Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ



Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Έργου του και στα πλαίσια των δράσεων ενηλίκων της Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει    επιμορφωτική ημερίδα στη Χίο με Θέμα :
«ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης στην περιοχή της Κλειδούς στο Βροντάδο, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου  2013 (ΏΡΑ 17.00 – 21.00)
Η ημερίδα  απευθύνεται  σε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Χίου. Ανώτατοςαριθμός συμμετεχόντων ορίζεται ο αριθμός των 60 ατόμων, η επιλογή των οποίων θα γίνει με την τήρηση αυστηρής σειράς προτεραιότητας.
Σκοπός της  ημερίδας  είναι  να δημιουργήσει απτές, γνήσιες, παραστατικές εικόνες για δράσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους  συμμετέχοντες  πάνω σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες για το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, γεγονός με ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στο νησί μας τον Αύγουστο του 2012.
Θα υπάρχει γνωστική - θεωρητική, επιστημονική αλλά και βιωματική προσέγγιση του θέματος, με τη δημιουργία ανοιχτού βήματος διαλόγου για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό.
Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, καλεί όλους τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δ/νση Δασών, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Ε.Μ.Χ., Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Στρατιωτικές Αρχές) και τις κινήσεις πολιτών (Συλλόγους, Οργανώσεις, Ομάδες Εθελοντών, Προσκόπους, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγών κ.λ.π.) να συμμετάσχουν, ορίζοντας εκπρόσωπο τους ως εισηγητή στην Ημερίδα.
Επίσης καλεί όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Χίου, να συμμετάσχουν στην Ημερίδα ως επιμορφούμενοι συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση, προκειμένου, να υπάρξει γόνιμος διάλογος και υλοποιηθούν κατά το μέγιστο οι στόχοι της ημερίδας.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή μη στο ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου μέχρι την Παρασκευή 15/02/13.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας θα ανακοινωθεί άμεσα.
Πληροφορίες και αιτήσεις στο ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, τηλ. 2271094478 – 6973039587 και στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου
http://kpe-chiou.chi.sch.gr
     

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ




 Ο Τελικός Κυπέλλου της Ε.Π.Σ Χίου μεταξύ των ομάδων Π.Ο Δάφνη Δαφνώνα - Α.Σ Όμηρος Καλλιμασιάς θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 15:00 μμ. στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄& Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ

Α' Κατηγορία
1ηΑ.Π.Ο. Κανάρης 50
2ηΠ.Ο Δάφνη42
3ηΑ.Π.Σ Ατρόμητος41
4ηΑ.Σ Όμηρος39
5ηΑ.Ε Καλαμωτής30
6ηΑ.Π.Ε Μικρασιατική23
7ηΑ.Π.Σ Λαίλαπας22
8ηΑ.Π.Π.Σ Ηρακλής21
9ηΑ.Ο Πύργος20
10ηΑ.Ο Βαρβασιακός19
11ηΑ.Ο Ελάτας18
12ηΑ.Ο Άτλας13
13ηΠ.Α.Ο Καρυών 6 
14ηΣ.Ι.Φ.Ι Κοφινάς 5

 

Β ' Κατηγορία
1ηΕ.Φ.Κ  Ποσειδών45
2ηΑ.Ε Κυβέλη/Λέων37
3ηΑ.Ο Αναγέννηση35 
4ηΑ.Ο Θύελλα27
5ηΑ.Ο Λέων Αφροδισίων26 
6ηΑ.Ο Πανοινούσσιος18
7ηΑ.Σ.Λ.Σ Ένωση18
8ηΠανεπιστήμιο17
9ηΑ.Ε Χίου/Βροντάδου15 
10ηΚ.Ε.Α.Σ Φάρκαινα12
11ηΠ.Ο Δόξα11
12ηΠ.Α.Σ Κλασσικό και Μίνι 6
13ηΠ.Ο Ερασιτέχνης

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ 2013



Με την υπ. αρ. 6018/232/1-2-2013 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εγκρίθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το οικονομικό έτος 2013 και ξεκινά άμεσα η διαδικασία για την αποδέσμευση πιστώσεων.

EΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΛΙΘΙΟΥ



ΛΙΘΙΣας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας συνεχίζει τη δράση της για τον εξωραϊσμό των κοινοχρήστων χώρων σε διάφορες περιοχές και οικισμούς του νησιού μας.
Στις φωτογραφίες, διακρίνονται οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας στην τοπική κοινότητα Λιθίου, όπου έγινε καθαρισμός και φύτευση καλλωπιστικών φυτών.

ΛΙΘΙ  ΛΙΘΙ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ



Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου Χίου, κ.Λαμπρινούδη, στο Μόντρεαλ Καναδά, μετά από πρόσκληση του Χιακού Συλλόγου Καναδά και του Συλλόγου Θολοποταμουσίων Καναδά, με σκοπό την ενίσχυση των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν οι συγκεκριμένοι σύλλογοι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί μας.
Στα πλαίσια της επίσκεψής του , επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Μόντρεαλ αλλά και την Ελληνική Κοινότητα, με τα μέλη της οποίας είχε μια εκτενή συζήτηση για θέματα που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς του Καναδά.
Παρευρέθηκε επίσης στο «Σπίτι Θολοποταμίου» και συναντήθηκε με το Σύλλογο Θολοποταμουσίων Καναδά, όπου αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν το χωριό τους.
Ο έρανος για την ενίσχυση των πληγεισών περιοχών ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου , με την παρουσία του Δημάρχου και από την πρώτη κιόλας μέρα συγκεντρώθηκε το σημαντικό ποσό των 25.000$ περίπου. Η διαδικασία της ερανικής αυτής εκδήλωσης συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξασφαλιστεί το μέγιστο ποσό.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ




Ως προς τις ρυθμίσεις του τομέα της ακτοπλοΐας και εργασιακών ζητημάτων που σχολιάζονται στην επικαιρότητα, διευκρινίζονται επιπλέον τα εξής:

Α. Δεν καταργείται η ετήσια δρομολόγηση, δηλαδή η υποχρέωση για συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών όλο το χρόνο. Αυτό που αλλάζει είναι ότι καταργείται η υποχρέωση του πλοιοκτήτη να διατηρεί πλήρωμα σε περιόδους που το πλοίο δεν δραστηριοποιείται. Και η μη δραστηριοποίηση πλοίου, για κάποιο διάστημα, δεν συνεπάγεται διακοπή της συγκοινωνίας (πχ κάθε χρόνο γίνεται συντήρηση). Αντίθετα ο νόμος προέβλεπε και συνεχίζει να προβλέπει ότι ένα πλοίο μπορεί να σταματήσει, εφόσον συντρέχουν λόγοι, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν άλλα πλοία που καλύπτουν το νησί ώστε να μη διαταράσσεται η συγκοινωνία.
Ειδικά και μόνο για τα ταχύπλοα, επειδή αυτά είναι επιπλέον της βασικής συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετούν κυρίως την τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες, προβλέπεται η δυνατότητα δρομολόγησής τους για διάστημα μικρότερο του έτους, το οποίο όμως, και πάλι, δεν μπορεί να είναι κατώτερο του τετραμήνου.
Τα ανωτέρω είναι ρυθμίσεις που κρίνονται εύλογες και συνεχίζουν να επιβάλλονται από την πολιτεία σε μια κατά τα λοιπά απελευθερωμένη από το 2001 αγορά (όποιος πλοιοκτήτης επιθυμεί μπορεί να δρομολογήσει πλοίο όπου επιθυμεί –- εφόσον δρομολογήσει, πρέπει να υπακούσει στους ανωτέρω όρους).

Β.  Οι παρεμβάσεις που αφορούν στη σύνθεση πληρώματος κινούνται σε δύο άξονες:
  • Στις εσωτερικές (ακτοπλοϊκές) γραμμές, και μόνο κατά τη χειμερινή περίοδο που η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα χαμηλή, προβλέπεται η δυνατότητα να μειώνεται μόνο το προσωπικό γενικών καθηκόντων μέχρι το ½ του αριθμού που ισχύει για τη θερινή περίοδο (οικονομικοί αξιωματικοί, φροντιστές, βοηθοί φροντιστών, θαλαμηπόλοι, επίκουροι, μάγειροι, χυτροκαθαριστές). Δεν επιτρέπεται καμία μείωση στο προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα που αφορούν στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και σε κάθε περίπτωση η σύνθεση παραμένει υψηλότερη των διεθνών απαιτήσεων ασφάλειας (SOLAS).
  • Στις διεθνείς γραμμές όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος, προβλέπεται η δυνατότητα μείωσης της σύνθεσης πληρώματος μέχρι το όριο που θέτουν τα ελληνικά και διεθνή πρότυπα και η νομοθεσία για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα,  ώστε το ελληνικό πλοίο να αντεπεξέρχεται στον ανταγωνισμό. Τονίζεται ότι η πρόβλεψη αφορά σε γραμμές, όπως π.χ. της Αδριατικής, όπου παρατηρούνται φαινόμενα «αφελληνισμού», με την έννοια ότι δένουν τα ελληνικά πλοία και αντικαθίστανται από πλοία άλλης σημαίας της ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση, δεν αλλάζει τίποτα στο καθεστώς όσον αφορά το ωράριο ή γενικότερα τους όρους υπό τους οποίους εργάζεται το προσωπικό επί του πλοίου.

Γ. Οι ΣΣΕ δεν καταργούνται, ούτε υπάρχει στο νομοσχέδιο διάταξη για κατάργηση ΣΣΕ. Στα ποντοπόρα πλοία, όπου εδώ και πολλά χρόνια η απασχόληση ελληνικών  κατώτερων πληρωμάτων είναι σχεδόν μηδαμινή, προβλέπεται η σύναψη ατομικών συμβάσεων όταν δεν υπάρχει ΣΣΕ. Η διάταξη στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης. Επισημαίνεται ότι η σχετική διάταξη περιέχει ρητές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ναυτικών, ώστε αυτά να μην επηρεάζονται από τους όρους της ατομικής σύμβασης. 

OI TEΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


Σε συνέχεια της επιστολής της 4ης Φεβρουαρίου του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και της χθεσινής μας συνάντησης, παραθέτουμε ακολούθως τις εξής διευκρινίσεις:

Αναφορικά με το θέμα της τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους ναυτικούς, όπως  ενημερωθήκαμε, αναμένεται εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών η έναρξη της καταβολής των οφειλομένων σε δύο δόσεις.

Όπως είναι γνωστό, ήδη έχουμε διαμεσολαβήσει ενεργά ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο μερών για την οικεία ΣΣΕ. Με την οριστικοποίηση του διακανονισμού των εκκρεμών οφειλών προς τα πληρώματα, θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Η διάταξη του σχεδίου νόμου για τη δυνατότητα κατάρτισης ατομικών συμβάσεων των κατωτέρων πληρωμάτων στα ποντοπόρα πλοία θα επαναδιατυπωθεί ώστε να μην καταλείπεται αμφιβολία ως προς το ότι δεν αφορά στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Η διάταξη του σχεδίου νόμου για τη μη δημοσίευση των υπουργικών αποφάσεων για τις συνθέσεις των πλοίων που εκτελούν πλόες μεταξύ λιμένων της αλλοδαπής ή/και μεταξύ ελληνικών λιμένων και λιμένων της αλλοδαπής δε θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η προσαρμογή των συνθέσεων λόγω εποχικότητας κατά τη χειμερινή περίοδο θα αντισταθμιστεί με δράσεις συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Το πρώτο πρόγραμμα για την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, ενδεικτικού προϋπολογισμού 6 εκατ. Ευρώ, είναι σε ώριμο στάδιο.
Παράλληλα προωθείται μεσοπρόθεσμη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στην ακτοπλοΐα, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» ενδεικτικού προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ.

Διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή της χρηματοδότησης του Οίκου Ναύτου από το ΚΑΑΝ. Θα προβλεφθεί ρητά στο σχέδιο νόμου η παροχή υπηρεσιών υγείας από το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ στην κεντρική υπηρεσία και τα παραρτήματα του Οίκου Ναύτου με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών.

Το ΓΕΝΕ δε θα συγχωνευθεί με τον ΟΑΕΔ. Αντίθετα θα ενισχυθούν και θα αναβαθμιστούν οι υποδομές του και θα αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά συγχρηματοδοτούμενες δράσεις προς όφελος των ναυτικών.

Επιπρόσθετα, προτείνεται με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας να προχωρήσει ο εξορθολογισμός των λειτουργιών του Οίκου Ναύτου και του ΓΕΝΕ ώστε να αναπτυχθούν συνέργιες και να αποφευχθούν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας προς όφελος των ναυτικών.

