Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS MUNDUS PUEDES




Erasmus Mundus PUEDES: Ευκαιρίες μετακίνησης σε προπτυχιακούς φοιτητές...
Το πρόγραμμα Erasmus Mundus “PUEDES” προσφέρει ευκαιρίες μετακίνησης σε προπτυχιακούς φοιτητές,  υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές.
Αιτήσεις - προθεσμία
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του ιστοτόπου του προγράμματος και η προθεσμία υποβολής είναι η 1η Μαρτίου 2016.
Διεύθυνση ιστοτόπου: http://www.puedes.eu/inicio
Τί είναι το Erasmus Mundus “PUEDES”
Η Δράση 2 του Erasmus Mundus - PUEDES έχει βραβευτεί από τον EACEA στο πλαίσιο της πρόσκλησης EACEA/38/12. Το βραβείο ανακοινώθηκε στις 11 Ιουλίου 2013 και ο αριθμός της Σύμβασης Επιδότησης είναι 2013-2586 / 001-001-EM Δράση 2 - Συμπράξεις. Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι € 4.138.275 για το σύνολο του προγράμματος.
Ε
Η PUEDES (Participación Universitaria para El Desarrollo Económico y Social en Latinoamérica) κοινοπραξία αποτελείται από 20 τακτικά συνεργαζόμενα πανεπιστήμια συν 10 ΑΕΙ τα οποία συνδέονται με άλλους οργανισμούς και ιδρύματα. Η Επιτροπή σκοπεύει να χτίσει ένα πρόγραμμα κινητικότητας που πηγαίνει πέρα ​​από τον αριθμό των υποτροφιών που μπορούν να ανατεθούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του έργου, τόσο για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Λατινική Αμερική όσο και για το προσωπικό. Το έργο δημιουργεί μια ευκαιρία για την εδραίωση των θεσμικών σχέσεων των εταίρων και να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες για συνεργασία.
Το έργο PUEDES θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουν το προφίλ των εταίρων και να ενισχύσει τη συνεργασία με μια νέα γεωγραφική περιοχή. Οι εταίροι θα προωθήσουν τη συμμετοχή των μαθητών από ευάλωτες ομάδες ή ομάδες κοινωνικού ή οικονομικού αποκλεισμού (TG3) αφιερώνοντας τους την 26% της συνολικής κινητικότητας.
Οι θέσεις που προσφέρονται από τους εταίρους της ΕΕ καλύπτει όλα τα θεματικά πεδία στο πλαίσιο της πρόσκλησης, ιδιαίτερα στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως βασικές προτεραιότητες για την προώθηση του Πανεπιστημίου και την συμμετοχήτου στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μηχανικών και Τεχνολογίας, Δίκαιο, Ιατρικές Επιστήμες και Κοινωνικών Επιστημών.
Οι θέσεις Κινητικότητας στο Λος Άντζελες συγκεντρώνεται σε περιοχές μελέτης με μακρά παράδοση όπως Γεωπονικών Επιστημών ή Γεωλογίας και κάποιες άλλες αξιόλογες αυτές όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αλλαγή του κλίματος ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάθεση συνολικά 190 υποτροφιών.  Ολες οι δραστηριότητες του προγράμματος θα πρέπει να έχουν συναφθεί έως τον Ιούλιο του 2017 ημερομηνία κατά την οποία το έργο θα τελειώσει.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.foititikanea.gr/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82/erasmus/4375-erasmus-mundus-puedes-2015-2016#ixzz3oEtBKFEp

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -ΜΟΝΙΜΟ CAPITAL CONTROL



Νέες σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα εκατομμυριούχων συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με την επιβολή μόνιμων ελέγχων και περιορισμών στην ανάληψη μετρητών, ταυτόχρονα με υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές τους.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα της Κυριακής», το νέο μέτρο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προβλέπει εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 150 ευρώ και όχι 420 - όπως ισχύει σήμερα - για τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συναλλαγές τους με τα υπόλοιπα χρήματα του μισθού ή της συνταξής τους θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος, δηλαδή χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Το μέτρο - σοκ, αν ισχύσει, εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» περί τα 3,2 εκατ. συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

Τονίζεται πάντως, ότι στις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται η εξαίρεση συνταξιούχων άνω των 75 ετών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο στα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη περιφέρεια.

ΓΑΜΗΛΙΟ ΔΩΡΟ ΣΕ ΚΟΡΕΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ- ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ




Το γαμήλιο δώρο δίνεται σε κόρες εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών που έρχονται σε πρώτο γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό) καθώς επίσης και σε αυτές που δεν έχουν πάρει για άλλον προηγούμενο γάμο τους.
Προυποθέσεις και Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
1. Το γαμήλιο δώρο δίνεται σε κόρες εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών που έρχονται σε πρώτο γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό) καθώς επίσης και σε αυτές που δεν έχουν πάρει για άλλον προηγούμενο γάμο τους.
2. Τα παρακάτω δικαιολογητικά εκδίδονται και υποβάλλονται στο Τμήμα Μέριμνας της Εστίας Ναυτικών μετά το γάμο της ενδιαφερόμενης:
α) Αίτηση ενδιαφερόμενης.
β) Ληξιαρχική πράξη γάμου της ενδιαφερόμενης.
γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την Κοινότητα ή τον δήμο , ανάλογα που έχει την οικογενειακή του μερίδα ο πατέρας της ενδιαφερόμενης.
δ) Πιστοποιητικό θαλάσσιας υπηρεσίας του πατέρα της ενδιαφερόμενης από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων (για τους εν ενεργεία Ναυτικούς ) στο οποίο πρέπει να φαίνεται απ΄ αυτό σύμφωνα με τον κανονισμό να έχει 10 χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία από τα οποία οι 24 μήνες να έχουν αποκτηθεί κατά την τελευταία 5ετία πρό του γάμου της κόρης του.
ε) Πιστοποιητικό Συνταξιοδότησης του πατέρα της ενδιαφερόμενης από το Ν.Α.Τ. ή της μητέρας για κόρες ορφανές (για συνταξιούχους Ναυτικούς).
στ) Για κόρες Διαζευγμένες , πρέπει να προσκομίζεται Ληξιαρχική Πράξη γάμου , ή Διαζευκτήριο , στο οποίο να εμφαίνετε η ημερομηνία τέλεσης του λυθέντος γάμου.
3. Θαλάσσια υπηρεσία του Ναυτικού που δεν αποδεικνύεται από το υποβαλλόμενο πιστοποιητικό της Υπηρεσίας Ναυτικών Μητρώων μπορεί να αποδειχθεί:
α) Από φωτοτυπημένα αντίγραφα (ναυτολόγησης – απόλυσης) του
Ναυτικού φυλλαδίου του ναυτικού , νόμιμα επικυρωμένα.
β) Από βεβαιώσεις Λιμενικής ή Προξενικής Αρχής ή οποιαδήποτε άλλης αρχής που εποπτεύεται από το ΥΕΝ , μετά από έλεγχο του Ναυτικού φυλλαδίου του ναυτικού ή από τηρούμενα από την αρχή στοιχεία.
γ) Από βεβαίωση του Πλοιάρχου του πλοίου στο οποίο εργάζεται ο Ναυτικός , μετά από έλεγχο του Ναυτικού του φυλλαδίου και
δ) Από βεβαίωση της διαχειρίστριας ή πλοιοκτήτριας εταιρείας , θεωρημένη από Λιμενική ή Προξενική αρχή ή το ΝΑΤ ή την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων , για το αληθές του περιεχομένου.
4. α) Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που την συνοδεύουν καταθέτονται στην Εστία Ναυτικών το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου , για γάμους που έγιναν κατά την διάρκεια του προηγούμενου χρόνου (δηλ. αν ο γάμος έγινε το 2004 τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν μέχρι 31/12/2005 και εάν ο γάμος γίνει το 2005 μέχρι 31/12/2006).
β) Αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά τη λήξη της πιο πάνω προθεσμίας θεωρούνται εκπρόθέσμες και δεν γίνονται δεκτές.