Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ 50 ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ- ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ




Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Ελεύθερος Τύπος» υπάρχουν τουλάχιστον 15 ειδικές και «κρυφές» διατάξεις, που δίνουν την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να τις εκμεταλλευτούν προκειμένου να προλάβουν την έξοδο με τα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησηςιδιαίτερα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και των τραπεζών, αφού ανοίγουν ένα παραθυράκι για έξοδο με πλήρη σύνταξη στα 50 και με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα οι διατάξεις είναι οι εξής:
Μητέρες ασφαλισμένες από το 1983-1992. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη από τα 50, αρκεί να συμπληρώσουν 25 έτη ασφάλισης με ανήλικο ως το 2010. Επίσης, υπάρχει μια «κρυφή» διάταξη για έξοδο και με 18,3 έτη για τις μητέρες που είναι ασφαλισμένες σε ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς μπορούν να πάρουν μισή σύνταξη με διατάξεις ΙΚΑ, εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στα 18,3 έτη ασφάλισης και όχι στην 25ετία. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση συνταξιοδοτούνται με τα όρια ηλικίας μητέρων που ισχύουν στο ΙΚΑ.
Οι ασφαλισμένες πριν από το 1983 στα Ταμεία της Εθνικής Τράπεζας, ΑΤΕ και ΟΤΕ βγαίνουν στη σύνταξη στα 50, αρκεί να είχαν ανήλικο παιδί όταν συμπλήρωσαν από 17,5 έως 22,5 έτη ασφάλισης μέχρι το 2012. Από το 2013 ως το 2017, ο χρόνος ασφάλισης αυξάνεται σταδιακά στα 25 έτη και το όριο ηλικίας για σύνταξη πάει στα 52.
Οι γυναίκες με ασφάλιση πριν από το 1983 στα Ταμεία της Τραπέζης της Ελλάδος, της ΔΕΗ, της πρώην Ιωνικής, της Alpha Bank και της πρώην ΕΤΒΑ βγαίνουν στη σύνταξη είτε στα 50 είτε στα 52 με ανήλικο παιδί, εφόσον συμπληρώσουν 20-25 έτη ασφάλισης ως το 2017.
Μητέρες με 3 παιδιά σε ΔΕΚΟ-τράπεζες (ασφαλισμένες μέχρι το 1992). Όσες έχουν 20ετία ως το 2010 βγαίνουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας.
Γυναίκες που συμπληρώνουν το 55ο έτος για μειωμένη σύνταξη (ασφαλισμένες μέχρι το 1992). Μέχρι το 2012 κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι γυναίκες που συμπλήρωσαν το 55οέτος και 25ετία για μειωμένη σύνταξη.
Γυναίκες με σύνταξη στα 55. Όσες συμπληρώνουν τα 25 έτη ως το 2010,μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη από τα 55. Κέρδος με μικρότερη μείωση: Διατηρείται το παλιό καθεστώς και η περικοπή της σύνταξης είναι 4,5% αντί 6% για κάθε έτος που υπολείπεται από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που είναι το 60ο.
