Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ


(Σάββατο 6/4/2013)


ΝΟ ΧΙΟΥ - Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - Π.Α.Ο.Κ.
Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. - Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟY
Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
noxiou.gr
 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ 2012-2013







ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΑΓΕΠΙΘΕΣΗΑΜΥΝΑ
1ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
51
1727566
2ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
43
1623786
3ΝΟ ΧΙΟΥ
40
17187105
4ΠΑΟΚ
31
17158157
-NO ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
31
17147153
6ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
30
17200149
7ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
16
16106171
8ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ
15
17105182
9ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
14
17141162
-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
14
17123176
11ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
12
17111186
12ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ
-6
1789286
noxiou.gr

74 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ




Ο ΟΑΕΔ έχει προκηρύξει και υλοποιεί εβδομήντα τέσσερα επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 3,9 δισ. ευρώ, από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα.

Στα προγράμματα αυτά έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.291.567 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι. Ο μέγιστος αριθμός ωφελουμένων βάσει των προκηρύξεων ανέρχεται στους 1.471.829 ανέργους και εργαζομένους, ιδιαίτερα σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 88% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων.

Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα τα εφαρμοζόμενα προγράμματα έχουν αποδώσει τα εξής:
- Τη διατήρηση 350.929 επισφαλών θέσεων εργασίας, μέσω 8 προγραμμάτων, με συνολική απορροφητικότητα 94,1%.
- Την ένταξη 273.650 ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, μέσω 36 επιμέρους προγραμμάτων, με απορροφητικότητα μέχρι σήμερα 70%.
- Την επαγγελματική εκπαίδευση 625.209 εργαζομένων, ανέργων και ειδικών κοινωνικών ομάδων, μέσω 21 σχετικών προγραμμάτων, με συνολική απορροφητικότητα στο επίπεδο του 96%.
- Την αρχική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση 41.779 νέων σπουδαστών, μέσω 9 ετησίων προγραμμάτων, με συνολική απορροφητικότητα 99,6%.

Ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ) για προγράμματα απασχόλησης ανέργων, έχουν εκχωρηθεί στον Οργανισμό 780 εκατ. ευρώ από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και 87,4 εκατ. ευρώ από το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Η διοίκηση του Οργανισμού ενεργοποίησε -με προγράμματα- το 100% του ποσού της εκχώρησης. Οι επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνονται τα προγράμματα, έχουν ανταποκριθεί και έχουν αναληφθεί νομικές δεσμεύσεις για 755,7 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν εκταμιευτεί 443,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 58,7% των νομικών δεσμεύσεων και το 51% των εκχωρήσεων.

Ειδικότερα:
α) σε σύνολο 780 εκατ. ευρώ που έχουν εκχωρηθεί στον Οργανισμό από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», έχουν προκηρυχθεί προγράμματα ύψους 804,74 εκατ. ευρώ,
β) σε σύνολο 87,4 εκατ. ευρώ που έχουν εκχωρηθεί από το Ε.Π «Διοικητική Μεταρρύθμιση», έχουν προκηρυχθεί προγράμματα ύψους 87,4 εκατ. ευρώ, (ενεργοποίηση εκχώρησης κατά 100%).

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ





Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2013 μπήκες χθές Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 07:30 στο λιμάνι της Χίου προερχόμενο από Σμύρνη. Πρόκειται για το Κ/Ζ «DEUTSCHLAND» σημαίας Γερμανίας, μήκους 174 μέτρα, πλάτους 22 μέτρα και βύθισμα 5.8 μέτρα. Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 400 επιβάτες στην πλειοψηφία τους Γερμανικής υπηκοότητας. Το πλοίο αναχώρησε εντός της ημέρας για το επόμενο λιμάνι  προορισμού του 

 http://chiosport.blogspot.com

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35.000 ΦΕΤΟΣ ΟΙ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ"



Περισσότεροι από 35.000 θα είναι  οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με βάση το σχέδιο Μανιτάκη που πρόκειται να παραδοθεί στην τρόικα.  Στη σχετική λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του 2013 θα είναι 35.157 και θα προέρχονται από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και, κυρίως, της γενικής κυβέρνησης:  Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, περιφέρειες, δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», από τους 35.157 «διαθέσιμους», οι 19.290 θα οριστικοποιηθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου και οι υπόλοιποι 15.867 στα τέλη Δεκεμβρίου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ : ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΧΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ



Σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του δημάρχου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα προχώρησε το «Παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», αναφορικά με τα όσα είχε ισχυριστεί ο δήμαρχος,  ότι χρηματοδοτείται από εταιρεία Λιβεριανών συμφερόντων.
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του λίγο πριν την επίμαχη συνεδρίαση του δ.σ. Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Αριστοτέλη είχε υποστηρίξει ότι το θέμα της επένδυσης δεν παίζεται με καθαρά όρους προστασίας του περιβάλλοντος και καθαρά όρους επιστήμης αλλά με όρους πολιτικής, παραπολιτικής και οικονομικού ανταγωνισμού και σύγκρουσης οικονομικών συμφερόντων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παρατηρητήριο:  «Δεν είναι τυχαίο, να σας πω ένα και μόνο παράδειγμα, ότι τώρα που φτιάχνουμε τη νέα ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή του δήμου μας, ανακαλύψαμε ότι το λεγόμενο “Antigold-Παρατηρητήριο” χρηματοδοτείται από μια ξένη εταιρεία Λιβεριανών συμφερόντων εδώ και πολύ καιρό με 1.500 ευρώ το μήνα. Δηλαδή κάποιος πληρώνει 1.500 ευρώ το μήνα στη Google ώστε κοιτώντας στη λέξη “χρυσός στη Χαλκιδική” να βγαίνει το “Antigold-Παρατηρητήριο” πρώτο στην εικόνα”».
Στο εξώδικο που υπογράφεται από τον  πρόεδρο Δ.Σ. του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» Τ. Παπαγεωργίου,  οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί χαρακτηρίζονται «απολύτως ψευδείς και συκοφαντικοί και σπιλώνουν βάναυσα την ακεραιότητα και την προσφορά μας, παρουσιάζοντας το “Παρατηρητήριο” ως ένα πληρωμένο όργανο σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων» και καλείται ο δήμαρχος εντός τριών (3) ημερών να παραδώσει το σύνολο των στοιχείων και της πληροφόρησης που μετά από την από μέρους του  πλήρη τεκμηρίωση της ακρίβειάς τους, του επέτρεψαν να προβεί στην ανωτέρω δήλωση.
«Εάν δεν μου προσκομίσετε τα στοιχεία, τις πληροφορίες και την πλήρη τεκμηρίωση της δήλωσής σας, σας καλώ εντός τριων (3) ημερών να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΕΓΓΡΑΦΩΣ και με εμφάνισή σας στο αυτό τηλεοπτικό μέσο στο οποίο έγινε η δήλωση, και να δηλώσετε επίσης ότι ενεργήσατε ανήθικα..»
»Άλλως και σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνω ότι θα προσφύγ ενώπιον των αρμόδιων αρχών και των δικαστηρίων προκειμένου να προστατεύσουμε την τιμή και την υπόληψή μας διεκδικώντας παράλληλα και τη νόμιμη αποζημίωση», καταλήγει στο εξώδικο του ο κ. Παπαγεωργίου.
aftodioikisi.gr

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΜΕ 12 - 8 ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ


Βουλιαγμένη: Κανένα πρόβλημα με Χίο! | onsports.gr
Στη δεύτερη θέση της Α1 Πόλο των Ανδρών εδραιώνεται η Βουλιαγμένη που επικράτησε 12-8 της Χίου στο κολυμβητήριο του Λαιμού για τη 17η αγωνιστική.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο, στο οποίο οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά τεσσάρων γκολ (5-1), την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος.
Κορυφαίος για την ομάδα του Τεό Λοράντου, ο οποίος δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας (τον αντικατέστησε ο Κώστας Δήμου) ήταν ο Διονύσης Καρούντζος με 3 γκολ.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 12-8.
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-1, 2-2, 3-2, 2-3.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Δήμου): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης 1, Κομάντινα, Ελμισιάν 1, Καπετανάκης, Αφρουδάκης Χρ. 1, Καρούντζος 3, Βλαχόπουλος, Γούνας 1, Τίγκας 2, Βουλγαράκης 2, Πρωτονοτάριος, Ποταμιάνος, Μασμανίδης.
ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Μπελέγρης): Καραμπέτσος, Μιράλης, Μιμίδης 1, Κατσουλάκης 3, Κόχειλας Ι. 2, Θεοδωρόπουλος, Κανδιόγλου, Βιτέλας, Ντούλος, Φουντούλης Γ. 1, Μπεριστιάνος, Γαβαλάς, Κώστας, Σωτηριάνος, Χατζηκυριακάκης 1
onsports.gr

ΧΙΟΣ : ΟΙ ΠΟΛΙΣΤΕΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ...


