Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


Απευθυνόμενο στην ελληνική κοινωνία και επικαλούμενο την ιστορική μνήμη και το συλλογικό συνειδητό των Ελλήνων, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία ανάδειξης της Χρυσής Αυγής ως αντισυνταγματικού μορφώματος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ρατσιστικής, ξενοφοβικής, νεοναζιστικής κοινωνικής βίας που μαστίζει την κοινωνία μας

ΜΥΤΙΛΗΝΗ : 19χρονος ΑΦΓΑΝΟΣ "ΠΙΣΩ" ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ




O αλλοδαπός συνελήφθη στη Μυτιλήνη, για κατάρτιση και εμπορία πλαστών διαβατηρίων.
Επίσης, ο 19χρονος Αφγανός, όπως διαπιστώθηκε, έμενε παράνομα στη χώρ

ANAKOINΩΣΗ ΔΑΣ - ΟΤΑ ΧΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΧΙΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.
Οι προτάσεις των  ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σωματείου βάζουν ταφόπλακα στον αγώνα των εργαζομένων.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ!
Κανένας και καμιά να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και τα διλήμματα της συγκυβέρνησης, ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου.
Μας λένε: «ή θα δοθούν οι καταστάσεις διαθεσιμότητας και των απολύσεων ή θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου». Ο εκβιασμός τους πρέπει να βρει τοίχο ενότητας όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση!  Ανεξάρτητα από τη σειρά  προτεραιότητας στην απόλυση! Μας λένε: «θα τους τακτοποιήσουν οι δήμαρχοι», «μπορούμε να είμαστε στη δουλειά μας, ενώ κάποιοι να κρατούν σκοπιά στη διεύθυνση προσωπικού».
Να τους δυσκολέψουμε με μέτωπο αντεπίθεσης των εργαζομένων σε Δήμους, Υπουργεία, Δημόσιες  υπηρεσίες και οργανισμούς!
Καμιά αυταπάτη!
Δεν μετακινούν πλεονάζον προσωπικό όπως θέλουν να πιστέψουμε! Απολύουν μαζικά εργαζόμενους στο Δημόσιο. Οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου είναι απλά η πρώτη φουρνιά. Το να προβάλουν σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δημοτική Αρχή,  ως δήθεν  αντιπρόταση  στις απολύσεις, την καταγραφή  και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους είναι  σαν χύνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης, ότι τάχα, κάνει μετακινήσεις! Τέτοιες απόψεις δεν συνιστούν   άμυνα ! Αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων, είναι επικίνδυνες!
Με λαϊκό μπλόκο σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα! 
Συνάδελφοι, ο κλάδος πρέπει  να απαντήσει ενωμένος στην βάρβαρη επίθεση Κυβέρνησης- τρόικας- κεφαλαίου. Η επίθεση θα έχει διάρκεια και ένταση. Θέλει αντοχή, ενότητα και ταξικά αταλάντευτο προσανατολισμό του κλάδου.
 Η ενότητα απαιτεί σωματείο που είναι οργανωτής της πάλης όλων των εργαζομένων, σωματείο που δεν διαχωρίζει σε μόνιμους και συμβασιούχους. Σωματείο που δεν χορεύει στον χαβά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των μηχανισμών της Δημοτικής Αρχής και του κράτους, της ανταγωνιστικότητας και της ανταποδοτικότητας, της κούφιας αντιμνημονιακής ρητορείας  που βλέπει  την Τρόικα άλλα όχι το πολιτικό τους προσωπικό, τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις ντόπιες και ξένες!
 Τούτο τον καιρό  η ενότητα του κλάδου είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία!  
Ενότητα σημαίνει αποτελεσματικότητα στους αγώνες, αντοχή  στον αντίπαλο, περιφρούρηση των στόχων του κινήματος. Η νέα φουρνιά εργαζομένων πρέπει να βρίσκει αποκούμπι στο σωματείο και να συνδέεται με τις αξίες και τους στόχους του εργατικού κινήματος. Να απαντά στο δηλητήριο του συντεχνιασμού, στο «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ». Ο δρόμος της να έχει ΜΙΑ πυξίδα: την Ταξική Ενότητα.
Η ενότητα στον κλάδο μας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε και δεν είναι κατορθωτή χωρίς τις ταξικές δυνάμεις και τα ταξικά σωματεία που ο κυβερνητικός συνδικαλισμός απέκλεισε από το Συνέδριο της Ομοσπονδίας! Είναι τα σωματεία που αποκλείστηκαν γιατί αγκάλιασαν το σύνολο των συναδέλφων, τα σωματεία που δοκίμασαν να ενώσουν τον κλάδο, που προέβλεψαν την άγρια αντιλαϊκή λαίλαπα στο άρμα της Ε.Ε και του Καλλικράτη! Προέταξαν ως στοιχείο ενότητας  του κλάδου, το  δικαίωμα στην  σταθερή  δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους! Είναι εκείνα τα σωματεία που αντιπάλεψαν τον εκμαυλισμό στους κόλπους του κινήματος από τα αστικά κόμματα, Δημάρχους, κυβερνητικό συνδικαλισμό και εργατική αριστοκρατία!
Σήμερα η ενότητα του κλάδου των εργαζομένων στον Δήμο περνά μέσα από την καθαρή θέση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ»! Τώρα, μέσα στον αγώνα θα ξεκαθαρίσουμε τον δρόμο της ενότητας του κλάδου! Τώρα μπορούμε γιατί ξέρουμε τι και ποιος μας έφτασε έως εδώ!
 Ή θα έχουμε Ομοσπονδία ξεδοντιασμένη και έτοιμη να παίξει στα νέα επεισόδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού ή θα έχουμε Ομοσπονδία που θα ενώνει τον κλάδο. Με καθαρή γραμμή αντιπαράθεσης  στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης. Ο αγώνας μας θα είναι μακρύς και δύσκολος.
Πρέπει να χτίσουμε την ενότητά μας πάνω στις κοινές αγωνίες, δυσκολίες και ανάγκες μας, για να διαμορφώσουμε τους όρους ρήξης με το σύστημα που σκοτώνει τα όνειρα και τις ανάγκες μας.
Πρέπει να βάλουμε φραγμό στο πισωγύρισμα, στο φρενάρισμα των αγώνων μας, το οποίο επιχειρούν οι δήμαρχοι, η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου, στέλνοντας τους εργαζόμενους σε χειμερία νάρκη, αναμένοντας παθητικά τα αλλεπάλληλα κύματα των βάρβαρων μέτρων (φόροι, ακρίβεια, χαράτσι, καταργήσεις δικαιωμάτων, ασφαλιστικό, περίθαλψη, νέες απολύσεις).
ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ.

ΔΩΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ


Θέμα: Δώρα Αγάπης

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, προγραμματίζει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αγάπης για τους συμπατριώτες μας, και κυρίως για τους μικρούς μας φίλους που έχουν περισσότερο ανάγκη την έμπρακτη εκδήλωση της αγάπης μας.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, που θα πραγματοποιηθούν με την συνδρομή φορέων και εθελοντών, θα προσφερθούν και δώρα στους μικρούς μας φίλους.
            Παρακαλούνται οι έμποροι του νησιού μας, καθώς και όσοι ιδιώτες επιθυμούν να προσφέρουν αυτά τα δώρα αγάπης για τα μικρά χιωτόπουλα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά της Χίου να γιορτάσουν τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων  με χαρά, αγάπη, κοινωνική αλληλεγγύη.
            Οι ενδιαφερόμενοι να συμβάλλουν στην προσπάθεια μας αυτή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κα Βάσω Κριτάκη στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη τηλ. 2271044206

AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΧΙΟΥ


ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση πρόσβασης προς Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων


Με επιτόπου επέμβαση συνεργείου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, απομακρύνθηκε μεγάλο δέντρο που είχε καταπέσει λόγω των ισχυρών ανέμων, και αποκαταστάθηκε η πρόσβαση προς την Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων. 

"ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ"ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ 8ης ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ



ΘΕΜΑ
:
Ίδρυση Γραφείου της 8ης Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων στη Χίο


Αξιότιμη κα Γενική Γραμματέα,

Δεδομένου του ικανού αριθμού παραδοσιακών, αλλά και ιστορικών διατηρητέων οικισμών, καθώς επίσης του μεγάλου αριθμού διατηρητέων κτιρίων που υπάρχουν στη Χίο, και γνωρίζοντας το πάγιο αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου για την ίδρυση Γραφείου της 8ης Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων στη Χίο, που θα διευκολύνει τόσο τους μηχανικούς, όσο και τους ιδιώτες που απευθύνονται για την εξυπηρέτησή τους στη συγκεκριμένη υπηρεσία, παρακαλούμε να εξετάσετε θετικά τις δυνατότητες που υπάρχουν και να κάνετε δεκτό το παραπάνω αίτημα.
Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργασιών που διεκπεραιώνονται από τη συγκεκριμένη υπηρεσία αφορούν στη Χίο και λόγω της νησιωτικότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η μετακίνηση των ενδιαφερόμενων στην έδρα της υπηρεσίας είναι και δύσκολη και δαπανηρή.
Έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Χίου, σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί για την υλοποίησή του.
Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ
 
 




"ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ" ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΤ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΘΕΜΑ
:
Ίδρυση Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΟΤ στη Χίο



Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Ο Νομός Χίου εξυπηρετείται για θέματα που αφορούν στον τουρισμό από τη Δ/νση Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, με έδρα στη Μυτιλήνη, ενώ το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Χίου είναι στελεχωμένο με ένα διοικητικό υπάλληλο. Για όλα όμως τα τεχνικά θέματα που έχουν σχέση με τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη, πράγμα συχνά δύσκολο, λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της περιοχής, αλλά και δαπανηρό.
Θεωρώντας ότι ο τουρισμός αποτελεί ζωτικό τμήμα της τοπικής οικονομίας και μοχλό ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών, ακόμη περισσότερο μέσα στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να διευκολύνονται οι διαδικασίες εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, ώστε να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται η τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ίδρυση Τεχνικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ. και στο Νομό Χίου, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Χίο. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης από τη μία θα διευκολύνει όσους δραστηριοποιούνται στη Χίο, ώστε να μην υποχρεώνονται να ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη για τις υποθέσεις τους, και από την άλλη θα αποσυμφορήσει την Τεχνική Υπηρεσία του Ε.Ο.Τ στη Μυτιλήνη, με αντίστοιχο όφελος και για τους κατοίκους της.
Με τη βεβαιότητα ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Χίου, σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί για την υλοποίησή του.
Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