Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ




 Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας γεννάει ικανοποίηση, γιατί επιβεβαιώνει αυτήν ακριβώς την απόφαση και τοποθετεί, όπως πρέπει, στην πρώτη θέση την έκφραση της λαϊκής βούλησης».
Το σχόλιο της Χριστιάνας Καλογήρου, περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, που επέστρεψε στη θέση της, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε κατά της απόφασης του Εφετείου που ακύρωνε την εκλογή της.
Με θητεία στη Βουλή και επί δύο χρόνια γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, μιλά στην «Κ.Ε.» για τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής περιοχής και τους άμεσους στόχους της, αναγνωρίζοντας πως αναλαμβάνει έχοντας επίγνωση της ευθύνης.
«Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι μια Περιφέρεια όπως οι άλλες. Η γεωγραφία, η απόσταση από το κέντρο, οι δυσκολίες μετακίνησης, οι δυσκολίες των θαλάσσιων συγκοινωνιών, η απώλεια ευκαιριών για την ανάπτυξη, είναι μια σειρά προβλημάτων που συνθέτουν το σημερινό πλαίσιο της αναγκαίας δράσης, για να κάνει το Βόρειο Αιγαίο ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά.
»Σήμερα, πρέπει να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή, να διατηρήσουμε ό,τι καλό υπάρχει και να εργαστούμε για τις λύσεις. Εχω επίγνωση των δυσκολιών και του δύσκολου δρόμου. Για όλα αυτά, ξέρετε, μία είναι η δύναμή μας. Και σας το λέω, όπως το αισθάνομαι: η εμπιστοσύνη των ανθρώπων».
* Θερίζει η ανεργία τα νησιά;
- Είναι το κεντρικό πρόβλημα για την Περιφέρειά μας η ανεργία των νέων και των γυναικών, που πολλές φορές γίνεται αιτία φυγής από τα νησιά μας. Και γνωρίζετε ότι αυτό καταλήγει να είναι ένας φαύλος κύκλος. Γιατί το πρώτο που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη είναι ένα δραστήριο ανθρώπινο δυναμικό. Σε συνδυασμό, βέβαια, με τις προτάσεις. Πρέπει να δώσουμε αποτελεσματικές προτάσεις καινοτόμου γεωργικής παραγωγής, εναλλακτικού τουρισμού, πράγματα για τα οποία υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες στα νησιά μας και μπορούμε να τα αναδείξουμε, να τους δώσουμε ευκαιρία να έρθουν στο προσκήνιο. Ολα αυτά, φυσικά, σε συνδυασμό με τις καλύτερες συγκοινωνίες που θα επιδιώξουμε, γιατί η ποιότητα των συγκοινωνιών δεν μπορεί να μη συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη. Μιλάω παίρνοντας αφορμή από την Περιφέρειά μας, αλλά γνωρίζω ότι οι ίδιοι όροι ισχύουν και για πολλά ακόμη από τα νησιά της χώρας μας.
* Βαρύς ο χειμώνας στο Αιγαίο;
- Ναι, βαρύς ο χειμώνας στο Αιγαίο, που δημιουργεί ειδικές συνθήκες για τους ανθρώπους των νησιών μας. Υπάρχει πάντα η ανασφάλεια των μετακινήσεων, που στα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα δεν καθίστανται πάντα εφικτές. Υπάρχουν οι δυσκολίες των παιδιών που κατοικούν στα μικρά νησιά, όπως η Θύμαινα, να παρακολουθήσουν αδιάλειπτα τα μαθήματά τους. Μεγάλες δυσκολίες, επίσης, στη μεταφορά των εμπορευμάτων. Πρέπει να βρούμε λύσεις για όλα αυτά και θα δουλέψω συστηματικά στην κατεύθυνση αυτή.
* Τι θα κάνετε για την άρση της απομόνωσης των νησιωτών μας;
- Ενα από τα πιο βασικά σημεία για τα οποία θα δουλέψουμε ως περιφερειακή αρχή είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας και των μεταφορών, τόσο ανάμεσα στα νησιά μας όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αν και η τυπική αρμοδιότητα για τη λύση αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος δεν ανήκει στην Περιφέρεια, η πίεση προς την κεντρική εξουσία, με την υποβολή εφικτών προτάσεων, μπορεί να οδηγήσει σε επιθυμητά αποτελέσματα. Πιστεύω βαθιά ότι η θάλασσα δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο, αλλά, αντίθετα, πρέπει να γίνεται γέφυρα επικοινωνίας, συνεργασίας και ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με αξιόπλοα πλοία αλλά και με βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών θα αποτελέσει για εμάς ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.
* Ως οικονομολόγος ποιες δράσεις θα επιδιώξετε για την αναζωογόνηση των νησιών;
- Για μένα, ο τόπος έχει ανάγκη από ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Χρειάζεται πρώτ' απ' όλα να αναδείξουμε τον εξαιρετικό φυσικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής μας, καθιστώντας τα νησιά μας πόλο τουριστικής έλξης. Πρέπει επίσης να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού. Τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Να καθιερώσουμε, όπως είχα πει, ένα brand name για τα νησιά μας. Η μαστίχα στη Χίο, το σιτάρι στη Λήμνο, το κρασί στη Σάμο, το λάδι στη Λέσβο είναι προϊόντα που μπορούν με τη σωστή υποστήριξη και προβολή να κινήσουν οικονομικά τον τόπο μας. Το κλειδί για την αναζωογόνηση είναι πάντα η καινοτομία, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ανθρώπων, της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου.
* Τι αποκομίσατε από τη θητεία σας στη Βουλή;
- Η θητεία στη Βουλή αποτελεί πάντα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Πέρα από το ότι γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους, συναντήθηκα με την κεντρική πολιτική λειτουργία που συντελείται στη Βουλή, τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, τα εμπόδια που συναντά κανείς στο νομοθετικό έργο και την αδυναμία καμιά φορά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις συγκρούσεις που υπάρχουν στις σύνθετες και σχετικά προηγμένες κοινωνίες, όπως η δική μας. Είναι εύκολη η περιγραφή των προβλημάτων, είναι πιο δύσκολη, πιο σύνθετη και πιο χρονοβόρα η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
πηγη e net

ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Μ. ΣΚΟΥΦΑΛΟ ΚΑΙ Γ.ΑΜΠΑΖΗ



Κύμα συμπαράστασης εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα προς τους αγωνιστές Μ. Σκούφαλο και Γ. Αμπαζή, εκλεγμένους συνδικαλιστές που διώκονται για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ), από την ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ και τον Πρόεδρό της, γνωστό δημοσιογράφο στη Χίο. Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.


  • Σύλλογος Αττικής "Ο Σωκράτης"
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»    
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΠΕΡΑΜΑ - Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ"
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ"
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ "Ο ΑΔ. ΚΟΡΑΗΣ"
  • ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΤΑ ΧΙΟΥ
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
  • Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε «Αλ. Δελμούζος»
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ     
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” - ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ 
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΣΕ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΟΥ)
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ
Επισυνάπτονται κάποιες από τις αποφάσεις.

--
Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου  «O Αδαμάντιος Κοραής»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ


Το ΔΣ του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων κι εμπορουπαλλήλων Χίου συμπαραστέκεται στους συνδικαλιστές Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή  Πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου,  που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.
 Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο να απαιτεί με αγωγή 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο συνδικαλιστές, με δίκη που εκκρεμεί στις 8 Οκτώβρη 2014, συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.
 Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων κι εμπορουπαλλήλων Χίου έχοντας και το ίδιο εμπειρία από διώξεις καταδικάζει τις απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, και καλεί αυτές να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγουν την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε τα μέλη μας σε συμπαράσταση στις 8 Οκτώβρη στα δικαστήρια Χίου.

Το ΔΣ





ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ



Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Χίου συμπαραστέκεται στους συνδικαλιστές Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή  Πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου,  που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.
 Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο να απαιτεί με αγωγή 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο συνδικαλιστές, με δίκη που εκκρεμεί στις 8 Οκτώβρη 2014, συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.
 Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
τις απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγουν την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε τα μέλη μας σε συμπαράσταση στις 8 Οκτώβρη στα δικαστήρια Χίου.


Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Description: Περιγραφή: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
«Οίκος Χίου Διδασκάλου»
Ταχ. Κώδικας:            82100
Πληροφορίες:             2271023736
Αμπαζής Γιώργης      6977858798
Ιστοσελίδα:syllogos-pe-chiou.blogspot.com
Χίος, 05/09/2014
Α.Π.: 684
ΚΟΙΝ: Μέλη Συλλόγου, Σχολεία, 

