Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013 ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 20 Φλεβάρη 2013 στις 11 πμ στην Πλατεία
                                                             Η αποχή είναι συνενοχή……
Η δικαίωση για  όλους  τους συνδικαλιστικούς φορείς,  που κάθε φορά ζητούν από τους πολίτες να κατέβουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις , ήρθε  δια στόματος υπουργού , που ζητά να επανεξεταστεί το κατοχυρωμένο από το σύνταγμα δικαίωμα για κήρυξη απεργίας.
Αυτό από μόνο του αποδεικνύει  τον φόβο που νιώθουν οι κυβερνώντες κάθε φορά που ο λαός κατεβαίνει στους δρόμους και αγωνίζεται. Η προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε απεργιακής κινητοποίησης,  που έντεχνα καλλιεργούν  τα πολιτικά κατευθυνόμενα ΜΜΕ , έπεσε στο κενό. Κάθε προσπάθεια στροφής πολιτών ,που απεργούν και αγωνίζονται, απέναντι σε αυτούς που ταλαιπωρούνται και εξοργίζονται απέτυχε..
Οι πολίτες ταλαιπωρούνται όταν δεν υπάρχουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή  όταν δεν λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες . Όμως οι ίδιοι πολίτες γνωρίζουν ότι ταλαιπωρούνται μήνες ολόκληρους  σε ουρές για να επισκεφτούν γιατρό, ή , να κάνουν ιατρικές εξετάσεις , απαραίτητες για την υγείας τους . Οι ίδιοι αυτοί πολίτες χρόνια,  προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά τους εφόδια, που τα χρυσοπληρώνουν, για να καταλήξουν άνεργα μετά από χρόνια σπουδών. Οι ίδιοι αυτοί πολίτες προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανέχειας.
Ο θυμός, η οργή και η απόγνωση των πολιτών που αγωνίζονται στους δρόμους , είναι αυτό που φοβίζει τους κυβερνώντες, Γνωρίζουν ότι η κοινωνική συναίνεση είναι απαραίτητη προκείμενου να περάσει κάθε μέτρο και κάθε νομοσχέδιο.  Εφαρμόζοντας την τακτική της μεθόδευσης,  προσπαθούν να αποδυναμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας , νομίζοντας ότι φοβίζοντας τον λαό, θα επιβάλλουν την πολιτική τους.
Μια πολιτική που δεν είναι πια αποδεχτή  ούτε στους ιδίους τους οπαδούς των δικών τους κομμάτων.. Μια πολιτική που κατάφερε να ξεπεράσει τα κομματικά όρια ανάμεσα σε κάθε πολίτη και να ενώσει το δικαίωμα όλων για  μια ανθρώπινη και κοινωνικά δίκαιη κοινωνία.
Αυτό κατάφεραν …Και αυτό φοβηθήκαν… Η κάθε απεργία που προκηρύσσεται  αποτελεί ένα «αγκάθι» στο δήθεν ρόδινο δρόμο της ανάπτυξης που σχεδιάζουν… χρόνια τώρα!!
Η κάθε μια παρουσία πολίτη στις απεργιακές συγκεντρώσεις  είναι εφιάλτης στον ύπνο των κυβερνώντων.. Νιώθουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν , να τιμωρήσουν και να φοβίσουν ένα λαό που ζητά αξιοπρεπή διαβίωση..
Η συμμέτοχη σου στην απεργία , είναι ο φόβος τους. Η αποχή σου είναι το λιθαράκι που αφαιρείς από τον δρόμο της καταστροφής που μας  οδηγούν.. Η επιλογή είναι δική σου. Οι συνέπειες της όμως αφορούν,   όλους μας. Σκέψου….
                Αν κουραστείς, αν απογοητευτείς θα νικήσουν .  Οι αγώνες δεν ήταν ποτέ εύκολοι, δεν ήταν ποτέ μια κ έξω, αλλά δεν ήταν και ποτέ χαμένοι. Δίνουμε  μάχες επιμένουμε, αγωνιζόμαστε ,  πείθουμε την κοινωνία για το δίκιο των αιτημάτων μας, ξεσηκώνουμε τον λαό μας. Στο τέλος θα τους λυγίσουμε,  θα τους νικήσουμε, θα τους υποχρεώσουμε  να αντιληφθούν  ότι δεν μπορούν να τα φορτώνουν όλα στον λαό στα μόνιμα υποζύγια.  Θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική Αυτό κάνουν και οι λαοί της Νότιας Ευρώπης  δυο  χρόνια τώρα.

