Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ- ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ Χ.Α




Σταυρούλα Ξουλίδου: Η διάταξη είναι αντισυνταγματικη, καθώς η χρηματοδότηση ή η απαλλοτρίωση δημόσιας γης πρέπει να γίνεται για έργα κοινής ωφελείας. 
Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κοινής ωφελείας».

Οι τροπολογίες τελικά ψηφίστηκαν με την θετική ψήφο των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκτός της Χρυσής Αυγής..

Ειδικότερα επι της τροπολογίας για το τζαμί υπερ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ  ενώ Χ.Α. και ΑΝΕΛ καταψήφισαν. Για την τροπολογία που αφορά το Μέγαρο Μουσικής ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπερ, ΝΔ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» ενώ Χ.Α. και ΑΝΕΛ καταψήφισαν.

Νωρίτερα η βουλευτής των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την τροπολογία.

Νωρίτερα η κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για το τζαμί, που την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «προκλητική».

 Η υπεύθυνη τομέα Παιδείας των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως «η τροπολογία δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο του νομοσχέδιου και είναι άκαιρη καθώς δεν έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα» ενώ υποστήριξε ότι «η διάταξη είναι αντισυνταγματικη, καθώς η χρηματοδότηση ή η απαλλοτρίωση δημόσιας γης πρέπει να γίνεται για έργα κοινής ωφελείας. Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κοινής ωφελείας».


Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά της βουλευτή πως «το έργο χρηματοδοτείται με 960 χιλ. ευρώ. 
Ως ΑΝΕΛ θεωρούμε πως σε  αυτή την κρίσιμη στιγμή, η τροπολογία που ανάβει το «πράσινο φως» για την κατασκευή του τεμένους είναι άκαιρη και συνοδεύεται από προκλητική επιβάρυνση του προϋπολογισμού».

Και αυτό, γιατί δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία στην απόφαση του αρχηγού τους και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου  στην ίδια οικονομική συγκυρία για την χώρα να αναθέσει απευθείας την ανακατασκευή πέντε παλαιών αεροσκαφών σε αμερικάνικη εταιρεία έναντι 500.000.000 δολαρίων!

«Δώστε προτεραιότητες στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης» ανέφερε η κυρία Ξουλίδου απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη για να προειδοποιήσει πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάθεση της τροπολογίας τότε η πράξη της θα συνδεθεί με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Απαράδεκτη και προκλητική η τροπολογία. Θα είναι απαράδεκτο αν η σημερινή κυβέρνηση μετά από 9 χρόνια δώσει το δωράκι της κατασκευής στους Μπόμπολα, Λάτση κλπ μεγαλοκατασκευαστές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «η Ελλάδα επείγεται για επενδύσεις στην παιδεία και την έρευνα Ας μην βυθιστούμε στην κινδυνολογία της κρίσης και τις κόκκινες γραμμές  των "θεσμών"».

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι το κόμμα της θα στηρίξει το νομοσχέδιο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, πάντως, σημείωσε ότι «Η τροπολογία είναι προδοτική ενέργεια και νομιμοποιεί τη σύμπραξη όλων των νταβατζήδων γύρω από την κατασκευή του τζαμιού».

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.
Τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος...
για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη.
Οι οδηγοί θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην άρση της ακινησίας του οχηματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για το σύνολο του έτους όπως προέβλεπε η νομοθεσία αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται περιλαμβανομένου και του μήνα της ακινησίας.  
Με αυτή τη ρύθμιση η μείωση των τελών κυκλοφορίας και ανάλογα με το μήνα άρσης της ακινησίας μπορεί να ξεπεράσει και το 70%.
Στόχος είναι να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα καθώς εξαιτίας της κατάθεσης των πινακίδων από το 2009 έως σήμερα το κράτοςαπώλεσε έσοδα ύψους 754 εκατ. ευρώ όπως είχε γνωστοποιήσει στις 23 Απριλίου στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Πηγή: thetoc.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ"



Τα κόκκινα δάνεια και η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για τις 9 το πρωί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τους προέδρους των συστημικών τραπεζών.
Στο μεταξύ πακέτο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας αναμένεται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας μετά τη συμφωνία με τους δανειστές.
Πακέτο… ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, που έχουν εκτοξευτεί στα 84 δισ. ευρώ, ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συμφωνία που έχει επέλθει για το ζήτημα της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους Θεσμούς.
Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση:
1. Επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών στον «νόμο Κατσέλη»
2. Ευνοϊκες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών (Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών).
3. Προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης (Απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας).
4. Διαγραφές δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρυθμίσεις με φορολογικά κίνητρα (Νόμος Δένδια για επιχειρηματικά δάνεια).
Να σημειωθεί ότι τα «κόκκινα» δάνεια έχουν εκτοξευθεί στα 84 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ το έτος 2014 είχαν φτάσει στα 78,5 δισ. ευρώ.