Οι κατά φάσεις διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στα σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού, όχι μόνο έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά και σε τάξεις και εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων.  Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί διορίζονται με διαφορά ωρών και ημερών, δάσκαλοι που βιώνουν την αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική πολιτική της κυβέρνησης, που υλοποιεί άλλους διορισμούς για τα ΕΑΕΠ και άλλους για τα υπόλοιπα σχολεία. Κι όλα  αυτά στο όνομα του «νέου σχολείου», του σχολείου της αγοράς λέμε εμείς, όπου σχεδόν το σύνολο των ολοήμερων σχολείων του νησιού:
Είτε είναι κλειστά, είτε λειτουργούν με ένα δάσκαλο και δεκάδες μαθητές, με ένα ή δυο ειδικότητες, ή χωρίς καμία ειδικότητα (αγγλικών, Γαλλικών, πληροφορικής, μουσικής, καλλιτεχνικών μαθημάτων, γερμανικών, θεατρικής παιδείας).
Δεκάδες είναι τα κενά των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, χιλιάδες οι χαμένες διδακτικές ώρες, και όλα αυτά γιατί οι κατευθύνσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση του υπουργείου προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις είναι ξεκάθαρες: «Κρατάτε τις προτάσεις για διορισμούς αναπληρωτών σε χαμηλά επίπεδα». Δεν είναι τυχαίο ότι δεν διορίστηκε κανένας δάσκαλος πληροφορικής ή Γερμανικών ή Μουσικής στο νησί.
Επιβεβαιώνεται και στη Χίο η θέση ότι τα τοποθετημένα από την κυβέρνηση στελέχη της εκπαίδευσης, που είναι και οι τελικοί αποδέκτες αυτής της πολιτικής, είναι οι καλύτεροι εφαρμοστές της. Πολιτική που θέλει σχολεία υποταγμένα στις ανάγκες της αγοράς, με διορισμούς με το σταγονόμετρο, με πληθώρα εργασιακών σχέσεων, με έλεγχο των εκπαιδευτικών και της παρεχόμενης γνώσης. Είναι απαράδεκτο το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», όπως το λένε, στο οποίο δίνεται προτεραιότητα «στις ανάγκες των μαθητών», να λειτουργεί χωρίς δασκάλους!
Σε κάθε περίπτωση δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που δουλεύουν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην εκπαίδευση.
Ο Σύλλογός μας απαιτεί: Το άμεσο άνοιγμα όλων των ολοήμερων Σχολείων και Νηπιαγωγείων τη Χίου.
Τον άμεσο διορισμό δασκάλων και νηπιαγωγών στα ολοήμερα σχολεία και Νηπιαγωγεία.
Τον άμεσο διορισμό όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους συναδέλφους, τους γονείς, σε κοινό αγώνα, ώστε άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                                                          ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεύτερη ευκαιρία... σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι εννέα εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες με τζίρο έως 900.000 € δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει τη διαγραφή «κόκκινων» δανείων καθώς και προστίμων και προσαυξήσεων για υπερήμερες οφειλές στο Δημόσιο.
Με τις διατάξεις του, που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» προβλέπονται διαδικασίες-εξπρές για «κούρεμα» κεφαλαίων και τόκων από καθυστερούμενα δάνεια μικρών επιχειρηματιών αλλά ακόμη και 120 άτοκες μηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού σβηστούν πρόστιμα και προσαυξήσεις της περιόδου της κρίσης 2010-2013.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ " ΤΣΑΚΩΜΟΣ " ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

Έναν διαδικτυακό τσακωμό προκάλεσε με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook οΠέτρος Τατσόπουλος, στην οποία έκανε λόγο για επικείμενο “γάμο” της Ραχήλ Μακρή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, σήμερα η βουλευτίνα σήκωσε το “γάντι”, απαντώντας με ειρωνικά σχόλια για τον γνωστό συγγραφέα.
Βέβαια, ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν σταμάτησε εκεί, αλλά “ξαναχτύπησε”, σχολιάζοντας και πάλι πάνω στην ανάρτηση της βουλευτίνας των ΑΝΕΛ, τονίζοντας μάλιστα πως “όση σχέση έχεις εσύ με τα βιβλία, τόση έχω εγώ με την καρδιοχειρουργική”.
Δείτε τον διάλογο των δύο βουλευτών:
news247.gr

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,7%. Διχασμένοι για τις πρόωρες εκλογές



Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. "Ντέρμπι" στις απαντήσεις για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε πρόωρες εκλογές
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ (21,2%) κατά 3,7% έναντι της ΝΔ (17,5%) καταγράφει η δημοσκόπηση της E-VOICE, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" της Κυριακής.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ 3,9, οι ΑΝ.ΕΛ με 2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,8%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 17% (16,7%).
Στο ερώτημα αν πιστεύουν πως η χώρα πρέπει ή δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Το 46,2% απαντά "Δεν πρέπει" και το 45% ότι "Πρέπει".
Πάντως, το 44% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ διαφορετική γνώμη εκφράζει το 35,9%.
Σαμαράς ή Τσίπρας;
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μπροστά στην ερώτηση «Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη σταθερότητας της χώρας, ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο;», σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" .
Ο πρωθυπουργός προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 4,4% και συγκεντρώνει 23,1% έναντι 18,7% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί με ποσοστά που κυμαίνονται από 0,7% έως 2,3%, ενώ το 47% απαντά "κανένα".
Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για πρωθυπουργό, η διαφορά είναι 3,8% υπέρ του Αντ. Σαμαρά. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 35,7% και ο Αλ. Τσίπρας 31,9%, ενώ η απάντηση «κανένας» εμφανίζει ποσοστό 31%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2014, δηλαδή έχει συμπεριλάβει την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.


news247.gr

Πρόγραμμα Σχολής Βυζαντινής Μουσικής (Ορθή Επανάληψη)


E-mailΕκτύπωσηPDF

Ο Κουβέλης ξανά πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με 68,34%


«Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων», είπε ο Φώτης Κουβέλης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ

Ο Κουβέλης ξανά πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με 68,34%
Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πριν από λίγα λεπτά, με ποσοστό 68,34%, όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή.
Ο επικεφαλής του κόμματος επαναβεβαίωσε τη θέση του καθώς έλαβε 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.
Ο κ. Κουβέλης μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους.
«Είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων».
Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.
Ο κ. Δ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς. Το αποτέλεσμα της καταμέτρησης για τη νέα Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ.
Με την ψηφοφορία ολοκληρώνεται το 3ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, με μεγάλη πλειοψηφία και 30 λευκά, αποφασίστηκε αυτόνομη πορεία της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης, αποκλείοντας τη ΝΔ.
Προηγουμένως, ο Φώτης Κουβέλης κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση, τόνισε: «Εκτιμώ ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί, αν και δύσκολα, αλλά με αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει την ολική της επαναφορά. Μπορεί να σταθεί στα πόδια της με συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια».
Ο κ. Κουβέλης, παραδέχθηκε αδυναμίες και ελλείψεις για χειρισμούς που έγιναν, ωστόσο απέδωσε την κατάσταση της ΔΗΜΑΡ, πέραν των αδυναμιών της, στις επιθέσεις που δέχθηκε γιατί αποχώρησε από την κυβέρνηση.
Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τον τρόπο που έθεσε και χειρίστηκε το ζήτημα της παραίτησής του, έπειτα από το οδυνηρό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επισήμανε: «Δήλωσα εκείνες τις πρώτες δραματικές ώρες ότι είναι στη διάθεση των οργάνων του κόμματος (σσ: η παραίτησή του) για να μη υπάρξουν, από το βαρύ κλίμα του αποτελέσματος, φυγόκεντρες τάσεις. Θα είμαι υποψήφιος ξανά και θα αποφασίσει το συνέδριο».
Επανέλαβε τις τοποθετήσεις του σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας με έμφαση ότι δεν είναι διαδικαστικό θέμα και συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές. «Δεν ενδιαφέρομαι. Θα με κολάκευε -ποιον άλλωστε όχι- αλλά υπήρχε η σπουδή συντρόφων ότι δεν θα ψηφίσουμε ακόμη κι αν ήταν ο Κουβέλης υποψήφιος»


ethnos.gr

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ 664.000 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Φως στην τελευταία εστία παραβατικότητας στις συντάξεις ρίχνει το υπουργείο Εργασίας, που ξεκινά έλεγχο σε 664.862 δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων.
Πρόκειται για μία ακόμα παρέμβαση που στόχο έχει να αντιμετωπιστεί η οικονομική αφαίμαξη των Ταμείων από επιτήδειους και να εξοικονομηθεί ζεστό χρήμα για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.
Με δεδομένη τη σαφή θέση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση πως δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ο περιορισμός της σπατάλης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο έλεγχος που ξεκινά στους συνταξιούχους όλωντων ασφαλιστικών ταμείων που παίρνουν οικογενειακό επίδομα

newsbomb.gr

ΣΤΕΡΕΥΕΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΣΑΜΑΡΑ

Ένας - ένας βγαίνουν και δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Τελικά μάλλον η έμπνευση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου του (στον οποίο λένε ότι ανήκε η πρωτοβουλία) να πάνε στη Βουλή και να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης θα τους προκύψει μπούμερανγκ!
Εμπειρότατος πολιτικός, ο οποίος ανήκει στη συντηρητική παράταξη, μας έλεγε ότι «στο τέλος δεν θα μετρηθεί το πόσοι ψήφισαν την κυβέρνηση, αλλά πόσο απέχουν απ’ το  180 οι ψήφοι που θα λάβει».
Εξηγώντας περαιτέρω τη θέση του αυτή μας επεσήμανε, ότι «λογικά η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά από κει και πέρα, θα έχει μεγάλη σημασία η διαφορά μεταξύ αυτών που θα την ψηφίσουν και του αριθμού των 180, που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου, ώστε να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές, εκεί τελικά θα κριθεί η μάχη των εντυπώσεων, αλλά και της ουσίας».
Και όσο πιο μακριά, προσθέτει, είναι οι ψήφοι που θα λάβει η κυβέρνηση απ’ αυτό το 180, τόσο θα φαίνεται πως οι εξελίξεις είναι αναπόφευκτες, θα οδηγηθούμε δηλαδή σε πρόωρες εκλογές το αργότερο το Μάρτη, διότι «δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ατύχημα», όπως χαρακτηριστικά μας υπογράμμισε.
Με βάση λοιπόν τα δεδομένα που υπάρχουν έως αυτή τη στιγμή, η μόνη επιπλέον ψήφος στην οποία μπορεί να προσδοκά η συγκυβέρνηση, πέραν των 154 βουλευτών που διαθέτει, είναι αυτή του Χρ. Αηδόνη, ο οποίος ακολούθησε τον Α. Λοβέρδο στο εγχείρημα της «Νέας Ελλάδας», αλλά όχι και στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ και παραμένει ανεξάρτητος.
Κατά τα άλλα η δεξαμενή των ανεξάρτητων, στους οποίους προσβλέπουν Σαμαράς και Βενιζέλος, στερεύει.
Ένας-ένας βγαίνουν και δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Και μάλιστα ακόμα και βουλευτές οι οποίοι θεωρούνταν βολικοί ή είχαν βολιδοσκοπηθεί. Αναφερόμαστε, για παράδειγμα, στους Γ. Νταβρή, στον κ. Κουράκο, στο Νικ. Κακλαμάνη, στον Β. Πολύδωρα.
Αυτοί και άλλοι ακόμα δηλώνουν πως ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα δώσουν.
Ίσως να μην ψηφίσουν «όχι» και να επιλέξουν (κάποιοι απ’ αυτούς) το «παρών» ή την αποχή.
Στην αποχή μαθαίνουμε ότι προσανατολίζεται κατ’ αρχήν ο Νικ. Κακλαμάνης, ενώ ο Β. Πολύδωρας δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει «όχι».
Ενώ στο «παρών» προσανατολίζεται ο εκ της ΔΗΜΑΡ προερχόμενος Γρ. Ψαριανός.
Άλλος προερχόμενος εκ της ΔΗΜΑΡ, ο Σπ. Λυκούδης, επίσης λέει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Κι όταν αυτή η δεξαμενή, των ανεξάρτητων, στερεύει για τη συγκυβέρνηση, τότε μάλλον θα χαθούν στο τέλος και οι εντυπώσεις, όταν θα φανεί ότι το «180» είναι ένα άπιαστο όνειρο…



