Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

EΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ


Ρότα για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα εκπροσώπησης της επιβατηγού ναυτιλίας έβαλαν χθες και τυπικά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) να πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες για νέο διοικητικό συμβούλιο στις 12 Οκτωβρίου και αφού εν τω μεταξύ εγγραφούν στο σύνδεσμο τα μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ).

Εδώ και περίπου τρία χρόνια οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εκπροσωπούνται από δύο ενώσεις, την ΕΕΝ και τον ΣΕΕΝ, μετά τη διάσπαση της τότε Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) που επήλθε το Μάιο του 2008.

Ωστόσο, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε εν τω μεταξύ ο κλάδος υποχρέωσαν όλους τους παράγοντες του να επανεξετάσουν τη στάση τους.

Σταδιακά από τον «τυφλό» ανταγωνισμό πέρασαν σε πιο ψύχραιμες σκέψεις οι οποίες οδήγησαν σε επαναπροσέγγιση όλων των πλευρών με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου κοινού φορέα, ενώ και σε επιχειρηματικό επίπεδο η αλλαγή στάσης εκφράστηκε και με τη δημιουργία της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ-Attica στις γραμμές της Ανκόνα και του Ηρακλείου Κρήτης.

Στις αρχές του καλοκαιριού οι επαφές πήραν πιο επίσημο χαρακτήρα και αποφασίστηκε κορμός του νέου φορέα να είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) έχει ήδη πει «ναι» στη συγχώνευση, ενώ χθες είπε το «ναι» και η γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΕΝ, με εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας να διατυπώνουν ορισμένες ενστάσεις. Ωστόσο, ο ακτοπλοϊκός κλάδος στο σύνολο, ο οποίος αποτελεί και τη μεγάλη πλειονότητα των δύο ενώσεων φαίνεται να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη συγχώνευση.

«Ο ένας φορέας θα γίνει οπωσδήποτε, το ζητούμενο είναι να καταστεί και αποτελεσματικός για τα συμφέροντα του κλάδου», δήλωνε χθες στη «Ν» κορυφαίος παράγοντας του χώρου, εκδηλώνοντας έτσι την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει η ενιαία έκφραση της ακτοπλοΐας.

Ορισμένες λεπτομέρειες που απομένουν ακόμη (οικονομικά, πλοία κρουαζιέρας με σημαία τρίτων χωρών, κ.λπ.) αναμένεται να διευθετηθούν τις επόμενες ημέρες από την κοινή επιτροπή των ενώσεων.

Οι ΣΕΕΝ και ΕΕΝ

Ο ΣΕΕΝ ιδρύθηκε το 1921, με την αρχική επωνυμία «Πανελλήνιος Ακτοπλοϊκή Ένωση». Φέτος συμπλήρωσε 90 χρόνια δραστηριότητας. Μετά το 1976 όταν μία ομάδα ακτοπλόων αποχώρησε από την τότε ΕΕΠΝ το βάρος της ένωσης έπεσε περισσότερο στην κρουαζιέρα, ωστόσο σταδιακά άρχισε να εκπροσωπεί και τα επιβατηγά πλοία διεθνών πλόων, δηλαδή ενέγραψε ως μέλη και ακτοπλοϊκές εταιρείες που είχαν δρομολογημένα πλοία στο εξωτερικό και κυρίως στις γραμμές της Αδριατικής. Σήμερα ο ΣΕΕΝ έχει πρόεδρο τον κ. Μάρκο Φόρο.

Η ΕΕΝ, που εκπροσωπεί και την πλειονότητα των εταιρειών του ακτοπλοϊκού κλάδου, ιδρύθηκε το 1976 με την επωνυμία «Ένωση Ελλήνων Πλοιοκτητών Ακτοπλοϊκών Επιβατηγών Πλοίων».

Το 1993 μετονομάστηκε σε «Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας» και το 2007 σε «Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας». Από τις 30 Μαΐου του 2008 έχει πρόεδρο τον Απ. Βεντούρη. Το 2010 έγινε αλλαγή στο καταστατικό της για να μπορεί να δέχεται ως μέλη της, κρουαζιερόπλοια και ονομάστηκε σε «Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας-ΕΕΝ».

Πυξίδα η κρίση

Η ελληνική ακτοπλοΐα αντιμετωπίζει τα δύο τελευταία χρόνια προβλήματα επιβίωσης. Από τη μία πλευρά η κρίση καυσίμων και από την άλλη η μείωση της επιβατικής και μεταφορικής κίνησης έχουν οδηγήσει όλες τις εταιρείες σε αδιέξοδο.