Χίος: Οι πολίστες εκπέμπουν SOS… | onsports.gr
Οι πολίστες της Χίου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και καλούν τον κόσμο του νησιού αλλά και τη διοίκηση να βοηθήσουν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ζωτικότητα της ομάδας αλλά και των ίδιων…
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Εμείς, οι αθλητές του Ν.Ο.ΧΙΟΥ αισθανόμαστε την ανάγκη να δημοσιοποιήσουμε τα καθημερινά προβλήματα μας και επί της ουσίας να επιβεβαιώσουμε τις γνωστές μεμονωμένες αναφορές των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Επιλέξαμε την μέχρι τώρα σιωπή μας, αφουγκραζόμενοι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και να δώσουμε στην διοίκηση τον απαραίτητο χρόνο διευθέτησης σε μια δύσκολη εποχή.
Είχαμε όμως εξ αρχής δει τα χειρότερα να έρχονται και πρώτοι εκφράσαμε τις ανησυχίες μας. Πήραμε διαβεβαιώσεις τότε ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά, κάτι που δεν έγινε .Να θυμίσουμε ότι ρίξαμε πολύ νερό στο κρασί μας και οι αμοιβές μας είναι πλέον καθαρά τα απαραίτητα προς το ζην. Θυσιάσαμε την περσινή ευρωπαϊκή μας πρόκριση που πιστεύουμε ότι θα είχαμε μεγαλύτερη τύχη υπό κανονικές συνθήκες φέτος ,για μια καλή πορεία χαμηλώνοντας τον πήχη της ομάδας και των προσωπικών φιλοδοξιών μας.
Στόχος ήταν η οικονομική συνέπεια αλλά ταυτόχρονα η διατήρηση υψηλής ανταγωνιστικότητας της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα. Παρ όλα αυτά ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος μας και η καθημερινότητα μας ολοένα και δυσκολεύει. Η αγωνιστική περίοδος τελειώνει και δυστυχώς μαζί μ αυτή λιγοστεύει η διάθεση ,η υπομονή και το κουράγιο μας.
Με την ανακοίνωση μας δεν θα θέλαμε να προσβάλουμε τις προσπάθειες της διοίκησης, αλλά μάλλον μέχρι τώρα δεν είναι αρκετές ή αποτελεσματικές. Λαμβάνουμε συνεχώς διαβεβαιώσεις και αναβολές. Λάβαμε μέρος σε αγώνα πρωταθλήματος ,χωρίς τον πρώτο προπονητή, ανεπίτρεπτο για ομάδα ανταγωνιστική στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της Χίου να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες μας και να κατανοήσει τις δυσκολίες μας. Γνωρίζουμε για την αγάπη του νησιού προς την ομάδα μας και εμείς σεβόμενοι την ιστορία και την παράδοση της, θα συνεχίσουμε όσο αυτό είναι δυνατόν, τον δικό μας αγώνα στις πισίνες. Αλλά δεν μπορούμε πλέον να κρυβόμαστε πίσω απ το δάκτυλο μας και να μην ανησυχούμε για το παρόν το δικό μας και το μέλλον της ομάδας μας.
Εκ μέρους των πολιστών της Χίου».
onsports.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαρτίου 23, 2013
Ο διπλός εφιάλτης που ζουν οι Κύπριοι φοιτητές οι οποίοι ανησυχούν για τη Μεγαλόνησο, αλλά βιώνουν και δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα… (αρκετοί έχουν μείνει χωρίς χρήματα), οδήγησε στην παρέμβαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Με βάση την ενημέρωση που είχε το Lesvosnews.net από το κ. Σουλακέλλη:
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα όλοι οι Κύπριοι φοιτητές θα μπορούν να σιτίζονται δωρεάν, με την επίδειξη της Κυπριακής τους ταυτότητας, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστές οι Κυπριακές Τράπεζες.
Με εκτίμηση Νίκος Σουλακέλλης,
Αναπληρωτής Καθηγητής Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας
Πηγή: lesvosnews.net

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00 μ.μ.



