Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική για τις συγκοινωνίες, τον τουρισμό,  το περιβάλλον και την πολυπόθητη ανάπτυξη σε τομείς όπως για παράδειγμα η αγροτική οικονομία, εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για όλο το Αιγαίο από τη  Χίο.
Σε μια μεγάλη συγκέντρωση για τα δεδομένα του νησιού αφού πάνω από 1000 άτομα έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι ο στόχος της εκλογής βουλευτή της αριστεράς στη Χίο είναι εφικτός και πιο κοντά από  ποτέ.
Με μια μεστή και άκρως πολιτική ομιλία μακριά από εύκολες υποσχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε με ακρίβεια το στίγμα του αναπτυξιακού μοντέλου όπως το εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δημόσιος ακτοπλοϊκός φορέας , αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, των μνημείων και προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού  ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου , σεβασμό στο περιβάλλον και κάθε δυνατή βοήθεια σε αγροτικούς συνεταιρισμούς ήτα οι κύριοι άξονες  της ομιλίας του σε ότι αφορά τα νησιωτικά ζητήματα.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε και στο ζήτημα της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ , προειδοποιώντας μάλιστα ότι η απόφαση αύξησης του στα επίπεδα της υπόλοιπης Ελλάδας είναι ειλημμένη και πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα   σε περίπτωση νίκης των μνημονιακών δυνάμεων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στα ζητήματα υγείας που όπως είπε έγιναν πολύ πιο έντονα λόγω του Μνημονίου.
«Οι πολίτες των νησιών πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας κάτι που συμβαίνει ακόμα και όταν η Ευρώπη έχει αναγνωρίσει την νησιωτική ιδιαιτερότητα και την ανάγκη εφαρμογής ειδικών πολιτικών» τόνισε.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι και στη Χίο οι πολίτες είδαν τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης να ξοδεύονται δεξιά και αριστερά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις σχέσεις με τη γειτονική Τουρκία καλώντας τους σε ένα ειλικρινή διάλογο προς όφελος και των δύο χωρών και τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθεί η εθνική κυριαρχία.
Παράλληλα σε διάλογο κάλεσε και τους εφοπλιστές τονίζοντας ότι ανάμεσα τους διακρίνει και πραγματικούς πατριώτες που δεν θα τρέξουν να βγάλουν την ελληνική σημαία από τα πλοία τους όταν τους ζητηθεί να συμμετέχουν ανάλογα με όλους στα  βάρη της οικονομίας αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.
Ο ίδιος βέβαια έριξε και πάλι τα πυρά του στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ βγάζοντας από τη φαρέτρα νέα βέλη.  
«Αυτοί που μάθανε τόσα χρόνια στην εξουσία έχουν υπαρξιακό πρόβλημα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτήν. Τους φαίνεται αδιανόητο να την στερηθούν μετά από τόσα χρόνια τις υπουργικές καρέκλες. Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης θέλουν να είναι ξανά υπουργοί. Έχουν έναν τρόπο να τα καταφέρουν.Να ψηφίσουν και οι ίδιοι Σαμαρά» ανέφερε , καλώντας στους πολίτες που τώρα έρχονται κοντά στην αριστερά να το πράξουν χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό.
«Με το ΠΑΣΟΚ όπως ήταν παλιά παρά τις διαφωνίες σε βασικά σημεία υπήρχε περιθώριο διαλόγου Τώρα με το κόμμα του κ Βενιζέλου που έχει ασπασθεί πλήρως τον νεοφιλελευθερισμό δεν υπάρχει κανένας..» τόνισε , καλωσορίζοντας τους νέους ψηφοφόρους για την αριστερά στο χώρο αυτό.
Ιδιαιτέρα επικριτικός  ήταν και απέναντι  στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία και ψεύδη στο θέμα που προέκυψε με πρόσωπο που προσπάθησε να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ενώ την ίδια ημέρα ο Παν Ψωμιάδης καλούσε σε συστράτευση την Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως «κόμμα κεντροδεξιού χαρακτήρα»
Στα αξιοσημείωτα η επανάληψη της δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κατάργηση του μνημονίου σε αντιδιαστολή με την υποκριτική όπως είπε στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση , τονίζοντας παράλληλα ότι η στάση τους αποτελεί και την μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας τους αφού όταν είχαν την ευκαιρία δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα υπογράφοντας τις γνωστές επιστολές υποτέλειας περί εφαρμογής του μνημονίου.
Χαρακτήρισε αδιανόητο  το επιχείρημα περί «μονομερούς πράξης ακύρωσης» που προσάπτουν στον ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως είπε η Ελληνική Βουλή δεν σταμάτησε να δικαιούται να ψηφίζει νόμους «Η Ελληνική βουλή ψήφισε τους σχετικούς νόμους και η Ελληνική Βουλή θα είναι αυτή που θα ψηφίζει άλλους από  την Δευτέρα 18 Ιουνίου που θα καταργούν τους μνημονιακούς»
Ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη δεν δίστασε να θυμίσει ότι η Ελλάδα πλέον δεν είναι στην άκρη του γκρεμού αλλά έχει πέσει ήδη στη χαράδρα  « Ο δρόμος για να βγούμε από τη χαράδρα δεν θα είναι εύκολος..» τόνισε αλλά όπως είπε με τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση θα είναι επιτυχημένος .
«Δεν ερχόμαστε για να αντικαταστήσουμε όσους θέλουν τις καρέκλες για την εξουσία όπως έκαναν τόσα χρόνια οι δύο τους» τόνισε χαρακτηριστικά , καλώντας ακόμα και αυτούς που στέκονται κριτικά  απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν ώστε να απαλλαγούμε άμεσα από το μνημόνιο.
Ιδιαιτέρα αισιόδοξος έδειξε και για το τελικό αποτέλεσμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα τον  φέρνει πιο κοντά στην αυτοδυναμία , καλώντας τους πολίτες να μεταφέρουν παντού το μήνυμα αυτό.
Ξέσπασμα του κόσμου
Με κατανυκτική προσοχή άκουγε ο κόσμος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αφού υπήρχαν στιγμές που από το πλήθος των 1000 και πλέον παριστάμενων δεν άκουγες τίποτα .
Ωστόσο όπως αποδείχθηκε αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας το σιωπηλό πλήθος μετατράπηκε σε χείμαρρο με όλο το κόσμος να προσπαθεί να πλησιάσει  τον Αλέξη Τσίπρα για να τον αγκαλιάσει να τον φιλήσει ή έστω να του σφίξει το χέρι.
 http://www.kounoupi.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%E2%80%93-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF

Τα εξωτικά ελληνικά νησιά μας! (photos)

Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν πάτε, την ομορφιά των ελληνικών νησιών μας δεν θα τη συναντήσετε.

Εκθεση -κόλαφος από την Frontex: "Το τουρκικό κράτος διακινεί τους λαθρομετανάστες"

Η κυβέρνηση Ερντογάν προσφέρει βίζα εισόδου στην Τουρκία σε υποψήφιους λαθρομετανάστες κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με πτήσεις τσάρτερ.

Πόλεμος συμφερόντων από ξένους tour operators

Στον ασφυκτικό κλοιό των μεγάλων tour operators έχει βρεθεί η Ελλάδα, καθώς οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τη χώρα, με απώτερο σκοπό να... πετύχουν ακόμα χαμηλότερες τιμές στα συμβόλαια του 2013.

Βίζα για Τούρκους τουρίστες σε Ρόδο και Κω

Αρχίζει από αύριο, στα λιμάνια της Ρόδου και της Κω,

Πωλούνται... φθηνά τα ελληνικά νησιά

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει και το καλύτερο όνομα τη δεδομένη στιγμή στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Γερμανία, όμως παραμένει ένας από τους πλέον αξιόλογους προορισμούς για καλοκαιρινές ...

The true story about Greece, με την υποστήριξη των ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΥΠΕΞ, και ιδιωτικών ΜΜΕ της χώρας μας

Δράση για την Ανάδειξη και Ενίσχυση της Θετικής Εικόνας της Ελλάδας ως Τουριστικού Προορισμού από τον ΕΟΤ.

Στις 17.06 και 4ος μετασεισμός 3,4 ρίχτερ

6,1 λένε οι Τούρκοι για τον κύριο σεισμό
6,2 μετρήθηκε από την Αθήνα
5,5  4,2  3,8  οι μετασεισμοί
Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι...
(όπως πάντα)

Συμβουλές επιβίωσης σε περίπτωση σεισμού

Αποσπάσματα από το άρθρο του Doug Copp στο ‘ Triangle of Life’, επιμέλεια έκδοσης από τον Larry Linn του MAA Safety Committee , 13/4/04

ΡΟΔΟΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ 6,0 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ 5,1 ΡΙΧΤΕΡ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ

6,2 & 5,5 Ρίχτερ 73 χλμ. ανατολικά της ΡόδουΤαρακουνήθηκε η Κως... Ιδιαίτερα αισθητές (2) σεισμικές δονήσεις στις 3:44 & 3:49 μ.μ.

Ιδιαίτερα αισθητές έγιναν στην Κω και τα Δωδεκάνησα οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν καταμεσήμερα στις 3:44 το μεσημέρι η πρώτη και πέντε λεπτά αργότερα η δεύτερη 73 χλμ και 71χλμ αντίστοιχα, ανατολικά της Ρόδου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Χίου, για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της Λ. Κανέλλη



epithesi-kasidiari3

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

Ο δεκάλογος των εκλογών

Για θέματα που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας ενημερώνει τους ψηφοφόρους, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεγάλη συγκεντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη


Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση  στην  πλατεία Σαπφούς πραγματοποίησε στις 9 το βράδυ της Παρασκευής το ΚΚΕ με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Θανάση Παφίλη. Στη γεμάτη από κόσμο πλατεία όπου η νεολαία έδινε δυναμικό παρόν ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταδικάσουν τα κόμματα του μνημονίου

Λήμνος: «Σκόνταψε» στη γραφειοκρατία η απόφαση δίωξης των αγριοκούνελων

Εμπλοκή στην υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για τη δίωξη των αγριοκούνελων στη Λήμνο καθώς απαιτούνται μια σειρά από διαδικασίες προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή και όπως όλα δείχνουν οι πρώτη φάση του προγράμματος δεν θα υλοποιηθεί τώρα αλλά θα μεταφερθεί ….για το Σεπτέμβριο.

39 φωτογραφίες που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία

Φωτογραφίες από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και σήμερα που συγκλόνισαν και άφησαν εποχή. 

Συνελήφθη ζευγάρι «Μπόνι και Κλαϊντ» για ληστεία και κλοπές

Ένας 46χρονος και μια 21χρονη συνελήφθησαν σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου  το πρωί από αστυνομικούς αφού είχαν απειλήσει με μαχαίρι μια 25χρονη για να της κλέψουν την τσάντα, ενώ την ίδια μέρα έκλεψαν τσάντα από άλλη  πεζή και όπως διαπιστώθηκε κυκλοφορούσαν με κλεμμένη μηχανή.

ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

  Alexis Tsipras Komotini cropped.jpg
Ο Αλέξης Τσίπρας το 2008
Η   ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αποψε  στη πλατεία και ώρα 19.30

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ



Μήνυση κατά του ΕΟΠΥΥ και κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς, για τη μη κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών τους