Δάσκαλοι και καθηγητές που διορίστηκαν μέχρι την 31/12/1982 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βγαίνουν στη σύνταξη από τα 55 εφόσον συμπληρώσουν τα 30 έτη υπηρεσίας οποτεδήποτε. Συνταξιοδοτούνται, όμως και με προϋποθέσεις που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Άνδρες και γυναίκες που συμπληρώνουν 25ετία τα έτη 2011 και 2012 βγαίνουν στη σύνταξη με τις ίδιες προϋποθέσεις και μπορούν να αποχωρήσουν από τα 56 με μειωμένη σύνταξη.
Τρίτεκνοι γονείς με 20ετία το 2010 (ασφαλισμένοι μέχρι το 1992). Οι γυναίκες συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας, ενώ στους άνδρες η σύνταξη με 20ετία ως το 2010 ισχύει μόνο αν είναι χήροι ή διαζευγμένοι και έχουν την επιμέλεια των τριών παιδιών με δικαστική απόφαση. Κρυφή διάταξη με 23 έτη: Κατ’ εξαίρεση οι τρίτεκνοι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 23 έτη ως το 2010 βγαίνουν στη σύνταξη από τα 55 χωρίς να είναι χήροι ή διαζευγμένοι.
Τρίτεκνοι γονείς με 20ετία το 2011-2012. Από το 2011, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με τρία παιδιά συνταξιοδοτούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και με όριο ηλικίας 52 και 55 ετών, εφόσον έχουν 20ετία το 2011 και το 2012. Κατά τη συνταξιοδότηση θα πρέπει να έχουν 21 και 23 έτη αντίστοιχα. Από το 2011, αναγνωρίζεται χρόνος ασφάλισης και πέραν της 20ετίας.
Μητέρες με ανήλικο παιδί και 25ετία ως το 2010. Βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 εφόσον έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με ανήλικο παιδί και συμπληρωμένα 25 έτη υπηρεσίας ως το 2010.
Γονείς (άνδρες-γυναίκες) με ανήλικο παιδί. Από το 2011, η έξοδος από το Δημόσιο με ανήλικο ισχύει και για τους δύο γονείς. Ετσι, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώσουν 25ετία το 2011 ή το 2012, κι έχουν ανήλικο παιδί, συνταξιοδοτούνται στα 52 και τα 55 αντίστοιχα με πλήρη σύνταξή.
Έξοδος και χωρίς όριο ηλικίας για μητέρες με πρόσληψη στο Δημόσιο πριν από το 1983. «Κλειδώνουν» τη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας είτε με 24,5 έτη είτε με 27,5 έτΠοιοι δικαιούνται στα 50 πλήρη σύνταξη -Οι 15 «κρυφές» διατάξεις [λίστα]η συνολικής υπηρεσίας, εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στη 15ετία και συμπλήρωσαν 17,5 έτη υπηρεσίας ως το 2010 ή μετά το 2011 αντίστοιχα. «Κρυφή» διάταξη και για πλήρη σύνταξη στα 50-55 μόνο με 17,5 έτη και ανήλικο: Οι γυναίκες αυτές μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και στα 50-55 πριν συμπληρώσουν τα 24,5 ή 27,5 έτη υπηρεσίας.
Με διατάξεις ΙΚΑ ή διατάξεις Δημοσίου μπορούν να πάρουν σύνταξη οι γυναίκες υπάλληλοι σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, όπως είναι τα ασφαλιστικά ταμεία,ο ΟΑΕΔ και άλλοι οργανισμοί. «Κρυφό» μπόνους στη διάταξη: Με την επιλογή των διατάξεων ΙΚΑ κερδίζουν μεγαλύτερη σύνταξη έως και 20% επειδή ο τρόπος υπολογισμού λαμβάνει υπόψη το σύνολο των αποδοχών τους.
Μητέρες με ανήλικο παιδί ασφαλισμένες στο Ταμείο Νομικών. Βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 εφόσον το 2010 συμπληρώσουν 21,5έτη ασφάλισης με ανήλικο παιδί.