 1 Καθορισµός όρων πρόχειρου διαγωνισµού για την προµήθεια ειδών τροφίµων σίτισης και ψήφισης
της πίστωσης.
 2 Ανάθεση σε δικηγόρο για άσκηση ένδικων µέσων κατά οφειλέτη του ∆ήµου , Φραγκάκη Ελένης του
Αδαµαντίου.
 3 Αγωγή Ζαννή Αθηναίου κατά ∆ήµου Χίου για καταβολή αποζηµίωσης για παραχθείσα εργασία
ποσού 56.700 ευρώ µε τις διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισµού.
 4 ∆ιαταγή πληρωµής Στέφανου Γλύκα του Νικολάου κατά ∆ήµου Χίου. Ένδικα Μέσα. Ορισµός
δικηγόρου.
 5 Νοµική Υποστήριξη υπαλλήλων ∆ήµου Χίου, Παντελή Αποστολίδη, Κ. Βλάχου, Π. Βασιλικού και γ.
Κάργα σε όλα τα στάδια ποινικής υπόθεσης
 6 Ψήφιση πίστωσης για καταβολή οφειλών βάση δικαστικών αποφάσεων.
 7 Άρση δέσµευσης της ΑΑΥ 135/13.
 8 Ψήφιση πίστωσης για αποζηµίωση υπέρ ∆ηµοσίου στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών
Συστηµάτων.
 9 Ψηφίσεις πιστώσεων.
10 Ψήφιση πίστωσης για επιχορήγηση Οµηρείου Πνευµατικού Κέντρου ∆. Χίου.
11 Ψήφιση πίστωσης για Χρηµατοδότηση ∆Η.Κ.Ε.Χ. βάση διαφοράς εσόδων - εξόδων του
προϋπολογισµού της.
12 Ψήφιση πίστωσης για καταβολή Εκλογικής Αποζηµίωσης 6ης Μαϊου 2013.
13 Ψήφιση πίστωσης για µετακινήσεις υπαλλήλων και αιρετών.
14 Ψήφιση πίστωσης του έργου Πλακοστρώσεις Οικισµού Συκιάδας.
15 Ψήφιση πίστωσης για τη µελέτη "Νέο Γενικό Πολεοδοµικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) ∆ήµου Χίου".
16 Συλλογή τίτλων κτήσης και καταγραφή ∆ηµοτικών ακινήτων - καθορισµός διαδικασίας.
17 Έγκριση όρων δηµοπράτησης για την ενοικίαση ακινήτων για τη στέγαση του 4ου και 11ου
Νηπιαγωγείου.
18 Ψήφιση πίστωσης για την εργασία καθαρισµού και διαµόρφωσης κοινοχρήστων χώρων Αγ. Μηνά. 19 Ψήφιση πίστωσης για την εργασία καθαρισµού και διαµόρφωσης κοινοχρήστων χώρων ∆.Ε.
20 Ψήφιση πίστωσης για την εργασία καθαρισµού και διαµόρφωσης κοινοχρήστων χώρων ∆.Ε.
Αµανής.
21 Ψήφιση πίστωσης για την εργασία καθαρισµού και διαµόρφωσης κοινοχρήστων χώρων ∆.Ε.
Καµποχώρων.
22 Ψήφιση πίστωσης για την εργασία καθαρισµού και διαµόρφωσης κοινοχρήστων χώρων ∆.Ε.
Καρδαµύλων.
23 Έγκριση όρων δηµοπράτησης και ψήφιση πίστωσης του έργου: "Αγροτική Οδοποϊια ∆.Ε. Ιωνίας".

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων ΥΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 21/03/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του ΠΣΥΥΕΝ με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου με κύριο θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας.

Στον Υπουργό θέσαμε τις απόψεις του Συλλόγου, για τις μνημονιακές διατάξεις του νομοσχεδίου, την σκοπιμότητα των επιλογών του για την εξυπηρέτηση συντεχνιών και τη στρατιωτικοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΥΝΑ.