Όλοι μαζί διεκδικούμε
Εδώ και τώρα υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας , της φτώχειας, της εξαθλίωσης .
Ανάκληση της επιστράτευσης και των αντιδημοκρατικών μέτρων
Την προστασία του κοινωνικού κράτους με την διατήρηση και επέκταση των δομών του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»  και του «ΚΗΦΗ».
Ασφαλείς, φθηνές, συχνές θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες
Πραγματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους (Νοσοκομείο, ΕΟΠΥΥ, Μικροβιολογικές εξετάσεις, τηλεφωνικό ραντεβού)
Την διατήρηση και επέκταση του Πανεπιστημίου  μας
Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
Το δικαίωμα μας στην ζωή

Όλοι μαζί στην Πλατεία στις 11.00 πμ
Την Τετάρτη  20 Φλεβάρη 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α ΄ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ - ΛΑΙΛΑΠΑΣ   0 - 0
ΑΤΛΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ    0 - 5
ΚΟΦΙΝΑΣ - ΚΑΡΥΕΣ  2 - 5
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ   1 - 0
ΠΥΡΓΟΣ - ΔΑΦΝΗ   2 - 2
ΟΜΗΡΟΣ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ   2 - 1
ΚΑΝΑΡΗΣ - ΕΛΑΤΑ   5 - 1



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΝΑΡΗΣ  54
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   47
ΔΑΦΝΗ   46
ΟΜΗΡΟΣ   42
ΚΑΛΑΜΩΤΗ  33
ΗΡΑΚΛΗΣ   25
ΠΥΡΓΟΣ  24
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ   24
ΛΑΙΛΑΠΑΣ    23
ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ    22
ΕΛΑΤΑ     18
ΑΤΛΑΣ    16
ΚΑΡΥΕΣ    9
ΚΟΦΙΝΑΣ    5

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - Α.Ε.ΧΙΟΥ    1 - 0
ΦΑΡΚΑΙΝΑ - ΛΕΩΝ     0 - 2
ΔΟΞΑ - ΚΛΑΣΣΙΚΟ     2 - 4
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ   6 - 0
ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ - ΚΥΒΕΛΗ   0 -4
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ  0 - 3(α.α.)
ρεπό : ΕΝΩΣΗ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  51
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ   41
ΚΥΒΕΛΗ    40
ΛΕΩΝ     32
ΘΥΕΛΛΑ    30
ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ    18
Α.Ε. ΧΙΟΥ    18
ΕΝΩΣΗ     18
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ    17
ΦΑΡΚΑΙΝΑ  12
ΚΛΑΣΣΙΚΟ    12
ΔΟΞΑ    11
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ     4

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ : ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Μετά τον πρώην αντιπρόεδρο Θόδωρο Πάγκαλο, και ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου τάχθηκε, με δηλώσεις του στο Real fm, υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.
«Είμαι αντίθετος στις απολύσεις, γιατί ήδη υπάρχουν τεράστια θέματα με την ανεργία στη χώρα μας. Είμαι όμως και υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο. Αυτό βέβαια είναι θέμα του Συντάγματος», είπε.
aftodioikisi.gr

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ : ΟΡΙΣΘΗΚΑΝ , 11 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ , ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ



Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με το «μπλόκο» υπουργών, δικαστικών, με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή (11 μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου) η συγκρότηση του πρωτοβάθμιου κοινού  πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των φορέων του, δηλαδή: α) το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), β) το Εθνικό Τυπογραφείο και γ) το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:
1.Κωνσταντίνα Γκαβαρδίνα, Πρωτοδίκη ΔΔ του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Γεράσιμο Κοκκίνη, Πρωτοδίκη ΔΔ του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.
2.Κωνσταντίνο Κυριόπουλο, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μέλος, με αναπληρώτρια την Αγγελική Βενάρδου, Δικαστική Αντιπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
3.Σπυρίδων Ντουντουδάκη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Χροναίο, Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών.
Γραμματέας ορίζεται η Ευθυμία Φώτου, μόνιμη υπάλληλος του Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ., με βαθμό Δ’ του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Διοικητικού του Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ., με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Χαρακοπούλου, μόνιμη υπάλληλο του Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ., με βαθμό Δ’ του κλάδου ΠΕ Διοικητικής Οργάνωσης, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Διοικητικού του Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ.
aftodioikisi.gr