newsbomb.gr

ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΑΝΟΓΕΙ Ο κ. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ


Τον φάκελο των κυλικείων στα νοσοκομεία ανοίγει ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης με έγγραφο που απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς.
Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», ύστερα από καταγγελίες πολιτών και στελεχών των νοσοκομείων, ο κ. Ρακιντζής διέταξε έρευνα από κλιμάκιο επιθεωρητών, η οποία συνεχίζεται.
Στο μεταξύ, από στοιχεία που συνελέγησαν, ο γενικός επιθεωρητής απέστειλε επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία, στην οποία επισημαίνει ότι λίγοι «επιτήδειοι» νέμονται τα κυλικεία των νοσοκομείων της χώρας αφού τα υπενοικιάζουν από τις οικογένειες των αναπήρων πολέμου και των ΑΜΕΑ που κατέχουν τις άδειες βάσει νόμου, έναντι πινακίου φακής και βγάζουν εκατομμύρια, σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να πληρώνουν καν ενοίκιο!
Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει ότι οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν σοβαρές αιχμές για διαπλοκή και υπόγειες διαδρομές τεράστιων χρηματικών ποσών που διακινούνται στα κυλικεία των νοσοκομείων, τα οποία αποδεικνύονται «χρυσωρυχεία».
Τζίρος εκατομμυρίων
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άδειες των κυλικείων των νοσοκομείων παραχωρούνταν μέχρι πρόσφατα από τις νομαρχίες σε ανάπηρους πολέμου και κατόπιν σε ΑΜΕΑ και θύματα πολέμου. Η συνήθης πρακτική ήταν οι ιδιοκτήτες των αδειών να υπενοικιάζουν τα καταστήματα σε επαγγελματίες του χώρου έναντι ενός μικρού τιμήματος (σύμφωνα με πληροφορίες το ενοίκιο κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 1.200-1.500 ευρώ μηνιαίως). Τα κυλικεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε αρκετές περιπτώσεις τζιράρουν εκατομμύρια ευρώ χωρίς να καταβάλλουν ούτε σεντ στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο γενικός επιθεωρητής, ιδιωτικό νοσοκομείο της Αττικής έχει ενοικιάσει σε ιδιώτη το κυλικείο έναντι ετήσιου τιμήματος 1,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο έχει κίνηση μικρότερη των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων.
Ο «Ευαγγελισμός» και το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν τουλάχιστον διπλάσια κίνηση σε επισκέπτες, ωστόσο λόγω της γραφειοκρατίας δεν λαμβάνουν κανένα έσοδο από τη λειτουργία των κυλικείων. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου έχουν γίνει σημαντικές περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, οι εισφορές από ενοίκια εκμετάλλευσης χώρων, μοιάζουν σαν «μάννα εξ ουρανού» για τις διοικήσεις και τους γιατρούς των ιδρυμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός ενός κρατικού νοσοκομείου φτάνει μέχρι και 40-45 εκατ. ευρώ, οπότε οι εισφορές από ενοίκια που μπορεί να φτάσουν και το 1 εκατ. ευρώ θα ενίσχυαν σημαντικά τα έσοδα των ιδρυμάτων.
Αντιθέτως, όπως αναφέρει ο Λ. Ρακιντζής στην επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, τα νοσοκομεία επιβαρύνονται σε αρκετές περιπτώσεις και με τα λειτουργικά έξοδα των κυλικείων (ρεύμα, νερό και καθαριότητα).
Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες των κυλικείων αφορούν καταστήματα 13-15 τετραγωνικών μέτρων τα οποία με την ανοχή των διοικήσεων των νοσοκομείων επεκτείνονταν σε καταστήματα 200 και 300 τετραγωνικών χωρίς όμως να καταβάλλουν ενοίκιο στα νοσοκομεία παρά το γεγονός ότι με τις υποδομές που δημιουργούν αυξάνουν τον τζίρο τους.
