Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ , ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ


Την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:30 μμ, θα δοθεί από τους συμμετέχοντες φορείς συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου, με θέμα το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012.

Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




του βουλευτή ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Με αφορμή τον πρόσφατο κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησα προς το αρμόδιο Υπουργείο, για την πορεία υλοποίησης της μαρίνας στη Χίο και ζητώντας ενημέρωση για την εξέλιξη του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για το παραπάνω έργο, θα ήθελα να αποτυπώσω μια σειρά από σκέψεις που αφορούν την αναγκαιότητα η χώρα μας να επενδύσει στον θαλάσσιο τουρισμό και να εκμεταλλευτεί τα γεωφυσικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα.

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΠΡΟΣ ΟΤΑ : ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΔΑ, ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΣΔΑ


Καλαφάτης προς ΟΤΑ: Κλείστε τους ΧΑΔΑ, επιταχύνετε τους ΠΕΣΔΑ

Δύο διαφορετικές επιστολές απέστειλε προς τους ΟΤΑ (δήμους και περιφέρειες) της χώρας ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, υπουργός σκουπιδιών ΣταύροςΚαλαφάτης, ζητώντας τους να επιταχυνθεί το πρόγραμμα υλοποίησης των έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, αλλά και το πρόγραμμα διακοπής λειτουργίας και αποκατάστασης των ΧΑΔΑ. Μάλιστα, τους ζητεί να αποστείλουν ό,τι στοιχεία ζητεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για τις περιφέρειες  και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για τους δήμους .
Αναλυτικότερα:

METAΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ : ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ



Τη συμφωνία της με την πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ να παραμείνει η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών στους δήμους, εφόσον το υπουργείο Εσωτερικών αθέτησε τη δέσμευσή του και «δεν αναλαμβάνει να επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβερνητική πολιτική μέχρι σήμερα».