Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΥΚΤΑ ΠΛΟΙΑ




Ένα στόλο από 21 πλοία παρήγγειλαν, τον περασμένο Αύγουστο, σε ναυπηγεία κυρίως της Κορέας και της Κίνας οι Έλληνες εφοπλιστές πραγματοποιώντας επενδύσεις συνολικού ύψους 923 εκατομμυρίων δολαρίων!

Τα μεγέθη επιβεβαιώνουν την επιστροφή των Ελλήνων εφοπλιστών στις ναυπηγικές εσχάρες καθώς τον Αύγουστο του 2012 είχαν τοποθετηθεί παραγγελίες μόλις για 7 πλοία. Δηλαδή, πλέον καταγράφεται αύξηση κατά 200%!

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny, από τα οποία φαίνεται ότι ακόμα ότι ανάμεσα στις εταιρείες που τοποθέτησαν παραγγελίες τον περασμένο μήνα είναι η Golden Union του προέδρου της ΕΕΕ Θεόδωρου Βενιάμη, η Maran του Ομίλου Αγγελικούση και η GasLog συμφερόντων Πήτερ Λιβανού.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες πλοίων οι Έλληνες συνέχισαν να επιλέγουν τα φορτηγά- χύδην (Bulk carriers) και τοποθέτησαν παραγγελίες για 9 από αυτά. Επίσης παρήγγειλαν 6 δεξαμενόπλοια και 4 μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).


pireas2day.gr

KΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

KROY

 Το υπερπολυτελές και εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο EUROPA 2 θα καταπλεύσει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι στις Οινούσσες. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 500 επιβάτες προερχόμενοι κυρίως από Γερμανία και αναμένεται αρκετοί να επισκεφθούν το νησί μας και να γνωρίσουν τον παραδοσιακό οικισμό, τα αξιοθέατα και την σπάνια ομορφιά της Αιγνούσας. Το νησί με ενδιαφέρον αναμένει την επίσκεψη αυτή, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά και καταβάλλεται προσπάθεια να αφήσει καλές εντυπώσεις στους πολυάριθμους επισκέπτες.

Σ.Φ.Ο ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ- 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΜΕ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» ενημερώνει τα μέλη του και τους φίλους των Οινουσσών ότι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.30 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος θα τελέσει την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία τιμώντας πάντες τους εν Χίω διαλάμψαντες Αγίους, στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέου Φαλήρου, οδός Καραϊσκάκη αρ. 1.
Μετά την απόλυση ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει επίσκεψη στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο όπου θα πραγματοποιηθεί διαδραστική προβολή στις 12.00 στην αίθουσα «Θόλος» με θέμα: Περιήγηση στην αρχαία αγορά των Αθηνών. Η μετακίνηση θα γίνει με τα ΙΧ των συμμετεχόντων. Η τιμή εισιτηρίου για την προβολή είναι 8,00 ευρώ. Θα ακολουθήσει συνεστίαση σε εστιατόριο του Κεραμεικού (προαιρετικά).
Προσκαλείσθε να συμμετάσχετε στη Θεία Λειτουργία και να πλαισιώσετε το ενδιαφέρον πρόγραμμα. Ειδικά για την προβολή πρέπει να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στον ΣΦΟ μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου για την κράτηση της θέσεως. Πληροφορίες στο τηλ. 210 6856155
Αθήνα 03.10.2013
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Δανιήλ και το Δ.Σ. του ΣΦΟ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γραμματείας περιφερειακών Οργανώσεων περί της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη συμβουλίων των Συντονιστικών επιτροπών(30/8/13)και βάσει του άρθρου 5 παρ.6 της ίδιας εγκυκλίου μετά και την ανάρτηση του οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων ανά συντονιστική επιτροπή στις 26/9/13 ,οι εκλεγμένοι σύμβουλοι,κατά τις εσωκινηματικές εκλογές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,για την εκλογική περιφέρεια της Χίου,που έγιναν την Κυριακή 22/9/2013,συνήλθαν σε σώμα ως ακολούθως:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Γεωργούλης Δημήτριος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Κίτρινου Ελένη
ΤΑΜΙΑΣ : Καλαιτζής Δημήτριος
ΜΕΛΟΣ :Βατράμης  Αθανάσιος
ΜΕΛΟΣ :Ζαφείρης Νικόλαος



Στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα οριστούν οι αναπληρωτές και οι τομείς ευθύνης που θα αναλάβουν τα μέλη του.