USAY.GR

1η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GREEK TOURISM EXPO 2014




Με τη συμμετοχή 120 εκθετών και τη στήριξη των υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας, Αιγαίου, Ανάπτυξης αλλά και των φορέων του κλάδου του τουρισμού θα πραγματοποιηθεί, από 5 έως 7 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, η 1η διεθνής έκθεση τουρισμού "Greek Tourism Expo 2014".

Όπως τονίστηκε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς θα είναι εκεί και θα παρουσιάσουν όλα τα είδη τουρισμού, παραδοσιακού και εναλλακτικού: Θαλάσσιος τουρισμός, θρησκευτικός και προσκυνηματικός, αρχαιολογικός και πολιτιστικός, City Break (αστικός τουρισμός), συνεδριακός τουρισμός, ιατρικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός αναψυχής, γαστρονομικός τουρισμός, αγροτουρισμός και οικοτουρισμός.

Με αφορμή την έκθεση, οι διοργανωτές για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και την προσέλκυση διεθνών αγοραστών (buyers), οι διοργανωτές της έκθεσης θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα "Meet The Greeks".
Στόχος του προγράμματος είναι να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών δικτύων Buyers και Tour Operators του εξωτερικού, καλύπτοντας τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής τους, ενώ οι προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις με τους εκθέτες, θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην πραγματοποίηση σημαντικών εμπορικών συμφωνιών με τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.

http://www.news.gr

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ LAPTOP, TABLET KAI INTERNET




Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος που είναι κάτοικοι των πρώτων οκτώ περιφερειών της Ελλάδας, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση.
Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο [δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος] και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό.
Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός , υποστήριξη) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη. Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης ή όχι θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.
Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται το Web Site του προγράμματος (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και να αναζητήσει Παρόχους που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και να εντοπίζει τις Προσφορές - «Πακέτα» που τον ενδιαφέρουν.
* Στο κατάστημα ο Δικαιούχος πολίτης προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα.
* Ο υπάλληλος του Παρόχου θα μπορεί μέσα από το ΠΣ του Κουπονιού να ελέγξει τα στοιχεία του ωφελούμενου καθώς και αν το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι ενεργό ή έχει χρησιμοποιηθεί.
* Ο Δικαιούχος πολίτης επιλέγει Συσκευή, Σύνδεση και Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση (προαιρετικά). Το κατάστημα καταχωρεί την προμήθεια του πελάτη μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. Serial Number συσκευής) στην εφαρμογή της Δράσης.
* Εν συνεχεία ο Πάροχος θα πρέπει από το μηχανογραφικό του σύστημα να κόψει το φορολογικό παραστατικό (Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο) που θα συνοδεύει την προμήθεια του πακέτου (αφορά τον εξοπλισμό).
* Το παραστατικό, εκτός από τα προβλεπόμενα από το Νόμο στοιχεία της προμήθειας, θα πρέπει να περιλαμβάνει σε εμφανές σημείο και τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου.
Ο Κωδικός Κουπονιού θα αναγράφεται στο παραστατικό μέσα από το μηχανογραφικό σύστημα του Παρόχου πριν την εκτύπωσή του ή μετά την εκτύπωση όπου θα αναγράφεται χειρόγραφα. Θα υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου με την εφαρμογή της δράσης (μέσω web service), ώστε να ελέγχεται η ορθότητα εισαγωγής του κωδικού από τον χειριστή του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου.
* Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δικαιούχος πολίτης θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων Δικαιούχου πολίτη, Υπεύθυνη Δήλωση Δικαιούχου πολίτη, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (π.χ. Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ).
* Οι Δικαιούχοι πολίτες μπορούν να ελέγξουν στο Web Site της δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού είναι υπαρκτός και ότι αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκε. Στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες ενώ μέσω της δράσης επιτυγχάνεται: * Η πρόσβαση των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος (όπως περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία), σε τεχνολογίες ΤΠΕ.
* Η μείωση του ψηφιακού χάσματος στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης, μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο και την χρήση υπολογιστή τύπου tablet, netbook ή laptop.
* Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
* Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω σχετικής τεχνικής υποστήριξης/συμβουλευτικής ενημέρωσης στο χώρο τους.
Δικαιούχοι
Οι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις Περιφέρειες Σύγκλισης όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη. Οι Δικαιούχοι πολίτες της δράσης, μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες.
Πιο συγκεκριμένα, οι Δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:
* να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση για ένα χρόνο με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile))
* Να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop
* Να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου Εδω να αναφέρουμε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα. Και αυτό γιατί στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου αφού οι περιφερειάρχες των συγκεκριμένων περιφερειών της χώρας επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προτιμώντας να διαθέσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε άλλους σκοπούς.
Ετσι, η δράση της «ψηφιακής αλληλεγγύης» σύμφωνα με το dikaiologitika/gr θα υλοποιηθεί χωρίς τις δύο μεγαλύτερες Περιφέρειες που σίγουρα θα απογοητεύσει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος κατοίκους των παραπάνω Περιφερειών αφού δεν θα τους χορηγηθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός Το σύνολο της ενέργειας θα υλοποιηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) όπου θα έκδοσει την προκήρυξη προς τους παρόχους για την συγκρότηση Μητρώου Παρόχων αλλά και γενικότερα θα αναλάβει και τους ελέγχους υλοποίησης. Επίσης την ειδική ιστοσελίδα για την εφαρμογή του προγράμματος έχει αναλάβει η ΕΔΕΤ. Ποιες είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει ο εξοπλισμός και οι υπηρεσίες που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους
Προδιαγραφές
Πακέτο MobileBroadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)
Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη
Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων
Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται)
Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων
Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας
Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα) Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.
Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps. Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
Βασικός εξοπλισμός
Tablet (μέχρι 230 Ευρώ) Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi Οθόνη >= 7.9” Διπύρηνος Επεξεργαστής Εσωτερική μνήμη >=16GB Μνήμη RAM >1024MB 2ετής Εγγύηση Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι230 Ευρώ) Οθόνη >=11.6” Διπύρηνος Επεξεργαστής ΜνήμηRAM >=2048MB Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB Δυνατότητα υποστήριξηςWiFi Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα 2ετής Εγγύηση Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
Πηγή: dikaiologitika.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ





Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μεταβαίνοντας στα Κέντρα ταυτοποίησης Χίου και Λέσβου, καθώς και στο νεοσύστατο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Λέσβου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στη Χίο και Λέσβο, ο Γενικός Γραμματέας συνοδεύονταν από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, κ. Παναγιώτη Νίκα, καθώς και εκπρόσωπο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανάλογη διήμερη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει την 14 και 15-10-2014 στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης όπου ενημερώθηκε για το έργο που συντελείται στον τομέα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης Χειμωνίου, το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου, τα Προ-αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών στους Νομούς Έβρου, Ξάνθης και Δράμας, Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, το τεχνικό εμπόδιο του Έβρου, τα πλωτά μέσα και άλλες υποδομές.

Και στις δύο επισκέψεις ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τους Γενικούς Περιφερειακούς Διευθυντές Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Βορείου Αιγαίου καθώς και με τους Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Επίσης συναντήσεις πραγματοποίησε με αιρετούς Αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

http://crimesonair.blogspot.gr/

OI TOYΡΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΙΜΩΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ



Σε θανάσιμο κίνδυνο για τις αεροπορικές βάσεις της ΠΑ, τις νησιωτικές βάσεις του Στρατού αλλά και… τα σκάφη επιφανείας πρόκειται να εξελιχθεί ο συνδυασμός του νέου τουρκικού βλήματος cruise SOM –J (Stand-Off Missile) και του αεροσκάφους

F-35 της τουρκικής Αεροπορίας, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=V9pbflfMV-0


