Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ 3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΥ




Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήραν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο απάτης στον Οίκο Ναύτου, ανάμεσά τους και η αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας και αποσπασμένη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, υπεύθυνη για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

Οι δυο εκ των τριών κατηγορουμένων δήλωσαν μεταμέλεια για τις πράξεις τους, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος έκανε λόγο για «παγίδα» την οποία – όπως υποστήριξε -του έστησαν το ΣΔΟΕ σε... συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της κλινικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στα οποία περιλαμβάνονται και οι συνομιλίες των εμπλεκομένων τις οποίες κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, η προφυλακισμένη πλέον υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, ενώπιον των ανακριτών η υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, φέρεται να υποστήριξε ότι κυρίαρχο ρόλο και γνώση είχε ο Σ.Γκ. 

Η γυναίκα που συνελήφθη επ αυτοφώρω στον τόπο της συναλλαγής υποστήριξε "ακόμα ότι είχε "περιφερειακό ρόλο". Χαρακτήρισε μάλιστα "προβοκατόρικη" τη δράση του κλινικάρχη που τους κατήγγειλε αποκαλύπτοντας την απάτη.

Απ την πλευρά του ο Σ.Γκ., χαρακτήρισε τις βαρύτατες κατηγορίες τους αποδίδονται και έκανε λόγο για «παγίδα» που του έστησαν η Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και ο ιδιοκτήτης της κλινικής. 

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέλαβε ακόμη ότι δεν υπέστησαν βλάβη τα συμφέροντα του δημοσίου από τη δράση του ενώ φέρεται να ανέφερε «Είμαι συγκλονισμένος και ειλικρινά μετανιωμένος για την απερισκεψία μου, την επιπολαιότητά μου, τη στιγμιαία κακή και εσφαλμένη κρίση μου».

Ακόμη, ο ίδιος τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει – όπως είπε - κάτω από το βάρος των οικογενειακών του προβλημάτων. «Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα», είπε.

Απολύτως μεταμελημένη για τον βαθμό της συμμετοχής της στην υπόθεση δήλωσε στην απολογία της και η τρίτη προφυλακισθείσα, Ε.Γ.

«Θα επιδιώξω με κάθε μέσο και τρόπο να άρω τις συνέπειες της ανάμιξης μου αποδεχόμενη το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλογούν. Ο ρόλος μου ήταν διαμεσολαβητικός καθώς έφερα σε επαφή τον κλινικάρχη με τον Σ.Γκ.» υποστήριξε.

Πηγή: protothema.gr

ZHTEITAI Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ





Η Βουλή καλείται να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Και αυτό γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στο Κοινοβούλιο δικογραφία στην οποία ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εμπλέκεται σε κακουργηματική απιστία κατά το διάστημα 2011-2012, όπου διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας.

Παράλληλα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, το άλλο, δεύτερο, σκέλος της ίδιας δικογραφίας προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για την αγορά δύο ακινήτων στον εν λόγω Δήμο, που επέφερε ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικότερα, κατόπιν μηνύσεως πολίτη και σχετικής έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για  τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας  και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες  δύο ακινήτων.

Η αγορά των επίμαχων ακινήτων έγινε με σκοπό να κατεδαφιστούν και να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η  απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.

Στη συνέχεια έγινε η απευθείας αγορά των επίμαχων ακινήτων. Όμως, εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ  με απευθείας αγορά ήταν 8,7 εκατ, ευρώ. Δηλαδή, υπήρξε βλάβη στο Δήμο ύψους 2,8 εκατ. Ευρώ.

Προηγουμένως, η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τον προέλεγχο ήταν αρνητική για την έγκριση της  αγορά των ακινήτων, λόγω της επιβάρυνσης που θα υπήρχε στο Δήμο Γλυφάδας.

 Αντίθετα, ωστόσο, το αρμόδιο Τμήμα του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε ότι δεν προκύπτει αδικαιολόγητη  επιβάρυνση, γιατί ήταν αμφίβολο αν θα προσδιοριζόταν η απαλλοτρίωση των ακινήτων με την  αντικειμενική αξία, ενώ η αγορά θα γινόταν σε  μικρότερη τιμή ακόμη  και από αυτή που προσδιόρισε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Η υπόθεση έφτασε και στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά την συνεδρίαση της οποίας ο γενικός επίτροπος Επικρατείας τάχθηκε με την θέση της επιτρόπου. Δηλαδή, ήταν αντίθετος στην έγκριση της αγοράς των ακινήτων, ενώ παράλληλα ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του Τμήματος. Τελικά, η Ολομέλεια του Ε.Σ., απέρριψε το αίτημα ανάκλησης του επιτρόπου, επικαλούμενη την πτώση των τιμών των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, οι οικονομικοί εισαγγελείς, αναφέρουν ότι τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου γνώριζαν ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες είχαν πρόβλημα κυριότητας των δύο ακινήτων τους, καθώς κατά το παρελθόν είχε προσβληθεί  το δικαίωμα κυριότητας των δύο επίμαχων ακινήτων.
Πηγή: protothema.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2013
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2013, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δημοσιεύει σχετικό κείμενο που γνωστοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας από την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού.

Παγκόσμια εβδομάδα θηλασμού 2013
 Υποστήριξη θηλασμού: κοντά στις μητέρες
Φέτος, το θέμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού (WBW), "ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ", δίνει έμφαση στη Συμβουλευτική Θηλασμού μέσω ομάδων αλληλο-υποστήριξης με προηγούμενη εμπειρία (στο θηλασμό). Έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και αν οι μητέρες καταφέρουν να αρχίσουν το θηλασμό, πολύ συχνά τις εβδομάδες ή τους μήνες μετά τη γέννα υπάρχει μια απότομη πτώση στα ποσοστά θηλασμού, ειδικά όσον αφορά τον αποκλειστικό θηλασμό. Η περίοδος που οι μητέρες δεν επισκέπτονται ένα κέντρο ιατρικής περίθαλψης, είναι και εκείνη  που είναι απαραίτητο ένα κοινοτικό σύστημα υποστήριξης θηλάζοντων μητέρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στηριχθεί η διατήρηση του θηλασμού. Παραδοσιακά, η υποστήριξη παρέχεται από την οικογένεια. Καθώς όμως οι κοινωνίες αλλάζουν, και ειδικότερα σε σχέση με την αστικοποίηση,  επιβάλλεται  η υποστήριξη των μητέρων από έναν μεγαλύτερο κύκλο. Η στήριξη αυτή παρέχεται από εξειδικευμένο προσωπικό, από σύμβουλους γαλουχίας, από κοινοτικούς ηγέτες ή από φίλους- γονείς και/ή από τους συντρόφους/πατέρες. 
Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής μέσω Ομάδων Αλληλο-υποστήριξης αποτελεί  ένα οικονομικά αποδοτικό και ιδιαιτέρως παραγωγικό τρόπο για να επικοινωνούμε πιο συχνά με έναν μεγαλύτερο αριθμό μητέρων. Σύμβουλος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από την κοινότητα έχει εκπαιδευτεί στην ενθάρρυνση και υποστήριξη των μητέρων. Οι εκπαιδευμένοι  σύμβουλοι με προηγούμενη εμπειρία, στους οποίους οι μητέρες μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση, προσφέρουν ζωτικής σημασίας υποστήριξη για όποιες από αυτές έχουν απορίες και θέματα σχετικά με το θηλασμό. "Το μυστικό για τις καλύτερες πρακτικές θηλασμού είναι η συνεχιζόμενη καθημερινή υποστήριξη για τη θηλάζουσα μητέρα μέσα στο σπίτι και στην κοινότητά της."
 Βιβλιογραφία: Saadeh RJ, editor with Miriam H. Labbok, Kristin A. Cooney, Peggy Koniz-Booher (1993), Breast-feeding: the Technical Basis and Recommendations for Action: Role of Mother Support Groups, Geneva, World Health Organization, 62-74

ΣΤΟΧΟΙ Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού 2013

1. Να στραφεί η προσοχή στην αναγκαιότητα της Υποστήριξης μέσω Συμβούλων με Προηγούμενη Εμπειρία για να βοηθηθούν οι μητέρες όσον αφορά την καθιέρωση και τη διατήρηση του θηλασμού.
2. Να ενημερωθεί ο κόσμος για τα πολλά πλεονεκτήματα της Συμβουλευτικής από άτομα με προηγούμενη εμπειρία και να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να επεκταθούν τα  αντίστοιχα προγράμματα Συμβουλευτικής. 
3. Να παροτρυνθούν οι υποστηρικτές του θηλασμού, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο, ώστε να παρουσιαστούν και να εκπαιδευτούν κατάλληλα για να μπορούν να υποστηρίζουν τις μητέρες και τα παιδιά τους. 
4. Nα γνωστοποιηθούν τα σημεία της τοπικής κοινοτικής υποστήριξης για θηλάζουσες μητέρες, ώστε να  μπορούν να πηγαίνουν οι γυναίκες με σκοπό να αναζητούν βοήθεια και υποστήριξη μετά τη γέννα.
5. Να ζητηθεί βοήθεια από τις κυβερνήσεις και τα νοσηλευτικά ιδρύματα/μαιευτήρια σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να εφαρμοστούν τα Δέκα Βήματα, ειδικότερα το Βήμα 10, και να αυξηθούν η διάρκεια και τα ποσοστά του αποκλειστικού θηλασμού.
Κύκλοι Υποστήριξης για τις μητέρες και τα παιδιά
 ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΥΚΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
 Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για το θηλασμό δείχνει τις πιθανές επιρροές στην επιλογή μιας μητέρας να θηλάσει και να έχει μια θετική εμπειρία από το θηλασμό. ‘Οπως προβλήθηκε κατά την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2008, οι Κύκλοι Υποστήριξης συνεχίζουν να είναι ένα θεμέλιο ζωτικής σημασίας για τις μητέρες που θηλάζουν τα μωρά τους, και πολλά επιπλέον. Οι ΚΥΚΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ είναι: η Oικογένεια και τα Kοινωνικά Δίκτυα, το Σύστημα Υγείας, ο Xώρος Eργασίας & Απασχόλησης, η Κυβέρνηση/Νομοθεσία και η Ανταπόκριση σε Κρίση ή  σε Έκτακτη Ανάγκη. Όλοι αυτοί οι κύκλοι περιβάλλουν τις γυναίκες που βρίσκονται στο κεντρικό κύκλο.
 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ:
Οι γυναίκες βρίσκονται στο κέντρο γιατί η παρουσία ή απουσία υποστήριξης έχει άμεσο αντίκτυπο πάνω τους. Επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της υποστήριξης και στην παροχή αυτής της υποστήριξης προς  άλλους. Στο κείμενο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Υποστήριξη Μητέρων (GIMS) για τη Δήλωση Θηλασμού (Global Initiative for Mother Support (GIMS) for Breastfeeding Statement  2007) σημειώνουμε, "Οι μητέρες θεωρούνται ενεργοί συμμετέχοντες στη δυναμική της υποστήριξης, όντας συγχρόνως πάροχοι και αποδέκτες πληροφοριών και υποστήριξης". Βλέπε: http://www.waba.org.my/whatwedo/gims/gims+5.htm 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ:
 Οι σύζυγοι/ σύντροφοι/ πατέρες, η οικογένεια και οι φίλοι αποτελούν το άμεσο και συνεχιζόμενο δίκτυο υποστήριξης. Η κοινωνική υποστήριξη συμπεριλαμβάνει την κοινοτική υποστήριξη - στην αγορά, σε θρησκευτικά πλαίσια, σε ένα γειτονικό πάρκο, κτλ. Η υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει το άγχος. Η υποστήριξη κατά τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας εμψυχώνει τη μητέρα. Η κοινωνική υποστήριξη αυξάνει την αυτοπεποίθηση της μητέρας στις ικανότητές της να θηλάζει πέρα από τις πρώτες εβδομάδες και μήνες.
 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ:
 Εδώ συμπεριλαμβάνονται μια πληθώρα ευκαιριών για την υποστήριξη του θηλασμού. Αυτές οι ευκαιρίες ποικίλλουν από προγεννητική φροντίδα φιλική προς τη μητέρα, υποστηρικτικές υπηρεσίες κατά τον τοκετό, και μεταγεννητική φροντίδα που διευκολύνει το δεσμό (bonding) με το βρέφος και τη βέλτιστη σίτισή του. ]Εξειδικευμένο προσωπικό με συμβουλευτικές ικανότητες υποστηρίζει τις μητέρες πριν και μετά τη γέννα.
 ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ:
Οι εργαζόμενες γυναίκες αντιμετωπίζουν  πολλές προκλήσεις και χρειάζονται υποστήριξη για να πετύχουν να συνεχίσουν το θηλασμό με την εργασία τους. Οι ευκαιρίες για την υποστήριξη των μητέρων εξαρτώνται από τη δουλειά που κάνει η μητέρα, συνήθως όμως συμπεριλαμβάνουν τη διευκόλυνση της επαφής  μητέρας-μωρού και την άντληση/ φύλαξη του μητρικού γάλακτος. 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ/ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: 
Οι γυναίκες που σχεδιάζουν να θηλάσουν ή που ήδη θηλάζουν επωφελούνται  από την υποστήριξη  από διεθνή έγγραφα, που προστατεύουν τη βέλτιστη σίτιση των βρεφών, καθώς και τις ενεργές και καλά χρηματοδοτούμενες εθνικές επιτροπές. Η νομοθεσία που καταπολεμά την επιθετική διαφήμιση των υποκατάστατων μητρικού γάλακτος και θεσπίζει τη χορήγηση επιδοτούμενης άδειας μητρότητας  επίσης προσφέρει πλεονεκτήματα στις θηλάζουσες μητέρες. 
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ Η ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ: 
Αυτός Ο ΚΥΚΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ αντιπροσωπεύει την ανάγκη για υποστήριξη ΕΑΝ μια γυναίκα βρεθεί σε απρόσμενη και/ ή σοβαρή κατάσταση που δε μπορεί να ελέγξει. Καταστάσεις που απαιτούν ειδικό σχεδιασμό και υποστήριξη είναι: φυσικές καταστροφές, κέντρα προσφύγων, διαδικασίες διαζυγίου, σοβαρή ασθένεια του μωρού ή της μητέρας, ή η διαμονή σε περιοχή υψηλή σε ποσοστά ΑIDS χωρίς στηρικτικές δομές για θηλασμό.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


EΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

ΘΕΜΑ:  :  Επιχορήγηση Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Περιφερειακής Ενότητας Χίου

Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ.Αθ. Γιακαλή κατανέμεται ποσό 12.000,00 € σε Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για το έτος 2013, ως εξής:


ΦΟΡΕΑΣ
ΠΟΣΟ
Κέντρο Παιδιού & Εφήβου Χίου
4.000
Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ
3.000
Εταιρεία Γονέων νοητικά υστερούντων Χίου
2.500
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Χίου
2.500

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ : "ΚΟΛΛΗΣΕ" Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΟΜΩΝ ΣΤΑ ΝΠΙΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Χωρίς αποτελέσματα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η αξιολόγηση δομών στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, απ’ όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 1.270 απολύσεων που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους αλλά και των 11.000 του 2014.
Παρότι στην τελευταία συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο ίδιος ο Α. Σαμαράς  είχε ζητήσει από τους υπουργούς εντός 10 ημερών (δηλαδή, αμέσως μετά την 28η Οκτωβρίου) να δώσουν λίστες με τα ΝΠΙΔ που εποπτεύουν και αριθμό υπαλλήλων οι οποίοι θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο, μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει.
«Επαναλαμβάνεται η γνωστή ιστορία με τις επιστολές Σταμάτη επί υπουργίας Μανιτάκη. Ο υπουργός Επικρατείας έστελνε επιστολές προς τους υπουργούς ώστε να βρεθούν τα προς κατάργηση ή συγχώνευση Νομικά Πρόσωπα αλλά απάντηση δεν έπαιρνε», τονίζει στην aftodioikisi.gr κυβερνητικό στέλεχος.  Το ίδιο στέλεχος,  το οποίο εμπλέκεται στη διαδικασία της μεταρρύθμισης του Δημοσίου προσθέτει ότι «κανείς υπουργός δεν θέλει να δώσει λίστες με υπό απόλυση εργαζόμενους από το υπουργείο του και όλοι ελπίζουν ότι τελικώς η τρόικα θα κάνει δεκτές τις προτάσεις της κυβέρνησης να συμπεριληφθούν στον αριθμό των απολυμένων οι υπάλληλοι των ΕΑΣ-ΕΑΒ-ΛΑΡΚΟ και οι συμβασιούχοι με προσωρινές διαταγές, ώστε να μην αναγκαστούν να δώσουν τους ‘δικούς τους’.  Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά», καταλήγει.
«Καμπάνακι» από Μητσοτάκη, Χριστοφιλοπούλου
Το «καμπάνακι» που χτυπάει το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος μέσω της aftodioikisi.gr, το χτύπησαν, πολύ πιο ήπια είναι αλήθεια, τις προηγούμενες ημέρες  τόσο ο υπουργός όσο και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου που έχουν ως εκ της θέσεως τους συντονιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία.
Είναι ενδεικτικό ο  κ. Μητσοτάκης μιλώντας την Τρίτη στο σκάι τόνισε ότι «όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία», ενώ χθες η Ε. Χριστοφιλοπούλου στο mega συμπλήρωσε ότι «οι υπουργοί είναι εκείνοι που μπορούν να αξιολογήσουν, επί της ουσίας, τους Οργανισμούς τους», υπενθυμίζοντας πως «στο τελευταίο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης δόθηκε κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό στους υπουργούς, να υπάρξουν άμεσα προτάσεις σχετικά με τους Οργανισμούς που εποπτεύουν και στους οποίους υπάρχουν πλεονάσματα.»
Στο στόχαστρο 168 ΝΠΙΔ
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση οι υπουργοί πρέπει να επικεντρωθούν  σε 168 ΝΠΙΔ  και εταιρείες του Δημοσίου από τις οποίες θα προέλθει και ο μεγαλύτερος αριθμός των απολύσεων

aftodioikisi.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, μετά την επίτευξη συμφωνίας για πέντε δρομολόγια την εβδομάδα από τον Δεκέμβριο στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη και την προσπάθεια συντονισμού, ώστε να μην συμπίπτουν τα δρομολόγια του οχηματαγωγού, με το επιβατικό πλοίο, αλλά και την επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεργασία, η συντονισμένη και συστηματική διεκδίκηση, ο διάλογος με επιχειρήματα και η διακομματική συνεννόηση, όποτε λειτουργούν φέρνουν απτά αποτελέσματα». 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτισώτη πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Φορέων που συστήθηκε κατά την πρόσφατη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών. Την επιτροπή αποτελούσαν πέραν του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μανώλης Κράκαρης ο Δήμαρχος Χίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στυλιανός Θάνος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Ευάγγελος Αγγελάκος, η Αντιδήμαρχος Ικαρίας κα. Πινίκου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Αθανασιάδης και ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Θράσος Καλογρίδης.

Η Επιτροπή επεσήμανε προς τον Υπουργό πως με τις τελευταίες εξελίξεις με τα δρομολόγια των πλοίων, υποβαθμίζονται σημαντικά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Βόρειο Αιγαίου, παρουσιάζοντας τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά Άγιος Ευστράτιος, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Οινούσσες, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι, Ψαρά στην ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα αλλά και στην ενδοεπικοινωνία τους. Σε αυτή τη βάση συζητήθηκε με τον Υπουργό και το θέμα των επιδοτήσεων, η πλήρης εφαρμογή των συμβάσεων των άγονων γραμμών αλλά και η άμεση επαναφορά των πλοίων που προβλέπονται σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.
Ωστόσο συζητήθηκαν εκτενώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρατηρούνται στη Λήμνο όπου ζητήθηκε η αντικατάσταση του πλοίου «Aqua Maria» και η Επιτροπή σε γενικότερο επίπεδο πρότεινε τον επανασχεδιασμό των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και γραμμών και επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν και στις αεροπορικές γραμμές.
Σε ειδικότερο πλαίσιο, η Επιτροπή ζήτησε στο εξής σύγχρονα πλοία για να μειωθεί ο χρόνος των ταξιδιών και να εξαλειφθούν και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συχνές βλάβες, αλλά και μία συμφέρουσα λύση για την εξυπηρέτηση τόσο των επιβατών, όσο και των εμπορευμάτων  με τα πρωινά δρομολόγια.
Ο Υπουργός στην δική του τοποθέτηση προς την Επιτροπή, αναγνώρισε το δίκαιο και την ορθότητα των αιτημάτων των φορέων του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη δέσμευση ότι θα υπάρξει και νέα μεταξύ τους συνάντηση.
Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης καταγράφεται σε ότι αφορά τη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, πως παρουσία και εκπροσώπου της ναυτιλιακής εταιρείας «Hellenic Sea Ways» υπήρξε δέσμευση πως από τον Δεκέμβριο θα υπάρξουν πέντε δρομολόγια. Μάλιστα αναμένεται άμεσα απάντηση στο αίτημα της Επιτροπής για επιτάχυνση αυτής της εξέλιξης από το Νοέμβριο. Αναφορικά δε, με τα δύο πρωινά δρομολόγια, υπήρξε η δέσμευση, το ένα να πραγματοποιείται το απόγευμα.
Ο Περιφερειάρχης με την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Υπουργείο Ναυτιλίας, δήλωσε:
«Τα προβλήματά μας, εκτέθηκαν στον Υπουργό και θα παρουσιάσουμε και νέα συμπληρωματικά στοιχεία σύντομα. Πιστεύω ότι έγινε αντιληπτό ότι το πρόβλημα που προκύπτει πλέον είναι τεράστιο και ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε το οτιδήποτε αν δεν εξασφαλίσουμε πρώτα τα δρομολόγια να είναι καθορισμένα όλο το χρόνο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού τόσο για το χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση, εξασφαλίσαμε κάποιες ικανοποιητικές λύσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ποιοτική ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα νησιά μας, που να σέβεται πραγματικά τους πολίτες και να εξυπηρετεί ουσιαστικά τις ανάγκες τους. Η συμπόρευση των φορέων του Βορείου Αιγαίου προς αυτήν την κατεύθυνση και τον κοινό στόχο, δείχνει ότι όταν συνεργαζόμαστε και δημιουργούμε κοινή συνισταμένη στις επιδιώξεις μας μακριά από οτιδήποτε άλλο μικροπολιτικό, μπορούμε να επιτύχουμε, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση».


18 ΧΡΟΝΙΑ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" !!!



A message from the campaign

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Μοιραζόμαστε όλοι την επιθυμία του μικρού μας ιδρυτή Ανδρέα που έγραψε στο ημερολόγιο του στις 9 Νοεμβρίου 1995 λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή του να δημιουργηθεί "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και να στηρίξει όσα παιδιά έχουν ανάγκη ανεξαρτήτου χρώματος, φύλου θρησκείας.
Μοιραζόμαστε όλοι το μήνυμα του: "Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!"
http://links.causes.com/s/clNg8u?r=5paN
Qq
DISCUSS THE UPDATE
 
 
 
  
    

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ -ΕΞΠΡΕΣ , ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Από το Δεκέμβριο θα απελευθερωθούν οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων οφειλετών τουΔημοσίου, είτε χρωστούν στις τράπεζες, είτε στα ταμεία, ακόμη και στους Δήμους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία«, η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών και όπως διευκρινίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ηλεκτρονικό κατασχετήριο, που θα αποστέλλεται στις τράπεζες με εντολή της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων, θα ενεργοποιηθεί από τον επόμενο μήνα.
Μέσω των ηλεκτρονικών κατασχέσεων επισπεύδεται ο χρόνος που μεσολαβεί από την απόφαση της εφορίας να κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης καταθέσεων για φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έως την είσπραξη των ποσών που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Με το ισχύον σύστημα ταχυδρομικής έκδοσης χειρόγραφων κατασχετηρίων απαιτούνται συνήθως μέχρι και 3 μήνες για να ολοκληρωθεί μία κατάσχεση και παρόλα αυτά έχουν γίνει κατασχέσεις σε περίπου 50.000 λογαριασμούς.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, με το νέο σύστημα, οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις. Η εφορία θα έχει πρόσβαση στο μητρώο όλων των καταθετών και θα πληροφορείται άμεσα τα τραπεζικά υπόλοιπα που διαθέτει ο οφειλέτης του δημοσίου. Θα εκδίδει στη συνέχεια το κατασχετήριο σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι τράπεζες θα δεσμεύουν στη συνέχεια το τραπεζικό υπόλοιπο του λογαριασμού και θα τα αποδίδουν στον λογαριασμό τουΔημοσίου.
Έτσι υπολογίζεται ότι ο χρόνος από την έκδοση του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου μέχρι την κατάσχεση του υπολοίπου του τραπεζικού λογαριασμού δεν θα περνούν περισσότερες από δέκα εργάσιμες ημέρες.
Στόχος του υπουργείου, όπως λένε στο οικονομικό επιτελείο, είναι να πιεστούν όσοι χρωστούν πολλά αλλά δεν εμφανίζονται στην εφορία για να κάνουν ρύθμιση. Αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο.

aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ 28.000 ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ , ΦΟΡΕΙΣ


Από μέρα σε μέρα αναμένεται να δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ την προκήρυξη για τις 27.948 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το νέο πακέτο θέσεων θα διατεθεί κυρίως σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια, εκκλησίες, μουσεία, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας κ.ά.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα  του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στο πακέτο των 27.948 προσλήψεων είναι:
  • Διοικητικού, Οικονομικού, Λογιστικού
  • Κοινωνιολογίας, Κοινωνικοί Λειτουργοί
  • Βιβλιοθηκονόμων, Στατιστικής
  • Επαγγελμάτων Υγείας (Νοσηλευτές, Ιατρικών Εργαστηρίων, Λογοθεραπευτές, Παιδίατροι, Ψυχολόγοι, Εργοθεραπευτές, Γιατροί κ.ά.)
  • Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων Τοπογράφων
  • Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων
  • Πληροφορικής και δικτύων
  • Βρεφοκόμοι, Βρεφονηπιοκόμοι
  • Γεωπόνοι
  • Γενικών καθηκόντων κ.ά
Οι θέσεις ανά κατηγορία εκπαίδευσης κατανέμονται ως εξής:
  • Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης  8.687 θέσεις
  • Τεχνολογικής εκπαίδευσης 9.334 θέσεις
  • Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 9.483 θέσεις
  • Υποχρεωτικής εκπαίδευσης 444 θέσεις
Οι θέσεις ανά περιφέρειες κατανέμονται ως εξής:
  • Στις 8 περιφέρειες σύγκλισης (Αν. Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Δυτ. Ελλάδα, Θεσσαλία, Ιόνιο, Κρήτη, Πελοπόννησος,Β. Αιγαίο): 4.829 θέσεις
  • Στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου (Αττική, Κεντρική- Δυτική Μακεδονία): 11.690 θέσεις
  • Στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο): 1.429 θέσεις
Ενδεικτικά η κατανομή των θέσεων σε 5 δήμους της χώρας:
  • Δήμος Αθηναίων: 193 θέσεις
2 ΔΕ Βρεφοκόμοι
11 ΤΕ Οικονομικού
30 ΠΕ Οικονομικού
5 ΤΕ Φυσικοθεραπευτών
23 ΤΕ Νοσηλευτών
15 ΠΕ Κοινωνιολόγων
5 ΔΕ Φυσικοθεραπευτών
30 ΠΕ Ψυχολόγων
9 ΠΕ Νοσηλευτών
9 ΔΕ Νοσηλευτών
27 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
27 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
  • Δήμος Θεσσαλονίκης: 251 θέσεις
11 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
7 ΠΕ Κοινωνιολόγων
26 ΤΕ Οικονομικού
9 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
6 ΤΕ Φυσικοθεραπευτών
7 ΔΕ Φυσικοθεραπευτών
14 ΠΕ Ψυχολόγων
23 ΤΕ Διοικητικού
31 ΠΕ Διοικητικού
32 ΠΕ Οικονομικού
34 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
51 ΔΕ Διοικητικού
  • Δήμος Πατρέων: 226 θέσεις
5 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
8 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
12 Πε Οικονομικού
12 ΤΕ Οικονομικού
4 ΠΕ Κοινωνιολόγων
1 ΤΕ Φυσικοθεραπευτών
2 ΔΕ Φυσικοθεραπευτών
12 ΠΕ Ψυχολόγων
10 ΤΕ Διοίκησης επιχειρήσεων
10 ΠΕ Διοίκησης επιχειρήσεων
10 ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
10 ΤΕ Βρεφοοκόμων
3 ΠΕ Νοσηλευτών
4 ΔΕ Νοσηλευτών
3 ΤΕ Νοσηλευτών
40 ΠΕ Διοικητικού
40 ΤΕ Διοικητικού
40 ΔΕ Διοικητικού
  • Δήμος Βόλου: 148 θέσεις
2 ΠΕ Διοίκησης επιχειρήσεων
2 ΠΕ Κοινωνιολόγων
13 ΠΕ Οικονομικού
4 ΤΕ Διοίκησης επιχειρήσεων
2 ΤΕ Φυσικοθεραπευτών
3 ΔΕ Φυσικοθεραπευτών
5 ΠΕ Ψυχολόγων
6 ΤΕ Βρεφοκόμων
8 ΤΕ Οικονομικού
3 ΠΕ Νοσηλευτών
3 ΤΕ Νοσηλευτών
3 ΔΕ Νοσηλευτών
10 ΤΕ Διοικητικού
5 ΠΕ Κοινωνικών λειτουργών
5 ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών
12 ΠΕ Διοικητικού
20 ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
42 ΔΕ Διοικητικού

  • Δήμος Περιστερίου
1 ΔΕ Φυσικοθεραπευτών
2 ΠΕ Κοινωνιολόγων
2 Πε Ψυχολόγων
3 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
1 ΚΕΠ/ΠΕ Πληροφορικής
2 ΚΕΠ/ΤΕ Πληροφορικής
1 ΠΕ Νοσηλευτών
2 ΔΕ Νοσηλευτών
1 ΤΕ Νοσηλευτών
5 ΠΕ Οικονομικού
20 ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
20 ΤΕ Βρεφοκόμων
46 ΠΕ Διοικητικού
40 ΤΕ Διοικητικού
10 ΠΕ Πληροφορικής
10 ΤΕ Πληροφορικής
20 ΔΕ Πληροφορικής

aftodioikisi.gr