Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΧΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Ενημερωτικό 75

Θέμα: Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στον Οίκο Χίου Διδασκάλου την Πέμπτη 19/9/2013 και ώρα 12μ.μ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

          Με την ολοκλήρωση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης καλούμαστε για την ορθότερη εκτίμηση της απεργιακής κινητοποίησης να πραγματοποιήσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 19/9 και ώρα 12 μ.μ. στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.
          Μετά τη μαζική συμμετοχή της προηγούμενης έκτακτης Γ.Σ. τις μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στο νησί οφείλουμε και πρέπει με τη συμμετοχή μας να βάλουμε και πάλι τη σφραγίδα στις παραπέρα κινήσεις - δράσεις του κλάδου.
          Η μαζική συμμετοχή των δασκάλων, των νηπιαγωγών και των ειδικοτήτων θα αποτελέσει εγγύηση για την ορθότερη και ρεαλιστικότερη πρόταση, που θα αντανακλά τις πραγματικές διαθέσεις του κλάδου.
          Όλοι έχουμε ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να σηματοδοτήσουμε με την ενεργή παρουσία μας την ανάγκη συσπείρωσης στο σωματείο και της παραπέρα ενδυνάμωσης του.
Κανένας να μη λείψει από την έκτακτη Γ.Σ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΡΑΤΗ ΓΔΥΣΗ

Το μελετητικό γραφείο ΣΤΡΑΤΗ ΓΔΥΣΗ στη Χίο σας ενημερώνει ότι το πρόγραμμα ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ μπαίνει πλέον σε τελική ευθεία, καθώς η προθεσμία για υποβολή προτάσεων είναι μέχρι τις  10 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (είναι επιλέξιμες και μεγάλες επιχειρήσεις με ορισμένες προϋποθέσεις), όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει μια ευκαιρία σε όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ή να αυξήσουν τις εξαγωγές τους, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση τους στη σημερινή δύσκολη εποχή.
Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος επισυνάπτεται στο e-mail.
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Χίου σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης την Πέμπτη 19/9/2013, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στις 18:30.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 4179 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ



Κι όμως, γίνονται και προσλήψεις (στο Δημόσιο) εκτός από αθρόεες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα). Τις νέες προκηρύξεις για μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους παρουσιάζει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος«. Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι διορισμοί θα κατανεμηθούν ως εξής:
Συμβασιούχοι
-1469 σε Δήμους
-1000 σε παιδικούς σταθμούς
-820 στα ΕΛΤΑ
-120 στην ΕΥΔΑΠ
Αορίστου χρόνου
-300 στο υπουργείο Οικονομικών
-160 στη Σχολή Δικαστών
-100 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, «τρέχουν» επίσης 1748 θέσεις σε ΟΤΑ, ΔΕΗ, Μουσεία.
Η εφημερίδα «Εθνος» αναφέρεται ειδικά στις 300 προσλήψεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου (ακόμη 1.000 το 2014) στο υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυσχη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Σημειώνει ότι οι διορισμοί θα γίνουν με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ στους οποίο

ΣΒΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ


Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) σας ενημερώνει ότι από την επόμενη εβδομάδα  ξεκινά τη δράση της για δεύτερη χρονιά
η Ομάδα Ψυχαγωγίας «Σβούρα»,
με τίτλο για τον πρώτο κύκλο: «Λούνα Παρκ»
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.
Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια, μουσική, κίνηση, και γνωριμία με υλικά, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να αλληλεπιδράσουν και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις ικανότητές τους. Επίσης, σε κάποιες συναντήσεις τα μέλη της «Σβούρας» πρόκειται να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δράσεις και να επισκεφτούν χώρους ψυχαγωγίας.
Οι μικροί μας φίλοι εκτός από την ευκαιρία για χαρούμενες στιγμές, στα πλαίσια της "Σβούρας" θα ωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες και θα βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην αυτοέκφραση.

Η δράση της «Σβούρας» περιλαμβάνει 4 κύκλους. Ο κάθε κύκλος, είναι ανεξάρτητος και αποτελείται από 7 συναντήσεις με διάρκεια 1,5 ώρας η κάθε μία. Η σύνθεση των ομάδων θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
Στα πλαίσια του κάθε κύκλου θα πραγματοποιούνται 2 ομάδες ανά εβδομάδα (προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν οι διαφορετικές προτιμήσεις των ενδιαφερομένων ως προς τη μέρα):
η α΄ ομάδα κάθε Δευτέρα 18:00-19:30
η β΄ ομάδα κάθε Τετάρτη 18:00-19:30

Την ομάδα θα συντονίζουν οι:
Μαρία Λαδάκη, ψυχολόγος,
Έφη Βήλλου, μουσικοθεραπεύτρια
Σταυρούλα Κώττη, ειδική εκπαιδευτικός.