Το Υπουργείο δρα με γνώμονα τη διατήρηση στο ακέραιο τώρα και στο μέλλον των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που συναρτάται άμεσα με το ζητούμενο που είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να σταθμίσετε τη σοβαρότητα των περιστάσεων και να αναστείλετε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας με τα νησιά.



                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

                                                            Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ





Κέντρο λαθρομεταναστών θα δημιουργηθεί τις επόμενες μέρες στη Μυτιλήνη. Ως χώρος 
συγκέντρωσης και φύλαξης των παράνομων εισελθόντων στη χώρα μας,  αποφασίστηκε να γίνει ο χώρος των πάλαι ποτέ εγκαταστάσεων του 296 Τ.Ε (Τάγματος Εθνοφυλακής) στην περιοχή της Μόριας Λέσβου. Η απόφαση ελήφθη  στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου.
Αφορμή για την επίσπευση δημιουργίας του κέντρου φύλαξης, υπήρξε το κύμα λαθρομετανάστευσης που πλήττει τους τελευταίους μήνες το νησί  της Λέσβο, αλλά και τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ποσό θα διατεθεί από κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέρχεται στις 60.000 ευρώ. Ακόμη, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε και η ίδρυση ειδικού τμήματος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το γραφείο του οποίου θα στεγαστεί στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.
Ωστόσο, η ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω γραφείου, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κόλπους των υπηρετούντων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, καθώς τρεις από  τις υπηρεσίες που στεγάζονται ήδη στο εν λόγω χώρο, θ΄ αναγκαστούν να μετακινηθούν στο ήδη κορεσμένο από προσωπικό, κτηριακό συγκρότημα. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην Ο.Π.Κ.Ε, την Ε.Π.Τ.Α  και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

ΠΗΓΗ archipelagos tv



EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ



Με βάση το Π.Δ. 394/2001 επετεύχθη εκσυγχρονισμός του, μέχρι εκείνη την στιγμή, τρόπου ανακοίνωσης των υπηρεσιών και των ωρών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού. Σύμφωνα με αυτό, κάθε Παρασκευή ανακοινώνονται οι υπηρεσίες των αστυνομικών για τρεις ημέρες, ενώ για τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, αυτές ανακοινώνονται ανά ημέρα. Αυτή η ρύθμιση όμως, καθιστά τους αστυνομικούς «ομήρους» της Υπηρεσίας, καθώς αδυνατούν να προγραμματίσουν εγκαίρως οποιαδήποτε ατομική και οικογενειακή υποχρέωση. Πρόκειται για μια αχρείαστη επιβάρυνση των συνθηκών ζωής τους, που έχουν ήδη επιδεινωθεί λόγω της μείωσης των αποδοχών τους αφ΄ ενός, και , αφ΄ ετέρου, λόγω  του φόρτου καθηκόντων τους εξαιτίας της  αυξανόμενης εγκληματικότητας.
Η τριήμερη έκδοση υπηρεσιών έχει ήδη επιτυχημένη εφαρμογή επί 12 χρόνια ήδη. Υπό τις σημερινές συνθήκες, η ανακοίνωση των υπηρεσιών σε εβδομαδιαία βάση είναι απολύτως εφικτή. Οποιοδήποτε αναγκαίο έκτακτο μέτρο θα μπορεί να αντιμετωπίζεται από την δύναμη που θα είναι στη διάθεση Αστυνομικού Τμήματος ή Αστυνομικής Διεύθυνσης, μετά από απόφαση στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων για τον σκοπό αυτό, ειδικά. Επιπλέον θα μπορούσε να ρυθμιστεί με ειδική διάταξη η αυξημένη επιφυλακή σε έκτακτες περιπτώσεις. Εξάλλου, όλες οι μεγάλες κινητοποιήσεις ανακοινώνονται ημέρες πριν την πραγματοποίηση τους και οι ημερομηνίες των ποδοσφαιρικών αγώνων, όπου απασχολείται μεγάλος όγκος δυνάμεων, είναι γνωστές. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν χώρες στις οποίες οι υπηρεσίες των αστυνομικών υπαλλήλων ανακοινώνονται σε πιο μακροχρόνια βάση, ακόμα και σε μηνιαία.
Δεδομένου ότι η ανακοίνωση των υπηρεσιών των αστυνομικών σε εβδομαδιαία βάση, θα ανακούφιζε σημαντικά τους ιδίους και τις οικογένειες τους, με θετική επίδραση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προωθήσει την τροποποίηση της παραγράφου 7 του άρθρου 1 του
σχετικού Π.Δ, ώστε να υλοποιηθεί η έκδοση υπηρεσιών των αστυνομικών υπαλλήλων σε εβδομαδιαία βάση;