Τι καταγγέλλει η διοικήτρια του «Αγίου Παντελεήμονα»
Δεν γίνεται να κερδίζει ένας σε βάρος νοσοκομείου και ασθενών
Η έρευνα του γενικού επιθεωρητή ξεκίνησε μετά από καταγγελία της διοικήτριας του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Αγιος Παντελεήμων», Σ. Καρασαββίδου στις 15 Απριλίου. Η κ. Καρασαββίδου απευθύνεται στο υπουργείο Εργασίας καταγράφοντας το αλαλούμ που υπάρχει με το θεσμικό πλαίσιο.
Οπως αναφέρει στην επιστολή της, από το 1983 λειτουργούσε εντός του θεραπευτηρίου κυλικείο για τις ανάγκες των ασθενών, των συγγενών τους και των εργαζομένων. Το κυλικείο είχε παραχωρηθεί σε ανάπηρο πολέμου και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στην οικογένειά του όπως προβλέπει ο νόμος. «Βέβαια, ο ίδιος και οι συγγενείς του ουδέποτε εκμεταλλεύτηκαν το κυλικείο προτιμώντας να το εκμισθώσουν σε τρίτους» αναφέρει η διοικήτρια του νοσοκομείου.
Με τη λήξη της εκμίσθωσης στις 31 Ιουλίου 2012 το θεραπευτήριο προχώρησε σε διαγωνισμό για τη μίσθωση του κυλικείου με προφανή στόχο να αποκτήσει έσοδα αφού κατά τη διάρκεια της σχεδόν τριαντάχρονης λειτουργίας του δεν είχε κανένα όφελος από τη δραστηριότητά του.
Η κ. Καρασαββίδου αναφέρει ότι με τον νόμο 3919/2011 άρθηκε κάθε περιορισμός στην άσκηση των «κλειστών» επαγγελμάτων όπως ήταν τα περίπτερα, τα κυλικεία κ.λπ. και με νεότερο νόμο (4093/2012) προκλήθηκε εκ νέου σύγχυση καθώς δίνεται παράταση για δέκα ακόμα χρόνια στην εκμετάλλευση κυλικείων από ανάπηρους πολέμου ή τους συγγενείς τους.
Με λίγα λόγια η διοίκηση του νοσοκομείου δεν μπορούσε να ενοικιάσει το συγκεκριμένο κυλικείο για να έχει έσοδα αλλά μπορούσε μόνο να δημοπρατήσει μία νέα άδεια κυλικείου εντός του νοσοκομείου που όμως θα πλήρωνε ενοίκιο, ενώ ο επί τριάντα χρόνια νόμιμος κάτοχος της άδειας κυλικείου δεν θα πλήρωνε ούτε ευρώ.
«Ζητούμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση άμεσα ώστε να αποδεσμευτούν τα κυλικεία των δημοσίων κτιρίων ή όσα τυχόν το επιθυμούν από τις χορηγηθείσες σε αναπήρους πολέμου και τους κληρονόμους τους άδειες εκμετάλλευσης αυτών με μεταφορά αυτών σε άλλα κτίρια που δεν ενδιαφέρονται ή σε θέσεις περιπτέρων», αναφέρει την επιστολή της η κ. Καρασαββίδου.
«Θίγεται το δημόσιο συμφέρον»
Η διοικήτρια του νοσοκομείου καταλήγει με αγανάκτηση ότι «δεν είναι δυνατό προκειμένου να εξασφαλίσει εισόδημα ένα άτομο απόγονος ή μη αναπήρου πολέμου αυτό να συμβαίνει σε βάρος 300 περιθαλπομένων».
Στην ίδια λογική κινείται και η πρόταση του Λ. Ρακιντζή προς την κυβέρνηση, στην οποία ζητά να αποδεσμευτούν τα νοσοκομεία από τις υφιστάμενες άδειες κυλικείων και οι ανάπηροι πολέμου ή οι οικογένειές τους να λάβουν ένα αξιοπρεπές επίδομα από την πολιτεία και τα νοσοκομεία να δημοπρατήσουν τις άδειες των κυλικείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις όπου κατά το παρελθόν οι διοικήσεις των νοσοκομείων προσπαθούσαν να δημοπρατήσουν νέες άδειες κυλικείων συναντούσαν τη δικαστική αντίδραση των αναπήρων πολέμου ή των συγγενών τους που επικαλούνταν τον νόμο προκειμένου να έχουν το μονοπώλιο εντός του νοσοκομείου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στον «Ευαγγελισμό» όπου η διοίκηση προσπάθησε να δημοπρατήσει δεύτερη άδεια κυλικείου και οι κάτοχοι της πρώτης άδειας με την ιδιότητα των αναπήρων πολέμου, ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
nbtsitsas@pegasus.gr


aftodioikisi.gr

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη χώρα
-Ισχυρές βροχές και καταιγίδες «χτύπησαν» τη δυτική Ελλάδα -Σταδιακή επέκταση των φαινομένων και στην υπόλοιπη χώρα

