Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ




Η τέταρτη και τελευταία προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ αναμένεται να δημοσιευθεί σε μερικές εβδομάδες και θα αφορά ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ. Οι νέοι συνεργάτες θα αναλάβουν την ψηφιοποίηση των αρχείων του φορέα που θα προσληφθούν.
Οι θέσεις αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί σε μερικές εβδομάδες
Οι θέσεις αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί σε μερικές εβδομάδες
Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικές τράπεζες δεδομένων, όπου θα εισαχθούν ψηφιοποιημένα έγγραφα και άλλα δεδομένα των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι βάσεις δεδομένων που θα δημιουργηθούν θα είναι προσβάσιμες στους πολίτες μέσω Διαδικτύου.
Τα απαραίτητα προσόντα
Τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις της Πληροφορικής ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι τα εξής:
Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα στην Πληροφορική ή σε άλλο συναφές πεδίο (Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεματικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών κ.λπ.) ή πτυχίο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Τεχνολογική Εκπαίδευση: Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα σε τμήμα Πληροφορικής ή σε άλλο συναφές πεδίο (Εφαρμοσμένη Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανικής Πληροφορικής κ.λπ.) ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της χώρας μας ή ισότιμος τίτλος σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή Πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Πηγή: έθνος

Η Λ.Α.Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως θα έχετε  υπόψη σας πρόκειται σύντομα , μάλλον, να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα επιβάλει φόρο στα χωράφια. Κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει παραπέρα την ήδη απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονταιi οι μικροί και μεσαίοι αγρότες μας. Στα νησιά μας οι συνέπειες θα είναι ακόμα πιο βαριές διότι υπεισέρχονται και άλλοι , γνωστοί, παράγοντες .
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό το μέτρο εξυπηρετεί τον γενικότερο στόχο της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων των χωρών μελών της, για συρρίκνωση της μικομεσαίας αγροτιάς, συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και αλλαγή της χρήσης της, με αποτέλεσμα την παραπέρα ερήμωση των νησιών μας και γενικότερα της υπαίθρου .
Όπως καταλαβαίνετε, το Περιφ. Συμβούλιο δενείναι δυνατό να μείνει αδιάφορο μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη. Γι'αυτό θεωρώ ότι πρέπει να απασχολήσει το Π.Σ. στην επόμενη συνεδρίασή του ώστε να εκφράσει την αντίθεσή του στο επικείμενο ν.σ.
Με τιμή
Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

OIKOΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

Με αφορμή το ναυάγιο στη Λευκάδα με 12 πνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά -τρία αγόρια και ένα κορίτσι, μεταξύ τριών και έξι ετών σας στέλνουμε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Πρόσφατα είναι τα περιστατικά με ναυάγια, πνιγμένους και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν το Αιγαίο. Πολύ πρόσφατα είναι και αντίστοιχα περιστατικά στην Λαμπεντούζα και Σαρδηνία. 

Παρακάτω ένα απόσπασμα από το ΔΤ.

"Το νέο ναυάγιο στην Λευκάδα αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία για τους κύριους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης να περιφέρουν στα ΜΜΕ τα κροκοδείλια δάκρυά τους. Η «Ευρώπη φρούριο» είναι απόρροια των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οικοδομούν μία σκληρή πολιτική αποτροπής εισόδου, με κύριο σκοπό την προστασία των βόρειων χωρών- μελών, που αποτελούν συνήθη προορισμό των προσφύγων και μεταναστών. Στα πλαίσια αυτής της εγκληματικής πολιτικής έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πάνω από 25.000 άνθρωποι προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη από θαλάσσια οδό, εκ των οποίων οι 1.700 χάθηκαν μόλις κατά το προηγούμενο έτος."

Περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων και
Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων