Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ







Αξιότιμες και αξιότιμοι,
κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

          Μετά την ανακοίνωση της διάκρισης σας, με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ στα πλαίσια του “Θεσμού Αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση” θα ήθελα να σας εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τη βράβευση σας, που μας έκανε όλους ιδιαίτερα υπερήφανους.
          Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει το παραγωγικό, ουσιαστικό και γόνιμο εκπαιδευτικό έργο, που επιτελείται στο Λύκειο σας παρά τις δυσκολίες των καιρών μας, την αγάπη και το μεράκι για τη μάθηση, την έρευνα, την εξέλιξη της γνώσης καθώς και την ευγενική άμιλλα.
          Ευχόμενος υγεία, καλή πρόοδο, ευόδωση των προσπαθειών και στόχων σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα βρίσκεται αρωγός των δράσεων σας στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Παράλληλα θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό να μας διαθέσετε την εργασία σας με τίτλο: ‘Η μαστίχα ως μέσο προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού στη Χίο’, ούτως ώστε να εξετασθεί κάθε δυνατότητα αξιοποίησης της από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στην προσπάθεια περαιτέρω προβολής του τόπου μας.





Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς




           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ
                                                ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΦΥΛΑΞΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.


Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστου Μανούρα ότι μεταξύ αυτών για τους οποίους καταργείται η συνοδεία αστυνομικών περιλαμβάνονται και οι Δήμαρχοι, η ΚΕΔΕ διευκρινίζει τα εξής:

Πρώτον, κανένας νόμος δεν προβλέπει την παροχή φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεύτερον, για τις ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες έχει δοθεί σε Δημάρχους προσωπική αστυνομική φύλαξη, αυτό έχει γίνει μετά από εκτίμηση και απόφαση των ίδιων των Αστυνομικών Αρχών.

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ




Η στρεβλή λειτουργία της αγοράς και η έλλειψη ανταγωνισμού σε πολλά πεδία, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των έμμεσων φόρων όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση, δημιουργούν μία σειρά από υπερκοστολογήσεις και υπερτιμολογήσεις σε αρκετά προϊόντα.

Όσοι συμπολίτες μας ταξιδεύουν με το πλοίο έρχονται αντιμέτωποι με υπερβολικά υψηλές τιμές αρκετών προϊόντων στα κυλικεία των πλοίων, ενώ δεν υπάρχει διαθέσιμη πολλές φορές ακόμα και η  δυνατότητα σύγκρισης και επιλογής ενός φθηνότερου προϊόντος.

Είναι σαφές ότι οι επιχειρήσεις βιώνουν και εκείνες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και επιδιώκουν να μετριάσουν τις ζημιές με κάθε τρόπο. Η ισορροπία όμως ανάμεσα στο κέρδος και το παράλογο κλονίζεται και έχει ως συνέπεια την ακινησία της αγοράς επιφέροντας μεγαλύτερες ζημιές εν τέλει.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  1. Σε ποιές ενέργειες σκοπεύουν να προβούν προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα επιλογής των πολιτών φθηνότερων προϊόντων μέσα στα κυλικεία των πλοίων.
  2. Πραγματοποιούνται έλεγχοι τιμών στα κυλικεία των πλοίων και αν ναι κάθε πότε, τί συμπεράσματα έχουν εξαχθεί και αν έχουν ποτέ επιβληθεί πρόστιμα για υπερτιμολογήσεις προϊόντων.


                                                            Οι ερωτώντες Βουλευτές

                                                            Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος
             
              Γκερέκου Αγγελική
                                                         
          Μωραΐτης Θάνος

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ




Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενημερωθήκαμε με ιδιαίτερη ανησυχία για επεισόδιο ρατσιστικής βίας, που εκδηλώθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης κατά αλλοδαπού συμπολίτη μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Χίου, «Μιχαήλ Βουρνούς», η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η ευρωπαϊκή εμπειρία στην προστασία δασών και στην προστασία από την κλιματική αλλαγή». Την εκδήλωση διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Β.Αιγαίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου FOR CLIMADAPT του προγράμματος MED, στο οποίο εκτός από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετέχουν φορείς από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ



Κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες: 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Χίου «Λειτουργία Χώρων Τουριστικού Ενδιαφέροντος», τοποθετήθηκε προσωπικό, με καθήκοντα ημερήσιας φύλαξης σε μουσεία και μνημεία,
γεγονός που επιτρέπει τη λειτουργία και επισκεψιμότητα των χώρων αυτών με το εξής ωράριο:
• Βυζαντινό Μουσείο Χίου : 9.00 – 17.00
• Παλάτι Ιουστινιάνι & κτίριο Σκοτεινής Φυλακής : 7.30 – 15.30
• Μουσείο Νέας Μονής Χίου: 7.30-15.30
• Βυζαντινός ναός Παναγίας Κρήνας: 8.30 – 16.30
• Ναός Αγ. Αποστόλων Πυργίου: 8.30 – 16.30
• Μεσαιωνικός πύργος Πιτυούς: 8.30 – 16.30
• Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου: 9.00 – 16.00 (έως 31-10-2012
• Αρχαιολογική Συλλογή Βολισσού: 8.00 -15.00
• Αρχαιολογικός Χώρος Εμποριού: 8.00 – 15.00