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν από τα ξημερώματα της Κυριακή μεγάλο μέρος της χώρας.
Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει από το Σάββατο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα «χτυπούσαν» κυρίως τη δυτική Ελλάδα και θα σταδιακά θα επεκτείνονταν και στην υπόλοιπη.
 Στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα είναι ιδιαιτέρως έντονα με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Μακεδονία και την κεντρική Ελλάδα.
Από το μεσημέρι άρχισε να βρέχει και στην Αττική.
Αναλυτική πρόγνωση:
Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς.                                                    
Στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται, συννεφιά και βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 με 19 βαθμούς.                                       
Στη δυτική Μακεδονία, στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, προβλέπονται δυνατές βροχές και έντονες καταιγίδες μια υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.                                                          
Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες. 
Στην ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά στα ορεινά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.                                                                       
Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 24 βαθμούς. 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις και βοριάδες 4 με 5 μποφόρ.
Στις Σποράδες αναμένονται, συννεφιά και από το μεσημέρι βροχές.
Στη Θεσσαλία και στην Ευρυτανία προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς.                          
Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές.                                                                                                          
Στην Αττική θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις, όμως η πιθανότητα για βροχή είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.                                                                                                                       
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά και από το μεσημέρι και μετά θα βρέχει. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/503170/entona-kairika-fainomena-plittoyn-ti-hora#ixzz3FHSDG2pk

Ο ΕΝΑΣ " ΔΙΝΕΙ " ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ! - ΦΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλα 200 πολίτες σηκώνουν καθημερινά τοτηλέφωνο για να καταγγείλουν συμπολίτες τους -ή ακόμα και πρώην συζύγους, αδέρφια, κουμπάρους και πεθερές- σχετικά μεφορολογικές παραβάσεις.Μάλιστα, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της Καθημερινής, αν κάποιος καλέσει στο 1517 θα ακούσει το μήνυμα "αυτή τη στιγμή, οι γραμμές μας είναι κατειλημμένες. Παρακαλώ αναμείνατε…".
Το τετραψήφιο νούμερο 1517 υφίσταται από το 2008. Τον πρώτο χρόνο κάλεσαν 4.000 άνθρωποι. Το 2009 τα τηλεφωνήματα έφτασαν τις 4.500, το 2010 τις 19.000 κλήσεις και φέτος 200 τηλέφωνα κάθε μέρα!
Οι περισσότεροι “καρφώνουν” αδέρφια, ξαδέρφια και λοιπούς συγγενείς! Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει το ρεπορτάζ, 6 στους 10 τηλεφωνούν και "δίνουν" στους ράμπο του ΣΔΟΕ, τις πεθερές τους, τους κουμπάρους τους, ακόμα και τα αδέρφια τους.
Οι αγαπημένες πελάτισσες όμως της τηλεφωνικής γραμμής είναι οι διαζευγμένες κυρίες. Οι τηλεφωνητές ακούν συχνά πυκνά την ατάκα "ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!"
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από τα συγγενικά "καρφώματα" δεν λείπει ο πεθερός που ξεπλένει "μαύρο" χρήμα και ο θείος που "ξεχνάει" να κόψει αποδείξεις...
Το τηλέφωνο σηκώνουν συχνά και ταβερνιάρηδες και ιδοκτήτες καφετεριών λόγω ... επαγγελματικής αντιζηλίας. Το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών και καταγγέλλουν πως ο διπλανός τους δεν κόβει αποδείξεις. Στο υπόλοιπο 20% των καταγγελιών αναλαμβάνουν δράση οι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν την εκδίκησή τους αλλά και οι λογιστές που έμειναν απλήρωτοι και αποφάσισαν να μοιραστούν με το ΣΔΟΕ τα "άπλυτα" του πρώην εργοδότη τους.


newsit.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ

Mε την παρούσα δηλωσή μου θα ήθελα να ενημερώσω όλες τις Χιώτισσες και τους Χιώτες, όσο και τα ΜΜΕ ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου, δεν πρόκειται να εκδοθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το γραφείο μου, σχετικά με τις δραστηριότητ... Δείτε περισσότερα

Φωτογραφία: Mε την παρούσα δηλωσή μου θα ήθελα να ενημερώσω όλες τις Χιώτισσες και τους Χιώτες, όσο και τα ΜΜΕ ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου, δεν πρόκειται να εκδοθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το γραφείο μου,  σχετικά με τις δραστηριότητες μου σαν βουλευτής του νησιού μας.

