπλοϊκό κόστος, όπως επίσης η διατήρηση γραμμών και το κόστος των καυσίμων. Το κόστος των εισιτηρίων αποτελείται από τους φόρους, 23% ΦΠΑ, από το κόστος τη διατήρησης των γραμμών σε μια δεκάμηνη εξυπηρέτηση», εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κόστος των καυσίμων τα τελευταία έξι χρόνια έχει υπερδιαπλασιαστεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « από το 30% έφτασε στο 60% του κόστους». Παραδέχθηκε πάντως ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη Ρόδο «είναι πολύ ακριβά».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο υπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι «δεν έχουμε κίνδυνο να πάμε σε νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο», καθώς, όπως είπε, υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της Ευρώπης να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.



zougla.gr

H AΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

του ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ , ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ κ.κ. ΜΑΡΚΟΥ

E-mailΕκτύπωσηPDF
Ἡ Ἐκκλησία εἰς τό πλαί­σι­ον τῆς ποι­μα­ντι­κῆς με­ρί­μνης Της δι­' ὅ­λον τόν πι­στόν Λα­όν, πα­ρα­κο­λου­θεῖ μέ ἰ­δι­αί­τε­ρον ἐν­δι­α­φέ­ρον καί βα­θύ­τα­τον αἴ­σθη­μα εὐ­θύ­νης καί τά ζη­τή­μα­τα τά ὁ­ποῖ­α κα­θη­με­ρι­νῶς ἀ­ντι­με­τω­πί­ζει τό εὐ­λα­βές ποί­μνι­όν Της. Εἰς τά ζη­τή­μα­τα αὐ­τά πρω­ταρ­χι­κήν θέ­σιν κα­τέ­χει ἐ­κεῖ­νο τῆς ἐρ­γα­σί­ας, κα­θ' ὅ­σον εἶ­ναι συν­δε­δε­μέ­νον, κα­τά τρό­πον ἄ­με­σον, μέ τό δι­καί­ω­μα τῆς δη­μι­ουρ­γι­κό­τη­τος, ἀλ­λά καί τοῦ βι­ο­πο­ρι­σμοῦ τῶν πο­λι­τῶν. Ἡ εὐ­αι­σθη­σί­α τῆς Ἐκ­κ­λη­σί­ας εἰς τόν το­μέα αὐ­τόν στη­ρί­ζε­ται εἰς τό θε­ό­πνευ­στον βι­βλί­ον τῆς Ἁ­γί­ας Γρα­φῆς, κα­τά τήν ὁ­ποί­αν ὁ Κύ­ρι­ος καί Θε­ός ἔ­δω­σεν εἰς τόν ἄν­θρω­πον τήν ἐν­το­λήν τοῦ ἐρ­γά­ζε­σθαι καί συγ­χρό­νως κα­τω­χύ­ρω­σεν τά ἐκ τῆς ἐρ­γα­σί­ας δι­και­ώ­μα­τά του : «εἴ τις οὐ θέλει ἐργάζεσθαι, μηδέ ἐσθιέτω» (Β´ Θεσσαλ., γ´ 10).
Ὡς ἐκ τού­του δι­ά τήν ἀ­νά­παυ­σιν τῶν ἐρ­γα­ζο­μέ­νων ἐκ τῶν κό­πων των, ἀλ­λά καί δι­ά τήν ἐ­λευ­θέ­ραν ἄ­σκη­σιν τῶν θρη­σκευ­τι­κῶν κα­θη­κό­ντων των κα­θι­ε­ρώ­θη ἀ­πό τόν Μάρ­τι­ον τοῦ 321 μ.Χ. ὑ­πό τοῦ Αὐ­το­κρά­το­ρος καί Ἁ­γί­ου τῆς Ἐκ­κ­λη­σί­ας Κων­σταν­τί­νου τοῦ Με­γά­λου ἡ ἡ­μέ­ρα τῆς Κυ­ρι­α­κῆς, ὡς ἡ­μέ­ρα ἀρ­γί­ας (Αἰκ. Χρι­στο­φι­λο­πού­λου, Βυ­ζαν­τι­νή Ἱ­στο­ρί­α, τό­μος Α´, σελ. 135). Ἡ κα­θι­έ­ρω­σις αὐ­τή ἐ­ξυ­πη­ρε­τεῖ τούς ὡς κάτωθι σκο­πούς :
