Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

TIMHTIKH EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΓΛΥΠΤΡΙΑ κ. ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Ομίλου για την Unesco Χίου - Οινουσσών - Ψαρών διοργανώνει  τιμητική εκδήλωση για τη Ευρωγλύπτρια κ. ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,  την Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 20.30μμ στο αίθριο του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ -Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης-  Μιχ. Λιβανού 51

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για την καλλιτεχνική πορεία και το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο της  Χιώτισσας καλλιτέχνιδος που έχει τιμηθεί και με τον τίτλο ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ (1990):

-Η ιστορικός της Τέχνης κ. Φωτεινή Ξυλά - Φαφαλιού
-Η Δρ Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Α.Π.Θ  κ.  Αθηνά Ζαχαρού - Λουτράρη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ



Το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου Λέσβου, το οποίο επιτηρεί μία περιοχή με εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, αντί να ενισχυθεί από αστυνομικούς υπαλλήλους, αποδυναμώθηκε αιφνιδίως κατά 50%!

Συγκεκριμένα, από τους δέκα αστυνομικούς που διαθέτει, χωρίς καμία έννοια λογικής, οι πέντε πήραν φύλλο πορείας για άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, με μεθόδους που θυμίζουν «άλλες εποχές», οι πέντε αστυνομικοί έλαβαν φύλλο πορείας την Παρασκευή το μεσημέρι με εκτελεστέα τη μετακίνησή τους την… επομένη το πρωί! Λες και βρισκόμαστε σε περίοδο επιστράτευσης!

Υπενθυμίζεται ότι στην Πολίχνιτο, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης κίνησης παραθεριστών, έχουμε και αύξηση της παραβατικότητας είτε σε κλοπές είτε σε διαρρήξεις, γεγονότα που δημιουργούν – φυσιολογικά – αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

«Ποιος «σοφός μελετητής» σκέφθηκε ότι σε μία πιεσμένη, από κίνηση τουριστική περιοχή το καλοκαίρι, αντί να ενισχύεται ένα Τμήμα, πρέπει να αποδεκατίζεται; Έστω και εάν υπάρχει η όποια δικαιολογία για αυτές τις μετακινήσεις, προς τι μετακινήθηκε και ο ίδιος ο Διοικητής του Α.Τ;»
ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για τις υπηρεσίες στις οποίες μεταφέρθηκαν οι συγκεκριμένοι μετακινηθέντες αστυνομικοί αλλά και για τη δύναμη των αστυνομικών υπαλλήλων των εν λόγω Τμημάτων.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

parliament logo.jpg
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΘΕΜΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμαι ότι το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου Λέσβου, το οποίο επιτηρεί μία περιοχή με εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, αντί να ενισχυθεί από αστυνομικούς υπαλλήλους, αποδυναμώθηκε αιφνιδίως κατά 50%!

Συγκεκριμένα, από τους δέκα αστυνομικούς που διαθέτει, χωρίς καμία έννοια λογικής, οι πέντε πήραν φύλλο πορείας για άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά με μεθόδους, όπως μου καταγγέλλεται, που θυμίζουν «άλλες εποχές», οι πέντε αστυνομικοί έλαβαν φύλλο πορείας την Παρασκευή το μεσημέρι με εκτελεστέα τη μετακίνησή τους την… επομένη το πρωί! Λες και βρισκόμαστε σε περίοδο επιστράτευσης!

Επειδή, κ. Υπουργέ, αποκλείω να έχετε προσωπική άποψη για τη συγκεκριμένη περιοχή, σας ενημερώνω ως ασκών κοινοβουλευτική εποπτεία στη Λέσβο, ότι στην Πολίχνιτο, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης κίνησης παραθεριστών, έχουμε και αύξηση της παραβατικότητας είτε σε κλοπές είτε σε διαρρήξεις, γεγονότα που δημιουργούν – φυσιολογικά – αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Με βάση τα ανωτέρω, σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

