Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

AMEΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ...





Στο κοινό συμπέρασμα ότι οι δήμοι της χώρας έχουν υπερβεί κάθε όριο οικονομικής αντοχής και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή οδηγεί στην κατάρρευσή τους κατέληξαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους σήμερα το πρωί η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ



Κώστας Τριαντάφυλλος
Βουλευτής Χίου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας σχετικά με τα μέτρα ανάσχεσης της υψηλής ανεργίας των νέων, κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος.

ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΙΕΩΝ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ





Tην 19 Ιουλίου 2012 ημέρα Πέμπτη, και ώρα 11:00πμ, συνήλθαν σε συνεδρίαση τα εκλεγέντα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ψαρών (Σ.Ε.Α.Ψ.) και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως κάτωθι:

Πρόεδρος : Αγγελική Μαρίνου του Αργυρίου
Αντιπρόεδρος : Νικόλαος Δημητρέλης του Κωνσταντίνου
Γ. Γραμματέας : Παναγιώτης Πετραλής του Ανδρέα 
Ταμίας : Μαργαρίτα Δημτρέλη του Δημητρίου 
Μέλος : Αριστείδης Αζάπης του Νικολάου
Μέλος : Νικόλαος Γιαννάκος του Γεωργίου
Μέλος : Εμμανουήλ Μαυρογιώργης του Σταμάτη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ



Το Εργατικό Κέντρο Χίου καταγγέλλει την αντεργατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Χίου. Πέρα από μικροπαραταξιακές και κομματικές διαφορές που δεν μας αφορούν θεωρούμε  απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται πρακτικές που δε συναντώνται ούτε στον ιδιωτικό τομέα παρά μόνο σε περιόδους σύγκρουσης και προσπάθειας παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.
Δεν επιτρέπεται  ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στους ΟΤΑ να μαθαίνει, όπως μας καταγγέλθηκε, την μετακίνηση του από το διαδίκτυο, χωρίς να έχει προηγηθεί η διαβούλευση που απαιτούν οι νόμοι  και οι διεθνείς συμβάσεις εργασίας  (π.χ. Ν1264/82 άρθρο 14 «Προστασία και διευκολύνσεις της συνδικαλιστικής δράσης»).  Ούτε βέβαια και τα άλλα μέλη της διοίκησης του σωματείου που υπέστησαν ανάλογες συμπεριφορές..
Καλούμε το δήμαρχο να αποκαταστήσει τα πράγματα και να αρχίσει να δείχνει  τον απαιτούμενο σεβασμό στους εργαζομένους και τους εκπροσώπους των.  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ





Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα επιδόματα τυφλότητας στο νομό Χίου και τη δική μου εμπλοκή καθότι ήμουν η μοναδική οφθαλμίατρος από το 1988 μέχρι προ διετίας όταν καλύφθηκαν και οι άλλες θέσεις ,θέλω να διατυπώσω τα παρακάτω:
Η τεκμηρίωση της απόλυτης  τυφλότητας από τη μερική σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά δύσκολη, και «ένα κλικ» προς τα πάνω ή προς τα κάτω μπορεί να αποβεί σε βάρος του εξεταζόμενου , γι’ αυτό πρέπει η όποια αμφιβολία να αποβεί υπέρ του.
Η ενδελεχής εξέταση των αμφιβόλων περιστατικών γίνεται στην Αθήνα,  όπου οι εξεταζόμενοι λόγω  ηλικίας  και  οικονομικής αδυναμίας,  αρνούνται να μεταβούν οπότε με βάση την επιστημονική μου τεκμηρίωση , το αίσθημα δικαίου και τον ανθρωπισμό, δε μπορούσα με απόλυτη βεβαιότητα να του στερήσω το επίδομα αυτό.
 Η πορεία μου είναι παγχιακά γνωστή.
Η πόρτα του οφθαλμολογικού ιατρείου είναι πάντα ανοικτή και φιλόξενη για όλους.
Δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές ούτε κοινωνικές αλλά ούτε και τοπικιστικές διακρίσεις.
Δε προσπάθησα ποτέ να προτρέψω κάποιον να στηρίξει κόμμα ή παράταξη δίνοντας του αντάλλαγμα.
Όταν διορίστηκα στο Νοσοκομείο  ο σύζυγός μου τελείωνε την επί δύο τετραετίες βουλευτική του θητεία.
Τα περιστατικά τυφλότητας είναι ισομερώς κατανεμημένα σε ολόκληρο το εύρος του νομού χωρίς διαφοροποιήσεις σε επί μέρους Δήμους.
Όλα τα χρόνια κάλυπτα το Νοσοκομείο 30 μέρες το μήνα ενώ δεν είχα υποχρέωση πέραν των ημερών εφημερίας.
Κάθε χρόνο εξετάζονται 4500 ασθενείς και χειρουργούνται περίπου 200, στο οφθαλμολογικό τμήμα.
Ας βρεθεί ένας, μα ένας,  να ισχυρισθεί ότι έλαβα χρηματικό αντάλλαγμα.
Τέλος δεν ευθύνομαι εγώ για τη Μή λειτουργία της υγειονομικής επιτροπής σε επίπεδο Νομού, που θα έπρεπε να κρίνει Και τις δικές μου γνωματεύσεις.
Εξάλλου με βάση τον πληθυσμό ,το ποσοστό αυτών που λαμβάνουν επίδομα στο νομό Χίου, 


σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρότερο από το αντίστοιχο άλλων νομών της χώρας.
 
Λεμονιά Ζερβούδη Βαρκάρη
Διευθύντρια Οφθαλμολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Χίο

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΧΙΟΥ


Σε καθαρισμούς κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και ο καθαρισμός στις κοίτες ρεμάτων και χειμάρρων.
Τα συνεργεία της Π.Ε. Χίου ενισχύθηκαν πρόσφατα και από εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιείται στο Νομό μας.