Τέθηκε με αναλυτικό τρόπο το γεγονός ότι οι επιλογές του με το σχέδιο νόμου οδηγούν σε έναν Οργανισμό – Στρατόπεδο του ΥΝΑ αναχρονιστικό και αντιπαραγωγικό και θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα τη μείωση των οργανικών μονάδων και τις απολύσεις πολιτικών υπαλλήλων.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε σχέδιο το οποίο προκειμένου να εξασφαλίσει θέσεις διευθυντών σε 4 ή 5 ανώτερους αξιωματικούς θα οδηγήσει στην απόλυση δεκάδων πολιτικών υπαλλήλων. 

Από τον Υπουργό τέθηκε το θέμα να επανεξεταστούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τη στελέχωση της Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας και της Πλοηγικής Υπηρεσίας χωρίς καμία ρητή διαβεβαίωση ή δέσμευση για την αποδοχή των προτάσεών μας.

Επίσης αποσυνέδεσε τις απολύσεις από τη μείωση των οργανικών θέσεων.
Το ΔΣ κατήγγειλε τον Υπουργό για τις απαράδεκτες επιλογές του στο σχέδιο νόμου και κατέστησε σαφές ότι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης εφόσον εμμένει σε αυτές.

Το ΔΣ του Συλλόγου σε συνεργασία και συντονισμό με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των φορέων της ναυτιλίας συμμετέχει στις διαδικασίες για την από κοινού οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την απόσυρση του νομοσχεδίου».
e-nautilia.gr

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 3,4 % Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ


Νέα μείωση της τάξεως του 3,4% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο του 2013, έναντι μείωσης 4,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, αυξήθηκε τον ίδιο μήνα κατά 0,1%, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011
naftikachronika.gr

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


Κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων η προκύψασα σύνθεση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ, είναι η εξής:
ΚΟΤΖΙΑΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΤΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕAΣ
ΚΑΖΙΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ : ΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΡΑΒΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΓΩΝΗΣ ΘΩΜΑΣ : ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ : ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
naftikachronika.gr

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ



Απο τις 22 Ιουνίου θα αρχίσουν τα απευθείας δρομολόγια ενώ εξετάζεται να λειτουργήσει η γραμμή όλο το χρόνο.Αεροπορική σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί από τις 22 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου με πτήσεις τσάρτερ, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Silver Holidays, Στέφανος Χατζημανώλης, στην εφημερίδα «Μιλιέτ».
Αν υπαρξει ζήτηση, η γραμμή μπορεί να λειτουργήσει καθ όλη την διάρκεια του έτους, προσέθεσε ο κ. Χατζημανώλης.
newsit.gr

ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟ ΧΙΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ 10 -4


Με το μυαλό στο  ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο του Λαιμού, η ομάδα μας επικράτησε εύκολα του ΝΟ Χανίων  στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Ο αγώνας αυτός αφορούσε τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 πόλο Ανδρών. Αναλυτικά το αποτέλεσμα του αγώνα:
ΝΟ Χανίων - ΝΟ Χίου: 4-10
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 0-5, 1-2
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Χανίων (Βολτυράκης): Μπατάκης 1, Βιζυράκης 1, Χαριτάκης 1, Κοκονάς 1
ΝΟ Χίου (Μπερδές): Κόχειλας Γ. 3, Βιτέλλας 2, Χατζηκυριακάκης 2, Θεοδωρόπουλος 1, Φουντούλης Γ. 1, Μπεριστιάνος 1
Να θυμίσουμε το  πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Σάββατο 23/3/2013
ΓΣ Ηλιούπολης - Παναθηναϊκός (Κωνσταντινίδης, Κουρτίδης): Κολ. Ηλιούπολης (15:00)
ΝΟ Αργοστολίου - ΝΟ Χανίων (Δαμιανάκης, Κουρτίδης): Κολ. Ηλιούπολης (16:30)
ΠΑΟΚ - ΝΑΟ Κέρκυρας (Μοίραλης, Μπουδραμής): Κολ. "Ποσειδώνιο" (17:00)
ΝΟ Βουλιαγμένης - ΝΟ Χίου (Σκαλοχωρίτης, Μπιράκης): Κολ. Βουλιαγμένης (17:30)
Παλαιό Φάληρο - Πανιώνιος (Σταυρόπουλος, Σταυρίδης): Κολ. Π. Φαλήρου (19:00)
Ολυμπιακός - ΝΟ Πατρών (Μικεδάκης, Βόσικας): Κολ. Πειραιά (19:30)
noxiou.gr

