Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



«ΤΟ ΞΩΠΟΡΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ 180 ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΕΛΗΞΕ
ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ 155 ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:


«Έπεσαν μέσα στην δική τους παγίδα. Το ξώπορτο όνειρο Σαμαρά - Βενιζέλου για 180 συνενόχους στην παράταση της συγκυβερνητικής τους θητείας, έληξε με τις συνειδητές προεκλογικές τους ομιλίες και την μοναχική ψήφο των 155 ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ βουλευτών τους. Οι εκλογές κλείδωσαν χθες βράδυ, τον Φεβρουάριο η πατρίδα μας, με εγγυητές τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλάζει σελίδα, ανακτά την εθνική της κυριαρχία και θα ξαναφέρει το χαμόγελο στους Έλληνες». 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ



Συνεδριάζει αύριο Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών σε τακτική συνεδρίαση με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1. ΄Εγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου « επισκευή και συντήρηση Γυμνασίου ».
2. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής έργου «Βελτίωση δικτύου εσωτερικής οδοποιίας Δήμου Οινουσσών».
3.΄Εγκριση προμήθειας επίπλων και σκευών.
4.Ανασυγκρότηση Ενιαίας Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
5. Ανασυγκρότηση Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων – ΕΠΑΛ Οινουσσών.
6. Εξέταση αίτησης κτηνοτρόφου για παραχώρηση μάντρας στη θέση "Βρυσίδια".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ



Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 έγινε στα δικαστήρια της Χίου  η ακροαματική διαδικασία που  προβλέπεται από το νόμο για την υπόθεση δίωξης από την ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ και τον πρόεδρό της, των Μάρκου Σκούφαλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου,  Δημοτικού Σύμβουλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή,  Πρόεδρου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, για την σθεναρή πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» και την προσπάθεια χειραγώγησης της προηγούμενης δημοτικής αρχής από τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο ιδιοκτήτης της «ΑΚΜΗΣ» και της CHIOS PRESS.
Η απόφαση βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης, μετά από όλο αυτό το υλικό που έχει κατατεθεί από τη ΛΑ.Σ., για να  κριθεί ποιος λέει την αλήθεια, αν υπάρχει δόλος ή συκοφαντική δυσφήμιση, ωστόσο οι μαρτυρικές καταθέσεις ήταν καταπέλτης για τα πραγματικά γεγονότα παρά  τη λάσπη και χολή που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος κύριος εναντίον της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΚΚΕ και των στελεχών του.
Ως  Λαϊκή Συσπείρωση εξακολουθούμε να επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε  πολιτικά τέτοιου είδους ζητήματα και σ΄ αυτή τη διάσταση αντιμετώπισης ασκούμε κριτική και στη δημοτική αρχή. Ως εκ τούτου η ποινικοποίηση της  πολιτικής ζωής  όποιου αντιστέκεται είτε έντυπα είτε με  κάθε άλλο τρόπο δεν έχει θέση και λόγο ύπαρξης.
Νιώθουμε περήφανοι που αγωνιζόμαστε για  κοινωνικές υπηρεσίες και δομές χωρίς ανταποδοτικότητα, που να  καλύπτουν το σύνολο των αναγκών, καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά και ασφάλιση σε  όλους με μισθούς  και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες και όχι στις ανάγκες του  κεφαλαίου και όποιων έστησαν «επιχειρήσεις» για να χρηματοδοτούνται από το Δήμο και τα λεφτά των δημοτών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ανθρώπινο χείμαρρο απ΄ όλη την Ελλάδα  που είτε ατομικά είτε μέσω των ενώσεων, ομοσπονδιών, συλλόγων, συνεταιρισμών, διοικητικών συμβουλίων, επιτροπών, παρατάξεων  κ.λπ. εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο μέχρι σήμερα αγώνα μας, απομονώνοντας τις αήθεις επιθέσεις που εξακολουθεί να πραγματοποιεί η ιστοσελίδα της Chios Press  στα πρόσωπα της παράταξης.
Επίσης ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και τα ΜΜΕ που μας στήριξαν και σε όσους –και ήταν πολλοί- παραβρέθηκαν τιμώντας μας μέσα  και έξω από το δικαστήριο. 
Απέδειξαν όλοι αυτοί ότι  αξίζει η πάλη για  μια ιδέα, για  τη ζωή και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.