–        Συ­νι­στᾶ τή­ρη­σιν τῆς ἐ­ντο­λῆς τοῦ Θε­οῦ δι­ά τήν ἀ­φι­έ­ρω­σιν μι­ᾶς ἡ­μέ­ρας τῆς ἑ­βδο­μά­δος ἀ­πο­κλει­στι­κῶς εἰς τόν Θε­όν: «ἕξ ἡ­μέ­ρας ἐρ­γᾷ καί ποι­ή­σῃς πά­ντα τά ἔρ­γα σου, τῇ δέ ἡ­μέ­ρᾳ τῇ ἑ­βδό­μῃ σάβ­βα­τα Κυ­ρί­ῳ τῷ Θε­ῷ σου» (Ἐξόδου κ´ 10)Δι­ά τόν Χρι­στι­α­νι­κόν κό­σμον ὡς ἡ­μέ­ρα ἀ­φι­ε­ρω­μέ­νη εἰς τόν Θε­όν ὡ­ρί­σθη «ἡ μί­α τῶν Σαβ­βά­των», ἡ ἡ­μέ­ρα τοῦ Κυ­ρί­ου, ἡ Κυ­ρι­α­κή ἡ­μέ­ρα.
–        Ἀ­πο­τε­λεῖ κε­κτη­μέ­νον δι­κα­ί­ω­μα τῶν ἐρ­γα­ζο­μέ­νων, τό ὁ­ποῖ­ον κα­τε­κτή­θη μέ μα­κρο­χρο­νί­ους ἀ­γῶ­νας διά τήν βελ­τί­ω­σιν τῆς ποι­ό­τη­τος τῆς ζω­ῆς των.
–        Δί­δει τήν εὐ­και­ρί­αν ἐ­νι­σχύ­σε­ως τῆς συ­νο­χῆς τῆς οἰ­κο­γε­νεί­ας. Τά μέ­λη τῆς οἰ­κο­γε­νεί­ας ἔ­χουν τήν δυ­να­τό­τη­τα δι­ά πε­ρισ­σο­τέ­ραν ἐ­πι­κοι­νω­νί­αν εἴ­τε κα­τά τήν δι­άρ­κει­αν τοῦ Κυ­ρι­α­κά­τι­κου γεύ­μα­τος, εἴ­τε κα­τά τάς δι­α­φό­ρους οἰ­κο­γε­νει­α­κάς ἐκ­δη­λώ­σεις, τάς ὁ­ποί­ας πρα­γμα­το­ποι­οῦν κα­τά τήν ἡ­μέ­ραν αὐ­τήν.
Συμ­φώ­νως πρός τά προ­α­να­φερ­θέ­ντα, ἰ­σχύ­ει σή­με­ρον καί εἰς τήν Χώ­ραν μας ἡ ἀρ­γί­α τῆς Κυ­ρι­α­κῆς δι' ὅ­λον τόν ἐρ­γα­ζό­με­νον κό­σμον.
Ἡ κα­τά τήν ἡ­μέ­ραν τῆς Κυ­ρι­α­κῆς ἑ­βδο­μα­δι­α­ί­α ἀ­νά­παυ­σις τῶν ἐρ­γα­ζο­μέ­νων κα­θι­ε­ρώ­θη νο­μο­θε­τι­κῶς πα­λαι­ό­θεν, καί μά­λι­στα ἀ­πό τοῦ ἔ­τους 1909, δι­ά τοῦ νό­μου ΓΥ­ΝΕ/1909. Με­τα­γε­νε­στέ­ρως κα­τω­χυ­ρώ­θη καί ὑ­πό τῆς Δι­ε­θνοῦς Συμ­βά­σε­ως τῆς Γε­νε­ύ­ης, ἡ ὁ­ποία ἐ­κυ­ρώ­θη εἰς τήν Ἑλ­λά­δα δι­ά τοῦ Ν. 2990/1922. Ἡ ἐν λό­γῳ Διε­θνής Σύμ­βα­σις ἔ­χει σή­με­ρον ἰ­σχύν νο­μο­θε­τι­κήν, βά­σει τοῦ ἄρ­θρου 28 τοῦ Συ­ντά­γμα­τος, καί ὡς ἐκ το­ύ­του φρο­νοῦ­μεν ὅ­τι δέν εἶ­ναι δυ­να­τή οὐ­δέ ἡ δι­ά νό­μου κα­τάρ­γη­σίς της.
Ἐ­πί­σης, ἄν καί ἡ Κυ­ρι­α­κή ἀρ­γί­α ἐ­θε­ω­ρή­θη ἀρ­χι­κῶς ὡς ἀρ­γί­α διά λό­γους ἀ­φο­ρῶ­ντας εἰς τήν ἑ­βδο­μα­δι­α­ί­αν σω­μα­τι­κήν ἀ­νά­παυ­σιν τοῦ ἐρ­γα­ζο­μέ­νου, δέν εἶ­ναι ἐ­ντο­ύ­τοις ἐ­κτός πραγ­μα­τι­κό­τη­τος καί ἡ ἄ­πο­ψις κα­τά τήν ὁ­πο­ί­αν, εἰς μί­αν Χώ­ραν κα­τοι­κου­μέ­νην κα­τά τήν συ­ντρι­πτι­κήν πλει­ο­νό­τη­τα τῶν κα­το­ί­κων της ἀ­πό Χρι­στι­α­νο­ύς Ὀρ­θο­δό­ξους (ἄρ­θρον 3 τοῦ Συ­ντάγ­μα­τος), ἡ Κυ­ρι­α­κή ἀρ­γί­α ἀ­πο­σκο­πεῖ καί εἰς τήν πα­ρο­χήν εἰς τούς Ὀρ­θο­δό­ξους τῆς δυ­να­τό­τη­τος ἀ­νε­μπο­δί­στου ἀ­σκή­σε­ως τῶν θρη­σκευ­τι­κῶν των κα­θη­κό­ντων καί εἰ­δι­κώ­τε­ρον τῆς λα­τρεί­ας πρός τόν Θε­όν κα­τά τάς ἀρ­χάς τῆς Ὀρ­θο­δό­ξου Χρι­στι­α­νι­κῆς Πί­στε­ως, γε­γο­νός τό ὁ­ποῖ­ον ἀ­πο­τε­λεῖ εἰ­δι­κήν, τήν σπου­δαι­ο­τέ­ραν, ἴ­σως, ἐκ­δή­λω­σιν τοῦ δι­και­ώ­μα­τος θρη­σκευ­τι­κῆς ἐ­λευ­θε­ρί­ας. Καί τό δι­κα­ί­ω­μα τοῦ­το κα­το­χυ­ρώ­νε­ται, ὡς γνω­στόν, διά τοῦ ἄρ­θρου 13 τοῦ Συ­ντά­γμα­τος, τό ὁ­ποῖ­ον ὁ­ρί­ζει, εἰς τήν πα­ρά­γρα­φον 2 ὅ­τι ἡ λα­τρε­ί­α πρέ­πει νά τε­λῆ­ται «ἀ­νε­μπό­δι­στα».
Ἑπομένως, ἡ Κυ­ρι­α­κή ἀρ­γί­α κα­το­χυ­ρώ­νε­ται, δι­ά τήν πλει­ο­νό­τη­τα καί μάλιστα τήν συ­ντρι­πτι­κήν τῶν κα­τοί­κων τοῦ ἑλ­λα­δι­κοῦ χώ­ρου καί ὡς ἀτο­μι­κόν δι­καί­ω­μα, ἡ προ­σβο­λή τοῦ ὁ­ποί­ου εἶ­ναι ἀν­τι­συ­νταγ­μα­τι­κή καί ἀ­νε­πί­τρε­πτος, μή συ­ντρέ­χο­ντος λό­γου, ἐξ ὅσων ἀπό τό Σύν­τα­γμα­ (ἄρθρον 13 πα­ρά­γρα­φος 2) προ­βλέ­πονται (δη­μο­σία τά­ξις, χρη­στά ἤ­θη), ὁ ὁ­ποῖ­ος θά ἐδι­και­ο­λόγει τήν κα­τάρ­γη­σίν της. Ἀ­ντι­θέ­τως ἐ­πι­βάλ­λε­ται ἡ δι­α­τή­ρη­σίς της καί ἀπό τό ἄρ­θρον 21 πα­ρά­γρα­φος 3 τοῦ Συν­τά­γμα­τος, τό ὁ­ποῖ­ον ὁ­ρί­ζει ὅ­τι : «Τό Κρά­τος με­ρι­μνᾶ γι­ά τήν ὑ­γεί­α τῶν πο­λι­τῶν…», ἡ δέ Κυ­ρι­α­κή ἀρ­γί­α ἔ­χει θε­σπι­σθῆ καί δι­ά τήν διατήρησιν τῆς σωματικῆς καί πνευματικῆς ὑ­γεί­ας τοῦ ἐρ­γα­ζο­μέ­νου.
Ἄν καί ἡ Κυ­ρι­α­κή ὡς ἀρ­γί­α τῶν ἐρ­γα­ζο­μέ­νων κα­το­χυ­ρώ­νε­ται ὡς ἀ­το­μι­κόν δι­κα­ί­ω­μα, ἀ­νε­κοι­νώ­θη ἡ κα­τάρ­γη­σις αὐ­τοῦ, δι­ά ἑ­πτά Κυ­ρι­α­κάς τοῦ ἔ­τους. Ἡ Ἐκκλησία ἐν­δι­α­φε­ρο­μέ­νη ζω­η­ρῶς, ἐν τοῖς πλαι­σί­οις τῆς ἀ­δι­α­πτώ­του ποι­μα­ντι­κῆς με­ρί­μνης αὐ­τῆς δι­ά τό Χρι­στε­πώ­νυ­μον πλή­ρω­μα, πε­ρί τοῦ ἐν λό­γῳ θέ­μα­τος καί κυ­ρί­ως ἐν­δι­α­φε­ρο­μέ­νη, ὅ­πως πα­ρέ­χη­ται εἰς το­ύς ἐν τῇ Χώ­ρᾳ ἡ­μῶν ἐρ­γα­ζο­μέ­νους ὁ ἀ­παι­το­ύ­με­νος χρό­νος πρός ἀ­νά­παυ­σιν καί πρός ἐ­κτέ­λε­σιν τῶν θρη­σκευ­τι­κῶν αὐ­τῶν κα­θη­κό­ντων, ἀπευθύνεται πρός πάντα ἁρ­μό­δι­ον μέ τήν ἐλ­πί­δα ὅ­τι θέ­λει ἐν­δι­α­φερ­θῆ δι­ά τό θέ­μα τοῦ­το καί πε­ρι­φρου­ρή­σει τό ἐκ τῶν πρώ­των ἀλ­λά καί σπου­δαι­ο­τέ­ρων κα­τα­κτή­σε­ων τῶν ἐρ­γα­ζο­μέ­νων ἀ­το­μι­κόν δι­κα­ί­ω­μα, ἤ­τοι τό δι­κα­ί­ω­μα τῶν ἐρ­γα­ζο­μέ­νων νά ἀ­πο­λα­ύ­ουν τήν ἀρ­γί­αν τῆς Κυ­ρι­α­κῆς. Ἐλπίζομεν ὅ­τι μέ τήν δι­α­κρί­νου­σαν τούς ἁρμοδίους σύ­νε­σιν καί εὐ­θυ­κρι­σί­αν, τόν σε­βα­σμόν καί τήν εὐ­πεί­θει­αν εἰς τάς δι­δα­σκα­λί­ας τῆς Ἁ­γί­ας ἡ­μῶν Ἐκ­κλη­σί­ας, ἡ ὁποία ἀποτελεῖ πυ­λῶ­να τοῦ Ἑλ­λη­νι­σμοῦ, θά ἀποτραπῇ πᾶ­σα πα­ρέκ­κλι­σις ἐκ τῶν τε­θε­σπι­σμέ­νων καί πα­γι­ω­θέν­των.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ Α.Ε."

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Hellenic Seaplanes S.A.»// «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.»  κ. Νικόλα Χαραλάμπους, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έργων στον αεροπορικό χώρο και συγκεκριμένα στη λειτουργία υδροπλάνων, είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η από κοινού εξέταση της εταιρείας με την Περιφέρεια, των προοπτικών δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών για την ανάπτυξη περιφερειακού δικτύου υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο και στη σύνδεσή του με την κεντρική Ελλάδα.

Ας σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρείας για να επενδύσει στο Βόρειο Αιγαίο, γίνεται σε συνέχεια της από τα τέλη του περασμένου Μαΐου εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Περιφέρειας προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, το «Invest in Greece» και τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων, για την κατασκευή υδατοδρομίων στα νησιά της.
Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η σχετική νομοθετική ρύθμιση από το αρμόδιο Υπουργείο που διάνοιγε το δρόμο για την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα -παρακάμπτοντας το προηγούμενο πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό καθεστώς- είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές της για την ανάπτυξης αυτής της δράσης. Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη από την Περιφέρεια στη βάση της ενίσχυσης του τομέα του τουρισμού που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο και της αντιμετώπισης των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων στις μετακινήσεις εντός του νησιωτικού της συμπλέγματος.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, έχοντας πλέον από τη  σημερινή συνάντηση, συγκεκριμένη πρόταση επένδυσης από την εταιρεία «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.», αποφάσισε τον προγραμματισμό μίας σύσκεψης στη Μυτιλήνη στις 9 Αυγούστου, με τη συμμετοχή όλων των Δήμων του Βορείου Αιγαίου και των Λιμενικών τους Ταμείων, για να τεθεί σε διαβούλευση η προοπτική της ανάπτυξης περιφερειακού δικτύου υδατοδρομίων.

Ο ίδιος μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε:

«Έχοντας αξιολογήσει ως ενδιαφέρουσα και σημαντική σαν προοπτική ανάπτυξης τη δημιουργία υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο, είχαμε από την πρώτη στιγμή που διαφάνηκε αυτή η δυνατότητα, συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Η ανταπόκριση της εταιρείας «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.» και η ενδεχόμενη προώθηση της επένδυσης αυτής θεωρούμε ότι θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική ανάπτυξη, εμπεδώνοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας και μέριμνας στους κατοίκους των νησιών, που ταλαιπωρούνται στο θέμα των μετακινήσεων. Πριν από όλα όμως θέλουμε η πρόταση αυτή, να γίνει γνωστή σε όλους τους Δήμους και τα Λιμενικά Ταμεία του Βορείου Αιγαίου μέσω μίας κοινής μας συνάντησης, για να εξετάσουμε από κοινού τις προοπτικές που διαγράφονται για τις νησιωτικές μας κοινωνίες. Στη συνέχεια και αφού υπάρχει ενδιαφέρον, θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, δηλαδή να γίνει διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση προς όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν».  

ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ Φ.Π.Α




Σε ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί ήδη στη Γαλλία το 2009, μετά από σύμφωνο ανάμεσα στην πολιτεία και τους συναρμόδιους φορείς σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να λειτουργήσει στην πράξη και όχι θεωρητικά, κατέληξαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης η ΓΣΕΒΕΕ, οι εστιάτορες και το ΣΕΤΕ
Πρόκειται, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, να δίνεται από τις οργανώσεις των επιχειρήσεων ένα ειδικό σήμα στα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με το γαλλικό μοντέλο, οι οργανώσεις των επιχειρήσεων θα απονέμουν στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο σύστημα, ειδικό σήμα που θα βεβαιώνει ότι πέρασαν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ. Θα υπάρχει επίσης ειδικό σήμα, διαφορετικού χρώματος που θα απονέμεται στις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να μετακυλήσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ. Είναι το σύστημα που εφαρμόστηκε το 2009 στη Γαλλία οπότε έγινε ανάλογη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος θα συζητηθούν σε νέες συσκέψεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τους φορείς. Οι επιχειρήσεις που θα μετάσχουν στο σύστημα θα καλούνται να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία και θα προσκομίζουν στις κατά τόπους οργανώσεις στοιχεία από την ταμειακή μηχανή που θα αποδεικνύουν το επίπεδο των τιμών με το σημερινό, υψηλό ΦΠΑ. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν τιμοκαταλόγους με τον παλιό και το νέο ΦΠΑ.
«Δεν χρειάζονται μόνο καλές προθέσεις και διακηρύξεις, χρειάζονται πράξεις και αυτοδέσμευση όλων ότι εννοούμε αυτά που λέμε», είπε μετά τη συνάντηση ο Κ. Χατζηδάκης. «Η συμφωνία για μείωση του ΦΠΑ ήταν επιτυχία του πρωθυπουργού και επιτεύχθηκε χάρη στην επιμονή του. Τώρα η σκυτάλη περνάει σε όλους μας ώστε το μέτρο από προσωρινό να γίνει μόνιμο», πρόσθεσε. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη ότι θα γίνει διαφημιστική εκστρατεία ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι, οι επαγγελματίες να εκδίδουν αποδείξεις, οι καταναλωτές να ζητούν και να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις που δεν εκδίδονται αποδείξεις.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΤΕ για κλείσιμο εντός 24ώρου των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις.
Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μελετάται πλέγμα ποινών και κινήτρων προκειμένου να κόβονται αποδείξεις και να μειωθεί η φοροδιαφυγή στον κλάδο που ειναι, όπως είπε, υψηλή. Δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο λουκέτου στις επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις ενώ τόνισε ότι μόνο αν εμφανισθεί ο τζίρος που είναι αφανής, η μείωση του ΦΠΑ θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Α. Ανδρεάδης είπε ότι το μέτρο πρέπει να είναι μόνιμο και όχι προσωρινό καθώς αυτήν την περίοδο κλείνουν οι συμφωνίες για τα τουριστικά πακέτα του 2014 και ταχθηκε υπέρ του λουκέτου για φοροδιαφυγή που αποτελεί όπως είπε πρόταση του Συνδέσμου.
Την ανάγκη το 2014 να μας βρει με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς. «Κερδίσαμε, είπε, μια μάχη με την τρόικα, η εστίαση έχει υποχρέωση να αποδειξει ότι η νίκη αυτή θα είναι μόνιμη». Υπέρ του συστήματος που πρότεινε το υπουργείο τάχθηκε και ο πρόεδρος των αλυσίδων εστίασης κ. Θ. Παπανικολάου τονίζοντας ότι ο κλάδος έχει δεσμευτεί για περαιτέρω μειώσεις στις τιμές.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ


Με τους 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές,  ξεκινά τη Δευτέρα η εφαρμογή του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων  για το 2013. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες 2.234 σχολικοί φύλακες και 50 οδηγοί- τεχνικοί του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, των οποίων επίσης οι ειδικότητες καταργήθηκαν με το πολυνομοσχέδιο.
Με βάση τη συμφωνία με την τρόικα ακολουθούν το Σεπτέμβριο 700 εκπαιδευτικοί, 3.496 δημοτικοί αστυνομικοί, 1.250 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, 1.000 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και 550 υπάλληλοι άλλων υπουργείων.
Και 8.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών
Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν μετατάξεις περίπου 8.000 εκπαιδευτικών με βάση νέα κριτήρια, αρχής γενομένης από 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών)
Ακόμη 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
Η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου και μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης .
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την ΟΛΜΕ
Για το λόγο αυτό η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας από τις τοπικές ΕΛΜΕ.



aftodioikisi.gr

OI EΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ε. ΜΑΛΗ - Γ. ΜΑΡΟΥΛΑΣ Ο.Ε. 564 "ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ - ΜΑΥΡΩΝΗ" (Α1.1) Βρέφη 2 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 7:00 - 15:30
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
- ΧΙΟΣ
10
564 "ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ - ΜΑΥΡΩΝΗ" (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 15:30
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
- ΧΙΟΣ
22
ΚΟΝΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 623 "ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ" (Α1.1) Βρέφη 2 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΧΙΟΣ,
ΒΡΟΝΤΑΔΕΣ, ΘΥΜΙΑΝΑ, ΝΕΧΩΡΙ,
ΚΑΜΠΟΧΩΡΑ
5
623 "ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ" (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΧΙΟΣ,
ΒΡΟΝΤΑΔΕΣ, ΘΥΜΙΑΝΑ, ΝΕΧΩΡΙ,
ΚΑΜΠΟΧΩΡΑ
16
ΜΕΡΓΕ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ 5822 "ΚΑΡΑΜΕΛΑ" (Α1.1) Βρέφη 2 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 7:00 - 15:00
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΧΙΟΣ,
ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ, ΝΕΟΧΩΡΙ, ΧΑΛΚΕΙΟΣ
18
5822 "ΚΑΡΑΜΕΛΑ" (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 15:00
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΧΙΟΣ,
ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ, ΝΕΟΧΩΡΙ, ΧΑΛΚΕΙΟΣ
27
ΚΛΑΠΠΑ ΜΑΡΙΕΤΤΑ 20163 "ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ" (Α1.2) Βρέφη 8 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 7:15 - 15:30
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΠΟΛΗ ΤΗΣ
ΧΙΟΥ, Δ.Ε. ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ, Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ
ΜΗΝΑ
6
20163 "ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ" (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:15 - 15:30
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΠΟΛΗ ΤΗΣ
ΧΙΟΥ, Δ.Ε. ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ, Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ
ΜΗΝΑ
14
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΙΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.Χ.)
20194 "ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ" (Α1.2) Βρέφη 8 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 7:30 - 15:30
Σίτιση: ΝΑΙ
22 Μετακίνηση: ΟΧΙ
Υλοποίηση Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), www.eetaa.gr Ημερομηνία 21/07/2013 Σελίδα 1 από
(*)Οι προσφερόμενες θέσεις των δομών ενδέχεται να μην ταυτίζονται με τις καλυπτόμενες από την Σύζευξη θέσεις καθώς αυτές συνδέονται με τον παρεχόμενο ανά Περιφέρεια Προϋπολογισμό.
3ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014 (Πρόσκληση 1360/19.6.2013)
Δράση εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ
Περιφέρεια : Βορείου Αιγαίου
Νομός : Χίου Δομές στο Νομό: 18
 Δομές στον ΟΤΑ: 18
ΦΟΡΕΑΣ Κωδ. Επωνυμία Δομής Κατηγορία δομής - Ηλικίες Θέσεις(*)
παιδιών
ΟΤΑ Δομής: Δήμος Χίου
Τιμή ανά
θέση
Στοιχεία προσφοράς Στοιχεία μετακίνησης
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΙΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.Χ.)
20194 "ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ" (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:30 - 15:30
Σίτιση: ΝΑΙ
28 Μετακίνηση: ΟΧΙ
20199 "ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ" (Α1.2) Βρέφη 8 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 7:00 - 15:00
Σίτιση: ΝΑΙ
15 Μετακίνηση: ΟΧΙ
20199 "ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ" (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 15:00
Σίτιση: ΝΑΙ
25 Μετακίνηση: ΟΧΙ
20203 ΚΔΑΠ "ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ" (Γ) Παιδιά από την ηλικία
εγγραφής τους στην
υποχρεωτική εκπαίδευση έως
12 ετών και παιδιά με
ελαφριάς μορφής κινητικά ή
αισθητηριακά προβλήματα
50 1.400,00 Ωράριο: 13:30 - 21:30 Μετακίνηση: ΟΧΙ
ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ 20549 ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ
"ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ"
(Α1.2) Βρέφη 8 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 07:30 - 15:30
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΧΙΟΣ -
ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
8
20549 ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ
"ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ"
(Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 07:30 - 15:30
Σίτιση: ΝΑΙ
Μετακίνηση: ΝΑΙ
Κόστος μετακίνησης για 11 μήνες: 550
Εξυπηρετούμενες Περιοχές: ΧΙΟΣ -
ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
12
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ 66 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΧΙΟΥ '' ΠΕΡΙΒΟΛΙ'' (Δ) Παιδιά με αναπηρία ή/και
έφηβοι ή/και άτομα με νοητική
υστέρηση ή/και κινητική
αναπηρία
30 5.500,00 Ωράριο: 7:00 - 15:00 Μετακίνηση: ΟΧΙ
92 ΚΔΑΠ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ''ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ'' (Γ) Παιδιά από την ηλικία
εγγραφής τους στην
υποχρεωτική εκπαίδευση έως
12 ετών και παιδιά με
ελαφριάς μορφής κινητικά ή
αισθητηριακά προβλήματα
45 1.400,00 Ωράριο: 13:00 - 21:00 Μετακίνηση: ΟΧΙ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ & ΕΡΑΤΩ ΚΛΗΜΗ Ο.Ε. 30564 "ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ" (Α1.2) Βρέφη 8 μηνών έως
2,5 ετών
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΟΧΙ
3 Μετακίνηση: ΟΧΙ
30564 "ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ" (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.100,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΟΧΙ
7 Μετακίνηση: ΟΧΙ
Υλοποίηση Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), www.eetaa.gr Ημερομηνία 21/07/2013 Σελίδα 2 από
(*)Οι προσφερόμενες θέσεις των δομών ενδέχεται να μην ταυτίζονται με τις καλυπτόμενες από την Σύζευξη θέσεις καθώς αυτές συνδέονται με τον παρεχόμενο ανά Περιφέρεια Προϋπολογισμό.
3ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014 (Πρόσκληση 1360/19.6.2013)
Δράση εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ
Περιφέρεια : Βορείου Αιγαίου
Νομός : Χίου Δομές στο Νομό: 18
 Δομές στον ΟΤΑ: 18
ΦΟΡΕΑΣ Κωδ. Επωνυμία Δομής Κατηγορία δομής - Ηλικίες Θέσεις(*)
παιδιών
ΟΤΑ Δομής: Δήμος Χίου
Τιμή ανά
θέση
Στοιχεία προσφοράς Στοιχεία μετακίνησης
Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ
ΧΙΟΥ
37080 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
46 Μετακίνηση: ΟΧΙ
37102 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
23 Μετακίνηση: ΟΧΙ
37111 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
21 Μετακίνηση: ΟΧΙ
37116 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ (Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
12 Μετακίνηση: ΟΧΙ
37120 ΠΑΙΔΙΚΟΣ & ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΦΛΟΙΣΚΟΥ
(Α1.2) Βρέφη 8 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
14 Μετακίνηση: ΟΧΙ
37120 ΠΑΙΔΙΚΟΣ & ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΦΛΟΙΣΚΟΥ
(Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
43 Μετακίνηση: ΟΧΙ
37122 ΠΑΙΔΙΚΟΣ & ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΚΑΛΟΥΤΑ
(Α1.2) Βρέφη 8 μηνών έως
2,5 ετών
3.500,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
20 Μετακίνηση: ΟΧΙ
37122 ΠΑΙΔΙΚΟΣ & ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΚΑΛΟΥΤΑ
(Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
46 Μετακίνηση: ΟΧΙ
37127 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ(Α2) Προ-νήπια από 2,5 ετών
έως την ηλικία εγγραφής τους
στην υποχρεωτική εκπαίδευση
2.800,00 Ωράριο: 7:00 - 16:00
Σίτιση: ΝΑΙ
24 Μετακίνηση: ΟΧΙ

OI ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Οι επιδοτούμενες θέσεις σε Βρεφικούς & Παιδικούς Σταθμούς
Στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», για την περίοδο 2013 - 2014, παρουσιάζονται οι προσωρινοί πίνακες επιλέξιμων Δομών ανά Νομό, για τη φιλοξενία σε Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - με Αναπηρία) Κ.Δ.Α.Π. - μεΑ.
Υπενθυμίζεται ότι, στόχος της Δράσης είναι η αύξηση των δυνατοτήτων της απασχόλησης και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία. 
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνσή τους, προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
Σε ποιους απευθύνεται
1. Δομές
Δομές που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ως:
- Βρεφικοί Σταθμοί
- Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
- Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας
- Παιδικοί Σταθμοί
- Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), και
- Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. - μεΑ).
Οι ως άνω Δομές, κατά την υποβολή της αίτησης φορέων, δύνανται να είναι ή να ανήκουν σε:
- Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου αυτών.
- Επιχειρήσεις του ιδιωτικού δικαίου ή Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του άρθρου 741 του αστικού κώδικα, που νομίμως έχουν τη δυνατότητα παροχής αυτών των υπηρεσιών.
2. Μητέρες 
Γυναίκες, που είναι:
- Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και
- μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία
και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΠΟΒΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ!!!!




Δεν έχει όρια για άλλη μια φορά το θράσος των Τούρκων, αφού ακόμη και την ώρα (15:00) που ξεσπούσε η πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, αυτοί θέλησαν να προκαλέσουν.

Σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων και μέσα στα Ελληνικά ύδατα ένα μεγάλο τουρκικό αποβατικό γεμάτο με άρματα μάχης,συνοδευόμενο από μία (1) φρεγάτα έκαναν προκλητική πορεία από την περιοχή Κασονήσι και ενώ πέρασαν πολύ κοντά από το Μακρονήσι στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Νησί, συνέχισαν με κατεύθυνση τη περιοχή της Σμύρνης.
Στις 4 περίπου το απόγευμα κοντά στη περιοχή ανοιχτά του Κοκκαρίου, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου ερχόμενο από το Βαθύ, ''μάγκικα'' έβαλε πλώρη κατά πάνω τους, αναγκάζοντας τους Τούρκους να παρεκλίνουν την πορεία τους στα δικά τους ύδατα!
Αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες του Λιμεναρχείου Σάμου που παρόλο ότι είχαν κόντρα τους βορείους ανέμους δεν υπολόγισαν ούτε τα τουρκικά πολεμικά σκάφη και έφτασαν σε απόσταση 50 μέτρων δίπλα τους, αναγκάζοντάς τους να ''υποχωρήσουν''!


ALERT.GR.BLOGSPOT.COM

ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ : ΕΝΟΧΟΣ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ , ΑΘΩΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ




Εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Χίο σχετικά με το βαρύτατο τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου πριν από 7,5 χρόνια.
Σύμφωνα με αυτήν και παρά περί του αντιθέτου πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, αθωώθηκε ο εφημερεύον γιατρός παθολόγος Γ.Μ., ενώ κρίθηκε ένοχος ο ιδιωτικός φύλακας του εργοστασίου της ΔΕΗ Γ. Π. που καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της δημοσιογράφου.

Στην ουσία δηλαδή και δεδομένης της αθώωσης του εφημερεύοντος γιατρού, κατά την απόφαση του Εφετείου οι ευθύνες βαρύνουν το χειρουργό γιατρό, εφημερεύοντα τότε στη Χειρουργική Κλινική Α. Ρ. που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση και στον οποίο παραπέμφθηκε από τον Γ.Μ  το περιστατικό του εγκεφαλικού επεισοδίου της δημοσιογράφου.

Το επεισόδιο προήλθε από σχάση της σπονδυλικής αρτηρίας που προκάλεσε ο φύλακας του εργοστασίου τραβώντας την από το λουρί της τσάντας που είχε κρεμασμένη στο λαιμό της.

Ο χειρουργός δεν δικάστηκε όμως από το Εφετείο, αφού σύμφωνα με το νόμο για εκκρεμείς υποθέσεις που επέσυραν ποινές μέχρι έξι μήνες φυλάκισης, ο οποίος στο μεταξύ ψηφίστηκε, τέθηκε η σε βάρος του κατηγορία στο αρχείο.

πηγη madata.gr