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 1.200 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ



Σε 1.200 προσλήψεις (διοικητικοί υπάλληλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές,γιατροί, φαρμακοποιοί, γεωπόνοι, και προσωπικό καθαριότητας) σε επτά κοινωνικές δομές (Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, τα Κοινωνικά Φαρμακεία κτλ.) προχωρούν οι δήμοι μέσω του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στους δήμους είτε στις συνεργαζόμενες με τους ΟΤΑ μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να μάθουν για τις διαδικασείς και την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.
Αναλυτικά οι θέσεις:
Αθηναίων: 28 θέσεις (με τη σύμπραξή του Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου «Κλίμακα»).
Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού: 21 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ομίλου για την UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης).
Αχαρνών: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Εταιρείας Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων ομογενών «Νόστος»).
Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Φυλής: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Εταιρείας Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος»).
Παλαιού Φαλήρου και Δάφνης -Υμηττού: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της «Aνοδος»).
Αγίου Δημητρίου και Αλίμου: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Άνοδος»).
Ιλίου: 21 θέσεις ( με την σύμπραξη του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Πειραιά: 37 θέσεις (με την σύμπραξη του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων)
Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ομίλου για τη UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων).
Ασπρόπυργου-Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας: 40 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού και Ερευνητικού Κέντρου Αθηνών).
Ζωγράφου και Καισαριανής: 40 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού και Ερευνητικού κέντρου Αθηνών).
Περιστερίου: 14 θέσεις (με τη σύμπραξη της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας).
Χαϊδαρίου και Αιγάλεω: 21 θέσεις(με τη σύμπραξη της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας).
Νέας Σμύρνης: 15 θέσεις (με τη σύμπραξη του «Ξένιος Ζευς»).
Ηλιούπολης: 14 θέσεις (με τη σύμπραξη της TACT Ελλάς).
Γλυφάδας: 21 θέσεις (με τη σύμπραξη της Επιστημονικής Εταιρείας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη).
Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Λυκόβρυσης – Πεύκης: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη της Επιστημονικής Εταιρείας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη).
Χαλανδρίου: 17 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας – Πορεία ΑΜΚΕ).
Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα)
Σπάτων – Αρτέμιδος, Κρωπίας, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαρκοπούλου Μεσογαίας: 17 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης«Κωστής Μπάλλας»).
Λέσβου: 13 θέσεις (με τη σύμπραξη της«Ηλιακτίδα» ΑΜΚΕ).
Αγρινίου: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη της «Διάσταση» Κοινωνική Επιχείρηση Αστική Εταιρεία).
Πάτρας: 21 θέσεις (με τη σύμπραξη της «Στήριξη» ΑΜΚΕ).
Ιωαννίνων: 20 θέσεις (με τη σύμπραξη της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης).
Λάρισας: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Εθελοντικής Ανθρωπιστικής Δράσης «Ανθρωπομανία»).
Τρικκαίων: 27 θέσεις (με τη σύμπραξη των Γιατρών του Κόσμου).
Κέρκυρας: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη του Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου «Κλίμακα»).
Νεάπολης – Συκεών: 24 θέσεις (μετη σύμπραξη του Κέντρου Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών – Εργάνη).
Κορδελιού – Ευόσμου: 17 θέσεις (με τη σύμπραξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων ΡΟΜ).
Σερρών: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Νομού Σερρών).
Παύλου Μελά: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Νέων).
Θεσσαλονίκης: 40 θέσεις (με τη σύμπραξη της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Νέων).
Χανίων: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη του «Ξένιος Ζευς»).
Ηρακλείου: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη του Κέντρου Ειδικών Παιδιών«Ζωοδόχος Πηγή»).
Με πληροφορίες από «Τα Νέα»
aftodioikisi.gr

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ , ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα μετά το μεσημέρι, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Για αύριο Τρίτη 19/2, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.
meteo.gr

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, εξελέγη Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, λαμβάνοντας 18 ψήφους, σε σύνολο 22 ψηφισάντων βουλευτών - μελών της Επιτροπής.

Στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ανήκουν: α) θεσμικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, β) θέματα συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και των άλλων Εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε., του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC) γ) θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και δ) πράξεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κανονιστικό περιεχόμενο.