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΦΗΒΩΝ Waterpolo Trophy


Water Polo TrophyΑναχώρησε χθες το βράδυ για την Αθήνα η ομάδα υδατοσφαίρισης Εφήβων του ΝΟ Χίου (γεν. 1997) για τους αγώνες του water polo Trophy 2012-13. Η ομάδα μας συμμετέχει στον Α' Όμιλο Νότου και θα αντιμετωπίσει τις ομάδες: Ολυμπιακό, Ρέθυμνο και Χαιδάρι. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 23&24/3/2013. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η ΑγωνιστικήΣάββατο 23/3/2013 (Κολ. Πειραιά)
Ώρα 14:00ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Ώρα 15:00ΝΟ ΧΙΟΥ - ΧΑΙΔΑΡΙ
2η ΑγωνιστικήΣάββατο 23/3/2013 (Κολ. ΑΛΜΑ ΚΛΑΜΠ)
Ώρα 20:00ΝΟ ΧΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ
3η ΑγωνιστικήΚυριακή 24/3/2013 (Κολ. Πειραιά)
Ωρα 09:00ΝΟ ΧΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ώρα 10:00ΡΕΘΥΜΝΟ - ΧΑΙΔΑΡΙ
4η ΑγωνιστικήΚυριακή 24/3/2013 (Κολ. Βοτσαλάκια)
Ώρα 15:00ΝΟ ΧΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Ώρα 16:00ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΑΙΔΑΡΙ
noxiou.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΣΥΖΕΥΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ


Πρός
τόν Ἱερόν Κλῆρον
καί τόν εὐσεβῆ λαόν
τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
νταθα
Ἀγαπητοί μου,
Σήμερα ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τόν θρίαμβο τῆς Ὀρθοδοξίας, τήν νίκη τῆς Ὀρθοδόξου χριστιανικῆς διδασκαλίας καί πίστεως.
Ἡ νίκη αὐτή ἐξεφράσθη μέσα ἀπό τήν τέχνη. Ἡ τέχνη εἶναι ἡ ἔκφραση τοῦ ὑψηλοῦ καί τοῦ ὡραίου.
Θε­ο­λο­γία καί τέ­χνη συμ­πο­ρεύ­ον­ται ἐξ ἀρ­χῆς συζυγεῖς καί ἀλλη­λένδετες μέσα στήν Ἐκ­κλη­σία. Τίς συναντᾶμε ἑνωμένες στό πρόσωπο καί τό ἔργο τοῦ ἱερέα, τοῦ ἱεροψάλτη, τοῦ ἐμπνευ­σμένου ἁγιογράφου καί τῶν ὑπολοίπων καλλιτεχνῶν, ἀλλά καί σέ αὐτό ἀκόμα τοῦ ἀφοσιωμένου θεο­λόγου ἐκπαιδευτικοῦ. Ὅπως σημειώνει ὁ ἀείμνηστος Καθηγητής τῆς Φι­λοσοφίας Βα­σίλειος Τατάκης, ἔργο τοῦ χριστιανοῦ θεολόγου εἶναι «νά στο­λίσει μέ τά μέσα τοῦ στοχασμο, νά ναπτύξει τήν λήθεια το Εαγ­γελίου, νά τήν ἐκφράσει καί ατός, πως τήν κφράζει καί  ποιητής, ὁ ζωγράφος, ὁ ἀρχιτέκτονας, μέ τά δικά του  καθένας μέσα, πως  πλός πιστός μέ τή ζωή του». Ἡ ἐκκλησιαστική τέχνη ἀπετέλεσε βασική συνι­στῶσα τῆς λειτουργικῆς καί μυ­στηριακῆς ζωῆς τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλη­σίας, περισσότερο ἀπό κάθε ἄλλη χριστιανική Ὁμολογία. Εἶναι χαρακτη­ριστικό ὅτι ἡ Ὀρθοδοξία ἀναγνωρίζει τόν Θρίαμβό της στήν ἀναστήλωση ἀκριβῶς τῶν ἱερῶν Εἰκόνων. Ἐξίσου ἐνδεικτικά, οἱ ἔννοιες τοῦ λόγου καί τῆς εἰκόνος συνιστοῦν τίς πλέον εὐρύτατες σέ θεολογικό πεδίο.
Ὑπό αὐτή τήν ἄποψη, ὁ Χρι­στός καί σαρ­κω­μέ­νος Λό­γος τοῦ Θεοῦ εἶ­ναι ὁ κα­τε­ξο­χήν καί ὄν­τως θε­ο­λό­γος, ἡ ἀρχή, τό τέλος καί τό πλήρωμα τῆς θεολογίας, ὅπως εἶναι καί ὁ τελειότε­ρος καλλιτέχνης, ἤ ριστοτέχνης, κατά τήν πατερική ἔκφραση, ὡς Κτίστης καί Δημιουργός. Ὅπως ση­μειώνει ὁ Μέγας Βασίλειος στίς μιλίες του ες τήν ξαήμερον«ὁ κόσμος τεχνικόν ἐστι κατασκεύασμα, προκείμενον πσιν ες θεωρίαν,στε δι’ αὐτο τήν το ποιήσαντος ατόν σοφίαν πιγιγνώσκε­σθαι». Δέν πρέπει νά παραγνωρίζουμε τό γεγονός ὅτι ὀνο­μάζουμε ἀκριβῶς τή συλλογή τῆς μοναστικῆς σοφίας Φιλοκα­λία. Αὐτό συμβαίνει ἐπειδή οἱ Ἅγιοι Πατέρες καί Γέροντες εἶδαν τό  κάλλος τοῦ κτιστοῦ κόσμου ὡς ἔμμεση εἰκόνα καί δημιουργι­κό ἀποτέλεσμα τῶν θείων προσωπικῶν Ἐνεργειῶν, καί ταύτι­σαν τή γνώση τοῦ Θεοῦ μέ τήν ἐμπειρία τῆςθεωρίας τοῦ «νοη­τοῦ κάλλους» τοῦ Δεσποτικοῦ Προσώπου. Σύμφωνα μέ τίς πο­λύτιμες διδαχές τους, ἡ φυσική θεωρία, δηλαδή ἡ θεογνωσία διαμέσου τῆς κτίσεως, σέ συνδυασμό μέ τήν πρᾶξιν, δηλαδή τήν ἄσκηση, ὁλοκληρώνονται στήν Θεολογία, πού σημαίνει ἐδῶ τήν ἄμεση θέαση, ἐμπειρία καί γνώση τοῦ ἀκτίστου λόγου τῶν θείων Ἐνεργειῶν.
