Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Στις 10 Καλύτερες Ομάδες Οι Μίνι Παίδες Του ΝΟΧ


Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πέρασε η ομάδα υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων (γεν. 2001) του ΝΟ Χίου. Η ομάδα του Μιχάλη Φωτεινού πέτυχε 3 νίκες ενώ ηττήθηκε μόνο από τον ΠΑΟΚ και έτσι προκρίθηκε ως 2η στον όμιλο της Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο το τριήμερο 20-22/6/2014. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΝΟ Χίου - ΠΑΟΚ: 9-12
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-3,2-5, 2-3
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Καφεζής Ζ. 2 , Βλυσίδης 3 , Μαρουλάς 2, Γδύσης 2

ΑΘΩΣ Χαλκιδικής - ΝΟ Χίου: 2-18
Τα οκτάλεπτα: 0-9, 0-0, 0-4, 2-5
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Βούμβας 2, Ψυχιάς 2 , Καφεζής Ζ. 2, Βλυσίδης 1, Γκίλλας 1, Καφεζής Γ. 4, Μαρουλάς 2, Γδύσης 4

ΝΟ Χίου - ΓΣ Ηρακλής: 22-4
Τα οκτάλεπτα: 9-1, 5-0, 2-2, 6-1
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Φραγκιαδούλης 3, Ψυχιάς 4, Καφεζής Ζ. 2, Γκίλλας 1, Καφεζής Γ. 2, Μαρουλάς 2 , Κλεισσάς 1, Γδύσης 4, Αγιασμάτης 2, Βορριάς 1

ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ - ΝΟ Χίου: 2-13
Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-0, 0-4, 2-7
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Φραγκιαδούλης 1, Ψυχιάς 1, Καφεζής Ζ. 1, Βλυσίδης 1, Γκίλλας 1, Καφεζής Γ. 1, Μαρουλάς 4, Γδύσης 1, Αγιασμάτης 2

Ομάδα Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων ΝΟΧ 2013-14
Ομάδα Πόλο Μίνι Παίδων ΝΟΧ 2013-14
Σύνθεση Ομάδας
1) Σταμάτης Κούτης (Τερμ.)
2) Διονύσης Βορριάς
3) Κων/νος Μόκκας
4) Νίκος Βλυσίδης
5) Μάρκος Μαρουλάς
6) Γιάννης Καφεζής
7) Χάρης Καφεζής
8) Μιχάλης Αγιασμάτης
9) Κώστας Κλεισσάς
10) Θανάσης Γδύσης
11) Νίκος Γκίλλας
12) Γιάννης Σκαπινάκης
13) Νίκος Καρτάλης
14) Αργύρης Φραγκιαδούλης
15) Γιάννης Ψυχιάς
16) Πέτρος Βούμβας

Προπονητής: Μιχάλης Φωτεινός
Έφορος: Δημήτρης Σκαπινάκης

noxiou.gr

"Ιεραποστολικών" δραστηριοτήτων συνέχεια μιας προτεσταντικής κίνησης


Για μία ακόμη χρονιά, σε συνέχεια προηγούμενων προσηλυτιστικών δραστηριοτήτων της, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»προγραμματίζει μία ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία«Ιησούς του Ναυή 7», το χρονικό διάστημαμεταξύ 9 και 17 Ιουλίου 2014, στους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη πίστη.
Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα θεωρεί την Ορθόδοξη πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν.
Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κηρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΔ/ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ


Από το Τοπικό Όργανο Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.ΧΙΟΥ ανακοινώνεται ότι το μήνα Σεπτέμβριο και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα πραγματοποιηθεί μονοήμερο σεμινάριο για τους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των τοπικών πρωταθλημάτων.
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:
Α. Γραπτές εξετάσεις
Β. Κατευθυντήριες γραµµές νέας αγωνιστικής περιόδου – τροποποιήσεις κανόνων παιχνιδιού.
Γ. Ανάλυση περιπτώσεων αγώνα από UEFA-FIFA DVD και σηµεία που χρήζουν περαιτέρω επισήμανσης.
Δ. Υπογραφή διοριστήριου
Ε. Αγωνιστικά τεστ.
Όσοι από τους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των τοπικών πρωταθλημάτων, επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό καθώς και δικαίωμα να αγωνίζονται κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο, πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν αίτηση μέχρι την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 στα γραφεία της Ένωσης (Αγ.Αποστόλων 17).
Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν εξετάσεις από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ), οι παρατηρητές διαιτησίας από ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ, καθώς και όλοι τους αντίγραφο ποινικού μητρώου.
Την αίτηση μπορούν να τα προμηθευτούν από τα γραφεία της Ένωσης.
Όσοι δεν έχουν τις ανωτέρω εξετάσεις, δεν δύναται να λάβουν μέρος στο σεμινάριο καθώς και δικαίωμα να αγωνίζονται κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Η εξεταστέα ύλη είναι αναρτημένη στο site της ΕΠΟ στην ενότητα Διαιτησία – Εξεταστέα Υλη Σεμιναρίων 2014-2015.
Η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση.
 

Έρχονται εκπτώσεις 40% στο «πόθεν έσχες» και μείωση αντικειμενικών τιμών


Εκπτώσεις στις αντικειμενικές τιμές για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με στόχο να υπάρξει μείωση μέχρι 40% στο ποσό των δαπανών που πρέπει να δικαιολογήσουν οι φορολογούμενοι με βάση το «πόθεν έσχες» προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Αν κάποιος αγοράσει ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ για να δικαιολογήσει το «πόθεν έσχες», θα πρέπει να αποδείξει στην Εφορία πού βρήκε τα 150.000 ευρώ και όχι το ποσό των 250.000 ευρώ που είναι η αντικειμενική. Η έκπτωση του 40% θα ισχύει μόνο για το «πόθεν έσχες» και όχι για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ακινήτων και των φόρων μεταβίβασης.
Σύμφωνα με παράγοντες της κτηματαγοράς, με τη νέα ρύθμιση θα ξεμπλοκάρουν εκατοντάδες συμβόλαια που έχουν κλείσει και βρίσκονται στον αέρα καθώς οι αγοραστές δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τα χρήματα που αναγράφονται στο συμβόλαιο.
Οι τιμές στις οποίες κλείνεται μια συμφωνία είναι χαμηλότερες κατά 50%-60% από τις τιμές της Εφορίας. Κτηματομεσίτες και συμβολαιογράφοι κάνουν λόγο για τυφλό «πόθεν έσχες» που υπολογίζεται με βάση τις εκτός πραγματικότητας πλέον αντικειμενικές αξίες και προκαλεί αλυσιδωτές παρενέργειες δημιουργώντας αγορά των «ολίγων» οι οποίοι μπορούν να αποκτούν ακίνητα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και ταυτόχρονα να καλύπτουν με τα εισοδήματα τους τη δαπάνη απόκτησης.
Πηγή: Έθνος

aftodioikisi.gr

Οδηγίες για το TAXISnet – Ποιες υπηρεσίες αλλάζουν


Με στόχο να ενσωματώσει τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές του 2014 και κυρίως τις άμεσα αναγκαίες ρυθμίσεις λόγω της εφαρμογής του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, το υπουργείο Οικονομικών προβαίνει σε προσαρμογές μικρής κλίμακας στο νέο TAXISnet.
Ειδικότερα, προκειμένου να προχωρήσει στην παραμετροποίηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που λειτουργούν παραγωγικά, το υπουργείο προκήρυξε πρόχειρο διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου. Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη υπολογίζεται σε 123.000 ευρώ και ο ανάδοχος θα παραδώσει το λογισμικό σταδιακά και μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία έναρξης του έργου.
Μεταξύ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του συστήματος TAXISnet που απαιτούν προσαρμογή είναι:
-     υποβολή της οριστικής δήλωσης ΦΜΥ οικονομικού έτους 2014 για περίοδο αποδοχών 01/01/2013 – 31/12/2013
-    υποβολή προσωρινής δήλωσης παρακρατούμενων και προκαταβλητέων φόρων από μισθωτή εργασία και συντάξεις καθώς και από αμοιβές επιχειρηματικής δραστηριότητας 2014
-    υποβολή δηλώσεων εισοδήματος νομικών προσώπων – για το οικονομικό έτος 2014 υπάρχουν νέες εκδόσεις εντύπων για τα έντυπα Ε5,Φ10,Φ13.Τα έντυπα Φ11 και Φ14 καταργούνται και οι κανόνες επιχειρησιακής λογικής που διέπουν τα εν λόγω έντυπα ενσωματώνονται στα Φ10 και Φ13 αντίστοιχα
-    τροποποίηση της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (έντυπο Φ2) και εκκαθαριστικής δήλωσης (έντυπο Φ1) ως προς τον τρόπο πληρωμής (τροποποίηση του αριθμού των δόσεων και του τρόπου υπολογισμού τους). Διαχείριση των περιπτώσεων όπου υπάρχει υποβολή τροποποιητικής περιοδικής δήλωσης λόγω μείωσης του οφειλόμενου φόρου με προσαρμογές στους κανόνες των κωδικών του εντύπου και δημιουργία ΑΦΕΚ μείωσης κατά την αποστολή των δηλώσεων στο TAXIS
-    προσαρμογή των εντύπων Ε20 και Ε21 για την υποδοχή του αρχείου βεβαιώσεων αποδοχών και την αυτόματη συμπλήρωση του πίνακα 2 από τα στοιχεία της προσωρινής δήλωσης
-    υποβολή του Εντύπου Ειδικού Φόρου Ακινήτων έτους 2014.

aftodioikisi.gr

Ενιαίο στα «χαρτιά» το μισθολόγιο στο Δημόσιο – Απόφοιτος δημοτικού με μισθό 1.848 ευρώ και απόφοιτος ΑΕΙ με 1.610


Επανέρχονται στην επιφάνεια περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν πως στο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο παραμένει… ενιαίο μόνο στα «χαρτιά». Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», υπάλληλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, απόφοιτος δημοτικού, λαμβάνει μηνιαίο μισθό ύψους 1.848 ευρώ, ενώ υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει μηναίες αποδοχές ύψους 1.610 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο μέσος μισθός για υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ, ανέρχεται στα 2.672. ευρώ. Ωστόσο υπάλληλος με τα ίδια προσόντα, που εργάζεται όμως στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, φορέας που εποτεύεται από το ίδιο το υπουργείο, λαμβάνει μισθό ύψους 3.326 ευρώ.
Πρόκειται για δύο παραδείγματα που δείχνουν ότι παραμένουν οι ανισότητες στο «ενιαίο» μισθολόγιο στο δημόσιο, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των υπαλλήλων υπέστησαν σημαντικές περικοπές. Απαντώνται περιπτώσεις στις οποίες οι αποδοχές των εργαζομένων απέχουν αισθητά από τα προσόντα ή τις αρμοδιότητές τους.

aftodioikisi.gr