Η ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΝΟ



Σε νέα 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση που γνωστοποίησε στα ΜΜΕ.
«Όπως έχει ανακοινώσει ήδη με προηγούμενα δελτία Τύπου της (5 και 6 Φεβρουαρίου 2013), η διοίκηση της ΠΝΟ κατά την συνεδρίασή της την 6 Φεβρουαρίου 2013 απεφάσισε, με μυστική ψηφοφορία, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 με Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00.
Με τη συμμετοχή της στην παραπάνω Γενική Απεργία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, η ΠΝΟ προτάσσει κατ’ αρχήν την επιβολή του επαίσχυντου, βαθύτατα αντιδημοκρατικού και αντεργατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, μέτρου ακραίας κυβερνητικής πολιτικής, για τέταρτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ναυτεργατικού κινήματος, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές της χώρας, που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.
Η διοίκηση της ΠΝΟ απαιτεί την άμεση άρση του παραπάνω μέτρου και την κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας που το επιβάλλει.
Το δεύτερο κυρίαρχο αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Το διεκδικητικό πλαίσιο της παραπάνω απεργίας περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:
·        Άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα : «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις».
Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς.
Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας
Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της Ακτοπλοΐας
Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και ανταπόκριση επιτέλους του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) στο ρόλο, για τον οποίον ιδρύθηκε
Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών, οι οποίοι, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, υφίστανται περαιτέρω εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους.
Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη και ταπεινωτική ταλαιπωρία των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, από τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων του
naftikachronika.gr

ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ



H Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης κατά των Ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είναι σε πλήρη εξέλιξη και συνεχώς ανακοινώνει και προωθεί μέτρα και ρυθμίσεις που θίγουν και τα ελάχιστα αυτά κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα του Ναυτεργατικού μας κόσμου που έχουν παραμείνει άθικτα από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Η καταστροφική ναυτιλιακή πολιτική η οποία εφαρμόσθηκε από όλες τις κυβερνήσεις κυρίως από την έναρξη της δεκαετίας του 80 με τις απανωτές μειώσεις των συνθέσεων και την απομάκρυνση των ελληνικών κατωτέρων πληρωμάτων και μεγάλης μερίδας αξιωματικών από την ποντοπόρο ναυτιλία είχε ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση των εσόδων στα ταμεία (ΝΑΤ – ΚΕΑΝ –ΤΠΕΝ) με αποκορύφωμα αυτή την στιγμή για τα Ταμεία Πρόνοιας να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 χρόνια η καταβολή των εφάπαξ παροχών στους δικαιούχους που έχουν καθαρή πλεύσιμη θαλάσσια υπηρεσία, ενώ όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση ξεπερνούν τα 4 χρόνια!!

Για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ΝΑΤ, ο Οίκος Ναύτη, το ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας την βασική ευθύνη φέρουν οι ασκούμενες μέχρι τώρα κυβερνητικές πολιτικές που εξυπηρετούσαν τα εφοπλιστικά συμφέροντα.

Τις συνέπειες αυτών των πολιτικών υπέστησαν οι ασφαλισμένοι του ταμείου με μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι μειώσεις έχουν ξεπεράσει και το 60% ενώ ο Οίκος Ναύτη διαλύθηκε και οι υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Τώρα στο όνομα της βιωσιμότητας των Ταμείων Πρόνοιας Εμπορικού Ναυτικού ετοιμάζεται ισοπεδωτική περικοπή των χορηγούμενων εφάπαξ στους δικαιούχους μέσω μνημονίου που θέλει να συνάψει το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τα Ταμεία Πρόνοιας Εμπορικού Ναυτικού και έχει δοθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των Ταμείων ώστε να το μελετήσουν, να το κατανοήσουν και να αποφασίσουν αν επιθυμούν να συμφωνήσουν με τους όρους του μνημονίου που μεταξύ των άλλων αναφέρει: να εξοφλήσουν οι φορείς από ίδιους πόρους μέρος των υφιστάμενων κατά την 31/12/2011 ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους και να δεσμευθούν στην μη σώρευση νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, ενώ σε περίπτωση υστέρησης στο σκέλος των εσόδων θα πρέπει να μετατρέπονται σε αντίστοιχες μειώσεις στο σκέλος των εξόδων.

Συγκεκριμένα η αντιλαϊκή αντεργατική κυβέρνηση των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων μέτρων υποχρεώνει τα Ταμεία Πρόνοιας Ε.Ν. στα πλαίσια της εναρμόνισης της ναυτιλιακής πολιτικής ακόμη και σε χώρους που διατηρούσαν αυτόνομη διαχείριση όχι μόνο να ελέγχονται από ειδικό προσωπικό αλλά και να παραδίδουν σε μηνιαία βάση ισολογισμούς εσόδων – εξόδων οι οποίοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται επιμελώς για να εξασφαλίζεται η ομαλή καταβολή των εφάπαξ παροχών στους δικαιούχους των ταμείων.

Είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο της ναυτεργασίας και κυρίως στους απόμαχους πως τα ασφαλιστικά ταμεία (ΝΑΤ, ΚΕΑΝ, Τ.Π.Ε.Ν) στο παρελθόν όπου τα έσοδά τους δημιουργούσαν ευφορία στην εκάστοτε κυβέρνηση για να επωφεληθεί καταληστεύοντας τον μόχθο και τον ιδρώτα των Ελλήνων Ναυτεργατών με την αφαίμαξη των οικονομικών τους δίνοντας τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια τα οποία δεν επέστρεψαν ποτέ στην θέση τους όπως δεν επέστρεψαν ποτέ ως τώρα οι οφειλές εφοπλιστών που ξεπερνούν τα 120 εκατομμύρια ευρώ!!!

Κι ενώ όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα διαβεβαιώνουν ότι τα Ταμεία Προνοίας θα ενισχυθούν οικονομικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μειωθεί ο χρόνος των χορηγούμενων εφάπαξ στους δικαιούχους, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι οι κυβερνητικές επιλογές ήταν αυτές που οδήγησαν τα ταμεία στα όρια της χρεοκοπίας, η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση δια του ΥΝΑ κ. Μουσουρούλη μέσω του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις θα βάλει ταφόπλακα στον ασφαλιστικό μας φορέα αν δεν αποσύρει τις καταστροφικές διατάξεις που μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις, καταργούν την δεκάμηνη ναυτολόγηση και δρομολόγηση των Ε/Γ πλοίων και απαλλάσσει τους εφοπλιστές, ιδιαίτερα της ποντοπόρου ναυτιλίας, από την υποχρέωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τα νέα αυτά μέτρα θα οδηγήσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία στα πρόθυρα της οριστικής χρεοκοπίας και τα Ταμεία Πρόνοιας να δίνουν τα εφάπαξ μετά από 10 χρόνια!!!

Για τους Ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους, για τα σωματεία της ΠΝΟ, για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, μονόδρομος είναι πλέον η οργάνωση του αγώνα για να μην περάσει η βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί
e-nautilia.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΟ


Η ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών του ΝΟ Χίου (γεν. 1995 και νεώτεροι) δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος καθώς κατέλαβε την 4η θέση του Α' ομίλου Αττικής. Η ομάδα μας ηττήθηκε από τον Νηρέα Γέρακα, Παναθηναϊκό και Ιωνικό ενώ κέρδισε εύκολα τη ΝΕ Πατρών και τον Εθνικό. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κολυμβητήριο της Νίκαιας το τριήμερο που μας πέρασε. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:
Παναθηναϊκός - ΝΟ Χίου: 12-3
Τα οκτάλεπτα:  2-0, 2-2, 4-0, 4-1
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Κώστας 1, Βορριάς 1, Γκιουβέτσης 1

ΝΟ Χίου - Νηρέας Γέρακα: 8-11
Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 2-2, 3-2.
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Κώστας 1, Πίτσιος 1, Δεββές 2, Βορριάς 3, Αποστολόπουλος 1

ΝΕ Πατρών - ΝΟ Χίου: 4-12
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 0-5, 1-2
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Πίτσιος 2, Καλαργυρός 1, Δεββές 4, Σωτηράκης 1, Βορριάς 3, Αλάτσης 1

ΝΟ Χίου - Εθνικός: 16-5
Τα οκτάλεπτα: 5-0, 3-1, 2-1, 7-3
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Κώστας 1, Αποστολόπουλος 1, Πίτσιος 1, Σωτηριανός 1, Μαχαλιάς 3, Δεββές 3, Σωτηράκης 2, Βορριάς 1, Κοσμάς 1, Αλάτσης 1, Γκιουβέτσης 1

Ιωνικός Νίκαιας - ΝΟ Χίου: 9-5
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-1, 1-2, 4-1
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Κώστας 1, Πίτσιος 1, Βορριάς 1, Αλάτσης 1

Τελική Κατάταξη Α΄Ομίλου
1) Νηρέας Γέρακα 15
2) Παναθηναϊκός 12
3) Ιωνικός Νίκαιας 9
4) ΝΟ Χίου 6
5) ΝΕ Πατρών 3
6) Εθνικός Πειραιά 0

Η σύνθεση της ομάδας
1) Κυριάκος Σαρρής
2) Κωνσταντίνος Κώστας
3) Μιχάλης Σκαπινάκης
4) Μάρκος Πίτσιος
5) Νίκος Καλαργυρός
6) Γιώργος Σωτηριανός
7) Αντώνης Μαχαλιάς
8) Βασίλης Κανετίδης
9) Φώτης Δεββές
10) Νίκος Σωτηράκης
11) Κωνσταντίνος Βορριάς
12) Δημήτρης Κοσμάς
13) Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος
14) Τάσος Αλάτσης
15) Κώστας Γκιουβέτσης

Προπονητής: Γιώργος Μπελέγρης
Β. Προπονητή: Μάκης Μικέδης
Έφορος: Τρύφωνας Ψυχιάς

Στην τελική φάση προκρίθηκαν οι ομάδες: Βουλιαγμένη, ΟΥΚ Βόλου, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Παλαιό Φάληρο, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Νηρέας Γέρακα, Παναθηναϊκός, Ιωνικός Νικαίας.

Το ΔΣ του ΝΟ Χίου ευχαριστεί την Hellenic Seaways, βασικό χορηγό των υποδομών υδατοσφαίρισης.
noxiou.gr

TO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΧΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ



Στα πλαίσια της Δράσης «Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες» της Πράξης «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου» πραγματοποιηθήκαν, τηνΤρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2013, συναντήσεις εργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας έργου της Δράσης, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του ΔήμουΧίου του Επιμελητηρίου Χίου και των εκπροσώπων επαγγελματικών και παραγωγικών τάξεων.
Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των φορέων της Χιώτικης κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η συνέργεια του Πανεπιστήμιου με τους παραπάνω φορείς στα παρακάτω θέματα:
• Επικαιροποίηση των γνώσεων των στελεχών των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρηματιών μέσω διαφόρων επιμορφωτικών προγραμμάτων.
• Συνέχιση και επέκταση του θεσμού της Πρακτικής Άσκησης φοιτητών του ΠΑ σε υπηρεσίες/ τμήματα των παραπάνω φορέων.
• Σύνδεση θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος με θεματολογία διπλωματικών εργασιών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς και διδακτορικών διατριβών.
• Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ενίσχυσης της καινοτομίας και βελτίωσης της επιχειρηματικότητας σε διάφορους παραγωγικούς τομείς.
Προτάσεις σχετικά με τις ανάγκες επιμόρφωσης και τυχόν σχετικές ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στο e-mail της Δράσης: pns4@aegean.gr.
Χίος 08.02.2013
Καθηγητής Βασίλης Αγγελής
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Δράσης

ΒΡΟΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ , ΕΩΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013






 


 

Έως 15/2/2013


Α/Α

 

           ΣΤΑΘΜΟΣ

΄Υψος βροχής σε εκατοστά

 1
Καρδαμύλων
72,24
 2
Ν. Μονής
67,60
 3
Αγ.Σαράντα(Δαφνώνας)
49,95
 4
Βαβίλων
57,37
 5
Πυργιού
40,15
6
Καρυών
62,90

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗ ΧΙΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ



Έπειτα από τις συνεχείς πρωτοβουλίες, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προς κάθε εμπλεκόμενο Υπουργείο, τις επαφές και την επικοινωνία του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κορασίδη, για την πορεία των ενεργειών, που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε τη Χίο τον περασμένο Αύγουστο, υπήρξε η πληροφόρηση ότι ολοκληρώθηκε  η αποτίμηση των ζημιών του φυτικού κεφαλαίου και προσδιορίσθηκε το ύψος των ενισχύσεων που θα καταβληθούν αμέσως μετά την έγκριση του  προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι μαστιχοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί της Χίου  εντάχθηκαν ως επιλέξιμες στο ετήσιο πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για την αντιστάθμιση ζημιών στη γεωργία από τις πυρκαγιές, έτους 2012. Το εν λόγω πρόγραμμα («Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές κατά το έτος 2012»), έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως στο υπουργείο Οικονομικών, και έχει, ήδη, αποσταλεί προς  έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συνολικό κόστος του εθνικού προγράμματος ανέρχεται σε 20 εκατομ. ευρώ, εκ των οποίων, εκτιμάται ότι 10  εκατομ. ευρώ περίπου αφορούν ενισχύσεις για τη Χίο (μαστιχόδενδρα περίπου 7,5 εκ. και ελιές περίπου 2,5 εκ. ευρώ), λαμβάνοντας υπόψη τα αναγραφόμενα στον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και τα ιστορικά στοιχεία ενισχύσεων από παλαιότερες πυρκαγιές στη νήσο.
Στο πρόγραμμα που καταρτίσθηκε για  έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  υπάρχει η εξής αναφορά για την στήριξη της αναγέννησης των μαστιχοφόρων σχίνων.

«Ειδικότερα για τους κατόχους μαστιχοφόρων σχίνων, παραδοσιακή καλλιέργεια, απόλυτα οριοθετημένη και ελεγχόμενη μόνο στο νότιο τμήμα της Νήσου Χίου, και προκειμένου να συνεχισθεί:

  • η καλλιέργεια του συγκεκριμένου είδους και να μειωθεί ο  κίνδυνος να  διαταραχθεί η συνέχεια του μοναδικού  οικοσυστήματος  καλλιέργειας τους

  • η  παραγωγή ενός μοναδικού Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης  (ΠΟΠ) στον ευρωπαϊκό, αλλά και  παγκόσμιο χώρο

  • αδιάλειπτα η προσπάθεια ανασύστασής τους, η οποία έχει πολυετή διάρκεια,

  • η ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική αξία της καλλιέργειας στην παραμεθόρια, νησιωτική περιφέρεια, όπου υφίστανται μικροί κλήροι 

ως δικαιούχοι κρίνονται οι παραγωγοί που είναι κάτοχοι μαστιχόδενδρων, όπως αυτοί καθορίζονται στο αρχείο του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ), εφόσον το ατομικό εξωγεωργικό τους εισόδημά είναι μικρότερο από το 150% του εισοδήματος αναφοράς, σε εξαίρεση των αναγραφομένων στο άρθρο 1 παραγρ. 5».

Επίσης, σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά Χίο:

  • Καταβλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου ύψους περίπου 50.000 ευρώ για όσους ήταν δικαιούχοι και είχαν δηλώσει τις εκμεταλλεύσεις τους στο ΟΣΔΕ

  • Δόθηκαν στους μελισσοκόμους 40.000 κιλά τροφής ζάχαρης

  • Υποστηρίχθηκαν οι  κτηνοτρόφοι στην προμήθεια ζωοτροφών

  • Προγραμματίζεται η υποβοήθηση των παραγωγών με εμβόλια και φυτά για την αποκατάσταση των  φυτειών των μαστιχοφόρων σχίνων.


Κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης, ο Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πολύ σημαντική η ολοκλήρωση και η υποβολή στην Ε.Ε. του ολοκληρωμένου φακέλου του προγράμματος αποζημίωσης των πληγέντων γεωργών της Χίου. Είναι ένα μεγάλο χρηματικό κεφάλαιο που θα καλύψει εκτός της απώλειας των μαστιχόδεντρων και την απώλεια παραγωγής πέντε ετών. Αναμένουμε τυχόν παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Ε.Ε. και εφόσον ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία έγκρισης, προσωπικά, παραμένω σε εγρήγορση προκειμένου να περιορισθεί όσο είναι δυνατόν ο χρόνος καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους. Με συνεργασία και πίεση τα αποτελέσματα είναι απτά».