Αυτό καθώς οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ Lockheed Martin και Roketsan για την ενσωμάτωση του νέου τουρκικού πυραύλου πλεύσης(cruise) στο οπλοστάσιο του F-35 JSF στις εσωτερικές αποθήκες οπλισμού του αεροσκάφους.
Ο πύραυλος έχει δυνατότητα κρούσης σε αποστάσεις μέχρι και τα 180 χλμ. φέρει κινητήρα Microturbo TRI 40 και πολεμική κεφαλή 230 κιλών. Ενώ το τριπλό σύστημα καθοδήγησης θα αποτελεί συνδυασμό GPS/INS/TRN και τερματική καθοδήγηση με IIR.
Η πολεμική κεφαλή του πυραύλου μπορεί να είναι είτε για εναντίον σκαφών επιφανείας είτε εναντίον στόχων όπως συγκεντρώσεις προσωπικού, ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, εγκαταστάσεις ραντάρ, κτίρια κ.α.
Όπως ανακοίνωσε η Roketsan η πιστοποίηση του βλήματος στο F-35 θα έχει ολοκληρωθεί το 2018 περίοδο κατά την οποία η Τουρκία θα έχει παραλάβει τα πρώτα F-35.
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο το οποίο απεικονίζει μια υποθετική αποστολή τουρκικών F-35 εναντίον σκαφών επιφανείας (παρατηρείστε την επιλογή του νησιωτικού περιβάλλοντος της αποστολής η οποία μόνο τυχαία δεν είναι βέβαια) τα αεροσκάφη πλησιάζουν την περιοχή του στόχου από μεγάλη απόσταση και εξαπολύουν τα βλήματα χωρίς να έχουν εντοπιστεί και τα οποία κτυπούν με τον ελιγμό pop-up τα σκάφη επιφανείας.
Προς το παρών στην Ελλάδα κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με την απειλή των F-35 ούτε βέβαια και με τη νέα απειλή της μεταφοράς δηλαδή από το αεροσκάφος βλημάτων cruise. Σε μια εποχή που η Τουρκία κάνει ότι πραγματικά θέλει στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ η μοιρολατρία, η απάθεια και η ηττοπάθεια έχουν κτυπήσει καίρια τόσο την κοινωνία όσο και τους πολιτικούς της ταγούς.

mhnpetaslefta.blogspot.gr

Είκοσι ευκαιρίες για σύνταξη πριν τα 58


Ευκαιρίες συνταξιοδότησης υπάρχουν για όσους έχουν από 15 έως 35 έτη ασφάλισης, με το όριο ηλικίας να συνδέεται στενά με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος.
Είκοσι διατάξεις της νομοθεσίας «επιτρέπουν» την έξοδο στη σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας.
Ευκαιρίες συνταξιοδότησης υπάρχουν για όσους έχουν από 15 έως 35 έτη ασφάλισης, με το όριο ηλικίας να συνδέεται στενά με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος.
Όσοι άνδρες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ συμπληρώνουν 10.500 ημέρες ασφάλισης μέχρι και το 2011 μπορούν να λάβουν πλήρη σύνταξη σε ηλικία 58 ετών.
Συνταξιοδοτικές διατάξεις που καθιστούν εφικτή την έξοδο στη σύνταξη πριν τα 58 υπάρχουν στο Δημόσιο, στο ΙΚΑ, στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και στον φορέα των νομικών. Θετικές διατάξεις εφαρμόζονται μεταξύ άλλων για γονείς ανηλίκων, τριτέκνους αλλά και εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Πηγή: Έθνος

aftodioikisi.gr

Πόση εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσετε τα επόμενα 2 χρόνια (πίνακας)


Μειωμένη κατά 30% θα είναι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης με την οποία θα επιβαρύνονται το 2015 και το 2016 οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, σύμφωνα με διάταξη που συμπεριελήφθη στην τροπολογία για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ειδική εισφορά κανονικά θα έπρεπε να καταργηθεί στο τέλος του έτους. Ωστόσο διατηρείται για ακόμη δύο χρόνια και σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου από τη διατήρηση του 70% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα προκύψει αύξηση δημοσίων εσόδων κατά 1,53 δισ. ευρώ.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη ρύθμιση αυτή για όσους φορολογουμένους έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα κυμανθούν σε ετήσια βάση:
Από 39 έως 60 ευρώ, για όσους εμφανίζουν εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ.
Από 126 έως και 300 ευρώ για όσους εμφανίζουν εισοδήματα πάνω από 20.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.
Από 459 έως και 900 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 50.000 και μέχρι 100.000 ευρώ.
Από 1.200 ευρώ και πάνω για όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
Με άλλη διάταξη παρατείνεται μέχρι τις 31-12-2015 η επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Σύμφωνα με την έκθεση δημοσιονομικών επιπτώσεων που συνέταξε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση θα προκαλέσει απώλεια εσόδων που θα κυμανθεί από 44 έως 107 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την εξέλιξη της ιδιωτικής κατανάλωσης.
pinakas1
Πηγή: imerisia.gr


aftodioikisi.gr

Αυτοί που θα χάσουν το «τρένο» της συνταξιοδότησης: Αύξηση των ορίων κατά πέντε χρόνια και μείωση στη βασική


Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα πρέπει να τεθεί αυτή τη φορά θέμα ασφαλιστικού καθώς οι έως τώρα αλλαγές έχουν καταστήσει βιώσιμο το σύστημα ως το 2060 ωστόσο η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και μειώσεις στις συντάξεις
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πλέον όλα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι που θα βγουν σε σύνταξη από δω και πέρα θα δουν τις αποδοχές τους να πέφτουν κατακόρυφα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα … χάσουν το τρένο της συνταξιοδότησης καθώς έρχονται αυξήσεις στα όρια.
Το νέο σύστημα προβλέπει αύξηση των ορίων κατά πέντε χρόνια σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γεγονός που αυξάνει τα έτη σε 20 από τα 15 που είναι σήμερα κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και τις συντάξεις με βαρέα και ανθυγιεινά.
Ταυτόχρονα από το νέο έτος, άρα και για όσους βγουν σε σύνταξη από το 2015, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της βασικής σύνταξης με βάση μια σειρά από όρους.
Όλα δείχνουν ότι με τη βασική σύνταξη στα 360 το σύστημα δεν αντέχει και θα χρειαστούν αναπροσαρμογές προς τα κάτω. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για βασική κοντά στα 320 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Πλήρης ανατροπή στο συνδικαλιστικό νόμο – Ποια είναι η «βεντάλια» των αλλαγών


Στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου μετά 32 χρόνια είναι έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση. Η «βεντάλια» των προτεινόμενων αλλαγών περιλαμβάνει την επανεξέταση όλων των συνδικαλιστικών προνομίων, την αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιών  αλλά και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση των συνδικάτων.
Ενδεικτικό του νέου πλαισίου –που θα τεθεί προς συζήτηση ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση- είναι πως οι συνδικαλιστές για να απουσιάζουν πάνω από επτά ημέρες από την εργασία τους θα πρέπει να παίρνουν άδεια από ειδική επιτροπή.
Στην επιτροπή θα μετέχουν και εκπρόσωποι των εργοδοτών, ενώ θα μπορεί για συγκεκριμένους λόγους να απολύεται συνδικαλιστής ή να μετατίθεται αν με την απουσία του δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας.
Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα από το Έθνος της Κυριακής:
ethnos2610syndikal

Πηγή: «Έθνος της Κυριακής»

aftodioikisi.gr

Αλλάζει η ρύθμιση που δεν επιτρέπει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας – Σε ποιους θα αξιοποιηθεί


Αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.
Αναφέρει ότι η ισχύουσα διάταξη έχει αξιοποιηθεί μόνον σε 3.000 περιπτώσεις ενώ ο συνολικός αριθμός είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Προσθέτει πως με την νέα ρύθμιση «δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές , οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία».
Ο κ Δένδιας δηλώνει ότι εξετάζει και το θέμα της ελάφρυνσης των συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση. Πάντως, υπογραμμίζει, ότι μετά την ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια – είναι έτοιμη για κατάθεση στην Βουλή και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης- θα προωθηθεί η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά.
Σημειώνει, πως θα κινείται «στην ίδια φιλοσοφία, χωρίς να είναι η ίδια». Όπως τονίζει σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου και για τα φυσικά πρόσωπα «θα δημιουργηθεί ένα συνολικό πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών , οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια»


aftodioikisi.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ

Στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης για το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Δ.Ε. Καμποχώρων θα πραγματοποιηθούν από μηχανικούς της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χίου δύο δημόσιες ενημερώσεις. Η πρώτη την Παρασκευή 31/10/2014 και ώρα 06:00 μ.μ. στην αίθουσα Κ.Α.Π.Η. Χαλκειούς και η δεύτερη τη Δευτέρα 10/11/2014 και ώρα 06:00 μ.μ στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού σχολείου Αγίου Γεωργίου Συκούση.
Επίσης, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 05:30 μ.μ. η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Χίου συγκαλεί συνεδρίαση με θέμα: «Το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Δ.Ε. Καμποχώρων», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου.

Το κείμενο και τα σχέδια της μελέτης  είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου (www.chioscity.gr) και στην υπηρεσία Δόμησης Δήμου Χίου, Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών, (Δ/νση : Οινοπίωνος 1 – Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ). 

Συνέντευξη του Κώστα Τριαντάφυλλου στην εφημερίδα «Η Αξία» και τη δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014.





1. Μετά τις αντιδράσεις των αγορών, το «τέλος των Μνημονίων» είναι εφικτός στόχος;

Προφανώς και είναι ένας εφικτός στόχος.  Με αυτήν την προοπτική και για την επίτευξη αυτού του στόχου, η ελληνική κοινωνία κάνει καθημερινά υπερβάσεις και θυσίες. Δεν είναι, όμως, ένας στόχος επαρκής για την έξοδο από την κρίση. Το τέλος των μνημονίων θα πρέπει να βρει μια Ελλάδα έτοιμη να σταθεί δυνατά στα πόδια της.


2. Η επιλογή της προληπτικής γραμμής στήριξης ως μεταβατικού σταδίου για την έξοδο από την κρίση προϋποθέτει και νέα μέτρα;

Οι πρόσφατες αναταράξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ιδιαιτέρως, στην Ελλάδα, καταδεικνύουν ότι απαιτείται για ένα χρονικό διάστημα η δημιουργία ενός προληπτικού προστατευτικού περιβάλλοντος, που θα δίνει διέξοδο από τις κακοτοπιές. Αυτό προϋποθέτει ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει στην μεταρρυθμιστική αδράνεια της πρώτης δεκαετίας του 2000, αλλά θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τον κακό της εαυτό, προχωρώντας όλες τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.


3. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διάθεση συνεννόησης αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Θεωρείτε τη συναίνεση για το θέμα αυτό επιβεβλημένη;

Μακάρι, να υπήρχε πραγματική διάθεση συναίνεσης. Δεν το βλέπω. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα μπρος και δέκα πίσω, υπό την πίεση της αντιμνημονιακής λαϊκίστικης λογικής που η ίδια καλλιέργησε. Η συναίνεση και η συνεννόηση σε ζητήματα μείζονος σημασίας, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη από όλους.

4. Με απόσταση κάποιων χρόνων πια, εκτιμάτε ότι η ένταξη σε καθεστώς σκληρής δημοσιονομικής επιτήρησης έπρεπε να έχει συμβεί με διευρυμένη πλειοψηφία; Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε δυσανάλογο κόστος;

Το να ξαναγράφει κανείς την Ιστορία είναι ανορθόδοξο, όσο και ανώφελο. Η αλήθεια είναι ότι πληρώσαμε ως δημοκρατική παράταξη δυσανάλογο κόστος. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πόνεσε περισσότερο και, ως παράταξη, κληθήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Όταν, όμως, η χώρα βρίσκεται μισό βήμα, πριν από την χρεοκοπία, ποιος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για ρίσκα και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ώστε να εγκλωβίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους; Μπροστά σε αυτό το δίλημμα, επιλέξαμε την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, παρά το όποιο κομματικό ή παραταξιακό κόστος.

5. Διαπιστώνετε σημάδια μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην κυβέρνηση;

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αλλά ούτε και για παραφιλολογίες. Ειδικά, τώρα, που βρισκόμαστε εν μέσω διαδικασίας προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα. Όταν γίνεται λόγος για μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται μόνο για τα προαπαιτούμενα του προγράμματος. Πρόκειται για όλες εκείνες τις μεγάλες, αλλά απαραίτητες αλλαγές που εμείς πρέπει να προωθούμε, προκειμένου να αλλάξουμε, σε πολλές περιπτώσεις, μια νοσηρή νοοτροπία. Δηλαδή  να συγκρουστούμε με την συντηρητική, πελατειακή αντίληψη που, κατά κύριο λόγο, μας οδήγησε στην κρίση. Μόνο έτσι, θέτει κανείς τα θεμέλια, όχι μόνο για να βγούμε από την δύσκολη αυτή κατάσταση, αλλά και για να μην ξαναχρειαστεί  η χώρα μας να αντιμετωπίσει παρόμοιες «κρίσεις» στο μέλλον.



6. Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι πιθανή; Θεωρείτε ότι η συζήτηση για την προεδρική εκλογή επιτείνει την πόλωση;

Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα έπρεπε να μας ενώνει και όχι να μας πολώνει, ούτε να μας χωρίζει. Οφείλουμε, επιτέλους, να αναλογιστούμε ότι, δεν είναι η ώρα για εξουσιομανία και μεγαλοστομίες, χωρίς αντίκρισμα. Ας φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων, σε μια καμπή της πορείας της χώρας, όπου  η συναίνεση και η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητες. Η λογική “εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα γιατί θα διαπραγματευθούμε, επειδή έχουμε σχέδιο”, συγκρούσθηκε με τον τοίχο της πραγματικότητας, αρκετές φορές, στο πολύ κοντινό μας παρελθόν.

7. Στα δημοσκοπικά ευρήματα της τελευταίας περιόδου καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, θα ήσασταν θετικός στη μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ;

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι παρά φωτογραφίες της στιγμής. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα: ποιος θα προέβλεπε τον Μάρτιο του 2012 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν δεύτερο κόμμα, έστω και με αυτήν την μικρή διαφορά των τριών κομμάτων στις εκλογές του Μαΐου; Η πολιτική ρευστότητα, τα διεθνή γεγονότα, η αλληλεξάρτηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας με την διεθνή και ευρωπαϊκή κατάσταση, ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές και οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά αποτελούν παράγοντες που θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Με τον άκρατο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, αλλά και με το φλερτ με τον αντιευρωπαϊσμό και την ακροδεξιά δεν μπορούμε να συνεργασθούμε. Ωστόσο, η συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις από εδώ και πέρα πρέπει να είναι μόνο στη βάση των εθνικών – υπερκομματικών προταγμάτων, που θα δίνουν διέξοδο στην ελληνική κοινωνία και ώθηση στην ελληνική οικονομία.



8. Πρόσφατα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Εκτιμάτε ότι είναι απαραίτητη η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και γιατί;

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναζητά και να πρωταγωνιστεί στην ανασύσταση του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς. Το πολιτικό σύστημα χωρίς κεντροαριστερά είναι, εκ των πραγμάτων, ασπόνδυλο. Η σπονδυλική του στήλη σε όλες τις χώρες είναι ο προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος. Σήμερα, αυτός ο χώρος στην Ελλάδα είναι, αναμφισβήτητα, υπό πίεση. Οφείλουμε λοιπόν, ως ΠΑΣΟΚ να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να πρωταγωνιστήσουμε στην ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση του χώρου αυτού. Με γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες και στη βάση ενός νέου συλλογικού, προοδευτικού οράματος, που θα στηρίζεται στη ρεαλιστική ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας και θα δίνει πειστικές απαντήσεις στα επιτακτικά ερωτήματα της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.