05 Φεβρουαρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής



Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 25.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ



Μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013,πηγές του υπουργείου Οικονομικών επαναφέρουν θέμα απολύσεων.
Κι αυτό γιατί, όπως συζητήθηκε χθες κατά τη συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ένα από τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση είναι η παρουσίαση συγκεκριμένου σχεδίου για την αποχώρηση των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με δεδομένο ότι α) ακόμη δεν έχει προχωρήσει η μετακίνηση ούτε των 2000 υπαλλήλων που είχε αναλάβει ως δέσμευση η κυβέρνηση για το 2012, β) ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για 10.000 κενά,  είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μην απολυθεί σημαντικός αριθμός (15 με 17.000;) από τους 25.000.
Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα έρχεται στη χώρα μας περί τα τέλη Φεβρουαρίου και μέχρι τότε πρέπει αφενός να έχει οριστικοποιηθεί η μετακίνηση των 2000 υπαλλήλων και αφετέρου να στο πλαίσιο της τριμηνιαίας έκθεσης να υπάρχει έτοιμο το σχέδιο για την αποχώρηση των 25.000 υπαλλήλων.
Οργανογράμματα και δικαστικά «μπλόκα»
Και αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα νέα (μειωμένα κατά 50%) οργανογράμματα των υπουργείων…
Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τα δικαστικά «μπλόκα» που μετά από προσωρινά γίνονται και οριστικά, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου.
aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΑΧ ΔΕ



Η πρώτη πανελλαδικά δικαστική απόφαση που αφορά στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εργαζομένων ΙΔΑΧ ΔΕ κατά της διαθεσιμότητας εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου. Με τις με αριθμόν 35, 36 και 37 αποφάσεις του, δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των 13 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Χίου και υποχρεώνει τη δημοτική Αρχή να τους δεχθεί στις υπηρεσίες τους προσωρινά, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής και εφόσον αυτή ασκηθεί εντός 30 ημερών.
Επιπλέον, απειλεί με χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ το Δήμο Χίου για κάθε ημέρα που δε δέχεται τους εργαζομένους στις υπηρεσίες του, αλλά και στα δικαστικά έξοδα των 250 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, ήτοι 3.250 ευρώ.

Εργαζόμενοι Χίου: Κόλαφος για τον Μανιτάκη, πρώτη νίκη για τον αγώνα μας
«Κόλαφο στις αντισυνταγματικές επιλογές της άθλιας συγκυβέρνησης που συνιστά κατ’ ουσία ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων στο Δημόσιο και ισχυρό ράπισμα των αυθαίρετων πρακτικών του Υπουργού Αντώνη Μανιτάκη», χαρακτηρίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου ο Σύλλογος των Εργαζομένων.
Όπως σημειώνει, «η δικαίωση των εργαζομένων του Δήμου Χίου πάρθηκε σε μία περίοδο που τη χαρακτηρίζουν η ένταση της κυβερνητικής βίας και η κλιμάκωση της αυθαιρεσίας των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στο διεκδικητικό κίνημα των εργαζομένων».
«Η δικαίωση αυτή αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη σε έναν αγώνα που ξεκίνησε μήνες πριν στους δρόμους, συνεχίσθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων και θα ολοκληρωθεί με την ολική ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και της εξαθλίωσης της κοινωνίας», καταλήγει.
aftodioikisi.gr