Το να προσπαθώ με όλες τις δυνάμεις μου για την επίλυση των όποιων θεμάτων-προβλημάτων προκύπτουν για το νησί μας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου και η δουλειά μου σαν  βουλευτής.
Το να αυτοπροβάλω λοιπόν την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μου αυτή δραστηριότητα, αυτοεπαινούμενη (εμμέσως πλην σαφώς) το θεωρώ παρωχημένο και ξένο προς τον χαρακτήρα μου.

Εννοείται ότι η παραπάνω μου δήλωση δεν περιέχει απολύτως κανέναν υπαινιγμό για όσους εκδίδουν Δελτία Τύπου, παρά μόνο ότι η δική μου αντίληψη είναι διαφορετική για το συγκεκριμένο θέμα.

Με Τιμή

Σταυρινούδη Μαρία
Βουλευτής Χίου

ΤΑ 52 Ν.Π.Ι.Δ. ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ - ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Τα 52 Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. που δεν έχουν απογραφεί - Οι ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Συνολικά 52 επιχειρήσεις, τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα τοepoli.gr, των Ο.Τ.Α., από το σύνολο των 133 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) των Δήμων, δεν έχουν απογραφεί, παρά το "τελεσίγραφο" του Υπουργείου Εσωτερικών. 
Η προθεσμία για την απογραφή των Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων έληξε στο τέλος Αυγούστου και σύντομα αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις σε όποιες επιχειρήσεις παραμένουν «φαντάσματα». 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσωπούμενη από τον Υφυπουργό, Γιώργο Ντόλιο, επικοινώνησε πρόσφατα με τα Συλλογικά Όργανα των Αναπτυξιακών Εταιρειών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη τους για την απογραφή των Ν.Π.Ι.Δ. και έτσι εντάχθηκαν στη διαδικασία 81 Δημοτικοί και Διαδημοτικοί Φορείς. 
Για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν προβλέπεται διακοπή της Κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και των αποζημιώσεων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απογραφή αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το συμμάζεμα του δημόσιου τομέα. 
Τα Κοινοτικά κονδύλια 
Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να διακόψει ακόμα και την Κοινοτική χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν, αφού τα Κοινοτικά κονδύλια που δίδονται μέσω ΕΣΠΑ, κατά μία έννοια, αποτελούν Κρατική ενίσχυση των συγκεκριμένων Νομικών Προσώπων. 
Η διακοπή της χρηματοδότησης εκτιμάται, ότι θα οδηγήσει σε "λουκέτο" τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, που θα επιμείνουν να μην καταγράψουν τα οικονομικά τους στοιχεία, το προσωπικό και το μισθολογικό κόστος, καθώς δεν θα μπορούν να καταβάλουν μισθούς και να υλοποιούν Προγράμματα, ενώ οι υπάλληλοι θα οδηγηθούν σε απόλυση με την ευθύνη να βαραίνει τις Δημοτικές Αρχές. 
Αρκετές Δημοτικές Επιχειρήσεις, που ανήκουν κυρίως στον τομέα της Ύδρευσης και της Αποχέτευσης αρνήθηκαν να απογράψουν το προσωπικό τους, με τη δικαιολογία, ότι χρηματοδοτούνται από ίδια έσοδα, οπότε δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των Ν.Π.Ι.Δ., που διέπουν Δημόσιες και Δημοτικές Εταιρείες.
Οι 52 επιχειρήσεις που δεν έχουν απογραφεί
1. ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ Α.Ε.
2. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΘΡΥΟΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ
3. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
4. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΠΥΛΗ) Α.Ε.
5. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (E-TRIKALA A.E.)
6. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε.
7. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
8. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
9. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ
10. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
11. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε. Α.Α.Ε. ΟΤΑ (ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.)
12. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ (ΚΕΝΑΚΑΠ) Α.Ε
13. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ
14. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥµΒΟΥΛΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
15. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ - "ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΣ Α.Ε."
16. ΑΡΓΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
17. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΦΑΓΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Α.Ε.)
18. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.)
19. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (ΔΙΚΤΥΝΝΑ - ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.)
20. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Δ.Ε.Α.Α.Π. Α.Ε.)
21. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ
22. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ
23. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΦΑΓΕΙΟΥ - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΤΗΝΟΥ
24. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ
25. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΜΥΚΟΝΟΥ
26. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (ΔΕΥΑ) ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
27. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΔΕΥΑΛ)
28. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
29. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "ΑΪ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΤΗΣ"
30. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ
31. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
32. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ
33. ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Α.Ε.
34. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
35. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ -  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΝΕ.Λ. Α.Ε.»
36. ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.) - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ
37. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΛΑΦΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.
38. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
39. ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
40. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ "ΑΘΗΝΑ - ΥΓΕΙΑ"
41. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ - ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
42. ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ (Κ.Τ.Α.Δ.Α.) Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.
43. ΚΕΣΑΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
44. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.)
45. ΟΛΥΜΠΟΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
46. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
47. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
48. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ρ.Ε.ΔΗ.Σ.Ε.)
49. ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ
50. ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
51. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
52. ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.