Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

TO ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS



Το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COMENIUS με θέμα «Water is life» «Το νερό είναι ζωή» θα φιλοξενήσει από 13-16 Οκτωβρίου, 53 μαθητές και καθηγητές από τα Σχολεία:
1) Matare Meerbusch Γερμανία
2) Instituto di Istruzione Superior Einaudi Ιταλία
3) NMS Himberg Αυστρία
4) NMS Κlosterneuburg Langstogergasse Αυστρία
5) I.E.S San Bartolome Ισπανία
6) Sindika Kelami Ertan Lisesi Τουρκία
Την Πέμπτη, 13/10/2011 και την Παρασκευή, 14/10/2011 θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια μουσικής, χορού, ζωγραφικής και μαγειρικής μαζί με τα παιδιά του Γυμνασίου Καλλιμασιάς και παράλληλα κάθε χώρα θα παρουσιάσει τις δραστηριότητές της (εργασίες για τη μόλυνση του νερού, μύθους, παραμύθια, τραγούδια και χορούς). Η επίσημη παρουσίαση των δραστηριοτήτων θα γίνει την Παρασκευή, στις 12:15 μ.μ. στο χώρο του Σχολείου, προκειμένου να την παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες.
Παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποια από τα αξιοθέατα της Χίου (τα Καστροχώρια της Νότιας Χίου, τη Νέα Μονή, τον Ανάβατο, τα Αυγώνυμα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη Κοραή, το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς ).
Από την πλευρά του Γυμνασίου Καλλιμασιάς συμμετέχουν στο διετές πρόγραμμα 10 καθηγητές και 30 μαθητές. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Μάγδα Νεγρεπόντη, καθηγήτρια Αγγλικών και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γυμνασίου Καλλιμασιάς.

XIOΣ - ΚΑΜΠΙΑ

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 του μηνός τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της ΠΝΟ Γ. Χαλά, η συνομοσπονδία θα συνεδριάσει μία ημέρα πριν από τη λήξη της απεργίας, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει πότε θα γίνει η νέα 48ωρη.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ απέστειλε εξώδικο στα αρμόδια υπουργεία, προειδοποιώντας ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στις κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, και προσδιορίζει ως αιτία των δεινών την υπαγωγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης-Τρόικα και τον Εφαρμοστικό Νόμο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Η συνομοσπονδία των ναυτικών ζητεί τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα. Επίσης, αξιώνει διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και καταπολέμηση της ανεργίας.

Επιπλέον, ζητεί νέες διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010 και διατήρηση του ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) ως αυτοτελούς φορέα ιδιωτικού δικαίου, με χρηματικούς πόρους από εισφορές πλοιοκτητών και ναυτικών.

naftemporiki.gr

EΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ "ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ"

Γίνεται γνωστό, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ " ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ ", άρχισε από χθες τα δρομολόγιά του στη γραμμή Χίου - Οινουσσών, μετά τον εφοδιασμό του με τα απαιτούμενα νόμιμα πιστοποιητικά ελευθεροπλοϊας. Να θυμίσουμε ότι τα δρομολόγια του ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ είχαν διακοπεί, από την στιγμή που ο Ρώσσικος νηογνώμονας είχε αποκαλύψει πλαστά πιστοποιητικά. Καλά ταξίδια λοιπόν

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΥΑΧ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Χίου έχει αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Μηχανικών, Οικονομίας και Διοίκησης – την εκπόνηση ερευνητικού έργου για την τιμολογιακή πολιτική του νερού στο Δήμο Χίου.

Ως εκ τούτου, αφού αξιολογηθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα, που απαιτούνται, άμεσα θα διαμορφωθεί η ορθή τιμολογιακή πολιτική για το νερό, με βάση την τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου, ώστε να αποφευχθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα έχουν διαπιστωθεί.