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ






 Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ ΧΙΟΥ, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι κατά τους ελέγχους που εκτέλεσε σχετικά με τη διακίνηση τροφίμων με κρέας αλόγου, διαπίστωσε ότι στη Περιφερειακή Ενότητα Χίου δεν διακινούνται οι συγκεκριμένοι κωδικοί.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΜΑΪΜΟΥ" ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ




Αυστηροποίηση των ποινών για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων, που συμμετέχουν στην έκδοση και τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε μη δικαιούχους, προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διατάξεις του «νομοσχέδιου σκούπα», που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι ποινές θα φθάνουν έως τα 5 έτη φυλάκιση στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται πρόθεση, ενώ ,αν το αδίκημα έγινε από αμέλεια, οι παραβάτες υπάλληλοι θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως 6 μήνες.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάσσεται, μετά από καταγγελίες, θα πρέπεινα ολοκληρωθεί σε 15 ήμερες, ενώ εάν προκύψουν ενδείξεις ενοχής ή αν προηγηθεί καταδικαστική απόφαση πρώτου βαθμού, επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις οι οποίες προβλέπουν οριστική απόλυση.

Σε ότι αφορά σε παραβάσεις, που διαπράττονται από το υγειονομικό προσωπικό, προβλέπεται η κοινοποίηση τους στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας ώστε να αποτρέπεται η μελλοντική συνεργασία των παραβατών με ασφαλιστικούς φορείς.

Οι αγωγές, τέλος, που κατατίθενται από τα Ταμεία, κατά εκείνων που έχουν εισπράξει παράνομα επιδόματα και συντάξεις και με τις οποίες οι φορείς διεκδικούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ,θα στρέφονται στο εξής και κατά των υπαλλήλων που συνεργάστηκαν.

Στο μεταξύ, στην πρώτη 24ωρη γενική απεργία του νέου έτους προχωρούν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής και διεκδικούν, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον Δημόσιο τομέα, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων καθώς και ανάκληση των μέτρων επίταξης που έχουν ληφθεί.
NOOZ.GR

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ : ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ



Αν και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδηςαπό τη Μεσσηνία, δεν άνοιξε τα «χαρτιά» του για αλλαγές στον «Καλλικράτη» και το χωροταξικό, ωστόσο, από τη Λέσβο, ο αναπληρωτής υπουργός τουΧαράλαμπος Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι «το προσεχές διάστημα θα αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία από το ΥΠΕΣ για νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στο χωροταξικό ανασχεδιασμό νέων δήμων, ιδίως σε νησιωτικές περιοχές».
Είπε, δε, σε συνάντηση που είχε το Σάβατο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, με τη συντονιστική επιτροπή του Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο «επιμέρους αλλαγών στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες της χώρας με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία τους».
Από τα μέλη του Δικτύου, κατατέθηκε η διετής εμπειρία από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», όσον αφορά στη λειτουργία και στο ρόλο των κοινοτήτων στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον. Συζητήθηκαν αρκετά από τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μέχρι σήμερα και κατατέθηκαν προτάσεις για την συμπλήρωση και βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, με κύριο στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών. Από το σύνολο των εισηγητών, τέθηκε και «το πάνδημο αίτημα της δημιουργίας νέου αυτοδιοικητικού χωροταξικού πλαισίου στο νησί, σε αντικατάσταση του δύσκαμπτου και αναποτελεσματικού ενιαίου Δήμου Λέσβου».
aftodioikisi.gr

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΟΜΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ



Με τη σύσταση της 11μελούς Ομάδας Εργασίας  ξεκινά από 12 δήμους και μία Αποκεντρώμενη Διοίκηση η αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται για τους δήμους Καλλιθέας (ο δήμαρχός της Κώστας Ασκούνης είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ), Θεσσαλονίκης (ο δήμαρχός τηςΓιάννης Μπουτάρης είναι ο α αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ) και Καρδίτσας (δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Παπαλός)· τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (ο περιφερειάρχης της Απόστολος Κατσιφάρας είναι ο α” αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ) και Δυτικής Μακεδονίας (περιφερειάρχης ο Γιώργος Δακής). Αυτοαξιολόγηση έχει ζητήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώην πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω).
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, «έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η επίβλεψη και ο συντονισμός της αξιολόγησης των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, η υποβολή σχετικών προτάσεων στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί της διαδικασίας και των θεμάτων της εν λόγω αξιολόγησης, καθώς και η συνεργασία με την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των ανωτέρω θεματικών.»
aftodioikisi.gr