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ



Περίπου 2.100 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου, καθώς τα κριτήρια για τις μετατάξεις -σε περίπτωση της αξιολόγησης ή της κατάργησης της οργανικής τους θέσης- αν και με πολλά προσόντα, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα και από εκεί στο… σπίτι τους, σε σχέση με αυτούς που τελικά θα παραμείνουν στην υπηρεσία και έχουν λιγότερα προσόντα.
Αυτό δηλώνει, άλλωστε, με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, και ο πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης (ΕΝΑΠ) Τάσος Σαλτερής: «με τη συγκεκριμένη απόφαση βγαίνουν εκτός Δημοσίου όσοι διακρίθηκαν σε Διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και διορίστηκαν αξιοκρατικά».
ΕΝΑΠ: Να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για την κινητικότητα
Η ΕΝΑΠ, με επιστολή της προς τον Αντώνη Μανιτάκη, έχει ήδη ζητήσει την απόσυρση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων, κατηγορώντας τον υπουργό ότι «αναμφισβήτητη επιδιώξή» του είναι «η δίωξη και ο εξοβελισμός από το Δημόσιο των υπαλλήλων που κατέχουν υψηλά τυπικά προσόντα, όσων διακρίθηκαν σε Διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και διορίστηκαν αξιοκρατικά και όσων είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Όσο πιο νέος και πιο μορφωμένος, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεθεί κάποιος εκτός Διοίκησης».
«Είναι δυνατόν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντί να εξασφαλίζει το κατάλληλο προσωπικό για την επιτυχή προώθηση της μεταρρύθμισης, να εμφανίζεται ως όργανο συντεχνιών και κατεστημένων συμφερόντων στη Δημόσια Διοίκηση που ενοχλούνται από την παρουσία των προσοντούχων και ανεξάρτητων υπαλλήλων;», αναρωτιέται η ΕΝΑΠ και καλεί τον υπουργό «να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση αυτή».
Σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως αποφασισμένη «να διαφυλάξει τα δικαιώματα των μελών της αλλά και της μεγάλης δύναμης των προσοντούχων και αξιοκρατικά διορισμένων στελεχών του Δημοσίου, θεωρώντας ότι αυτή η στάση εξυπηρετεί το (πληττόμενο) Δημόσιο συμφέρον. Στην κατεύθυνση αυτή δεν θα φεισθεί μέτρων και πρόκειται να κινηθεί με την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία αλλά και την αναλογικότητα που προσιδιάζει σε μια τέτοιας εμβέλειας αντιεπιστημονική και ανορθολογική κίνηση, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο».
Απευθυνόμενη στους αρχηγούς της συγκυβέρνησης τους καλεί «να λάβουν θέση για το αν εγκρίνουν την πολιτική του συγκεκριμένου Υπουργείου. Καλεί επίσης τον κάθε ένα έλληνα βουλευτή ξεχωριστά να λάβει θέση και να ελέγξει τον αρμόδιο υπουργό για την επιχειρούμενη αυτή πολιτική, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου».
Ερώτηση Μητσοτάκη για τη μοριοδότηση
Την άνιση αντιμετώπιση των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, των κατόχων διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων στη μοριοδότηση των κριτηρίων για την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων επισημαίνει, εξάλλου, σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη και ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην επίκαιρη ερώτησή του, τονίζει ότι «ενώ δίνεται αυξημένη βαρύτητα στο χρόνο προϋπηρεσίας των υπαλλήλων (έως 30 μόρια), αντίθετα η μοριοδότηση των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, των κατόχων διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων είναι εξαιρετικά χαμηλή (μόλις 7 μόρια συνολικά)». Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ ζητεί να πληροφορηθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν είναι στις προθέσεις του να αναθεωρήσει τη μοριοδότηση των κριτηρίων, δίνοντας περισσότερα μόρια στο προσωπικό αυξημένων προσόντων.
aftodioikisi.gr