Επιμέρους «ανάσες» στα προβλήματα αυτά μπορούν να δώσουν θεσμικές παρεμβάσεις οι οποίες οδηγούν σε περιορισμό του λειτουργικού κόστους των πλοίων.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ - lkar@naftemporiki.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας & Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ιωνίας ευχαριστεί τα μέλη του για την ετοιμότητά τους και την προθυμία τους να συμμετάσχουν στη κατάσβεσης των πυρκαγιών στις 21/09/11 στις περιοχές Λαγκάδα -Συκιάδα, Άμπελο Καρδαμύλων και Φα και στις 22/09/11 στον Άγιο Ιωάννη Μεστών. Η ομάδα μας συμμετείχε στις χθεσινές πυρκαγιές συνολικά με 20 εθελοντές και 2 πυροσβεστικά οχήματα και 1 υδροφόρο μαζί με ένα ιδιωτικό όχημα για την μεταφορά του πεζοπόρου τμήματος.
Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Στην τελευταία συνεδρίαση, της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η διοργάνωση ημερίδας στις 12-11-2011 στο Ομήρειο Π.Κ. με το σύνθημα: «Στηρίζουμε τη Χίο», στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να απευθύνει μήνυμα συστράτευσης στους απανταχού Χιώτες, ώστε να συμβάλουν με κάθε μέσο στην προβολή κι ενίσχυση της Χίου.
Στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής θεωρούν αυτή την πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τον τόπο μας, καθώς θα δώσει προοπτικές ανάπτυξης κύρια για τους νέους, που θέλουν να παραμείνουν στο νησί μας.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα ένταξης νέων πτήσεων charter στο νησί μας, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών αποτελεί συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει προσπάθεια να αναζητηθούν νέες αγορές. Παράλληλα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανής επιδότησης για τις επιπλέον αφίξεις, που θα προκύψουν την επόμενη χρονιά σε σχέση με τα φετινά στοιχεία.
Ένα άλλο θέμα, που απασχόλησε την επιτροπή είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των Τούρκων επισκεπτών στο νησί μας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση από τη γείτονα χώρα ( Ιούνιο –Ιούλιο –Αύγουστο αύξηση 102%, 2010 11.544 επισκέπτες - 2011 23.343).
Τα βασικότερα σημεία, που συζητήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα είναι:
1) Παρεμβάσεις στο χώρο του Τελωνείου Χίου, για να αποφευχθεί η πολύωρη ταλαιπωρία των επισκεπτών, που ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες θα βρίσκονται εκτιθέμενοι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.
2) Βελτίωση της εικόνας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων, κύρια της περιόδου της τουρκοκρατίας του νησιού μας, τα οποία θα πρέπει να είναι ευπρεπισμένα και προσβάσιμα στους επισκέπτες.
3) Προσπάθεια βελτίωσης ανταγωνιστικότερων τιμών τόσο σε επίπεδο εστίασης όσο και σε επίπεδο διαμονής.
4) Εξέταση διεύρυνσης του ωραρίου καταστημάτων σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο.
Τέλος στη συνεδρίαση αποφασίστηκε το ενδεχόμενο υλοποίησης ταχύρυθμων σεμιναρίων στην τουρκική γλώσσα στους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και η έκδοση ενός mini χρηστικού λεξιλογίου στα τουρκικά με βασικές λέξεις και φράσεις.


πηγη chiospress

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΝΟ)

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο κ. Στέφανο Αγιάσογλου, συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στα γραφεία της στον Πειραιά.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχαμε μια εκτενή και χρήσιμη συνάντηση, όπου ακούσαμε με προσοχή τα προβλήματα, αλλά και αιτήματα της ΠΝΟ. Βούληση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά είναι να δοθεί κάθε δυνατή προτεραιότητα στην Ελληνική Ναυτιλία, σε ένα, δηλαδή, από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Είναι ανήκουστο η Κυβέρνηση μέρα με την ημέρα να απαξιώνει ολοένα και περισσότερο το οικοδόμημα της Εμπορικής Ναυτιλίας, αγνοώντας επιδεικτικά τους πάντες και τα πάντα. Σε περιόδους, όμως, κρίσης, όπως η σημερινή, απαιτείται ευρύτερη συνεργασία και όχι αιφνιδιασμοί, χωρίς καμία προετοιμασία και σχέδιο. Οι ναυτικοί αξίζουν το σεβασμό και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας και όχι μονομερείς αποφάσεις οι οποίες –σε αρκετές περιπτώσεις- τους οδηγούν στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Οι ναυτικοί δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΧΙΟΥ ( εορτή 24/ 9 )


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ






Η Ι.Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης
(ή του Μυρσινιδίου ή Μερσινίδι)