Ἕνα ἔργο τέχνης μαρτυρεῖ περί τοῦ προσώπου τοῦ δη­μιουργοῦ του, ὅπως καί περί τῆς ὑποστάσεως τῶν εἰκονιζο­μένων, ἄν πρόκειται γιά Ἱερά Πρόσωπα. Ἐπειδή κάτι τέτοιο ὑπερβαίνει κάθε ἀντικειμενική γνωστική προσέγγιση, γι’ αὐτό καί ἡ τέχνη ἐνεδύθηκε τόση σημασία μέσα στήν Ἐκκλησία, καί ἡ ἐκκλησιαστική γλώσσα δέν ἔμεινε νοησιαρχικά φιλοσο­φική, ἀλλά ἔγινε βιούμενη θεολογία ὥς ὕμνος, προσωδία, λατρεία, διάκο­σμος καί Εἰκόνα. Ἐ­πειδή ἀ­κρι­βῶς πη­γά­ζει ἀπό, καί ἀπευθ­ύνεται στόν ὅ­λον ἄν­θρωπο, ἡ τέ­χνη ὑ­πῆρξε πάν­τοτε ἡ ἀρ­τι­ώ­τερη καί πλη­ρέ­στερη ἔκ­φραση τοῦ ἀν­θρω­πί­νου λό­γου. Ὡς τέ­τοια, καθίσταται ἀ­να­πό­σπα­στο μέ­ρος τῆς Θείας Λει­τουρ­γίας καί τῶν ὑ­πο­λοί­πων ἀκολουθιῶν καί μέσῳ αὐ­τῆς συνεκφαίνον­ται οἱ ἀ­λή­θειες τῆς πί­στεως. Σχεδόν ἀπό συστάσεώς της ἡ Ἐκ­κλησία οἰ­κει­ώ­θηκε καί διαχειρί­στηκε τόν λόγο τῆς τέ­χνης σέ μιά ποι­κι­λό­τροπη καί πο­λυ­ε­πί­πεδη σημαν­τική, γιά νά ἐκ­φρά­σει τό κοινό βί­ωμα καί νά ὑ­πη­ρε­τή­σει τήν λει­τουργική, μυ­στη­ρι­ακή ζωή καί λα­τρευ­τική πράξη τοῦ Ἐκ­κλη­σι­α­στι­κοῦ Σώ­μα­τος. Με­τα­χει­ρί­στηκε ἀπ’ ἀρ­χῆς τήν τέ­χνη τῆς ποί­η­σης καί τοῦ μέ­λους μέ θε­ο­λο­γική ἐ­νάρ­γεια, ἀλλά καί τή γλώσσα τοῦ ζω­γρά­φου, γιά νά πεῖ τήν ἴ­δια ἀ­λή­θεια μέ τόν χρω­στήρα, καί ἐ­πί­σης αὐτή πού ἀ­πο­τυ­πώ­νει στό σχέ­διο καί στά ὑ­λικά του ὁ ἀρχιτέκτο­νας­, κα­θώς μέ αὐ­τόν τόν τρόπο ἡ καλ­λι­τε­χνική εἰ­κόνα γί­νε­ται ἔκ­φραση τῆς πίστεως καί δι­αρ­κής ἀ­να­φορά στήν Δη­μι­ουρ­γία καί τήν Ἐν­σάρ­κωση, καθώς καί τῆς προοπτικῆς τοῦ ἀνακαινισμοῦ τῶν πάντων ἐν Χριστῷ, μέσῳ τῶν ὁ­ποίων δι­και­ώ­νε­ται ἡ σύμ­πασα κτίση καί τό κάλ­λος τοῦ κό­σμου.
Οἱ Εἰκονοκλάστες ἀκριβῶς ἀντιμάχονταν τίς ἱερές ἀπει­κονίσεις, γιατί ἀδυνατοῦσαν νά συλλάβουν τό θεολογικό περιε­χόμενο τῆς εἰκόνας καί τοῦ προσώπου, καταλήγοντας μέ αὐτόν τόν τρόπο νά ἀρνοῦνται τίς ἀλήθειες τῆς ἐνανθρώπησης καί τῆς δημιουργικῆς Χάριτος τοῦ Κυρίου μας. Σέ ἀπάντηση, ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός θα σημειώσει : «Οὐ προσκυν τ λ, προσκυν δέ τόν τς ὕλης Δημιουργόν, τόν ὕλην δι’ μέ γενόμενον καί ν λ κατοικσαι καταδεξάμενον καί δι’ ὕλης τήν σωτηρίαν μου ργασάμενον, καί σέβων οπαύσομαι τήν λην, δι’ ἧς  σωτηρία μου εργασται». Ἡ ἴδια πεφωτισμένη μαρτυρία θά διατυπωθεῖ περίτρανα στό Συνοδικό τῆς Ὀρθοδοξίας, ὅπου ἀναφέρεται χαρακτηριστικά ὅτι «οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τόν ληθινόν Θεόν μν, καί τούς Αὐτο γίους, ν λόγοις τιμντες, ν συγγραφας, ν νοήμασιν, ν θυσίαις, ν ναοῖς, ν εκονίσμασι».
Αὐτή εἶναι ἡ σύζευξη Θεολογίας καί Τέχνης μέσα στή ζωή τῆς Ἐκκλησίας μας. Ἡ διακήρυξη τοῦ προνομίου τοῦ ἀνθρώπου, ὡς καλλιτεχνήματος τοῦ Θεοῦ νά ξαναφθάσει στό ἀρχέτυπον κάλλος τῆς εἰκόνος, τῆς εἰκόνος τοῦ δημιουργοῦ Του.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2013
Μέ πατρικές εὐχές
 Μητροπολίτης
+ Ὁ Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν Μᾶρκος