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ





Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, αφού παρέλαβε όλες τις αρμοδιότητες στον τομέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και των υποκλοπών από τις ένοπλες δυνάμεις στα «χέρια» της, προχώρησε με ταχύτατα βήματα στην αναδιοργάνωση της δομής της και φυσικά από το «κάδρο» δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα…
Όπως αναφέρει άρθρο τουρκικού ιστοχώρου, μετά την πλήρη ενσωμάτωση του «Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (Τ/ΓΕΕΔ), η ΜΙΤ «ίδρυσε» μια νέα Διεύθυνση «Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Πληροφόρησης» (ΕΤΙ: Elektronik ve Teknik İstihbarat).
H Βάση της πρώην «Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του Τ/ΓΕΕΔ, σε λόφο στην περιοχή του Çeşme/Ovacık (απέναντι από τη Χίο) μετατράπηκε σε βάση (Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Πληροφόρησης). Επανδρώθηκε από προσωπικό της ΜΙΤ και φυλάσσεται από άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων (Βοrdo Bereli), όπως ακριβώς και στο αντίστοιχο κέντρο στο Gölbaşı της Άγκυρας.
Η πρώην «Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του Τ/ΓΕΕΔ διέθετε συνολικά 13 βάσεις του είδους που αποτελούσαν το «βαθύ αυτί» ή αλλιώς το «Τουρκικό Echelon» (το γνωστό αγγλοσαξονικό παγκόσμιο δίκτυο) όπως ονομάζεται. Από τις βάσεις αυτές οι τουρκικές αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να υποκλέπτουν σήματα και επικοινωνίες ακόμα και από τα Βαλκάνια και τον Καύκασο.
Τα μηχανήματα που διαθέτουν οι Τούρκοι στις βάσεις αυτές, παρέχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Στη βάση στο Τσεσμέ, υποστηρίζεται ότι η ΜΙΤ με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει μπορεί να προβαίνει στην ακρόαση των ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιούνται από τα υποβρύχια…
Επιπλέον, στις βάσεις αυτές έχουν τοποθετηθεί γλωσσομαθείς της ελληνικής, της ιταλικής, της κυπριακής (αυτό λέει το δημοσίευμα… μάλλον τους δυσκολεύει το γλωσσικό ιδίωμα!) και της αγγλικής γλώσσας. Οι αξιωματούχοι της ΜΙΤ φρόντισαν ώστε οι «βάσεις» αυτές πλέον να μη θυμίζουν σε τίποτα στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς οτιδήποτε έδιδε «στρατιωτικό ύφος» έχει οριστικά απομακρυνθεί…
defence-point.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ





Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΑΡΟΥ Βαρβασίου με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ της πόλης μας ότι σε κατοίκους του Φρουρίου, απογόνους ταλαιπωρημένων Μικρασιατών, αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σπιτιών τους και το κράτος δια των Υπηρεσιών του έρχεται να τους ζητήσει ενοίκιο διαμονής!!
Πριν ενενήντα χρόνια κυνηγημένες και ξεριζωμένες οικογένειες βρήκαν έναν απάγκιο τόπο για να  στεγάσουν τις ελπίδες τους και με κόπους και βάσανα οι ίδιοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους έφτιαξαν ένα σπίτι. Σπιτάκι στην αρχή, μεγαλύτερο μετά, επισκευασμένο αργότερα.
Τώρα μετά από τόσες δεκαετίες το κράτος ζητά ενοίκιο! Πού ήταν τόσα χρόνια; Είναι ανάγκη το θέμα να λήξει οριστικά και να ζήσουν οι Μικρασιάτες αδελφοί μας κάτω από το κεραμίδι των κόπων τους.

                                                                        Το Διοικητικό Συμβούλιο



ΠΑΜΕ : ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ


ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00
Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών. Όλοι στους καταπέλτες!
Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη!
Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τη νέα επίταξη στους ναυτεργάτες, να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Σήμερα είναι οι ναυτεργάτες, χτες ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Κανείς να μη μείνει μόνος του. Να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης!
Στους καταπέλτες να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την άγρια καταστολή, την τρομοκρατία, με το δόγμα "νόμος και τάξη",δε θα περάσει! "Νόμος και τάξη" σημαίνει από τη μία καταστολή, συκοφάντηση, τρομοκρατία, μισθοί των 300 ευρώ, ανεργία και προγράμματα φτώχειας για ένα κομμάτι ψωμί και από την άλλη σιωπή, φόβος και σκυμμένα κεφάλια σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να μη γυρίσει προπέλα!
Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση στο καθεστώς τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει. Οι 31 απεργίες που πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες όντας επιστρατευμένοι αποδεικνύουν την αστείρευτη και ατσάλινη δύναμη των εργατών που όταν πιστέψουν στη δύναμή τους μπορούν να σμπαραλιάσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, καταστολή και ταξική δικαιοσύνη.
Οι άνθρωποι του μόχθου, τα λαϊκά στρώματα, που υποφέρουν από αυτήν την πολιτική, οι κάτοικοι των νησιών, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει αδίστακτο εφοπλιστικό κεφάλαιο, μόνο ένα καθήκον έχουν: Να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών.
Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.
Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


“Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι”
Η κυβέρνηση και ο Υπουργός συνεχίζοντας στο ίδιο αυταρχικό ακραίο αντιδημοκρατικό μονοπάτι επιστράτευσε τους “απλήρωτους”. Αφού εφηύραν την εθελοντική εργασία την κατέστησαν και υποχρεωτική. Επιστρατεύουν τον ένα κλάδο μετά τον άλλο ισχυριζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που με κάθε τους νόμο αφήνουν πίσω  τους χιλιάδες ανέργους, απλήρωτους, απελπισμένους.
Το Εργατικό Κέντρο Χίου σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη των Αγώνων των εργαζομένων κάθε κλάδου, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των ναυτεργατών, και καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό που αντί να προσπαθήσει να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και των νησιών επιχειρεί να επιδείξει Θατσερική πυγμή στους εκατοντάδες απλήρωτους και στους χιλιάδες άνεργους ναυτεργάτες.
Η κυβέρνηση φοβούμενη τους Αγώνες των εργαζομένων δημιουργεί κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και των λαϊκών στρωμάτων χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι μας έχει όλους απέναντι της.
Οι πρακτικές της κυβέρνησης περιορίζουν τη Δημοκρατία μας, και συνάμα σφυρηλατούν την ενότητα μας και ατσαλώνουν τις αντιδράσεις μας.
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ντύνονται στο χακί
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων σε παράσταση διαμαρτυρίας  σήμερα 12 το μεσημέρι έξω από το γραφείο του κ. Μουσουρούλη.
Καλούμε το Χιώτικο λαό που νιώθει στο πετσί του και το πορτοφόλι του  την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» να υπερασπιστεί τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού μας πριν σβήσουμε στην απομόνωση και την εγκατάλειψη.
Όλοι στις 20 του Φλεβάρη να κορυφώσουμε τις αντιδράσεις μας να  υπερασπιστούμε  το μέλλον μας, το Νοσοκομείο, το Πανεπιστήμιο, τις συγκοινωνίες, τις συμβάσεις εργασίας, τις συντάξεις, την επιβίωση.

Από τη Διοίκηση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 4/10/2012 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ




Αναγνωρίζοντας ότι η έννοια «Ελληνική Ναυτιλία» είναι συνυφασμένη με την έννοια «Έλληνας Ναυτικός», επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους της ναυτιλίας, στη βάση της κοινής αντίληψης των υφιστάμενων δημοσιοοικονομικών δυνατοτήτων, για την επίτευξη συνολικής, σταθερής προόδου ενός τομέα που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην ισχύ, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της Χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι η έγκαιρη ανάδειξη αναφυομένων θεμάτων με προθυμία για καλόπιστη εξέταση προς επίλυσή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα. Ειδικότερα:

ΠΝΟ : ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ»


Για «πρωτοφανή βία και τρομοκρατία» από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά κάνει λόγο η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί στις 05.00 προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις.

ΠΝΟ: Πρωτοφανής βία και τρομοκρατία από την κυβέρνηση
Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι «οι χώροι του λιμανιού είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες μονάδες των ΜΑΤ, των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση».


Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά» τα οποία, όπως τονίζει, «παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού».
Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε:
  • Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.
  • Τη συμμετοχή της στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.
  • Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.
Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί τους ναυτεργάτες να δώσουν το παρών στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου.
ethnos.gr

Η ΠΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ




Περαιτέρω ακινησία των πλοίων στα λιμάνια θα οξύνει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των νησιών, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν αυτάρκεια σε αγαθά, σε καύσιμα και σε πρώτες ύλες, ενώ πολλά στερούνται ακόμη και βασικών υποδομών υγείας. Σημειώνεται ότι ήδη διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε βασικά αγαθά, ενώ ελλείψεις δημιουργούνται και στην ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα η παραγωγή ευπαθών προϊόντων της Κρήτης και άλλων νησιών καταστρέφεται, ενώ οι εξαγωγές απειλούνται με σημαντική ζημιά.

TAΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Σας ενημερώνουμε ότι μετά την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ που παραμένει στον Πειραιά θα αναχωρήσει για το τακτικό δρομολόγιο της Τετάρτης στις 18:00.
Το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, που παραμένει στο Λαύριο θα αναχωρήσει την Τετάρτη 06/02 στις 18:00 αντί 12:00.
Οι ώρες αφιξοαναχωρήσεων διαμορφώνονται βάσει του κάτωθι πίνακα: