Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ



Γεωπόνοι αλλά και κτηνίατρος του ΕΛΓΑ βρίσκονται στη Χίο, προκειμένου να προχωρήσουν σε εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί η φυτική και ζωική παραγωγή από την πύρινη λαίλαπα.

ANTIΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ



Προκειμένου να ενημερωθούν για το μέγεθος της καταστροφής και να συζητήσουν με τους αρμόδιους φορείς του νησιού, θα μεταβεί αύριο αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει αύριο στη Χίο
Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τις βουλευτές Χαρά Καφαντάρη και Αγνή Καλογερή, τον περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Αιγαίου, Βασίλη Τεντόμα και τον υπεύθυνο οργανώσεων Αιγαίου, Άγγελο Μανταδάκη.

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ



20/8/12
Το δέντρο που πληγώναμε...

Τα ωραιότερα μέρη τις Χίου θα τα θυμόμαστε όπως ήταν πριν από την πρόσφατη καταστροφή, γιατί θα κάνουμε πολύ καιρό να τα ξαναδούμε ίδια. Αυτή η ζωή και ομορφιά του δάσους που έκανε τόσα πολλά χρόνια να δημιουργηθεί, καταστράφηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

13.45 OΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ




Εξακολουθεί να καίει και να αφανιζει η καταστροφική φωτιά  στη Χιο, για τρίτη ημέρα , εμ αναυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργιες και δασικές εκτάσεις .
Η  φωτια συνεχίζει και καίει στα νότια με τη μεγαλύτερη εστία στην Παναγία τη Σικελιά.Στις υπόλοιπες περιοχές των Νοτιοχώρων ελεγχεται η κατασταση πάντα με το φόβο των αναζωπυρώσεων
Το εφιαλτικό σενάριο  όμως  για την μεταφορά της και στα Βορειόχωρα έχε ξεκινήσει Βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει στην δυτική πλευρά της Σιδηρούντας οι κάτοικοι της Βολισσου ετοιμάζουν αντιπυρικό μέτωπο. Ο κυνηγητικός σύλλογος κάλεσε τα μέλη του να συνδράμουν. Την βοήθεια των κατοίκων και εθελοντών ζητα και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Πιτιούς, ιδιαίτερα στην περιοχή Γιαννακι, που  ενδεχόμενη πυρκαγιά θα είχε ως αποτέλεσμα να καεί  και όλο το βόρειο μέρος της Χίου .
Το Επιμελητήριο Χιου απευθύνει έκκληση για προσφορές σε νερά χυμούς και ξηρά τροφή καθώς και σε καταλύμματα για την φιλοξενία εθελοντών που έρχονται από Σαμο και Ικαρία σε μια ώρα περίπου για να ενισχυσουν το έργο των δυνάμεων . Στη Σιδηρουντα τραυματίστηκε ελαφρα και ενας πυροσβεστης 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




«Εδώ και δύο ημέρες είμαστε μάρτυρες μίας τεράστιας οικολογικής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που προκαλεί οδύνη και θλίψη σε όλους.
Από την πρώτη στιγμή η Πολιτεία παλεύει με όσες δυνάμεις διαθέτει: Οχήματα, πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, οργανωμένοι εθελοντές και δυνάμεις του στρατού μπήκαν στη μάχη.
Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες μας που μάχονται με αυτοθυσία καθώς και τις ένοπλες δυνάμεις που δίνουν το παρών στα μέτωπα, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αποστολή όλων των διαθέσιμων μέσων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Χίο.
Το επόμενο βήμα, μετά την κατάσβεση, είναι να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί και να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον.
Και κάτι τελευταίο: Αυτή τη στιγμή κρινόμαστε όλοι. Όσοι κάνουν μικροπολιτική πάνω στις στάχτες κρίνονται και αυτοί.»

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Δυνάμεις που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά της Χίου χθες Κυριακή 19 Αυγούστου 2012:

·         120 Πυροσβέστες με 50 οχήματα
·         110 Άτομα πεζοπόρο της ΠΥ
·         1 Πυροσβεστικό του Στρατού
·         75 Στρατιώτες (πεζοπόρο)
·         60 Οργανωμένοι εθελοντές
·         12 Υδροφόρες (ΟΤΑ και ιδιωτών)
·         2 Ερπυστριοφόρα - ισοπεδωτές του Στρατού
·         Τρακτέρ και σκαπτικά ιδιωτών
·         4 Οχήματα μεταφοράς προσωπικού της ΠΥ
·         4 Οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 1 λεωφορείο του Στρατού
·         4 Οχήματα γενικής χρήσης του Στρατού
Εναέρια μέσα:
·         5 Πυροσβεστικά ελικόπτερα
·         2 Ελικόπτερα Σινούκ του Στρατού με κάδο
·         9 Πυροσβεστικά Αεροσκάφη
Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα αεροσκάφη επιχειρούν με ιδιαίτερη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί με μεταφορά προσωπικού και μέσων από Μυτιλήνη, Θεσ/νικη, Αθήνα και Πειραιά.
Επίσης από το Στρατό διατέθηκε ένα C-130 για τη μεταφορά προσωπικού μεταξύ των οποίων και 54 άτομα της ομάδας ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ
Η ενίσχυση με μέσα και προσωπικό από την Αθήνα έγινε με το αρματαγωγό «ΣΑΜΟΣ» που έδεσε στο Λιμένα των Μεστών

Λ.Α.Σ. ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ : ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Επειδή οι μετανοούσες Μαγδαληνές του δήμου Χίου και της Περιφέρειας συνεχίζουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στο έγκλημα που συντελέστηκε για πολλοστή φορά στη Χίο  για το οποίο είναι συνυπεύθυνες μαζί με τις συγκυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όποιων άλλων του παρελθόντος, επειδή ακόμα και σήμερα ξεπουλούν βουνά παραλίες και λιμάνια σε επίδοξους επενδυτές, για να δείξουμε το μέγεθος της υποκρισίας τους, το μέγεθος του φαρισαϊσμού τους, το μέγεθος της πολιτικής ξετσιπωσιάς, παραθέτουμε αυτούσια της εισήγηση της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου στις 26-3-2012.
Η συγκεκριμένη εισήγηση ουδέποτε αποτέλεσε θέμα του ΔΣ, αφού ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης και ο πρόεδρός του Κλεισσάς Ηλίας, ουδέποτε δέχτηκαν να μπει θέμα στο ΔΣ.