Αταλάντευτα συνεχίζουμε. 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΒΑΖΕΙ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ " ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ "

ΤΕΛΟΣ στο ΡΟΥΣΦΕΤΙ βάζει ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας
Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται από τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο μόνιμος μηχανισμός "κινητικότητας", που θα αντικαταστήσει τη γραφειοκρατική διαδικασία των μεταθέσεων, μετατάξεων και των αποσπάσεων στο Δημόσιο, βάζοντας με τον τρόπο αυτόν, τέλος, στο πολιτικό ρουσφέτι! 
Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, η τελική εισήγηση θα παραδοθεί στον Υπουργό Δ.Μ.Η.Δ., κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι το τέλος του μήνα, έτσι ώστε να έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το Δεκέμβριο και να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2015. 
Το νέο καθεστώς, που διαμορφώνει την «εσωτερική αγορά εργασίας» στο Δημόσιο, δεν περιλαμβάνει το καθεστώς "διαθεσιμότητας" για τους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα θα απαγορεύει την παρέμβαση πολιτικών παραγόντων στις μετακινήσεις προσωπικού. 
Η νομοθετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει την κατάργηση του υφιστάμενου καθεστώτος μετατάξεων και αποσπάσεων, προκήρυξη των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ και την μοριοδότηση των υπαλλήλων που θα συμμετέχουν, προκειμένου να αναδειχτούν οι καλύτεροι για την κατάληψη των κενών θέσεων. 
Όπως αποκαλύπτει, σήμερα, το epoli.gr οι μετακινήσεις θα γίνονται σε έξι στάδια, που είναι τα εξής: 
1. Καταγραφή των κενών θέσεων σε όλο το Δημόσιο: η καταγραφή θα γίνεται με βάση τα σχέδια στελέχωσης των Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης για τη «δημιουργία» θέσεων, που θα "φωτογραφίζουν" τη μετακίνηση υπαλλήλων. 
2. Δύο φορές το χρόνο θα προκηρύσσεται πανελλαδικός διαγωνισμός, που θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις ανά ειδικότητα και κλάδο στις Δημόσιες Υπηρεσίες ανά την Επικράτεια και θα καλούνται οι υποψήφιοι προς μετακίνηση δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν συμμετοχή. Ο διαγωνισμός θα γίνεται υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και θα έχει τα χαρακτηριστικά των προκηρύξεων της Ανεξάρτητης Αρχής για πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας. 
3. Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν θα καταθέσουν αίτηση στις Υπηρεσίες που ανήκουν, προκειμένου να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους. Σε περίπτωση που κριθούν απαραίτητοι στις Δομές που υπηρετούν, δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό. 
4. Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και θα υποβάλουν αίτηση μετακίνησης σε θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας και κλάδου με αυτήν που κατέχουν. Θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ, στη βάση προδιαγεγραμμένων κριτηρίων, που θα αφορούν την εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια. 
5. Οι υποψήφιοι θα μοριοδοτούνται με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το ΑΣΕΠ και η Ανεξάρτητη Αρχή θα εκδίδει προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων και μετά την κατάθεση ενστάσεων θα δημοσιεύονται οι τελικοί πίνακες. 
6. Οι επιτυχόντες που θα έχουν την καλύτερη βαθμολογία στη μοριοδότηση των κριτηρίων, μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, θα μετακινούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός, άμεσα, χωρίς να τεθούν σε καθεστώς "διαθεσιμότητας".


epoli.gr

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Ηλιοφάνεια θα έχουν οι περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, αν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο.
Αναλυτική Πρόγνωση της ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών όμβρων.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


protothema.gr

Τόμσεν και Λαγκάρντ βάζουν «ταφόπλακα» στις κυβερνητικές εξαγγελίες για «έξοδο από τα μνημόνια»



Με σχετικά διακριτικό αλλά σαφή τρόπο, τα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αντικρούουν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα μπορεί μόνη της να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες χωρίς περεταίρω στήριξη από Ευρώπη και ΔΝΤ.

Σε συνέντευξη τύπου για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο επικεφαλής πλέον του ΔΝΤ στην  Ευρώπη Πόουλ Τόμσεν, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει βγει στις αγορές το ύψος των spreads καταδεικνύει ότι η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές παραμένει «επισφαλής και ευαίσθητη. Υπό αυτό το πρίσμα είναι «χρήσιμη» η ύπαρξη ενός προγράμματος πιστωτικής στήριξης» είπε.

Ακόμη σημείωσε ότι ο Ταμείο δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από την Ελλάδα για προωρη διακοπή του προγράμματος.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε μεν ότι έιναι δικαίωμα κάθε χώρας να διαχειρίζεται τα οικονομικά της αλλά για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερο να έχει μια στήριξη και μια σχέση «προληπτικής υποστήριξης» με το ΔΝΤ, η οποία θα την βοηθήσει να ροχωρήσει μπροστά.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την θέση της από δημοσιονομική σκοπιά, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι για να προχωρήσει μπροστά και για να επιτύχει ένα σταθερά ικανοποιητικό αποτέλεσμα, η χώρα θα ήταν κατά την άποψη μας σε καλύτερη θέση αν είχε μια προληπτική στήριξη».

«Οπότε μιλάμε για μια εξέλιξη της σχέσης, αλλά πιστεύουμε ότι η σχέση μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την χώρα για να προχωρήσει μπροστά και με τις δικές της δυνάμεις. Οπότε είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι αποτελεσματικό» ανέφερε.

topontiki.gr