Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ " ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ" ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΟΤΗΤΑΣ Ή ΜΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Το ότι έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα "μηχανάκια" που ερευνούν την πλαστότητα ή μη των χαρτονομισμάτων, είναι γνωστό, σχεδόν σε όλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και νόμιμο, ή και προβληματικό γενικώς... Είναι γεγονός, ότι από εκεί που μας υπόσχονταν ότι με την έλευση του ευρώ δεν θα υπήρχε περίπτωση πλαστών χαρτονομισμάτων, έχουμε βρεθεί σε τελείως ανάποδη διαδικασία, με το να κατακλύζεται πολλές φορές η αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα δηλαδή. Αυτό έχει αναγκάσει τους εμπόρους και καταστηματάρχες, να τροφοδοτούνται με αυτά τα "μηχανάκια", προκειμένου να "ελέγχουν" τα χαρτονομίσματα και συγχρόνως αυτοί που τα προμηθεύουν , να κάνουν ...χρυσές δουλειές. Βέβαια αυτά τα "μηχανάκια" δεν αποδίδουν πάντα σωστά αποτελέσματα, πράγμα που δημιουργεί αρκετές φορές παρεξηγήσεις, ή και λογομαχίες...
Αυτή η "μόδα των μηχανακιών", δεν ήταν δυνατόν να λείψει και από το νησί μας... Η διαφορά είναι , ότι ορισμένοι καταστηματάρχες του νησιού μας δεν κάνουν αυτό τον "έλεγχο" με έναν ευπρεπή και διακριτικό τρόπο, με απτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις που πολλές φορές προσβάλλουν την προσωπικότητα των συμπολιτών μας. Έχουμε γίνει δέκτες πολλών διαμαρτυριών γι' αυτό το θέμα και μάλιστα με ονόματα... Δεν μπαίνω στην διαδικασία να δημοσιοποιήσω κάποια ονόματα, αλλά καλόν είναι να υπάρξει ένας διακριτικότερος "έλεγχος" των χαρτονομισμάτων από πλευράς καταστηματαρχών και εμπόρων... Και οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους θέλουν να έχουν την διασφάλισή τους, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται με τρόπο που να προσβάλλει την προσωπικότητα των πολιτών. Αν θέλουν να έχουν "μηχανάκια", ας τα έχουν, αλλά ας φροντίσουν να κάνουν εκείνες τις προσθέσεις στον χώρο του καταστήματός τους, ούτως ώστε να γίνονται οι "έλεγχοι", χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα εις βάρος της προσωπικότητας των πολιτών... Είναι , βλέπετε και οι εποχές δύσκολες...

Συνάντηση του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου με τον Δήμαρχο Χίου

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στον Δήμαρχο σήμερα το μεσημέρι ο νέος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του, ως ποιμενάρχης της Εκκλησίας της Χίου.
Στη συνάντηση, σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα, ο Μητροπολίτης συζήτησε επί μακρόν με τον Δήμαρχο για τη συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με το δήμο, καθώς και τις δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών και προώθησης από κοινού δράσεων για τη στήριξη πολιτών, που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Χίου ενημερώνει τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες ότι ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία δύο ασύρματων δικτύων.
Συγκεκριμένα, το πρώτο δίκτυο -το οποίο έχει ελεύθερη πρόσβαση- καλύπτει την περιοχή γύρω από το Δημαρχείο και τη πλατεία Πλαστήρα και το δεύτερο, κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες της Αίθουσας Αφίξεων του Τελωνείου Χίου.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η κατασκευή αυτών των δύο Hot spots, έγινε από το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Χίου, χωρίς τη παραμικρή επιβάρυνση του Δημοτικού προϋπολογισμού.

KΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ : "ΚΟΜΜΑ-ΤΡΑΒΕΣΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "

Σε επιστολή του, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Τρίτη, ο κ. Χατζής προχωρά σε βαριές κατηγορίες κατά της ΝΔ και του αρχηγού της προσωπικά.

"Κόμμα - τραβεστί" χαρακτηρίζει τη ΝΔ, ενώ εκφράζει την απογοήτευσή του προς τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο υπονοεί, πως έχει "ακρωτηριασμένη συνείδηση".

"Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από την συνείδησή μου.

Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, 'δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία ακρωτηριασμένη συνείδηση'.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο παρακολουθούμε τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση που έχει παιχτεί στην ψευδεπίγραφη Μεταπολίτευση. Με στόχο την υποταγή του ελληνικού λαού στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων και της παγκόσμιας Νέας Τάξης, τα δύο κόμματα, με τη συνέργεια ή την ανοχή των υπολοίπων, σκηνοθέτησαν τη φαρσοκωμωδία του Μνημονίου, γνωρίζοντας τις τραγικές συνέπειές του και την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας.

Της εθνικής ανεξαρτησίας που θυσιάζεται στο βωμό 7 τραπεζών που διοικούν τον κόσμο και μετονομάστηκαν σε 'αγορές' για να μην τις αναγνωρίζουν οι πολίτες (Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Merrill Lynch, Morgan Stanley, UBS).

Βέβαια, για την εθνοπροδοτική, εμετική μαριονέτα που έπαιζε το ρόλο του Πρωθυπουργού και ονομάζεται Γιώργος Παπανδρέου, κάτι τέτοιο ήταν απολύτως αναμενόμενο.

Λιγότεροι, όμως, φαντάζονταν ότι στο έργο ξεπουλήματος της εθνικής μας υπόστασης θα είχε συμπρωταγωνιστή τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον οποίο έπαιξαν 'τον κακό και τον καλό μπάτσο', τον κακό που φέρνει τα μνημόνια και τον καλό που υποδύεται ότι δεν τα θέλει.

Γιατί οι μάσκες της προδοσίας δεν έπεσαν με τη συγκυβέρνηση. Είχαν πέσει πολύ νωρίτερα", αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 , Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη Χώρα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Χίου, οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Α. Από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων
ή Δημοτικών Καταστημάτων ως και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ και Τραπεζών.
Β. Φωταγώγηση της πλατείας και της προκυμαίας, με την φροντίδα του Δήμου Χίου και του Λιμενικού Ταμείου αντίστοιχα, καθώς και των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.ΠΙ.Δ., Τραπεζών, Πολεμικών και Εμπορικών πλοίων κατά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

ΩΡΑ 8.00 ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Ηρώο των Πεσόντων , με την συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.

ΩΡΑ 11.00 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. κ. Μάρκου.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΜΙΛΙΑ μέσα στην εκκλησία από τον Νικόλαο Φλάμο, Καθηγητή Φιλόλογο και μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου.
ΩΡΑ 12.15 ΤΡΙΣΑΓΙΟ- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο των Πεσόντων.

ΩΡΑ 16.40 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων με την
συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.
Με την ευγενική τους φροντίδα ρυθμίζουν :
Τα σχετικά με τις ιεροτελεστίες η Ιερά Μητρόπολη Χίου.
Τα σχετικά με τη συμμετοχή του Στρατού και της στρατιωτικής μπάντας
στις εκδηλώσεις, η 96 ΑΔΤΕ.
Τα του σημαιοστολισμού ο Δήμος Χίου
Τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου
Παρακαλούμε να παραστείτε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Τελετάρχης θα είναι ο κ. Φαφαλιός Νικόλαος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τελικά το μεγάλο πρόβλημα στην υπάρχουσα συγκυβέρνηση, το έχει απ' ότι δείχνουν τα "πράγματα" η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Και σε επίπεδο εκφοράς πολιτικού λόγου και σε επίπεδο εκφοράς αντιπολιτευτικού λόγου και σε επίπεδο στρατηγικής.Ο κ. Καρατζαφέρης, "βγαίνοντας" χθες βράδυ στην εκπομπή του Παπαχελά, ούτε λίγο - ούτε πολύ, μας είπε ότι περίπου είναι ο "πατερούλης" της συγκυβέρνησης και ότι από το 2009 ακόμη, μιλάει για την έλευση Παπαδήμου.Ο κ. Παπανδρέου δεν μιλάει καθόλου δημοσίως και αρκείται σε επικοινωνιακά και εσωκομματικά παιγχνίδια σύγκλησης των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην συγκυβέρνηση. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς διαγράφει τον Σωτήρη Χατζηγάκη, έχοντας μπροστά του και το πρόβλημα Καμμένου. Οι φωνές μέσα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για την λογική αποδοχής αυτής της συγκυβέρνησης είναι πολλές και αυξητικές, για τον απλούστατο λόγο ότι στερούνται πλέον το υπ'αριθμόν "ένα" της αντιμνημονιακής πολιτικής και της σύμπλευσης με την μεγάλη λαϊκή αποδοχή, που είχαν μέχρι τώρα.Δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσουν μέσα σε μία εβδομάδα, πως από την αντιμνημονιακή ρητορεία και αντιπολιτευτική τακτική, πρέπει να ..."τουμπάρουν" και να βρουν πειστικά επιχειρήματα που να δικαιολογούν την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης. Δεν νομίζω ότι στέκει συζήτησης το επιχείρημα περί "συμφέροντος του Ελληνικού λαού", απλούστατα γιατί δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε η προηγούμενη στάση, ούτε η λογική δημιουργίας τακτικών κινήσεων από την πληροφόρηση που είχε η Νεοδημοκρατική ηγεσία από τα Ευρωπαϊκά κέντρα των αποφάσεων.
Ο κ. Παπαδήμος, ρητά και απερίφραστα,είπε στίς προγραμματικές δηλώσεις του, ότι στηρίζει την πολιτική του μνημονίου.Πως είναι δυνατόν λοιπόν από τη μια να στηρίζεις την πολιτική της κυβέρνησης του μνημονίου και από την άλλη να θεωρείσαι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την στιγμή που οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μετέχουν σε πρωτοκλασσάτα υπουργεία... Το πρόβλημα σε τελική ανάλυση το έχει σε μεγαλύτερο βαθμό η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, παρά το ΠΑΣΟΚ. Όσο για τον ΛΑ.Ο.Σ., απ' ότι φαίνεται δεν υφίσταται θέμα, μιας και η γενικότερη στρατηγική του για την μνημονιακή πολιτική βρήκε "σάρκα και οστά" στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και η χρόνια επιθυμία του να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα , πάλι βρήκε "σάρκα και οστά".
Αν μη τι άλλο, η συνέχεια στην Ελληνική πολιτική σκηνή, έχει μεγάλο ενδιαφέρον...
ΗΛΙΑΣ ΦΥΛΛΑΣ