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (ΟΣΑΠΥ)



Σας ενημερώνουμε ότι χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χίου με τη συμμετοχή μελών της Διαχειριστικής Αρχής Β. Αιγαίου και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, με θέμα τον σχεδιασμό για το πρόγραμμα: «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχής Υπαίθρου» (ΟΣΑΠΥ), το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε η παρουσίαση του προγράμματος από τα στελέχη της Δ.Α. Β. Αιγαίου και δόθηκαν οδηγίες για τον σωστό σχεδιασμό του, ώστε να κατατεθεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο έως 5 Οκτωβρίου 2012, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα έργα με τομείς παρέμβασης: Περιβάλλον - Τουρισμό - Πολιτισμό.
Στο πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν έργα: διαχείρισης οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων, διαχείρισης και διανομής ύδατος, προώθησης τόπων φυσικού κάλλους, προστασίας και ανάπτυξης φυσικής κληρονομιάς, βελτίωσης τουριστικών υπηρεσιών, προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς, ανάπτυξης πολιτιστικών υποδομών και υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : "ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΑΝΔΡΕΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ"



Σας ενημερώνουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου προέβη στη δημοπράτηση του έργου: «Ανέγερση νέας πτέρυγας στο Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου» προϋπολογισμού 3.750.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΚΤΑ Α.Ε., η οποία ανέλαβε την εκτέλεσή του με έκπτωση 41%.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 30ης/ 7/ 2012



Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Ιουλίου 2012, ήταν η ενοικίαση νέων χώρων μεγαλύτερης έκτασης για τη στέγαση του 4ου και 11ου Νηπιαγωγείου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες φοίτησης των μαθητών προσχολικής ηλικίας.
Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η τροποποίηση της αριθ. 91/2012 απόφασης του Δ.Σ. για την έγκριση νέου σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δ. Χίου και του Ν.Π.Δ.Δ. Κοι.Π.Αλ.Π.Α.Π. με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης για την τροφοδότηση με ζεστό νερό του Ιωνικού Κολυμβητηρίου από τον Α.Σ.Π. Χίου, για τις ανάγκες θέρμανσης του κλειστού κολυμβητηρίου, ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια και να περιορισθεί το κόστος γι αυτή τη διαδικασία.
Αποφασίσθηκε επίσης η έγκριση υποβολής πρότασης στο ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης και αειφόρου ανάπτυξης ιστορικών οικισμών και ιστορικού κέντρου Χίου (ΟΣΑΑ Χίου) της Π. Β. Αιγαίου, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα και δράσεις για το δήμο μας: (Α προτεραιότητας, προϋπολογισμού 6.039.500€ και Β προτεραιότητας προϋπολογισμού 1.660.000€).
Στη συνεδρίαση ελήφθη απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα του Δήμου Χίου του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό και τη διαρρύθμιση του χώρου που θα λειτουργήσει το κέντρο.
Επίσης εγκρίθηκαν οι δράσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων (1912-2012) από την απελευθέρωση της Χίου, που περιλαμβάνουν ποικίλες εκδηλώσεις για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος.
Αποφασίσθηκε η καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδυνάτους δημότες μας, προκειμένου να ενισχυθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση και ανάπτυξη οικισμού Νεοχωρίου», το οποίο προβλέπει βελτίωση του οδικού δικτύου, ανάδειξη της κεντρικής πλατείας και δημιουργία πάρκου με παιδική χαρά στην τοπική κοινότητα.
Τέλος αποφασίσθηκε η κατανομή πίστωσης σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις τους, με συνολικό ποσό επιχορήγησης 139.000€.
Στη χθεσινή συνεδρίαση παραβρέθηκε για τελευταία φορά, αφού κατέθεσε την παραίτησή του, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Χίου και νυν Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος ευχαρίστησε το σώμα για τη συνεργασία, που είχε στη διάρκεια της θητείας του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ



E-mailΕκτύπωσηPDF
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Ἐμεῖς, οἱ Κληρικοί τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν συγκεντρωθήκαμε σέ τακτική Ἱερατική Σύναξη στίς Οἰνοῦσσες, τό Κέντρον τῆς Παγκόσμιας Ναυτιλίας, ὑπό τήν Σεπτή Προεδρεία τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μάρκου, σήμερον τήν 18ην Ἰουλίου 2012, ἡμέραν Τετάρτην καί ὥραν 12ην μ., καί, μεταξύ ἄλλων θεμάτων, ἐθέσαμε καί τό θέμα τῆς ἐξαγγελθείσης, κατά τό πρόσφατον παρελθόν, καταργήσεως ἀπό τήν Πολιτείαν τῶν Ἀκαδημιῶν Ε. Ν. Μηχανικῶν Χίου καί Πλοιάρχων Οἰνουσσῶν, γιά τό ὁποῖο ὁμόφωνα καί ὁμόθυμα ἀπεφασίσαμε, ὅπως διακηρύξωμε μέ σθένος ἐνώπιον πάσης ἁρμοδίας Ἀρχῆς καί παντός ὑπευθύνου Προσώπου, ὅτι ὑποστηρίζομε καί ὑπεραμυνόμεθα τῆς διατήρησης, τῆς ἐνίσχυσης καί τῆς βελτίωσης τῆς ἀπρόσκοπτης λειτουργίας τῶν Ἀκαδημιῶν αὐτῶν, διότι
α) γνωρίζομε, ὅτι ἀποτελεῖ καθολικό αἴτημα τοῦ Χιακοῦ καί Οἰνουσσίου λαοῦ, τήν ἐπιθυμία τοῦ ὁποίου ἀσφαλῶς ἀφουγκραζόμεθα.
β) ἡ ὕπαρξις καί λειτουργία τῶν Σχολῶν αὐτῶν ἐπιβεβαιώνει τήν ἀναγνώριση καί ἐκ μέρους τῆς Πολιτείας τῆς μεγίστης προσφορᾶς τῶν ἀκριτικῶν νησιῶν μας στή ναυτική παράδοση τῆς Πατρίδας μας καί τήν πρωταγωνιστική θέση τους στήν παγκόσμια ναυτιλία.
γ) δικαιώνει τόν καθημερινό πόθο, κόπο καί μόχθο τῶν Χίων ναυτικῶν, ἡ ζωή, οἱ ὁραματισμοί καί  προκοπή τῶν ὁποίων εἶναι ἀναπόσπαστα συνδεδεμένη μέ τή θάλασσα.
δ) οἱ Σχολές αὐτές προετοιμάζουν ἄριστα καί καταρτίζουν ἐπάξια τούς ἐμπειρότερους Πλοιάρχους καί Μηχανικούς στήν Ἑλλάδα.
ε) ἀποτελοῦν τόν πνεύμονα ζωῆς τοῦ συνόλου σχεδόν τῶν οἰκογενειῶν τῶν νησιῶν μας, ἰδιαίτατα μάλιστα τῆς ναυτομάνας τῶν Οἰνουσσῶν.
στ) συμβάλλουν τά μέγιστα στήν καλλιέργεια τῆς Ναυτικῆς Τέχνης καί στήν προβολή τῆς Ναυτικῆς Παράδοσης τῆς Πατρίδας μας, καί
ζ) ἀποτελοῦν καθοριστικό παράγοντα γιά τήν ἀνάπτυξη τῆς οἰκονομίας, μέ τήν προσφορά τοῦ πλέον ἀξίου καί ἱκανοῦ δυναμικοῦ στή Ναυτιλία μας καί τήν ἀνάδειξή της σέ πρώτη πηγή εἰσροῆς συναλλάγματος στή Χώρα μας.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΙΒΑΔΙΩΝ


100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ.ppt

Aegean Regatta : ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΓΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ - ΒΟΛΙΣΣΣΟ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ


Περισσότερα από 70 σκάφη έχουν δηλώσει ως τώρα συμμετοχή στην Αegean Regatta και ήδη μεταξύ αυτών είναι οι περσινοί νικητές στις κατηγορίες ORC, ORC Club & IRC, δηλαδή το σκάφος Meliti V του Γιώργου Ανδρεάδη, το σκάφος Jinetera του Γιάννη Κοψιδά και το σκάφος Νόστος του Αντώνη Πασσά.


Η Aegean Regatta 2012 ανοίγει πανιά στις 19 Αυγούστου από το Λιμάνι της Μυτιλήνης και τα σκάφη θα βγάλουν πλώρη για τις Οινούσσες, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Βολισσό, στη δυτική πλευρά της Χίου για να ολοκληρωθεί ο φετινός αγώνας στην Ερμούπολη της Σύρου, παίρνοντας έτσι και «άρωμα» Κυκλάδων.
Στις φετινές καινοτομίες της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» περιλαμβάνεται η συνεργασία με τοSail.tv, ένα από τα πιο μεγάλα online sailing media παγκοσμίως, αλλά και η συμφωνία με την Icarus Sailing Media για την κάλυψη της φετινής διοργάνωσης. Με την συνεργασία αυτή αναβαθμίζεται το οπτικοακουστικό υλικό της Aegean Regatta ενώ παράλληλα θα γίνεται προώθηση του σε όλα τα sailing media του εξωτερικού.
Την Αegean Regatta διοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ομίλους: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου και με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.
Επίσης υπάρχει και η υποστήριξη άλλων φορέων , όπως της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ανταπόκριση των ιδιωτών, καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά της Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Πληροφορίες για την Aegean Regatta μπορείτε να βρείτε στο www.aegeanregatta.gr αλλά και στοFacebook με ονομασία Aegean Regatta.