1.Ποιος «σοφός μελετητής» σκέφθηκε ότι σε μία πιεσμένη, από κίνηση τουριστική περιοχή το καλοκαίρι, αντί να ενισχύεται ένα Τμήμα, πρέπει να αποδεκατίζεται;

2.Έστω και εάν υπάρχει η όποια δικαιολογία για αυτές τις μετακινήσεις, προς τι μετακινήθηκε και ο ίδιος ο Διοικητής του Α.Τ;

3.Πώς μπορείτε να δικαιολογήσετε την «εδώ και τώρα» μετακίνηση του 50% του Α.Τ;

4.Σε ποιες υπηρεσίες μετακινήθηκαν οι συγκεκριμένοι μετακινηθέντες αστυνομικοί; Παρακαλώ να μου αναφέρετε τη δύναμη των αστυνομικών υπαλλήλων των εν λόγω Τμημάτων για να αντιληφθώ αν ήταν πράγματι αναγκαία η ενίσχυσή τους, δεδομένου ότι οι πληροφορίες μου ομιλούν για το αντίθετο.

5.Βεβαίως υπάρχουν και εργαζόμενοι που αναγκάζονται να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις από το σπίτι τους στη δουλειά τους. Το γνωρίζετε, όμως, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ένα νησί με άθλιο οδικό δίκτυο, με υποβαθμισμένη τη συγκοινωνιακή του υποδομή, ορισμένοι από τους μετακινηθέντες, θα πρέπει να καλύπτουν με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα 90 χιλιόμετρα την ημέρα στο «πήγαινε-έλα» από την οικία τους στην Υπηρεσία τους; Σε εποχές κρίσης με τσεκουρωμένο το μισθό του κάθε αστυνομικού, αντιλαμβάνεσθε οικονομικά τι σημαίνει αυτό που σας περιγράφω για τους μετακινηθέντες;



Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ






ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
·         ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: Έγκριση ΥΔΕ για τη δαπάνη καυσίμων του αεροσκάφους Αερολέσχης Μυτιλήνης και των εθελοντικών οργανώσεων για περιπολίες κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Κατά τη διάρκεια των οχτώ χρόνων που είχα την τιμή να υπηρετώ ως Νομάρχης Λέσβου, αλλά και μέχρι σήμερα, κάθε καλοκαίρι η Αερολέσχη Μυτιλήνης παραχωρεί το μονοκινητήριο αεροσκάφος που διαθέτει για να κάνει περιπολίες πάνω από ολόκληρο το νησί, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στο έργο της πρόληψης πυρκαγιάς.
Τα έξοδα για τα καύσιμα του αεροσκάφους, τα οποία ανέρχονται περίπου στο ποσό των 15.000 ευρώ για ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο, κάλυπτε κάθε χρόνο η Περιφέρεια Λέσβου.
Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Λέσβου παρουσία του τ. Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, αλλά και του τ. Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Αθανασίου, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι περιπολίες από το συγκεκριμένο αεροσκάφος, τα χρήματα για τα καύσιμα δεν έχουν ακόμα διατεθεί, αλλά όχι με ευθύνη της Περιφέρειας. Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) αρνήθηκε να εγκρίνει τη σχετική δαπάνη, με αποτέλεσμα να μην έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής τα χρήματα για να ξεκινήσει τις περιπολίες το αεροσκάφος, αλλά ούτε και οι εθελοντικές οργανώσεις, για τις περιπολίες των οποίων τα καύσιμα κάλυπτε επίσης η Περιφέρεια.
Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τον καταλυτικό ρόλο που οι περιπολίες τόσο του συγκεκριμένου αεροσκάφους, όσο και των εθελοντικών οργανώσεων, παίζουν στην πρόληψη των πυρκαγιών σε ολόκληρο το νησί, αλλά και τον αποτελεσματικό τρόπο, με τον οποίο μέχρι στιγμής η Λέσβος έχει αντιμετωπίσει τον κίνδυνο των πυρκαγιών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.      Προτίθεται το Υπουργείο, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, να μεριμνήσει άμεσα για τη διευθέτηση του ζητήματος, προκειμένου η Περιφέρεια Λέσβου να μπορέσει να διαθέσει το χρηματικό ποσό που χρειάζεται για να καλυφθεί η δαπάνη των καυσίμων του αεροσκάφους και των εθελοντικών οργανώσεων, ώστε να ξεκινήσουν οι περιπολίες το συντομότερο δυνατό;



ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ 12.500 "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ"


Αισόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 12.500 δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε δηλώσεις του στη πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό και έχουμε πια θέσει σε πορεία ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πως θα υλοποιήσουμε τον κεντρικό στόχο της χώρας που είναι να έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους συνολικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είμαι αισιόδοξος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί».
Ο υπουργός συμπλήρωσε επιπλέον ότι «το 4% του Δημοσίου θα μπει σε κινητικότητα – το 2% του Δημοσίου θα απολυθεί» ενώ προανήγγειλε 5.000-10.000 προσλήψεις εντός του 2013 σε τομείς αιχμής.
«Ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.200 υπάλληλοι από τα τέλη Ιουλίου, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για άλλους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς οπότε απομένει ένα νούμερο γύρω στις 6.000 για να φθάσουμε στον τελικό στόχο των 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου που αποτελούν και το πρώτο μέρος αν θέλετε του μνημονιακού στόχου που έχουμε συμφωνήσει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο της ανταπόκρισης από τα υπουργεία», ανεφερε.
«Ένα υπουργείο μπορεί να έχει πλεονάζον προσωπικό σε μια κατηγορία υπαλλήλων αλλά μπορεί να έχει ελλείψεις σε μια άλλη. Η κινητικότητα είναι μια δυναμική διαδικασία στην οποία κάποιος προσφέρει εντός εισαγωγικών υπαλλήλους, μπορεί και να πάρει υπαλλήλους διότι όπως έχουμε πει η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα επαναπορροφηθούν. Γνωρίζετε καλά ότι έχει ήδη γίνει μια πρώτη κινητικότητα, περίπου 2.000 κάτι λιγότερο από 2.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι επανατοποθετήθηκαν, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, δηλώνουν σήμερα πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με τις δουλειές τις οποίες είχαν», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι Μεταπτυχιακές σπουδές και η σχολή δημόσιας διοίκησης ευνοούνται όπως επίσης και η προϋπηρεσία, αλλά και ο τρόπος που μπήκε κάποιος στο Δημόσιο και διευκρίνισε ότι υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια: «Οι πολύτεκνοι εξαιρούνται συνολικά και οι τρίτεκνοι απορροφώνται κατά προτεραιότητα».
Σε ότι αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά και τους «κοπανατζήδες», ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει μία σαφή εικόνα για τον αριθμό των επίορκων, τονίζοντας πα΄ντωςότι οι «κοπανατζήδες ελέγχονται και θα τιμωρηθούν». Τέλος, για τα πλαστά πιστοποιητικά τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαδικασία εντοπισμού τους, ξεκινώντας από αυτά των ξένων γλωσσών.

aftodioikisi.gr

OMHΡΕΙΑ 2013 : ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

                     ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

            ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ  10& 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ




ΣΑΒΒΑΤΟ 10/08 
 8.μμ :Ομιλία του π. Αντωνιου Παπανικολαου με θέμα « Κιβωτός του Κόσμου- Εθελοντική προσφορά».

9.μμ Αφιέρωμα στις εθελοντικές Ομάδες του Βρονταδου & παρουσίαση του έργου τους
- Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-  τ.τ. Βρονταδου
-1&2 σύστημα Ναυτοπροσκοπων Βρονταδου
-  Ιματιοθήκη της αγάπης  Ι Μητροπολη χιου
- Ομάδα εθελοντικής δράσης «Ο»



Κυριακή 11/08


7.15 μμ  Η άγνωστη προσφορά ενός Βρονταδούση ευπατρίδη . «Μιχαλης Γλυκας»
   
Θα μιλήσουν : Μ Χρυσουλης- Χ Πιτσιλός- Αρ. Ζαννικος  
                                                                                                            
8.15 μμ Προσκοπική Εκδήλωση

9.15 μμ Μουσικη Βραδια με τον  Παντελη  Λυκο




Και τις δυο ημερες θα υπαρχουν παραλληλες δρασεις : Εκθεση Βιβλιου- εκθεση Φωτογραφιων με θεμα τα 100 χρονια προσκοπισμού-εκθεση υλικου από τις δρασεις των εθελοντικων ομαδων Βρονατάδου & παιδικα εργαστηρια





Εισοδος Ελευθερη   

ΠΟΙΟΙ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ" ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ


Στην «κόκκινη» ζώνη βρίσκονται ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που λόγω κατάργησης των θέσεων τους θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κριτήρια αξιολόγησής τους.
Με δεδομένο ότι η συμφωνία της τρόικας με την κυβέρνηση προβλέπει ότι ακόμη και 11.000 από τους συνολικά 25.000 «διαθέσιμους» του 2013 είναι δυνατόν να απολυθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι πολύ πιθανόν να δουν την έξοδο από το δημόσιο μέσω της ένταξης τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά των αξιολόγηση όσων υπαλλήλων ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης της θέσης τους και όχι την αξιολόγηση τους σε καθεστώς «κανονικού» υπαλλήλου.
Οι υπάλληλοι της «κόκκινης» ζώνης
Σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται:
Από τους ΠΕ, ΤΕ
-Όσοι δεν έχουν μεταπτυχιακό, διδακτορικό, δεύτερο πτυχίο και δεν γνωρίζουν καμία ξένη γλώσσα.
-Έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ ή (πολύ χειρότερα) με επετηρίδα (πρώτη πρόσληψη). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκονται συμβασιούχοι που έγιναν αορίστου χρόνου με υπουργικές αποφάσεις ή Προεδρικά Διατάγματα (για παράδειγμα οι περίπου 35.000 του ΠΔ Παυλόπουλου του 2005) αλλά και μετακλητοί που εργάζονταν σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία και μετέπειτα οι συμβάσεις έγιναν, επίσης, αορίστου χρόνου.
-Έχουν βαθμό στην αξιολόγηση κάτω από 8.
-Είναι παλαιοί υπάλληλοι αλλά δεν έχουν υπηρετήσει σε θέση ευθύνης.
-Έχουν υποπέσει σε βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα.

Από τους ΔΕ
-Έχουν χαμηλή βαθμολογία απολυτηρίου, κανένα μεταλυκειακό τίτλο και δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες.
-Έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ (πρώτη πρόσληψη). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκονται συμβασιούχοι που έγιναν αορίστου χρόνου με υπουργικές αποφάσεις ή Προεδρικά Διατάγματα (για παράδειγμα οι περίπου 35.000 του ΠΔ Παυλόπουλου του 2005) αλλά και μετακλητοί που εργάζονταν σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία και μετέπειτα οι συμβάσεις έγιναν, επίσης, αορίστου χρόνου.

-Έχουν βαθμό στην αξιολόγηση κάτω από 8.
-Είναι παλαιοί υπάλληλοι αλλά δεν έχουν υπηρετήσει σε θέση ευθύνης.
-Έχουν υποπέσει σε βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα.

Από τους ΥΕ
-Έχουν χαμηλή βαθμολογία απολυτηρίου, κανένα μεταλυκειακό τίτλο και δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες.
-Έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ (πρώτη πρόσληψη). -Έχουν βαθμό στην αξιολόγηση κάτω από 8.
-Είναι παλαιοί υπάλληλοι.
-Έχουν υποπέσει σε βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα.

Μειονέκτημα για τους άγαμους χωρίς παιδιά
Παράλληλα σε περίπτωση ισοβαθμίας σημαντικό μειονέκτημα έχουν όσοι είναι άγαμοι και δεν έχουν παιδιά, καθώς ο έγγαμος λαμβάνει +2 μόρια και κάθε παιδί από 4.
aftodioikiisi.gr