Ευχαριστούμε τη συγγραφέα Πόπη Χαλκιά-Στεφάνου

Κτισμένη επάνω στην άκρη του βράχου, που ατενίζει τη στενή λωρίδα του Αιγαίου προς τις Μικρασιατικές ακτές, μοιάζει να ακουμπά επάνω στα κύματα. Βρίσκεται λίγο βορειότερα της κωμόπολης Βροντάδου και απέχει επτά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της νήσου. Είναι αφιερωμένη στην Κυρία Θεοτόκο των Μυρτιδίων, που τιμάται στις 24 Σεπτεμβρίου. Θεωρείται μαζί με τη Νέα Μονή και τη Μονή του Αγίου Μηνά από τα πιο ιερά προσκυνήματα της Χίου.
Τη Μονή ίδρυσε το 1887 στην τοποθεσία Παληόπυργος της Περιφερείας Βροντάδου και κάτω από τις υπώρειες του όρους Αίπους, ο ιερομόναχος Χριστοφόρος Σερέμελης, αποθησαυρίζοντας εκεί την Εικόνα της Παναγίας που βρήκε κοντά στη θάλασσα.
O Xριστόφορος Σερέμελης, που γεννήθηκε στον Βροντάδο τον Οκτώβριο του 1849, αισθάνθηκε από πολύ ενωρίς το Χέρι του Θεού να τον οδηγεί στον ασκητικό του βίο. Με την άδεια του Μητροπολίτη Χίου επέτυχε να πραγματοποιήσει τον διακαή του πόθο και έκτισε τον Ιούλιο του 1887 επάνω στο βράχο έναν ευκτήριο οίκο.
Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των προσερχομένων να εγκαταβιώσουν μαζί του μοναχών συνέχισε να κτίζει κελλιά και συγχρόνως ξεκίνησε να διαμορφώνει τον ευκτήριο οίκο σε Μονή. Το έτος 1897 άρχισε την οικοδόμηση Ναού, η οποία διήρκεσε τρία χρόνια. Παρά τις παρεμβληθείσες από την τοπική τουρκική διοίκηση δυσκολίες ο Ναός κτίσθηκε σε ωραίο βυζαντινό ρυθμό με θόλο και αφιερώθηκε στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα, όπου η Μονή οφείλει την επωνυμία της. Τα εγκαίνια ετέλεσε με μεγαλοπρέπεια στις 4 Ιουλίου του 1900 ο τότε Μητροπολίτης Χίου Κωνσταντίνος Δεληγιάννης.
Στο υψηλό και θεοπρεπές έργο του ο Χριστοφόρος, που στο διάστημα αυτό χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης και ανέλαβε την Ηγουμενία της Μονής, εργάσθηκε άοκνα. Διοίκησε το Μοναστήρι του με περισσή σύνεση, δικαιοσύνη και αυστηρότητα. Η ανδρώα Μονή της Παναγίας του Μυρσινιδίου επί των ημερών του εγνώρισε αίγλη και ακμή και έχαιρε σεβασμού από ολόκληρον τον χιακό λαό, του οποίου οι μνήμες από την τουρκική λαίλαπα της σφαγής ήταν νωπές και οι πληγές από τον καταστροφικό σεισμό του 1881 ανοιχτές.
Παράλληλα με την πνευματική και κοινωνική του δράση ο θεοφίλητος λευίτης εφρόντισε και για την πολιτιστική ανάπτυξη των πιστών με την ίδρυση Βιβλιοθήκης στη Μονή, η οποία περιελάμβανε παλαιά και αξιόλογα έγγραφα, καθώς και βιβλία διαφόρων εκδόσεων. Ως Ηγούμενος περιερχόταν τα απέναντι από τη Χίο Μικρασιατικά παράλια για το κήρυγμα του Θείου Λόγου, και συγχρόνως συγκέντρωνε ό,τι πολύτιμο συναντούσε κι έκρινε ότι έπρεπε ως κειμήλιο να διασωθεί. Σε κάποια περιοδεία του μάλιστα επέτυχε το βελούδινο, χρυσοκέντητο επιτραχήλιο, το αποδιδόμενο στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριο Ε΄, το οποίο φυλάσσεται στη Μονή.
Με τη δική του φροντίδα κτίσθηκε μέσα στον περίβολο της Μονής και άλλος Ναός αφιερωμένος στον προστάτη του Αγιο Χριστοφόρο, ο οποίος εγκαινιάσθηκε το 1904.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 159 και ημερομηνία 12 Αυγούστου 1898 Κτητορική Πράξη, που έγινε στη Μητρόπολη Χίου, παραχωρήθηκε στον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορον Σερέμελη ο ευρισκόμενος στη θέση Κοίλα του χωριού Λαγκάδα Ναός των Αγίων Αναργύρων ως μετόχι της Μονής Μυρσινιδίου. Στη Μονή ανήκει ακόμη ο Ναός του Αγίου Μακαρίου στο Βροντάδο, που παλαιότερα ήταν μονύδριο, αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.
Στη Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας ο ιδρυτής και κτήτοράς της έζησε είκοσι έξη χρόνια αγιότητας. Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου τον εκάλεσε κοντά Του στις 3 Μαίου του 1921. Τάφηκε στη νοτιοδυτική πλευρά του Ναού.
Διάδοχος σύμφωνα με την τελευταία θέληση του Ηγουμένου Χριστοφόρου, ορίσθηκε ο από τη μικρή ηλικία ευρισκόμενος κοντά του ο δραστήριος και φιλόπονος Αμβρόσιος Μίχαλος από το χωριό Εγρήγορος της περιφερείας Κουρουνίων.
Και ο νέος Ηγούμενος της Μονής Μυρσινιδίου Αμβρόσιος προσείλκυσε με την κατά Θεόν πολιτείαν του και το εξαίρετο ήθος του, τον σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση των μοναχών της Μονής και των σε αυτή προσερχομένων ευσεβών προσκυνητών. Μαζί με τα πνευματικά του καθήκοντα, που τον ανέδειξαν «ο των καλών ζηλωτήν και του Θεού εργάτην αληθή» προέβη σε έργα προόδου για τη Μονή. Αγόρασε από τη κοινότητα Βροντάδου τα γύρω από τη Μονή δασώδη και χέρσα τμήματα γης και τα μετέτρεψε από φτωχά και άγονα σε καλλιεργήσιμα και καρποφόρα, ώστε να προσπορίζεται η Μονή για τη ζωάρκεια των σε αυτή διαβιούντων μοναχών έσοδα.
Αλλά ούτε και τη Βιβλιοθήκη της Μονής παραμέλησε.
Κατά εισήγηση του ιστοριοδίφη Ανδρέα Πολεμίδη υιοθέτησε απόκλειστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο συγκέντρωνε στη Βιβλιοθήκη κάθε τι που γράφτηκε και αφορούσε τη Χίο. Για να ενισχύσει μάλιστα την κίνηση αυτή ο Ανδρέας Πολεμίδης απέστειλε μεγάλον αριθμό βιβλίων στη Μονή, όπου εκτός των άλλων περιείχοντο τούρκικα έγγραφα, αφορώντα την ιστορία της Χίου, το χρονικό της πυρπολήσεως της τούρκικης ναυαρχίδας από τον Κανάρη, τόμοι της εφημερίδας «Παγχιακή», το Χιακόν Γλωσσάριον του Αλεξ. Βλαστού, διάφοροι επιμνημόσυνοι λόγοι του Ανδρέα Πολεμίδη, που αφορούν τη Χίο, εκθέσεις επί της δημοτικής και αστικής παιδεύσεως της Χίου και άλλα.
Ετσι, κατά την άποψη του Ανδρέα Πολεμίδη η Βιβλιοθήκη της Μονής Μυρσινιδίου στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 εφύλασσε επιμελώς ταξινομημένους χιλιάδες τόμους βιβλίων μέσα σε καλώς κατάσκευασμένες βιβλιοθήκες, που εστεγάζετο σε κατάλληλες αίθουσες΄ και «ήγαγεν την Βιβλιοθήκη της Μονής εις πνευματικόν Ελικώνα».
Αξια μνείας και επαίνου είναι ακόμη η πολύτιμη συμβολή και συμπαράσταση του Ηγουμένου Αμβροσίου στα οδυνηρά και αξιοθρήνητα χρόνια της γερμανικής κατοχής, τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας όσον και στην Εθνική Αντίσταση με σοβαρό κίνδυνο πολλές φορές και της ίδιας της υπάρξεώς του και της Μονής.
Η δυσπραγία και οικονομική κρίση που εξερράγη τότε ήταν πρωτοφανής. Η πείνα και η δυστυχία εμάστιζαν ολόκληρη την Ελλάδα και το νησί.
Τη μεγάλη μάχη του για την ανακούφιση της πείνας και της δυστυχίας έδινε με τα πενιχρά του μέσα νυχθημερόν ο αγωνιστής της πίστεως και της πατρίδας, ο Ηγούμενος της Μονής Μυρσινιδίου Αμβρόσιος. Στο Μοναστήρι του κατέφευγαν εξαθλιωμένες και συντετριμμένες οικογένειες, για να ζητήσουν τροφή και προστασία΄ κι εκείνος έδινε απλόχερα ό,τι μπορούσε να μοιραστεί μαζί τους από τα λιγοστά προιόντα από τα χωράφια του.
Κυνηγημένοι από την απειλή του θανάτου από ασιτία πολλοί άνθρωποι ζητούσαν τη βοήθεια του, για να περάσουν στις απέναντι Μικρασιατικές ακτές. Και τότε ο τολμηρός Ηγούμενος ανέλαβε τον αγώνα της διαπερασίωσης πολλών κατοίκων της περιοχής, καθώς και άλλων από διάφορα μέρη της Χίου, τους οποίους με μικρές βάρκες εφρόντιζε τις αφέγγαρες νύχτες να διαπεραιωθούν απέναντι στη Μ. Ασία΄ και κατόπιν να διασκορπισθούν σε πόλεις της Μέσης Ανατολής, της Κύπρου, της Αιγύπτου, ώστε να τύχουν συμμαχικής προστασίας ή να καταταγούν στον στρατό των συμμάχων.
Σε συνεργασία με τον εγκαταστηθέντα από ομάδα κατασκοπείας στον Βροντάδο ασύρματο, ερχόταν σε επαφή με το αρχηγείο της Μέσης Ανατολής και, αψηφώντας τον κίνδυνο από το γερμανικό φυλάκιο, που είχε εγκατασταθεί πολύ κοντά στον όρμο της Βρύσης του Πασά, εφρόντιζε να φυγαδευτούν στην απέναντι ακτή φυγάδες εκτός από τη Χίο, από διάφορα μέρη της Ελλάδας που για τον σκοπόν αυτό έφταναν στο νησί. Οι απομεμακρυσμένες από την πρωτεύουσα της Χίου ακτές της Μονής Μυρσινιδίου και του Μηλιγγά εγιναν σιωπηλοί μάρτυρες των μεγάλων εκείνων στιγμών.
Στο Μοναστήρι του κρύφτηκαν και με τη βοήθειά του κατόπιν φυγαδεύτηκαν στα Μικρασιατικά παράλια σύμμαχοι, αξιωματικοί και στρατιώτες Αγγλοι και Νεοζηλανδοί, για να φτάσουν στη συνέχεια στη στρατιωτική τους βάση και να ενωθούν με το συμμαχικό στρατό. Οι πολύτιμες και πολλαπλές υπηρεσίες του γενναίου πατριώτη και Ηγουμένου του Μυρσινιδίου προκάλεσαν τον θαυμασμό των συμμάχων, οι οποίοι ετίμησαν τη Μονή με επαίνους και τιμητικά έγγραφα, όπως η Νεοζηλανδική Κυβέρνηση, ο Αγγλος Στρατάρχης Αλεξάντερ, πολλές Αντιστασιακές Οργανώσεις, Ελληνικές και ξένες.
Το έτος 1948 τον Ηγουμένο Αμβρόσιο, το οποίον ο Κύριος εκάλεσεν κοντά Του και ενταφίασαν στην είσοδο του Καθολικού, διεδεχθη στη Μονή ο ιερομόναχος και μετέπειτα Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Γεραζούνης.
Kαι ο τρίτος κατά σειρά Ηγούμενος της Μονής, που έφερε το όνομα του ιδρυτού και κτήτορά της αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής του έργου των προκατόχων του, υπερασπιστής και θεματοφύλακας των ιερών και οσίων. Με τις θεάρεστες αρετές του διεφύλαξε και επαύξησε το κύρος και την ακτινοβολία της Μονής, στην οποία καθημερινά συνέρρεαν πλήθος ευσεβών προσκυνητών, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα, τα κειμήλια και τα άλλα είδη ευλαβείας, που κοσμούν τη Μονή.

To μοναστηριακό συγκρότημα της Μονής συμπληρώνουν η Τράπεζα, το μαγειρείο, ο ξενώνας, αίθουσα φιλοξενίας, βοηθητικοί χώροι. Εξω από τον περίβολο υπάρχει το νεκροταφείο της Μονής. Επάνω στον βράχο και έξω από τον περίβολο είναι τοποθετημένος υψηλός, μαρμάρινος Σταυρός ορατός και από τη θάλασσα΄ δίπλα Κυματίζει η γαλανόλευκη. Τα διερχόμενα από το σημείο αυτό εμπορικά κυρίως πλοία χαιρετούν με τους συριγμούς τους την ηρωική Μονή του Μυρσινιδίου με τους δυο γαλάζιους τρούλλους του Καθολικού, όπως υψώνονται ανάμεσα ανάμεσα στα πράσινα φυλλώματα του αλσυλίου, τα οποία έρχονται σε αρμονικό δέσιμο με το γαλάζιο της θαλασσας΄ και συγχρόνως χαιρετούν την πατρίδα, τη γαλανόλευκη.
Στο κάτω μέρος του βράχου υπάρχει μικρός όρμος για τις ανάγκες της Μονής. Κατά την εποχή που αρχίζει το ψάρεμα επαγγελματίες κυρίως ψαράδες φέρνουν τα ψαροκάικκα τους για Ευλογία. Πολύ γραφική είναι η εικόνα της Ευλογίας αυτής, όπου ο ιερέας με τα μαύρα ράσα και το πετραχείλι να ανεμίζει στην αύρα της θάλασσας, με το σιδερένιο δοχείο στο χέρι, το Ευαγγέλιο και το βασιλικό, στέκεται επάνω στο κατάστρωμα του καικιού και ψάλλει την Ακολουθία του Αγιασμού.
Οι τελούμενες στη Μονή ιερές Ακολουθίες διεξάγονται κατά το Τυπικό του Αγίου Σάββα, το οποίο εισήχθηκε από τον ιδρυτή της Χριστοφόρο Σερέμελη. Οι πανηγύρεις που τελούνται είναι:
Στις 24 Σεπτεμβρίου, Εορτή της ευρέσεως της Ιερής Εικόνας της Παναγίας μέσα στις Μυρσινιές στα Κύθηρα, όπου τιμάται με πανηγυρικό Εσπερινό και Αγρυπνία την παραμονή και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής.
Στα εννιάμερα της Παναγίας, στις 23 Αυγούστου, που τελείται Εσπερινός και Αγρυπνία την παραμονή και εορταστική Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής.
Της Ζωοδόχου Πηγής, κινητή εορτή, που τιμάται την Παρασκευή της Διακαινησίμου του Πάσχα με περιφορά των Αγίων Εικόνων.
Του Αγίου Χριστοφόρου στις 9 Μαίου, που πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο της Μονής. Η Θεία Λειτουργία τελείται στον κυρίως Ναό του Καθολικού της Μονής από τον σύλλογο των οδηγών των τροχοφόρων που έχουν τον Αγιο Προστάτης τους.
Των Αγίων Πάντων επίσης κινητή εορτή μετά το Πάσχα, που Τελείται στο παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται μέσα στον περίβολο της Μονής και είναι αφιερωμένο στους Αγίους Πάντες.
Στο Σκευοφυλάκιο της Μονής φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Νικολάου του Χιοπολίτου, του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου. Στη Μονή φυλάσσονται ακόμη τα παράσημα, τα μετάλλια και διπλώματα, με τα οποία ετιμήθη ο Ηγούμενος Αμβρόσιος Μίχαλος.
Μετά την «κοίμηση» του τελευταίου Ηγουμένου Χριστοφόρου Γεραζούνη το 1994 η Μονή δε βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνθηση. Γίνονται όμως σοβαρές προσπάθειες ανάκτησης της παλιάς της αίγλης. Στα διακονήματα της μικρής Αδελφότητος, με τη σημαντική προσφορά πνευματικού έργου στους πιστούς περιλαμβάνεται η συντήρηση και ανακαίνιση των κτισμάτων.

ECCLESIA.gr

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ, ΑΡΜΟΛΙΩΝ, ΠΑΤΡΙΚΩΝ»



Η εισήγηση που θα έλθει στο προσεχές Δημοτικό συμβούλιο αναφέρει τα εξής :

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ορθολογική διαχείριση της Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας αποτελούσε και αποτελεί συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης κάθε τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα, σήμερα που η Ελληνική Οικονομία αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η εκμετάλλευση και αξιοποίηση της Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης σε τοπικό επίπεδο.

Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα είναι αναγκαίο ένα κεντρικό, σε επίπεδο δήμου, σχέδιο, σχετικά με την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, που θα διασφαλίζει ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον και την συμβολή του Δήμου στην τοπική ανάπτυξη. Οι λόγοι που καθιστούν σήμερα δυσχερή την ορθολογική διαχείριση της Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας μπορούν να συνοψιστούν στους εξής:

Α) Ιδιοκτησιακό καθεστώς: το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε ακινήτου είναι τις περισσότερες φορές, δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς ως κύριοι της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, στα οικεία Βιβλία Μεταγραφών των Υποθηκοφυλακείων του Νομού Χίου, εμφαίνονται άλλοτε πρώην κοινότητες, όπως αυτές υφίσταντο προ του Σχεδίου «Καποδίστριας», άλλοτε Δήμοι που προϋπήρχαν του προαναφερθέντος Σχεδίου, άλλοτε Δήμου που δημιουργήθηκαν βάσει του προαναφερθέντος Σχεδίου «Καποδίστριας», οι λεγόμενοι και «Καποδιστριακοί Δήμοι», ενώ σήμερα ως γνωστόν υφίσταται ένας ενιαίος Δήμος Χίου, δυνάμει του νόμου 3852/2010, ο οποίος έχει υπεισέλθει από 1/1/2011 ως καθολικός διάδοχος στη θέση όλων των προαναφερθέντων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού.

Β) Διαχείριση: Δεν είναι αποτελεσματική και λειτουργική καθώς ο νέος Δήμος Χίου, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το σύνολο των ακινήτων, τα οποία του ανήκουν και ως εκ τούτου δεν δύναται να διαμορφώσει ένα ενιαίο σχέδιο δράσης για την αξιοποίηση – διαχείριση της περιουσίας του.

Γ) Καταγραφή: σήμερα επικρατεί άγνοια σχετικά με το ακριβές μέγεθος της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, ενώ οι όποιες καταγραφές, βρίσκονται σε διάφορα αρχεία, υπηρεσίες και βάσεις δεδομένων, ενώ τα περισσότερα ακίνητα των πρώην καποδιστριακών δήμων ουδέποτε έχουν καταγραφεί σε ένα ενιαίο σύστημα. Όλη αυτή η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, τη δυνατότητα να έχουμε πλήρη και σαφή εικόνα των ακινήτων που είναι στην κυριότητα του Δήμου Χίου. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κεντρικός έλεγχος της δημοτικής ακίνητης περιουσίας με ορατό τον κίνδυνο της καταπάτησης και της απόσπασης γης που ανήκει στο Δήμο από ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα.

Με βάση τα παραπάνω, η υλοποίηση του έργου της καταγραφής της δημοτικής ακίνητης περιουσίας θα συμβάλει στην απόκτηση πλήρους και σαφούς εικόνας των ακινήτων που βρίσκονται στην κυριότητα του Δήμου. Μόνο με αυτήν την απαραίτητη (sine qua non) προϋπόθεση είναι δυνατόν στη συνέχεια η ακίνητη περιουσία να αξιοποιηθεί από το Δήμο με γνώμονα την παροχή δημόσιων υπηρεσιών, την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και τις επενδύσεις στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και την συνεργασία με τους ιδιώτες – δημότες – νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται και διαβιούν στα όρια του Δήμου.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η καταγραφή της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, που ευρίσκεται στην περιοχή των τοπικών κοινοτήτων Καλαμωτής, Αρμολίων και Πατρικών.

Σύμφωνα με τον από 31 Αυγούστου 2011 έλεγχο μερίδων και καταχωρήσεων του Δικηγόρου Χίου Κωνσταντίνου Δ. Τριαντάφυλλου, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο εγγραφών των ακινήτων του σημερινού Δήμου Χίου (συμπεριλαμβανομένων πωλήσεων και διεκδικήσεων), που ευρίσκονται στην περιοχή Καλαμωτής, Αρμολίων, Πατρικών, ανέρχεται σε 206.



ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ

Uα παραδοθεί η καταγραφή των ακινήτων που ανήκουν στον σημερινό Δήμο Χίου και ευρίσκονται στην περιοχή Καλαμωτής, Αρμολίων, Πατρικών. Η καταγραφή θα περιλαμβάνει :
• Τον εντοπισμό του ακινήτου και τη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος.
• Έκθεση ερευνητού από νομικό για κάθε ακίνητο. Ειδικότερα η έκθεση θα περιλαμβάνει τον αριθμό μερίδας του πρώην Δήμου, της πρώην Κοινότητας ή της Δημοτικής Ενότητας και της Τοπικής Κοινότητας ή και το ΚΑΕΚ του ακινήτου (εφόσον η περιοχή έχει κτηματογραφηθεί), τη θέση και το είδος του ακινήτου, αναλυτική περιγραφή, τον τίτλο κτήσης και τα στοιχεία μεταγραφής του, τα τυχόν βάρη (υποθήκες, κατασχέσεις) ή διεκδικήσεις, την έκδοση αντιγράφων των συμβολαίων δυνάμει των οποίων αποκτήθηκαν τα ακίνητα.
• Ηλεκτρονική καταχώρηση των ανωτέρω στοιχείων.


ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Η ολοκλήρωση του παραδοτέου έργου, ήτοι της καταγραφής των ακινήτων που ευρίσκονται στην περιοχή Καλαμωτής, Αρμολίων, Πατρικών του Δήμου Χίου, θα πραγματοποιηθεί εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία ανάθεσης του έργου.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του υπό την παρούσα πρόταση έργου ανέρχεται στο ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ (45.000,00€), μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η χρηματοδότηση είναι από το Δήμο Χίου.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 26η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Κλεισσάς Κ. Ηλίας

Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 26/09/2011.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 42269/2011 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος Θέμα
Εισηγητής
1 Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Χίου.
κ. Γιαννάρας, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
2 Έγκριση απόφασης του Ν.Π. για τροποποίηση του προϋπολογισμού του.
κ. Γιαννάρας, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
3 Έγκριση απόφασης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. για τροποποίηση του προϋπολογισμού της.
κ. Φυτούσης, Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ.
4 Υποβολή πρότασης στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση-Κωδ. Πρόσκλησης 28» για την «Επέκταση μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών Δ. Χίου».
Τμήμα Μηχανοργάνωσης
5 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση των έργων «Αποπεράτωση τμήματος παραλίας Παντουκειούς» & «Βελτίωση περιβάλλοντος χώρου γραφείου Τ.Κ. Συκιάδας».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
6 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση παρόδου δρόμου Αγ. Ειρήνης».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
7 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την «Προμήθεια και τοποθέτηση ενημερωτικών αυτοκόλλητων επιγραφών για τους κάδους απορριμμάτων».
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
8 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την «Προμήθεια και τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης ρίψης μπαζών για τον σκουπιδότοπο».
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
9 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση της προμήθειας πινάκων ανακοινώσεων.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
10 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την «Μεταφορά νερού για κατάσβεση πυρκαγιών».
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας
11 Έγκριση προμήθειας ειδών πυροπροστασίας και υλικών κατάσβεσης για την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων πυρασφάλειας.
κ. Θλιβίτου, Αντιδήμαρχος Ιωνίας
12 Έγκριση προμήθειας επιβατικού αυτοκινήτου.
Τμήμα Προμηθειών
13 Έγκριση προμήθειας επιβατικού αυτοκινήτου Δημοτικής Αστυνομίας.
Τμήμα Προμηθειών
14 Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Εσωτερική οδοποιία Πατρικών».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
15 Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Εσωτερική οδοποιία έτους 2010».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
16 Έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας 2 Δήμου Καρδαμύλων».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
17 Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Αγροτική οδοποιία Καλαμωτής».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
18 Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Αγροτική οδοποιία Ελάτας».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
19 Αυτοδίκαια λύση της Π.Σ. μεταξύ των πρώην Δήμων Χίου και Καρδαμύλων για την εκπόνηση του ΣΧΟΑΠ Καρδαμύλων.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
20 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την σύνταξη της μελέτης «Μουσειογραφική μελέτη για το Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων»-Αποδοχή εκθεμάτων του Μουσείου.
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος Χίου
21 Ανάθεση στην Αναπτυξιακή Ακινήτων Α.Ε. του έργου «Καταγραφή ακίνητης περιουσίας του Δ. Χίου».
Πρόεδρος Α.Α. Α.Ε.
22 Αξιοποίηση Μύλων Βροντάδου & Χίου, (Ταμπάκικα).
κ. Μούνδρος, Αντιδήμαρχος Δ. Ομηρούπολης
23 Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό Βενιζέλου 75Β.
Οικονομική Υπηρεσία
24 Τροποποίηση προϋπολογισμού.
Οικονομική Υπηρεσία
25 Απόδοση στις Σχολικές Επιτροπές της Γ δόσης των Κ.Α.Π.
κ. Νύκτας, πρόεδρος Δ.Ε.Π.
26 Διαγραφές οφειλών.
Οικονομική Υπηρεσία
27 Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Οικονομική Υπηρεσία
28 Συμμετοχή του Δ. Χίου στην έκθεση «POLIS 2011».
κ. Δήμαρχος
29 Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Στηρίζουμε τη Χίο».
κ. Μούνδρος, Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης
30 Έγκριση δαπανών για τις εθνικές εορτές Οκτωβρίου, Νοεμβρίου 2011.
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
31 Τοποθέτηση περιπτέρου στην περιοχή «Τάγμα Δεσπότη».
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος Χίου
32 Τροποποίηση της αριθ. 27/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
κ. Κλεισσάς, Πρόεδρος Δ.Σ.
33 Έγκριση των ισολογισμών των πρώην Κοινωφελών Επιχειρήσεων μέχρι 5/5/2011.
κ. Κοντούδης, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
34 Έγκριση ισολογισμού έναρξης της νέας ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
κ. Κοντούδης, Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
35 Έγκριση Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
κ. Κοντούδης, Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
36 Σίτιση μαθητών Μουσικού Σχολικού Χίου.
κ. Νύκτας, Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.
37 Διακοπή μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στη θέση «ΑΡΙΚΟΠΑ» Δημ. Ενότητας Ιωνίας
Οικονομική Υπηρεσία
38 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή αργολιθοδομών στην περιοχή Κάνδυλα ποταμού.
κ. Αποστολίδης,
Αντιδήμαρχος Τεχν.Υπηρεσίας
39 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση αργολιθοδομών ρεμάτων και καθαρισμός στην περιοχή Σπηλαδίων».
κ. Αποστολίδης,
Αντιδήμαρχος Τεχν.Υπηρεσίας
40 Μετακινήσεις
κ. Κλεισσάς, πρόεδρος του Δ.Σ.
41 Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πλατείας Γ. Παπανδρέου
Τεχνική Υπηρεσία